ابطال مزایده انجام شده

ابطال مزایده انجام شده توسط دادگاه

مزایده فرآیندی است که به موجب آن، ملک محکوم علیه به بالاترین قیمت به فروش می رسد. به علت اهمیت مزایده در نظر قانونگذار، شرایط برگزاری آن به تفصیل معین شده است. عدم رعایت این شرایط و عدول از تشریفات برگزاری در موارد مقرر قانونی می تواند منجر به ابطال مزایده بعد از انتقال سند یا پیش از انتقال شود. ابطال مزایده انجام شده توسط دادگاه از این جهت قابل توجه است که می تواند بر حقوق اشخاص متعددی از جمله محکوم علیه، محکوم له، برنده مزایده و سایر اشخاصی که بعدا مال مورد مزایده توسط شخص برنده به آنان منتقل شده است، تاثیرگذار باشد.

جهات ابطال مزایده

موارد ابطال مزایده در ماده ۱۳۶ قانون اجرای احکام مدنی مورد تصریح قرار گرفته است. به موجب ماده اخیر الذکر، حدوث موارد ذیل منجر به ابطال و تجدید مزایده خواهد شد:

  1. هر گاه فروش در غیر روز و ساعت معین یا در غیر محلی که به موجب آگهی تعیین گردیده به عمل آید.
  2. هر گاه کسی را بدون جهت قانونی مانع از خرید شوند و یا بالاترین قیمتی را که خواسته است رد نماید.
  3. در صورتی که مزایده بدون حضور نماینده دادسرا باشد.
  4. در صورتی که خریدار طبق ماده ۱۲۷ قانون اجرای احکام مدنی ممنوع از خرید بوده باشد.

در صورت تحقق هر یک از موارد فوق، مزایده باطل و تجدید می شود.

ابطال مزایده به جهت عدم رعایت تاریخ و محل تعیین شده

یکی از شرایط ابطال مزایده عدم رعایت تاریخ و محل تعیین شده می باشد. یکی از مندرجات آگهی مزایده، محل و روز و ساعت برگزاری آن می باشد. چنانچه مزایده در غیر از محل و روز و ساعتی که در آگهی درج شده برگزار شود، منجر به ابطال آن خواهد شد.

لازم به ذکر است عدم رعایت هر یک از این موارد به تنهایی نیز موجب ابطال شمرده می شود. برای مثال اگر مزایده در محل و روز مقرر برگزار شده اما ساعت مندرج در آگهی رعایت نشود، باز هم مورد از موارد بطلان است.

ابطال مزایده به جهت ایجاد مانع برای شرکت در مزایده

از دیگر موارد ابطال مزایده، ایجاد مانع برای شرکت در مزایده می باشد. چنانچه مسئولین برگزاری مزایده به هر علتی، غیر از علل قانونی، از مشارکت اشخاص در فرآیند مزایده ممانعت به عمل آورند، مزایده برگزار شده معتبر نبوده و ابطال می شود. جلوگیری از مشارکت شخص در مزایده باید به اثبات برسد و صرف ادعا برای ابطال مزایده کافی نخواهد بود.

همچنین در صورتی که شخص، بالاترین مبلغ را پیشنهاد داده باشد و درخواست او به علل غیر قانونی رد شده باشد نیز موجب ابطال مزایده می شود. اثبات این مورد نیز بر عهده مدعی است و پیش از اثبات موضوع، خللی به اعتبار مزایده وارد نمی آید.

ابطال مزایده به جهت عدم حضور نماینده دادسرا

از جمله دلایل ابطال مزایده می توان به عدم حضور نماینده دادسرا اشاره نمود. ماده ۱۲۵ قانون اجرای احکام مدنی، حضور نماینده دادسرا را برای برگزاری مزایده الزامی می داند و غیاب وی موجبات ابطال مزایده را فراهم می آورد. این حکم اختصاص به نماینده دادسرا داشته و عدم حضور سایر اشخاص، مثل دادورز، سبب بی اعتباری مزایده نمی شود.

ابطال مزایده به جهت ممنوعیت خریدار از شرکت در مزایده

ابطال مزایده به جهت ممنوعیت خریدار از شرکت در مزایده یکی دیگر از جهات ابطال مزایده می باشد. ماده ۱۲۷ قانون اجرای احکام مدنی، ارزیابان، دادورزها، سایر مباشرین امر فروش و اقرباء نسبی و سببی آنان تا درجه سوم را از شرکت در مزایده منع نموده است. چنانچه یکی از این اشخاص در مزایده برنده شود، مزایده بی اعتبار و باطل خواهد بود.

