دعاوی مالکیت فکری و صنعتی

دعاوی مالکیت فکری و صنعتی

[us_image image=”18491″ size=”full”]
[us_separator size=”custom” height=”470PX”]

دعاوی مالکیت فکری و صنعتی

در دنیای امروزی، علاوه بر مالکیت بر اموال، حق مالکیت بر ایده ها و اختراعات نیز مطرح است که از آن تحت عنوان حقوق مالکیت فکری و یا IP یاد می شود.

اگر شخصی ایده و یا اختراع خود را ثبت کرده باشد، از حقوق و مزایایی برخوردار می شود، به عنوان مثال با ثبت اختراع اجازه دخل و تصرف و مهم تر از آن، امکان کپی برداری در آن امکان پذیر نبوده و درصورت تخلف حق پیگرد قانونی برای شخص مالک خواهد داشت. ثبت کننده اختراع در استفاده آن توسط دیگران قدرت انتخاب داشته و در صورت سوء استفاده دیگران می تواند از طریق قانونی متخلف را تحت پیگرد قرار دهد و ادعای خسارت نماید، همچنین توانایی را خواهند داشت که آزادانه در هر زمانی بسته به شرایط خاص به صلاحدید خود، استفاده از حق ثبت اختراع یا Patent را متوقف کنند و یا ادامه دهند.

دعاوی حقوقی نیزخود شامل دعاوی جبران خسارت و اعتراض به ثبت (تقاضای ابطال و الزام اداره مالکیت صنعتی به ثبت) است.

اختراع چیست؟

طبق تعریفی که در سازمان جهانی مالکیت فکری یا WIPO ذکر شده است، در اقتصاد مبتنی بر دانش امروز راهبرد اختراعات یک مؤسسه یا بنگاه نوآور باید عاملی کلیدی در راهبرد کسب و کار آن باشد. همچنین در این راهنما ذکر شده است که هنگامی که در پی کسب حمایت بهره برداری تجاری یا اجرای حقوق اختراع هستند باید با یک کارشناس اختراعات مشورت کنند

اختراع ثبت شده چیست؟

اختراع ثبت شده یعنی حق انحصاری که برای اختراعی که جدید است. اختراع ثبت شده به مالک آن حق انحصاری میدهد تا از ساخت، استفاده، عرضه برای فروش، وارد کردن یک محصول یا یک فرآیند بر اساس اختراع ثبت شده بدون اجازه قبلی مالک آن جلوگیری یا آن را متوقف کند. ثبت اختراع ابزار قدرتمند تجاری برای شرکتها است تا بتوانند برای محصول یا فرآیند جدید حق انحصاری داشته باشند و از طریق تفویض اجازه استفاده، درآمد بیشتری کسب کنند. یک محصول مرکب (مانند دوربین، تلفن همراه یا اتومبیل) ممکن است تعدادی اختراع را در برداشته باشند که موضوع اختراعات ثبت شده متعددی هستند و ممکن است در مالکیت افراد مختلف باشند.

چرا باید اختراعات خود را ثبت کنید؟

رقابت های روز افزون در بازار، فشار زیادی بر شرکتها وارد میکنند تا نوآور باشند و یا به نوآوریهای سایر شرکتها دسترسی پیدا کنند تا در بازارهای صادراتی و داخلی رقابت کنند و به این رقابت ادامه دهند. حقوق انحصاری که از ثبت اختراع بدست می آید برای شرکتهای نوآور به منظور شکوفا شدن در یک محیط چالش برانگیز، پر خطر و پویا ممکن است عنصری حیاتی باشند. از مهم ترین دلایل برای ثبت اختراعات، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • موقعیت قدرتمند در بازار و امتیازهای رقابتی
  • سود بیشتر یا بازگشت بیشتر سرمایه
  • درآمد مضاعف از محل تفویض اجازه بهره برداری و انتقال اختراع
  • دسترسی به فناوری از طریق لیسانس دو جانبه
  • دسترسی به بازارهای جدید
  • خطر کمتر نقض حق
  • توانائی بیشتر برای دریافت وام و/یا جمع آوری منابع مالی با نرخ معقول بهره
  • ابزاری قدرتمند برای اقدام قانونی علیه تقلیدکنندگان و سوءاستفاده کنندگان

برای حمایت از محصولات شما چه ابزار قانونی دیگری وجود دارند؟

بسته به محصول مورد نظر، ممکن است حقوق مالکیت معنوی دیگری هم وجود داشته باشند که برای حمایت ویژگیهای مختلف یک محصول نوآورانه مناسب باشند، این حقوق شامل موارد زیر هستند:

  • مدل های مصرفی
  • اسرار تجاری
  • طرحهای صنعتی
  • علائم تجارتی یا Logoها
  • کپی رایت و حقوق مرتبط به آن

آیا تمامی موضوعات را می توان ثبت کرد؟

البته که پاسخ اسن سوال منفی است؛ مادامیکه بر ثبت ایده ها و توصیه ها داریم، اما مواردی مانند موضوعات زیر وجود دارند که قابل ثبت نیستند:

