ترک کار کارگر

ترک کار کارگر

ترک کار کارگر، بدین معناست که کارگر بدون رعایت تشریفات مربوط به استعفا از کار خارج شود و مقصود خارج شدن و از کار به طور کلی باشد (بند یک دستورالعمل ۱۷ روابط کار). ترک کار کارگر در قانون کار سابق به معنای استعفا به کار رفته بود اما در قانون کار فعلی (مصوب ۱۳۶۹) در این مورد حکمی وجود ندارد. از طرفی هم با عنوان غیبت نمی توان آن را مورد بررسی قرار داد چرا که با مفهوم غیبت تفاوت اساسی دارد. البته آثار حقوقی آن ها تفاوت چندانی ندارد. یعنی در نهایت سبب می شود که کارفرما بتواند از حق فسخ خود استفاده و مبادرت به اخراج کارگر نماید. البته این را هم نباید از نظر دور کرد که میزان غیبت کارگر باید به حدی باشد که کارفرما را مجاز به استفاده از حق اخراج خود نماید در غیر این صورت مجاز به این امر نمی باشد.

چنانچه کارگری قصد قطع همکاری با کارفرما را داشته باشد، باید چگونه اقدام نماید؟

اگر کارگری بخواهد با کارفرما قطع همکاری نماید می تواند با رعایت شرایط ترک کار این امر را انجام دهد و اگر تشریفات طی شود منعی بر کارگر نیست.

لازم است کارگر در ابتدا استعفای خود را به صورت کتبی به کارفرمای خویش اطلاع دهد. پس از اعلام کتبی ، کارگری که استعفا می دهد موظف است تا یک ماه به کار خود ادامه دهد.

چنانچه کارگر، بعد از طی ۱۵ روز از زمان استعفا از عمل خویش پشیمان شود می تواند جهت باز پس گیری استعفا اقدام نماید.
در این صورت استعفای وی لغو می شود و کارگر موظف می شود رونوشت استعفا و انصراف خود را به شورای اسلامی کارگاه و یا انجمن صنفی و یا نماینده کارگران تحویل دهد. چنانچه کارگر از استعفای خویش پشیمان نگردد موظف است به مدت ۳۰ روز به کار خود ادامه دهد تا کارفرما مهلت جایگزینی نیرو را داشته باشد.

البته گاها مشاهده می شود که کارفرما از همان روز استعفا موافقت خود را اعلام می کند و کارگر را برای یک ماه دیگر در خدمت نگه نمی دارد ولی اگر با استعفا موافقت نشود همانطور که بیان شد کارگر یک ماه باید از تاریخ تقدیم استعفای خود در محل کار حاضر شود و پس از گذشت این یک ماه نیاز به موافقت کارفرما نیست.

قانون گذار در ماده ۲۵ قانون کار  چنین مقرر داشته است:

“هرگاه قرارداد کار برای مدت موقت و یا برای انجام کار معین منعقد شده باشد، هیچ یک از طرفین به تنهایی حق فسخ آن را ندارد.”

با توجه به تصریح ماده چنین نتیجه ای حاصل می شود که در قرارداد کار برای مدت موقت و یا برای انجام کار معین حق فسخی برای کارگر لحاظ نشده است. فلذا اگر کارگری بدون توجه به این امر مبادرت به اعلام استعفا نماید چنین استعفایی مورد پذیرش قانون گذار نیست. در صورتی که از این امر خسارتی به کارفرما وارد شود کارگر ملزم به پرداخت خسارت بر اساس رای مراجع حل اختلاف کار می گردد.

ذکر این نکته حائز اهمیت است که بر خلاف تصور بسیاری از افراد درصورتیکه قرارداد کار با استعفای کارگر و با شرایط قانونی فسخ شود کارگری که استعفا داده است مستحق دریافت حق سنوات کارگر به ازای هر سال ، یک ماه آخرین حقوق می باشد.

آیا کارگری که قرارداد کار ندارد میتواند در هر زمان که بخواهد کار خویش را ترک نماید؟

پاسخ به سوال مزبور منفی است. در صورتی که ترک کار کارگر بدون قرارداد بدون هیچ عذر موجهی صورت گیرد و از این جهت به کارفرما خساراتی وارد شود، در چنین مواقعی کارفرما می تواند جهت خسارات وارده از کارگر مطالبه خسارت نماید. اما در صورت نبود قرارداد کتبی، اثبات مدعای کارفرما به سهولت امکان پذیر نمی باشد. چرا که در اکثر مواقع قانون کار، حق را به کارگر اعطا نموده است و چنانچه کارفرمایی چنین مدعایی داشته باشد بایستی ادعای خویش را ثابت نماید.