شایسته تذکر است صرف مشارکت این اشخاص در مزایده مخل به اعتبار آن نخواهد بود. بلکه تنها زمانی مزایده ابطال می شود که اشخاص فوق الذکر برنده شوند.

ابطال مزایده به جهت عدم رعایت سایر ضوابط برگزاری مزایده

قانون گذار در مواد مختلفی از قانون اجرای احکام مدنی، مقرراتی را جهت برگزاری مزایده معین کرده است که عدم رعایت آنها در ماده ۱۳۶ آن قانون از موجبات بی اعتباری و ابطال مزایده محسوب نشده است.

اختلاف است که آیا عدم رعایت این ضوابط نیز منجر به ابطال مزایده خواهد شد یا اسباب ابطال مزایده منحصر به موارد مذکور در ماده ۱۳۶ قانون اجرای احکام مدنی می باشد؟

گروهی معتقدند با توجه به اصل صحت و رعایت حقوق اشخاص، موارد ابطال مزایده باید به همان مواردی که توسط قانون گذار تعیین شده منحصر باشد و نمی توان عدم رعایت سایر ضوابط را موجب بی اعتباری مزایده دانست.

در مقابل عده دیگری بر این نظرند که رعایت مقررات پیش بینی شده توسط قانونگذار الزامی است و عدم رعایت هر یک از این مقررات دارای ضمانت اجرا خواهد بود. فلذا اگر ما تخلف از سایر ضوابط را در اعتبار مزایده بی اثر بدانیم، بر خلاف نظر قانون گذار عمل کرده ایم و به این ترتیب، تعیین آن ضوابط به عملی لغو و بیهوده تبدیل می شود.

علی رغم وجود اختلاف نظرها به نظر می رسد، اسباب ابطال مزایده منحصر به مواد احصا شده در ماده ۱۳۶ قانون اجرای احکام مدنی نبوده و تشخیص این امر با دادگاه رسیدگی کننده است.

ابطال مزایده به جهت مستثنیات دین

ابطال مزایده به جهت مستثنیات دین در دو حالت قابل بررسی می باشد:

اعتراض به مستثنیات دین قبل از مزایده: اگر قبل از مزایده شکایتی از مامورین اجرا راجع به عدم رعایت مستثنیات دین در دادگاه مطرح شود، دادگاه بدوا به این شکایت رسیدگی می کند و اگر آن را پذیرفت دستور ابطال مزایده یا الغای اقدامات مامور اجرا را صادر می کند که نتیجه آن رفع توقیف از مال مشمول مستثنیات دین و استرداد آن به محکوم علیه می باشد.

اعتراض به مستثنیات دین بعد از مزایده: اگر عملیات اجرایی بعد از تائید مزایده و صدور دستور تملیک ملک به نام برنده مزایده رسیده باشد، و سپس بر اساس حکم نهایی دادگاه مزایده باطل گردد کل عملیات اجرایی باطل می شود و توسط دادگاه اجرا کننده حکم به حالت قبل از اجرا بر می گردد.

ابطال مزایده به جهت وقوع ملک در طرح شهرداری

اگر پس از برگزاری مزایده مشخص شود ملک موضوع مزایده از جمله املاک واقع در طرح های شهرداری بوده، در مورد امکان ابطال مزایده اختلاف نظر است.

گروهی معتقدند به سبب آنکه وقوع ملک در طرح شهرداری در زمان مزایده اعلام نشده، بنابراین موضوع مزایده به درستی معین نشده است و این امر قطعا در قیمت تعیین شده برای ملک موثر خواهد بود. فلذا مزایده به نحو صحیح برگزار نشده و قابل ابطال است.

گروه دیگری اعتقاد دارند انجام مزایده و صدور سند انتقال، اعتبار امر مختومه داشته و وقوع ملک در طرح شهرداری موجب ابطال مزایده نخواهد بود. به نظر می رسد نظر نخست قابل قبول تر باشد.

