وکیل ملکی

وکیل ملکی

وکیل ملکی، با تسلط بر قوانین ثبتی، مدنی، اجرای احکام، آئین دادرسی، قانون مجازات، قانون مسئولیت مدنی، قانون تجارت و همچنین با تکیه بر تجربه و سوابق کاری خود، میتواند نقش بسیار موثری در پیشبرد دعاوی ملکی داشته باشد. در اکثر مواقع پیدا کردن وکیل متخصص ملکی اصلی ترین دغدغه اشخاص در پرونده های حقوقی ملکی می باشد. همچنین زمانی که شما قصد انعقاد یک قرارداد راجع به ملکی را دارید جهت جلوگیری از هر گونه اختلاف و دعوی در آینده بایستی از تجارب وکیل قراردادهای ملکی در تنظیم قرارداد مذکور بهره مند شوید. استفاده از وکیل امور ملکی هم در دعاوی و هم در تنظیم قراردادهای ملکی بهترین و درست ترین کار برای جلوگیری از مسائل ناخوشایند در آتیه است. در این مقاله، ضمن بیان مفهوم دعاوی ملکی، سعی خواهیم نمود تا با بیان اختیارات وکیل دعاوی ملکی به شما در زمینه انتخاب بهترین وکیل ملکی کمک کنیم.

اختیارات وکیل دعاوی ملکی

از آنجا که اصولا دعاوی ملکی در زمره دعاوی اموال غیر منقول قرار میگیرند، لذا وکیل ملکی، باید تخصص لازم را برای طرح این گونه دعاوی فرا گرفته باشد. چرا که دعاوی ملکی (از جمله دعاوی خلع ید ، تخلیه ملک مشاع، تصرف عدوانی، فسخ معامله ملکی صورت گرفته و ….) یک از شایع ترین و در عین حال پیچیده ترین دعاوی مطرح در دادگاههای حقوقی است و ارائه دادخواست اشتباه یا ناقص در این زمینه میتواند منجر به اطاله دادرسی و از بین رفتن هزینه دادرسی و در نهایت رد دعوا شود.

دعاوی ملکی به چه دعاوی گفته میشود؟

ملک اعم از زمین، خانه، آپارتمان و مغازه با ارزش ترین اموالی است که سرمایه و دارایی و پشتوانه مالی هرشخص محسوب می شود. تحصیل و نگهداری مال غیرمنقول به خصوص محل مسکونی شخصی برای اکثریت قاطع مردم ما از اهمیت وافری برخوردار است.
از طرف دیگر دغدغه های فراوانی در معاملات اموال غیر منقول وجود دارد مانند اطمینان از استمرار مالکیت، عدم ادعای اغیار، خطر تصرف و غصب از جانب دیگران و … .

طبق آمارهای رسمی سالانه پرونده های بیشماری درخصوص دعاوی اختلافات ملکی به محاکم ارجاع می گردد.

دعاوی ملکی ،جزو پیچیده ترین و وقت گیرترین دعاوی محسوب می شود. حجم بالا و تنوع قوانین و مقررات حاکم بر املاک و مستغلات ، رویه های متفاوت و گاهی متعارض محاکم در رسیدگی به این دعاوی و نیز آشنایی مردم و در برخی موارد عدم تسلط کافی وکلا و قضات یا قوانین و رویه ها موجب شده است که فرآیند رسیدگی به دعاوی ملکی طولانی تر شود و در بسیاری مواقع این پرونده ها به نتیجه ی صحیح ختم نشود.