چنانچه کارفرما بتواند رابطه کارگر و کارفرمایی بین خویش و کارگر را به اثبات برساند. می تواند در صورتی که کارگر وی بدون عذر موجه کار خویش را ترک کرده باشد و از این نظر به او خسارت وارد شده باشد، مطالبه خسارت نماید. حتی اگر با کارگر قرارداد کتبی منعقد ننموده باشد. این شرایط در صورتی که کارگری اقدام به ترک کار با وجود قرارداد کند نیز حاکم است.

عواقب ترک کار

ترک کار بدون قرارداد

عواقب قانونی ترک کار

مطابق قوانین، ترک کار می تواند عواقبی را برای کارگر در پی داشته باشد. قبل از بحث در خصوص این عواقب قانونی باید بیان کنیم ترک کار بعد از اتمام قرارداد بین کارگر و کارفرما ترک کار در معنای واقعی و قانونی نمی باشد چرا که منظور قانون گذار و تعیین ضمانت اجرا برای این اقدام ترک کار قبل از اتمام قرارداد است این درحالی است که بعد از اتمام قرارداد اساسا رابطه ای بین کارگر و کارفرما حاکم نیست تا قانون ترک کار را بر عدم حضور کارگر در محل کار حاکم بدانیم.

ترک کار چه به علت عدم پرداخت حقوق باشد چه به دلیل عدم پرداخت حق بیمه هرگز از نظر قانون گذار مجاز نمی باشد. بلکه در این فرض باید کارگر با ارسال نامه، استعفای خود را اعلام نموده و از کار استعفا دهد و ترک کار بدون استعفا دارای اثرات سوء برای کارگر می باشد این موارد عبارتند از:

  1. محرومیت از دریافت حق سنوات کارگر: اگر قرارداد کارگری دائمی باشد یا قرارداد وی موقت باشد و وی اقدام به ترک کار نماید از دریافت حق سنوات یا پاداش پایان کار محروم می شود و نمی تواند مطالبه ای در این زمینه داشته باشد.
  2. عدم دریافت بیمه بیکاری: کارگر زمانی استحقاق دریافت بیمه بیکاری را دارد که در بیکار شدن خود نقشی نداشته باشد لذا زمانی که شخص اقدام به ترک کار نماید بیمه بیکاری به وی تعلق نمیگیرد. لذا با اثبات ترک کار، تامین اجتماعی از پرداخت بیمه بیکاری به کارگر امتناع می نماید.
  3. کسر و عدم پرداخت حقوق: این حالت در وضعیتی ممکن است رخ دهد که کارگر و کارفرما در قرارداد خود این مسئله را شرط نموده باشند. به این صورت که در یکی از بندهای قرارداد ذکر شود در صورت ترک کار بدون رعایت شرایط قانونی حقوق معوقه کارگر پرداخت نمی شود.
  4. خسارت ترک کار توسط کارگر: قاعده کلی در جبران خسارت این است که اگر کارگر ترک کار کند و این ترک کار بدون رعایت شرایط استعفا از شرکت خصوصی یا هر جای دیگری باشد و از این ترک کار خسارتی به کارفرما وارد شود کارگر مکلف به جبران خسارت وارده می باشد.

مهلت اعلام ترک کار کارگر

پس از ترک کار کارگر ، کارفرما باید این مسئله را به وسیله نامه ترک کار به مراجع مربوطه اعلام کند. در صورتی که کارفرما طبق قانون اقدام به اعلام ترک کار به اداره بیمه یا اداره کار نکند ممکن است با جریمه عدم اعلام ترک کار مواجه شود.

ترک کار باید الزاما به دو مرجع اعلام شود:

  1. اعلام ترک کار به اداره کار: مهلت اعلام ترک کار به اداره کار در قانون یا بخشنامه های مربوطه مشخص نشده است اما پس از غیبت های متوالی کارگر و ترک کار بدون اطلاع قبلی یا بعدی کارفرما می بایست نامه ترک کار پرسنل را خطاب به اداره کار ارسال نماید. مهلت عرفی این اعلام قبل از پایان ماهی است که کارگر اقدام به ترک کار نموده است.
  2. اعلام ترک کار به بیمه تامین اجتماعی: طبق ماده ۳۹ قانون تأمین ‌اجتماعی کارفرما مکلف است لیست حقوق و مزد کارکنان شاغل را با آخرین تغییرات و تا آخرین روز ماه بعد به سازمان ارسال و پرداخت کند بنابراین فرصت کافی برای ارسال لیست با آخرین تغییرات به کارفرما داده شده است ضمناً در صورت ترک کار یا شروع به کار کارگر، کارفرما باید این موارد را در لیست های ارسالی بیمه و در ستون های مربوط درج و اعلام کند.