ابطال مزایده به جهت اعتراض

ابطال مزایده

ابطال مزایده به جهت اعتراض شخص ثالث

در صورتی که شخص ثالث، نسبت به اموال توقیف شده ادعایی داشته باشد، می تواند به توقیف اموال خود، اعتراض نماید. با اعتراض ثالث ممکن است مزایده اموال توقیف شده، باطل شود. شخص ثالث می تواند در صورت داشتن سند رسمی یا حکم قطعی که تاریخ آن مقدم بر تاریخ توقیف است، از واحد اجرا درخواست رفع توقیف نماید. اما در صورتی که مستند اعتراض وی سند عادی باشد باید از طریق دادگاه صالح نسبت به طرح دعوای اعتراض ثالث اجرایی و ابطال مزایده اقدام نماید.

ابطال مزایده به جهت اعاده عملیات اجرایی

ابطال مزایده به جهت اعاده عملیات اجرایی در ماده ۳۹ قانون اجرای احکام مدنی پیش بینی شده است. طبق این ماده هرگاه حکمی که به موقع اجرا گذارده شده بر اثر فسخ یا نقض یا اعاده دادرسی به موجب حکم نهایی بلااثر شود عملیات اجرایی به دستور دادگاه اجرا کننده حکم به حالت قبل از اجرا بر می گردد. در صورتی که محکوم به عین معین بوده و استرداد آن ممکن نباشد، دادورز مثل یا قیمت آن را وصول می نماید. اعاده عملیات اجرایی به دستور دادگاه به ترتیبی که برای اجرای حکم مقرر است بدون صدور اجرائیه به عمل می آید.

شکایت از اقدامات مامورین اجرا

اشخاص می توانند اعتراض خود نسبت به تنظیم صورت ملک، ارزیابی آن و همچنین شکایت نسبت به تخلف از مقررات مزایده و سایر اقدامات دادورز را ظرف یک هفته از تاریخ تخلف به دادگاهی که دادورز در آن ماموریت دارد تقدیم نمایند. رسیدگی به این شکایات در وقت فوق العاده انجام شده و در صورتی که به نظر دادگاه وارد و موثر باشند، اقدامات انجام شده ابطال خواهد شد.

چنانچه اشخاص پیش از انجام مزایده نسبت به این موارد شکایت کرده باشند و شکایت آنان موثر تشخیص داده نشود، امکان شکایت مجدد پس از برگزاری مزایده وجود ندارد.

مهلت شکایت از نحوه برگزاری مزایده

مهلت اعتراض به مزایده به حکم ذیل ماده ۱۳۶ قانون اجرای احکام مدنی تعیین شده است. شکایت اشخاص نسبت به نحوه برگزاری مزایده باید ظرف یک هفته از تاریخ فروش تقدیم دادگاه شود. چنانچه قبل از انقضاء این مهلت، هم چنین پیش از اتخاذ تصمیم توسط دادگاه، شکایتی واصل شده باشد، مال به خریدار تسلیم نمی شود. پس از انقضاء مهلت مذکور، حق اعتراض اشخاص ساقط شده و شکایات ایشان قابل استماع نمی باشد.

صدور دستور تنظیم سند انتقال به نام خریدار در مزایده اموال غیر منقول، مستلزم احراز صحت جریان مزایده توسط دادگاه است. در صورت عدم احراز صحت جریان مزایده، دادگاه می تواند مزایده را ابطال کند و این اختیار دادگاه مقید به مهلت نمی باشد. اقدام دادگاه در خصوص ابطال مزایده به علت عدم احراز صحت جریان آن قطعی و غیرقابل اعتراض است.

در مزایده اموال منقول چنین اختیاری به دادگاه اعطا نشده و ابطال این مزایده ها نیازمند اعتراض اشخاص در مهلت قانونی است.

امکان طرح دعوای مستقل مبنی بر ابطال مزایده

در مورد امکان طرح دعوای مستقل به خواسته ابطال مزایده، میان حقوقدانان اختلاف است. برخی معتقدند پس از صدور سند انتقال اجرایی نیز امکان اقامه دعوا وجود دارد. چراکه مزایده نیز نوعی بیع همراه با تشریفات است و طرح دعوا جهت ابطال آن قابل استماع است.