وکیل ملکی چه نقشی در دعاوی ملکی میتواند ایفاء کند؟

زندگی اجتماعی، هرکس را با مسئله یا مسائل حقوقی و قضایی مواجه می کند. از جمله این مسائل حقوقی دعاوی ملکی می باشد.موکل ،مساله حقوقی خود را با وکیل مطرح می کند.اما این وکیل است که باید:

نقش وکیل در دعاوی بانکی

نقش وکیل در دعاوی بانکی

مشکل حقوقی موکل را توصیف نماید، قالب حقوقی و قانونی آن را کشف و آسانترین راه را برای احقاق حق او پیدا نماید.
امروزه کسانی که دچار مشکل در زمینه ملکی می شوند و به وکیل مراجعه می نمایند، منحصرا استفاده از تخصص و مهارت وکیل را در سر نمی پرورانند، بلکه وکیل را به عنوان قدرتی تلقی می کنند که می تواند در منازعه بین موکل و طرف مقابل ،در نقش یک جنگجوی تمام عیار ظاهر شود در حالیکه نقش اساسی وکیل در دعاوی ملکی، پیشبرد کار موکل در مسیر قانون و درصورتی که نیاز باشد، طرح دعوا یا دفاع در مرجع قضایی است، که این امر به وسیله زبان مشترکی که بین وکیل و دادرس جریان دارد، انجام می‌گیرد.

ماهیت اختلاف موکل با طرف مقابل هر چه باشد، وکیل را به عنوان یک متخصص دعاوی ملکی، از رعایت آئین راهبری دعوا و دفاع از حقوق موکل بی نیاز نمی نماید.انجام امر وکالت در دعاوی ملکی، آئین و نظاماتی دارد که مانند هر امر دیگری وکیل باید آنها را مراعات نماید و براساس قانون و آیین نامه مربوطه وظیفه حرفه ای خود را ساماندهی و به انجام رساند.

وکالت در دعاوی ملکی ،اقدام به طرح دعاوی حقوقی یا کیفری را شامل می شود. اقدام وکیل ملکی در دفاع از حق موکل در حوزه دعاوی ملکی حقوقی، چه بسا مستلزم طرح دعوا در حوزه دعاوی کیفری و مراجعه به دادگاه های کیفری باشد.

وکیل متخصص ملکی، چه شرایط و مشخصاتی باید داشته باشد؟

یکی از آفات وکالت در حقوق ایران، عمومی بودن آن است. به عبارت دیگر وکیل دادگستری حق دارد در عموم دعاوی وکالت کند. چرا که به اعتبار گستردگی حقوق و موضوعات آن ، وکیل نمی تواند، به همه موضوعات و احکام آنها تسلط علمی و مهارتی داشته باشد. دعاوی ملکی نیز از جمله دعاوی تخصصی است که باید توسط وکیل متخصص ملکی مطرح شود.چنانچه وکیلی در حوزه دعاوی ملکی تخصص ندارد شایسته است از قبول وکالت در آن خصوص پرهیز کند.

وکیل متخصص امور ملکی می بایست به قوانین ثبتی، مدنی، اجرای احکام، آئین دادرسی، قانون مجازات اسلامی ،قانون مسئولیت مدنی، قانون تجارت تسلط کافی داشته باشد. علاوه بر تسلط بر قوانین مذکور، می بایست تجربه کافی و لازم در حوزه دعاوی ملکی را داشته باشد و با تجربه و سابقه ای که در دعاوی ملکی دارا می باشد در بادی امر با بررسی مدارک و مستندات موکل عنوان خواسته یا دعوی را تعیین می نماید و می تواند احتمالات دفاع طرف مقابل را بررسی نموده و چهارچوب کلی دفاع را مشخص نماید. بررسی های وکیل دعاوی ملکی با توجه به اینکه موکل خواهان یا خوانده دعوی است متفاوت می باشد.

درصورتی که موکل، خواهان دعوی باشد مستلزم تقدیم دادخواست است.دادخواستی که توسط وکیل دعاوی ملکی تنظیم می شود، باید از چنان اتقان و استحکامی برخوردار باشد که نتیجه بخش بودن دادرسی به نفع موکل را به دنبال داشته باشد. وکیل دعاوی ملکی علاوه بر راهبری علمی و مهارتی دعوای ملکی ، وظیفه کمک به دادرس در شناخت کامل قواعد حاکم بر دعوا را حسب اقتضای امر نیز بر دوش دارد.