استعفای کارگر

ابتدا باید این مسئله را در نظر داشت که ترک کار با استعفا از نظر حقوقی تفاوت دارند به این مفهوم که ترک کار بدون رعایت شرایط قانونی و بدون اطلاع قبلی کارفرما صورت می گیرد در حالی که استعفا با رعایت مقررات قانونی و با اطلاع کتبی کارفرما صورت می پذیرد. در واقع اگرچه در هردو این موارد کارگر از حضور در محل کار امتناع می نماید ولی با توجه به قوانین، استعفا و ترک کار مسئولیت های حقوقی متفاوتی در پی دارند.

قرارداد کار می تواند به صورت کتبی و شفاهی باشد .

  • چنانچه قرارداد کار به صورتکتبی بین طرفین «کارگر  و کارفرما» باشد:

در این مواقع امکان تخطی برای کارگر و کارفرما کمتر می باشد، چرا که چنین قراردادی در حکم سندی است که می تواند اثبات کننده ادعاهای طرفین باشد. چون در صورتی که اختلافی بین کارگر و کارفرما حادث شود امکان مراجعه به مفاد قرارداد وجود دارد و می توان از این طریق فرد خاطی را (اعم از کارگر و کارفرما) شناسایی نمود .

  • چنانچه قرارداد کار به صورتشفاهی بین طرفین «کارگر  و کارفرما» باشد:

اگر چه قرارداد شفاهی نیز از نظر قانون کار دارای اعتبار است اما اثبات توافقات ما بین طرفین ، در چنین قراردادهایی با سختی هایی همراه می باشد و امکان سوء استفاده را برای هر کدام از طرفین فراهم می باشد.

گاهی مشاهده می شود که کارگرانی به صورت ارادی ترک کار می نمایند و از عدم قرارداد فی ما بین خود و کارفرما سوء استفاده می نمایند و با وجود اینکه حق و حقوق خود را دریافت نموده اند جهت مطالبه حق و حقوق بعد از استعفا طرح دعوا می نمایند  اما ناگفته نماند که عدم قرارداد کتبی بین کارگر و کارفرما دلیل بر این نیست که کارفرما نتواند از جهت ترک کار کارگر مطالبه خسارت نماید و یا این امر نباید حربه ای در دست کارگر باشد تا از حمایت قانون سوء استفاده نموده و مطالبه حق و حقوقی را به ناحق نماید. بلکه اگر چه دراکثر مواقع حمایت قانون از کارگر بیشتر است اما این امر باعث نمی شود که در صورت پرداخت شدن حق و حقوق کارگر توسط کارفرما ، مجددا هزینه های مزبور از کارفرما مطالبه شود.

لازم به ذکر است که کارفرما می تواند مطالبه خسارت به جهت ترک کار توسط کارگر را نیز بنماید و چنانچه در این مواقع از کارگر بابت حسن انجام کار چک یا سفته نیز در دست داشته باشد ، می تواند جهت جبران خسارت خود اقدام به اجرا گذاشتن سفته در صورت ترک کار از سوی کارگر نماید. و عدم وجود قرارداد کار مانعی جهت مطالبه خسارت از کارگر برای کارفرما ایجاد نمی نماید.

قوانین استعفا

قوانین استعفا و ترک کار

ترک کار کارگر با غیبت کارگر چه تفاوتی دارد؟

بسیاری از افراد ترک کار و غیبت را یکی می دانند در حالیکه این دو با یکدیگر تفاوت دارند هرچند آثار حقوقی این دو با یکدیگر برابر است. قانون گذار در خصوص ترک کار در قانون کار به کارفرما اجازه داده است که چنانچه کارگر در انجام وظایف محوله به خود قصور نماید قرارداد او را فسخ و او را اخراج نماید.