در مقابل عده ای دعوای مستقل جهت ابطال مزایده را قابل استماع نمی دانند. زیرا مهلت یک هفته ای مذکور در ذیل ماده ۱۳۶ قانون اجرای احکام مدنی یک موعد قانونی است و انقضاء آن موجب سقوط حق شکایت است. همانطور که انقضاء مدت تجدیدنظر خواهی مسقط حق تجدیدنظر خواهی است. ضمنا تعیین این مهلت توسط قانون گذار باید منشاء اثر باشد. اگر پس از این مدت، دعوایی را در خصوص ابطال مزایده قابل استماع بدانیم، حکم قانون گذار را بیهوده انگاشتیم.

البته نظر دیگری نیز وجود دارد که اقامه دعوای بطلان مزایده را در صورتی که به سبب فقدان شرایط اساسی صحت معاملات باشد، امکانپذیر می داند. مثل اینکه عدم اهلیت برنده مزایده بعدا احراز شود یا این که در اعلام کاربری ملک موضوع مزایده اشتباه شده باشد.

ابطال مزایده پس از انتقال سند

همانطور که در بند قبلی بیان شد در خصوص امکان طرح دعوای ابطال مزایده پس از انجام تشریفات مزایده و انتقال سند مالکیت بین حقوقدانان اختلاف نظر است. این اختلاف نظر در بین محاکم نیز دیده می شود برای مثال شعبه ۱۲ دادگاه تجدیدنظر تهران با توجه دادنامه شماره ۹۳۰۹۹۸۰۲۲۶۶۰۰۵۹۱ در خصوص ابطال مزایده پس از صدور سند انتقال بر این عقیده است که تشخیص و دستور دادگاه در صحت مزایده و صدور سند انتقال، قطعی است و پس از آن دعوایی تحت عنوان ابطال مزایده قابل استماع نیست. در مقابل برخی از محاکم، قابلیت ابطال مزایده پس از صدور سند انتقال را بسته به جهت ابطال مورد ادعای خواهان قابل ابطال می داند.

همانطور که مورد اشاره قرار گرفت زمانی که بعد از انتقال سند، دعوای ابطال مزایده در صورتی که به جهت فقدان شرایط اساسی مطرح شود قابلیت ابطال مزایده وجود دارد. نکته ای که در دعوای ابطال مزایده پس از انتقال سند وجود دارد این می باشد که در این حالت علاوه بر خواسته ابطال مزایده باید خواسته ابطال سند انتقال  اجرایی نیز در دادخواست قید شود.

ابطال مزایده ملک مشاع

طبق ماده ۱۴۰ قانون اجرای احکام مدنی، هرگاه ملکی که از محکوم علیه توقیف گردیده مشاع باشد، فقط سهم محکوم علیه به فروش می رسد مگر اینکه سایر شرکا، فروش تمام ملک را بخواهند. در این صورت طلب محکوم له و هزینه های اجرائی از حصه محکوم علیه پرداخت می شود. اگر تعدادی از شرکاء در خواست فروش تمام ملک را بنمایند امکان موافقت با درخواست آنها وجود ندارد. ابطال مزایده ملک مشاع نیز در صورت وجود یکی از جهات ابطال مذکور در قانون امکان پذیر است.

انصراف برنده مزایده

اگر برنده مزایده منصرف شود چه اتفاقی می افتد؟ در صورتی که برنده مزایده منصرف شود دو حالت پیش می آید:

  • حالت اول انصراف قبل از اعلام برنده مزایده باشد. در این صورت به لحاظ عدم پرداخت ۱۰ درصد مبلغ پیشنهادی، انصراف وی مورد قبول واقع می شود و شخص دیگری که قیمت پیشنهادی اش در رتبه بعدی باشد جایگزین خواهد شد.
  • حالت دوم انصراف بعد از اعلام برنده مزایده باشد. در این صورت چنانچه انصراف قبل از پرداخت ۱۰ درصد باشد، افراد قبل از وی می توانند نسبت به پرداخت ۱۰ درصد به حساب سپرده دادگستری اقدام و به عنوان برنده مزایده اعلام شوند. اگر انصراف پس از پرداخت ۱۰ درصد به حساب سپرده دادگستری صورت گیرد به انصراف وی ترتیب اثر داده نمی شود و چنانچه ظرف یک ماه نسبت به پرداخت مابقی قیمت پیشنهادی اقدام نشودف مبلغ ۱۰ درصد به نفع دولت ضبط و مزایده تجدید می شود.
انصراف برنده مزایده