درصورتی که موکل، خوانده دعوا باشد نیازمند نوشتن لایحه از سوی وکیل می باشد. وکیلی که درخصوص دعاوی ملکی لایحه تنظیم می نماید نیازمند دانش لازم در خصوص دعاوی ملکی و احاطه همه جانبه به مقررات و نظریات مربوط به دعاوی ملکی می باشد.

توصیه های مهم وکیل متخصص ملکی جهت پیشگیری از بروز دعاوی

  1. طبق لایحه ساماندهی عقود و معاملات غیر رسمی راجع به اموال غیرمنقول می بایست کلیه معاملات غیر رسمی اعیان و منافع اموال غیر منقول از قبیل بیع ، صلح ، اجاره و تعهد به انجام این گونه معاملات باید در سامانه ملی معاملات غیرمنقول با کد مخصوص ثبت گردد که در عرف به آن کدرهگیری گفته می شود. اخذ کد رهگیری از معاملات معارض جلوگیری می کند. و  جرم انتقال مال غیر و کلاهبرداری متوقف یا به حداقل محدود خواهد شد.
  2. مشاهده می شود در اکثر مواقع در بنگاههای مشاورین املاک جهت تنظیم مبایعه نامه از قراردادهای متحدالشکل استفاده می شود. باتوجه به اینکه هر قرارداد اعم از قولنامه یا مبایعه نامه از ویژگی منحصری براساس نوع ملک و زمان و مکان مورد معامله و خصوصیات شخصی متعاملین و شرایط خاص هرعقد برخوردار است که با معامله دیگر از همه یا بعضی جهات متفاوت می باشد لذا تا حدامکان نباید از فرم های چاپی یکنواخت برای تنظیم مبایعه نامه استفاده نمود.
  3. حضور وکیل ملکی در تنظیم و نگارش مبایعه نامه باعث جلوگیری از دعاوی وکشمکش های فی ما بین متعاملین میگردد. زمانی که یکی از اصحاب معامله در معیت خود از مشاوره و هدایت یک وکیل ملکی در حوزه قراردادها بهره مند می شود به نحو شایسته ای برخی از ریسک ها و خطراتی که از نحوه تنظیم قرارداد و یا عدم دقت در بررسی مدارک و اسناد ،خریدار یا فروشنده را حسب مورد تهدید میکند مدیریت شده و از دردسرها و مشکلات بعدی تا حدود زیادی کاسته خواهد شد.
  4. یکی از روش های خرید و فروش ملک ، پیش فروش آن می باشد. در سالهای گذشته سوء استفاده های کلانی توسط برخی انبوه سازان در پروژه های مختلفی شده بود. با تصویب قانون پیش فروش آپارتمان این معضل حل گردید. طبق آن می بایست قرارداد پیش فروش از طریق تنظیم سند رسمی نزد دفاتر اسناد رسمی و با درج در سند مالکیت و ارسال خلاصه آن به اداره ثبت محل صورت گیرد. لذا هنگام پیش خرید آپارتمان می بایست به این قانون توجه گردد.
  5. درصورتی که مبایعه نامه طبق سند عادی تنظیم گردد می بایست امضاء ذیل آن در نزد دفاتر اسناد رسمی تصدیق گردد. دراین صورت امضاء مسجلین، دیگر قابلیت انکار و تردید نزد مراجع رسمی و غیر رسمی نخواهد داشت.
توصیه های مهم وکیل متخصص ملکی

توصیه های مهم وکیل متخصص ملکی

خدمات تخصصی موسسه دادپویان حامی در وکالت دعاوی ملکی

دفتر حقوقی بین المللی دادپویان حامی با بهره گیری از مشاورین حقوقی حاذق و وکلای مسلط به دانش تخصصی ملکی و ثبتی آماده ارائه مشاوره حقوقی و قبول وکالت اشخاص حقیقی و حقوقی در باب دعاوی ملکی می باشد.