  • کشفیات و تئوری های علمی
  • آفرینش های زیبائی شناختی
  • برنامه ها ، قوانین و روشهای انجام فعالیتهای فکری
  • کشف محض موادی که در جهان در طبیعت یافت میشوند
  • ابداعاتی که ممکن است بر نظم عمومی، اخلاق حسنه یا سلامت عموم موثر باشند
  • روشهای تشخیصی ، درمانی یا جراحی برای درمان بیماریهای انسان یا حیوان
  • گیاهان وحیوانات غیر از میکروارگانیزم ها، واساساً فرآیندهای بیولوژیک برای تولید گیاهان یا حیوانات غیر از فرآیندهای غیر بیولوژیک و میکروبیولوژیک
  • برنامه های رایانه ای

جدید بودن یک ابداع چگونه احراز می شود؟

یک ابداع در صورتی جدید است که بخشی از سابقه افشاء قبلی نباشد. بطور کلی، سابقه افشاء قبلی یعنی تمام دانش فنی مربوط که در تمام نقاط جهان قبل از اولین تاریخ تسلیم تقاضانامه ثبت اختراع مورد نظر در دسترس عموم قرار داشته باشد. سابقه افشاء قبلی، علاوه بر سایر مسائل، شامل اختراعات، تقاضانامه های ثبت اختراع و انواع مختلف نشریات غیر اختراعی است.

در بسیاری از کشورها، هر نوع اطلاعات که برای عموم در هر نقطه از جهان بصورت کتبی، مکالمه شفاهی، از طریق نمایش یا استفاده عموم افشاء شده باشد، سابقه افشاء قبلی محسوب خواهد شد. در نتیجه، انتشار و ابداع در یک مجله علمی، ارائه آن در یک کنفرانس، استفاده آن در تجارت، نشان دادن آن در کاتالوگ شرکت در واقع فعالیت هائی هستند که میتوانند جدید بودن ابداع را از بین ببرند و آن را غیر قابل ثبت کنند. جلوگیری از افشاء تصادفی ابداع قبل از تسلیم تقاضانامه ثبت اختراع نیز امری مهم است. مشاوره با یک وکیل متخصص در حوزه مالمیت فکری و ثبت اختراعات برای تعیین دقیق اینکه چه چیزی افشاء قبلی محسوب می شود اغلب امری حیاتی است. سابقه افشاء قبلی اغلب سابقه افشاء قبلی محرمانه مانند تقاضانامه های ثبت اختراع ثبت نشده منتشر نشده را شامل میشوند به این شرط که متعاقباً منتشر شوند.

مخترع کیست و چه کسی از حقوق ناشی از ثبت اختراع برخوردار است؟

شخصی حقیقی که اختراع را انجام داده باشد، مخترع نامیده میشود ولی شخصیت حقوقی ای که تقاضانامه اختراع را تسلیم میکند، متقاضی یا مالک نامیده میشود. با اینکه در برخی موارد ممکن است مخترع همان متقاضی باشد، اغلب این دو اشخاص متفاوت هستند، متقاضی اغلب شرکت یا موسسه تحقیقاتی است که مخترع را استخدام کرده است.

[us_separator]
[info_list position=”right” style=”hexagon” icon_bg_color=”#e3ccae” icon_color=”#262a56″ font_size_icon=”30″ eg_br_style=”solid” eg_br_width=”2″ connector_color=”#e9eaee” css_info_list=”.vc_custom_1698499914169{margin-top: 5px !important;margin-right: 5px !important;margin-bottom: 5px !important;margin-left: 5px !important;padding-top: 5px !important;padding-right: 5px !important;padding-bottom: 5px !important;padding-left: 5px !important;}”][info_list_item list_icon=”Defaults-gavel legal” desc_font_style=”font-weight:bold;”]

دعاوی مالکیت صنعتی و فکری

اگر در زمینه دعاوی مالکیت صنعتی و فکری ، نیازمند مشاوره با وکلای متخصص هستید ، باما تماس بگیرید.

[/info_list_item][info_list_item list_icon=”Defaults-gavel legal” desc_font_style=”font-weight:bold;”]

مشاوره حقوقی مالکیت صنعتی و فکری

مشاوران حقوقی ما در زمینه دعاوی مالکیت صنعتی و فکری ، آماده پاسخگویی به شما هستند ، باما تماس بگیرید.

[/info_list_item][info_list_item list_icon=”Defaults-gavel legal” desc_font_style=”font-weight:bold;”]

تنظیم دادخواست و لایحه دعاوی مالکیت صنعتی و فکری

اگر در زمینه تنظیم دادخواست و لایحه دعاوی مالکیت صنعتی و فکری، نیازمند مشاوره با وکلای متخصص هستید ، باما تماس بگیرید.

[/info_list_item][/info_list]

[us_image image=”18410″ align=”right” size=”full”][us_image image=”18406″ align=”left” size=”full”]

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × یک =