انصراف برنده مزایده

جبران خسارت ابطال مزایده

ابطال مزایده ممکن است باعث ورود خسارت به دیگری شود. ورود خسارت ناشی از ابطال مزایده بسته به اینکه ابطال مزایده منجر به اخذ مال مورد مزایده از برنده و استرداد آن به مالک شود متفاوت می باشد. در صورتی که ابطال مزایده منجر به اخذ مال از برند مزایده شود، علاوه بر اینکه ثمن پرداختی باید به برنده مزایده مسترد شود، ممکن است ابطال مزایده باعث ورود خسارت به محکوم علیه، ثالث و برنده مزایده شود. محکوم علیه یا ثالث از بابت اجرت المثل، مستحق دریافت خسارت هستند ولی خسارت وارده به برنده مزایده ممکن است کاهش ارزش ثمن باشد.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

‫26 نظر

  • ف.الف

    باسلام :مقررشده ماترک مورث ازطریق مزایده بفروش برسد.جلسه ای دراواخرسال ۹۹با پیام مختصر بیان نفینا یا اثباتا بدون انجام تشریفات مزایده دراجرای احکام برگزارشد .تعدادکمی ازوراث شرکت وتوافق کردند که درمدت یکماه توافق ونتیجه را به اجرای احکام اعلام کنند .صورتجلسه ای توسط اجرای اجکام راجع به توافق ومدت تنظیم شد وعلاوه برآن قیدکرده بود که کسی بعنوان خریدار درمزایده شرکت نکرده است .پس ازانقضای یکماه .بادرخواست احدی ازوراث بصورتت گزینش ازمیان تمام ماترک که ارقام آن متعددوغیرمنقول است بصورت گزینش یک قطعه زمین که ارزش آن ازبقیه ماترک یشتر است با واریز وجه به بهای کارشناسی ۲سال قبل(۹۷) ومربوطبه به پرونده ای با موضوع دیگر راجع به همین اموال به وی تحویل وگواهی مالکیت صادرشده است .من ازتحویل وجه خوداری ومراتب اعتراض خودم را با مضمون فوق یعنی واگذاری بدون انجام تشریفات مزایده وگزینشی وتقاضای ابطال گواهی مالکیت ازجمله ازطریق ملاقات با روسای دادگستری استان باحلاصه مکتوب اعلام کردم که به اجرای اجکام شهرستان فرستاده شد ،ولی نتیجه نداشت .درسال گذشته(۱۴۰۰) با توجه به اینکه اجرای احکام عملیت انجام شده را مزایده می نامید دادخواست ابطال عملیت اجرایی دادم .دریافت کننده زمین به کذب ادعاکردکه قطعاتی اززمین را فروخته است .دادگاه بدوی با این استدلال که من پیام (نفیاواثباتا)را بازکرده ام وفروخته شدن قطعات آن موجب تشکیل پرونده های متعدد می گرددومدت زمان طولانی ازواگذاری گذشته است ،رای به بطلان دعوی داد.دادگاه تجدید نظر با این استلال که بررسی پرونده نشان می دهد که اساسا مزایده ای برگزارنشده وماترک مورث درانتظارمزایده است ابطال عملیت اجرایی موضوعیت ندارد نسبت به دادخواست من قرارعدم استماع صادر و رای دادگاه بدوی راهم نقض کرد ..ولی اجرای احکام پس ازابلاغ رای مجددا به بنیادمسکن پاسخ داده که اخذسندتوسطدریافت کننده بلامانع است. با توضیح اینکه پرونده حدود ۸۵وارث داردکه بنا به دلایلی در طرح دعوی شرکت نمی کنند وازمیان آنها ۵نفروجه سهم را واقعا گرفته و۴نفزبصورت صوری بادریافت سهم اززمین اعلام کرده اندکه وجه سهم خودرا گرفته اند(مجموعا۹نفر) .با عرض تشکر لطفا راهنمایی وپاسخ دهید با توجه به شرایط فوق ،من چگونه وبا چه عنوان ودرچه مرجعی می توانم احقاق حق بکنم . با تشکرمجدد لطفا باذکرجزئیات مرا راهنمایی فرمائید.ممنون

    به وی تحویل

    بهمن ۱, ۱۴۰۱ در ۱۰:۳۰
    • دادپویان حامی

      با سلام به عنوان احدی از وراث می توانید تقاضای فروش تمام ماترک را درخواست نمایید وازطرف دیگر نیز می توانید تقاضای ابطال انتقال صورت گرفته در دادگاه را درخواست کنید.