دفتر حقوقی بین المللی دادپویان حامی در دعاوی ملکی خدمات زیر را ارائه می نماید:

  • وکالت دعاوی ناشی از خرید و فروش و اجاره املاک از قبیل الزام به تنظیم سند رسمی ملک ، الزام به اخذ پایان کار و صورت مجلس تفکیکی، الزام به تنظیم سند رسمی اجاره ، تخلیه املاک تجاری و مسکونی،مطالبه سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت ،تجویز انتقال منافع
  • وکالت دعاوی راجع به تصرفات غیرقانونی املاک از قبیل دعوای خلع ید و رفع تصرف عدوانی و …
  • وکالت دعاوی راجع به املاک مشاع از قبیل افراز ، دستور فروش ملک مشاع ،تقسیم و …
  • وکالت در تنظیم ، تفسیر، و پشتیبانی و انعقاد کلیه قراردادها
  • وکالت سایر دعاوی ناشی از اموال و املاک

جهت بهره مندی از خدمات تخصصی موسسه در دعاوی ملکی می توانید با موسسه تماس حاصل فرمائید.

سوالات متداول

وکیل متخصص ملکی کسی است که در حوزه دعاوی مربوط به املاک و مستغلات علاوه بر آشنایی و تسلط بر قوانین مربوطه، تجربه کافی در این دسته از پرونده های حقوقی داشته باشد تا از علم و تجربه خود در نیل به خواسته موکل قدم بردارد.

وکیل امور ملکی اصولا دارای مدرک تحصیلی و گواهینامه های معتبر در موضوعات مرتبط با پرونده های ملکی بوده و در پرونده های متعدد ملکی موفق به اخذ رای به نفع موکل شده باشد.

شما می‌توانید از طریق شبکه‌های اجتماعی نظیر واتساپ و یا تلگرام با وکلای دفتر حقوقی دادپویان حامی در ارتباط باشید. همچنین می‌توانید از طریق فرم مربوطه درخواست مشاوره رایگان خود را ثبت کنید.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

‫26 نظر

  • فاطمه

    سلام اگر ملکی رو مدت زمان زیادی در اجاره داشته باشیم حقی نسبت بهش پیدا می کنیم ؟

    دی ۲۳, ۱۳۹۹ در ۱۲:۰۰
    • مدیریت

      سلام. خیر. مدت طولانی اجاره هیچ حقی برای مستاجر ایجاد نمی کند.

      دی ۲۳, ۱۳۹۹ در ۱۳:۳۰
  • چنگیزی

    سلام روز بخیر اگه قرارداد اجاره خونمون رو بدون کد رهگیری ببندیم مشکلی داره؟

    دی ۲۳, ۱۳۹۹ در ۱۱:۳۵
    • مدیریت

      سلام. براساس مصوبه هیئت وزیران، دریافت کد رهگیری برای آژانس‌های املاک لازم‌ است اما تنها تأثیر آن در جنبه اثباتی موضوع در محاکم قضایی است که به وسیله آن بهتر می‌توان موضوع دعوای مطروحه را اثبات کرد و مانع از کلاهبرداری می‌شود.

      دی ۲۳, ۱۳۹۹ در ۱۳:۳۲
  • معصومه کسبیان

    سلام و خسته نباشید
    اگر فروشنده بعد از تنظیم مبایعه نامه اقدام به اخذ وام بکند آیا این عمل غیرقانونی هست یا خیر؟

    آذر ۵, ۱۳۹۹ در ۱۲:۴۰
    • مدیریت

      بله چون مالکیت زمان امضای قرارداد به خریدار منتقل می شود.

      آذر ۵, ۱۳۹۹ در ۱۳:۰۳
  • شاهین احدی

    اگر در قرارداد خرید و فروش زمانی برای حضور در دفترخانه تعیین نشده باشد آیا می توان دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی را ارائه نمود؟

    آذر ۵, ۱۳۹۹ در ۱۲:۲۰
    • مدیریت

      بله عدم قید زمان حضور در دفترخانه جهت تنظیم و انتقال سند رسمی سند به نام خریدار مانع طرح دعوا و ارائه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی نمیباشد.