      فروردین ۱۹, ۱۴۰۲ در ۱۵:۵۶
  • داریوش عسگری

    سلام وقت بخیر. یک دعوای تجاری با یک شرکت دیگر داشته ایم که آن شرکت برای شانه خالی کردن از تعهد خود دو فقره چک را از طریق ثبت اسناد به اجرا گذاشته و ملک را ابتدا بازداشت کردند. بعد از طرح دعوا دادگاه بدوی حکم به ابطال اجراییه داده است. آیا تا زمان قطعی شدن حکم دادگاه در دادگاه تجدید نظر هنوز امکان مزایده ملک بازداشت شده وجود دارد؟ حکم به همراه یک درخواست ازطریق دفترخانه به اداره چهارم اجرایی اعلام شده است.

    دی ۲۷, ۱۴۰۱ در ۰۰:۱۳
    • دادپویان حامی

      با سلام از دادگاه تجدیدنظر تقاضای توقف مزایده را بنمایید

      فروردین ۱۹, ۱۴۰۲ در ۱۵:۵۵
  • سید حمید شاه ویسی

    سلام
    آیا اگر درج اشتباهی عنوان در آگهی سه بار تکرار شود و به عنوان دیگه به فروش رود آیا مزایده ابطال میگردد
    یعنی آگهی با متن دیگر آنهم سه بار آگهی داده شود ( در سه نوبت ) ولی به عنوان دیگر بفروش برسد و گفتن درج اشتباهی آگهی از موارد ابطال مزایده نیست

    دی ۱۲, ۱۴۰۱ در ۱۵:۳۹
    • دادپویان حامی

      با سلام بله ابطال میگردد

      فروردین ۱۹, ۱۴۰۲ در ۱۵:۵۵
  • ملو

    سلام وقت بخیر ما یک ملکی را خریدیم دو سال پیش که یک شخص ورشکسته شده بود و دادگستری مزاییده گداشت، اون ملک سندهاش در دست اقدامه ولی خبر رسیده اون شخص ورشکسته رفته شکایت کرده و می خواهد مزاییده را کنسل کنه و میگه ارزون فروختن ،
    شخص ورشکسته می تونه مزاییده را بعد دو سال کنسل کنه؟ممنون میشم پاسخگو باشید مرسی

    دی ۵, ۱۴۰۱ در ۰۰:۲۰
    • دادپویان حامی

      در صورتی که اعاده اعتبار نموده باشد بله می توانند تقاضای ابطال مزایده را بنمایند

      فروردین ۱۹, ۱۴۰۲ در ۱۵:۵۵
  • مریم

    ممنونم بخاطر آگاهی که به جامعه میدید برای بهتر شدن دنیا

    آذر ۲۱, ۱۴۰۱ در ۰۲:۰۹
  • مریم

    سلام تراکتور ی به مزایده رسیده و تمام شرایط قانونی رعایت شده که ذکر کرده بودید فقط افراد ی که قبلا هم اعتراض ثالث بر تامین خواسته و توقیف همین مال کرده بودند و قطعی اعتراض شان رد گردید حالا ابطال مزایده دادند در حالیکه سال ۱۴۰۰ مزایده تمام و بنام خریدار سند زده شد و هیچ مدرک قانونی و رایی هم مبنی بر مالکیت ندارند لطفا راهنمایی کنید

    آذر ۲۱, ۱۴۰۱ در ۰۲:۰۷
    • دادپویان حامی

      در صورتی که مالکیتشان احراز نگردد(که رد اعتراضات سابق نیز موید همین امر است) اعتراضشان رد می گردد.