      آذر ۵, ۱۳۹۹ در ۱۳:۰۴
  • حمید ساعدی

    برای طرح دعوای الزام به تنظیم سند رسمی حتما باید گواهی عدم حضور داشته باشیم؟

    آذر ۵, ۱۳۹۹ در ۱۲:۱۵
    • مدیریت

      با سلام جهت طرح دعوای الزام به تنظیم سند رسمی نیازی به گواهی عدم حضور نیست اما چنانچه خواسته مطالبه خسارت وجه التزام قراردادی را نیز داشته باشد نیاز به گواهی عدم حضور دارید در غیر اینصورت خسارت وجه التزام قراردادی از تاریخ ارائه دادخواست محاسبه می گردد.

      آذر ۵, ۱۳۹۹ در ۱۳:۰۴
  • واثقی

    در صورتی که ملکی اضافه بنا داشته باشد آیا خریدار باید به قیمت روز اضافه بنا را پرداخت کند؟

    آذر ۴, ۱۳۹۹ در ۱۴:۴۹
    • مدیریت

      با سلام،قیمت زمان معامله ملاک محاسبه اضافه مساحت می باشد.

      آذر ۴, ۱۳۹۹ در ۱۶:۲۷
  • saeed

    سلام آپارتمانی با اسقاط کافه خیارات از جمله خیار غبن به غیر از خیار تدلیس از طرفین ساقط گردید فروشنده متوجه شده است که در زمان معامله آپارتمان را کمتر از نرخ معاملاتی فروخته است آیا می توان از خیار غبن افحش استفاده کنند؟

    آذر ۴, ۱۳۹۹ در ۱۴:۰۳
    • مدیریت

      این مورد اختلافی می باشد برخی معتقد هستند با اسقاط کافه خیارات خیار غبن فاحش هم اسقاط می گردد و نمی توان معامله را فسخ نمود ولی برخی با استناد به قاعده (لا ضرر و لا ضرار فی الاسلام)معتقد به بطلان شرط و جاری بودن حق فسخ دارند.

      آذر ۴, ۱۳۹۹ در ۱۶:۲۶
  • مهدی صلواتی

    آیا می توان دعوای اثبات مالکیت را به همراه دعوای الزام به تنظیم سند رسمی مطرح نمود؟

    آذر ۴, ۱۳۹۹ در ۱۳:۴۵
    • مدیریت

      بله با توجه به اینکه هر دو دعوا در ارتباط کامل با یکدیگر هستند می توان طی یک دادخواست آنها را مطرح نمود.

      آذر ۴, ۱۳۹۹ در ۱۶:۲۶
  • فاطمه

    ما معامله ای را انجام دادیم که در رهن بانک بود فروشنده به خریدار قبل از معامله تمام موارد را توضیح داد که ملک در رهن هست و قصد انتقال وام به سند دیگر را دارد .و در قولنامه ذکر کردیم که ملک با این مبلغ در رهن بانک هست و خریدار از تمام شرایط وام اطلاع دارد و به صحت معامله رضایت دارد .اگر مشکلی پیش بیاید برای مشاور املاک هم مشکل ایجاد می شود ؟

    آذر ۴, ۱۳۹۹ در ۱۳:۳۶
    • مدیریت

      با سلام
      نه شرطی که درج نمودید مسئولیتی را بر دوش شما نمی گذارد

      آذر ۴, ۱۳۹۹ در ۱۶:۲۵
  • mohammadi

    در صورتی که یکی از چکهای خریدار پاس نشود اگر شرط شده باشد که قرارداد فسخ شود که درسته قرارداد فسخ میشود اما اگر شرط نشده باشد تکلیف معامله چیست؟

    آذر ۴, ۱۳۹۹ در ۱۳:۲۲
    • مدیریت

      اگر شرط فسخ پیش بینی نشده باشد معامله فسخ نمی شود و تنها می توان تقاضای مطالبه ثمن معامله را نمود.

      آذر ۴, ۱۳۹۹ در ۱۶:۲۴

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    14 − یازده =