      فروردین ۱۹, ۱۴۰۲ در ۱۵:۵۴
      • مریم

        سلام. ببخشید میشه واضح تر توضیح بدید ، یعنی ملک رو از برنده مزایده پس میگیرند و به مالک سابقش پس می‌دهند ، بعد به برنده مزایده همون پولی رو که چند سال پیش پرداخت کرده پس می‌دهند و به نرخ روز حساب نمیشه؟ من متوجه نشدم

        آذر ۹, ۱۴۰۲ در ۰۲:۰۵
        • وکیل متخصص

          سلام. در فرض موضوع و وجود شرایط لازمه و مربوطه، ملک به مالک سابق بر می گردد و شما می توانید علاوه بر مطالبه ثمن، خسارت ناشی از کاهش ارزش ثمن را حسب نظر کارشناس مطالبه کنید مگر آنکه این حق در زمان عقد بیع پس از مزایده از شما ساقط شده باشد که معمولاً بانک ها به این شیوه عمل می کنند.

          دی ۱۶, ۱۴۰۲ در ۱۷:۰۵
  • حسن

    اینجانب معلمم سال۸۹یک ملکی رود شهرستان خریداری نمودم طبقه ی سوم وسندشش دانگ (تک برگی)بنام همسرم صادر نمودم درصورتیکه همسرم بیسواد است ودرسال۹۳یکی ازبستگان درخواست سندکردکه وام بگیرد مبلغ ده میلیون تومان چونکه سندبنام همسرم بودباهمسرم به محضر می روندوطرف یک وکالت‌نامه ازهمسرم میگیردومی رودبانک وبنام همسرم حساب باز می کندومبلغ ۸۵میلیون وام برمی داردومبلغ ۲۰میلیون روبانک مسدود می کند وسال ۹۴باهمسرم رفتیم بانک گفت ۲۰میلیون بریزیدفکرکردیم ده میلیون وام برداشته شده بیست میلیون ورفتیم شهرستان محل تدریس حالا که بازنشسته شدیم وبرگشیم بانک میگه خونه ی شما سال ۹۵مزایده گذاشیم کارشناسی شده وبنام بانک سند خورده ومبلغ ۴۵میلیون دیگر هم بدهکاریم ؟؟؟؟یاخدامگه وام چقدر بوده ؟باچه درصدی بوده؟چکارکنم تنها حاصل سی سال خدمت صادقانه در آموزش پرورش همین یک خانه است باجهارفرزندمحصل؟

    آذر ۱۴, ۱۴۰۱ در ۰۱:۴۷
    • دادپویان حامی

      با سلام با موسسه تماس بگیرید.

      فروردین ۱۹, ۱۴۰۲ در ۱۵:۵۴
  • حسن

    ممنونم از این همه راهنمایی

    آذر ۱۴, ۱۴۰۱ در ۰۱:۳۶
  • محمدی

    باسلام و احترام
    مهلت اعتراض یک هفته از تاریخ مزایده است و یا ۷ روز کاری؟

    مهر ۱۲, ۱۴۰۱ در ۰۷:۱۸
    • دادپویان حامی

      یک هفته از تاریخ مزایده

      فروردین ۱۹, ۱۴۰۲ در ۱۵:۵۴
  • کریمی

    ما یکباب منزل مسکونی غیر قابل سکونت از مزایده خریدیم که نوشته بود داری عقب کشی ولی میزان ننوشته بود.در مرحله ثبت که فرستادن شهرداری مشخص شد نصف ملک باید عقب کشی بشه یعنی از ۸۱ متر ۴۳ متر باقی می مونه درحقیقت قیمت گذاشته شده توسط کارشناس دادگستری حدود ۱۵۰ میلیون بالاتر بوده.ما رفتیم اعتراض کردیم نامه دادن شهرداری که کتبا مقدار ملک باقی مانده رو اعلام کنه که اعلام شد بله ۴۰ متر عقب روی داره وکلا ۴۳ متر باقی خواهد ماند.الان به ما میگن که مهلتش گذشته باید برین اون دادگاه که رای رو جهت مزایده به ما داده از اونجا شکایت کنینآیا این پروسه زمان بر هست؟به نتیجه خواهیم رسید؟یا نیاز هست وکیل بگیریم از دست خودمون بر نمیاد

    شهریور ۲۷, ۱۴۰۱ در ۱۵:۰۱
    • دادپویان حامی

      سلام بله به علت مجهول و نامعلوم بودن مورد مزایده میتوانید ابطال آنرا از دادگاه بخواهید.بهر صورت بهتر هست مدارک توسط وکیل متخصص بررسی شود.

      شهریور ۲۷, ۱۴۰۱ در ۱۵:۳۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سه × سه =