بدیهی است که ترک کار و غیبت نیز هر دو می تواند از موارد قصور کارگر قلمداد شود که در هر دو مورد کارفرما می تواند با فسخ قرارداد کار، کارگر را اخراج نماید. البته ناگفته نماند که در اخراج کارگر توسط کارفرما بایستی میزان غیبت کارگر در حدی باشد که اجازه اخراج را به کارفرما بدهد، در غیر این صورت کارفرما مجاز به اخراج کارگر بدین جهت نمی باشد.

آرای قضایی

سوالات متداول

برای احراز این امر معیاری تعیین نشده است ولی غیبت خارج از عرف که اماراتی مبنی بر قصد قطع دائم همکاری وجود داشته باشد ترک کار محسوب می شود.

بعد از ترک کار اگر خسارتی به کارفرما وارد شده باشد وی هر زمان که بخواهد می تواند برای مطالبه خسارت اقدام کند و از این جهت محدودیت زمانی وجود ندارد.

از بابت ترک کار جریمه ای برای کارگر تعیین نمی شود ولی وی از حق سنوات و بیمه بیکاری و برخی دیگر از مزایا محروم می شود.

شما می‌توانید از طریق شبکه‌های اجتماعی نظیر واتساپ و یا تلگرام با وکلای دفتر حقوقی دادپویان حامی در ارتباط باشید. همچنین می‌توانید از طریق فرم مربوطه درخواست مشاوره رایگان خود را ثبت کنید.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

‫220 نظر

  • Maria

    سلام
    من نزدیکه یکساله یک اموزشگاه کار میکنم بیمه شدم از بعد از ۴ماه کار کردن
    قرارداد ندارم و سفته هم ندادم
    ب دلایل شخصی بدون اطلاع قبلی از کار اومدم بیروم و اعلام کردم باردارم و استراحت مطلقم
    الان کارفرما اصرار داره یک روز حضوری برم برای کارای بیمه
    من اگر نامه استعفا بنویسم و بگم ک تمام حق و حقوقمو این مدت دریافت کردم کافی نیست؟کارفرما میگ حضوری بیا نامه بیمه رو امضا کن ،نامه بیمه چیه میتونم خودم ببرم امضا کنم بفرستم؟
    میترسم برم و امضایی ازم بگیره ک مجبور ب پرداخت خسارت شم

    خرداد ۸, ۱۴۰۲ در ۱۴:۱۶
    • دادپویان حامی

      با سلام. مطابق قانون استعفای شما بایستی با توافق کارفرما و در صورت عدم توافق، پس از گذشت مدت ۳۰ روز از تاریخ اعلام محقق می گردد. علی ایحال شما ترک کار نموده اید و الزامی به حضور در محل کار ندارید. در ضمن به دلیل ترک کار امکان استفاده از بیمه بیکاری نیز برای شما ممکن نیست.

      خرداد ۱۰, ۱۴۰۲ در ۱۰:۱۳
  • علی

    سلام، اگر کارفرمایی بیمه نکرده باشد، حداقل حقوق قانون کار را به کارگر در سال جدید نداده باشد، حقوق ماه اخر کارگر و ده روز اول کارش را نداده باشد؟ آیا میتواند ادعای ترک کار کند؟ اگر آری راه مقابله با آن چیست؟

    خرداد ۵, ۱۴۰۲ در ۰۰:۳۴
    • دادپویان حامی

      بله . عدم پرداخت حقوق و مزایای کارگر مانع اعلام ترک کار وی نیست. شما قانوناً حق مطالبه تمام مزایای خود را حتی با وجود ترک کار دارید.

      خرداد ۱۰, ۱۴۰۲ در ۱۰:۱۴
  • مرجان جاوید

    سلام
    بنده از۲۴فروردین۱۴۰۱تا۴اسفندماه درکارخانه نساجی مشغول بکاربودم.بعلت بیماری ناگهانی نتونستم سرکاربرم.طبق معمول هرماه اول اسفندقبل ازغیبتم قراردادیکماهه امضاکردم،برای بنده بدون اطلاع وپیگیری درهمان ماه اسفندترک کارزدن وبیرونم کردن.برای پیگیری رفتم وعلت نرفتنم وگفتم که مدارک پزشکی دارم بخاطرعلت غیبتم ولی گفتن که موردقبول نیست،سنواتی هم به بنده ندادن.پیگیرشدم گفتن چون اسفندماه غیبت داشتی ازسنواتت کم شده وصفرشده.ممکنه راهنمایی کنیدباتشکر.

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۲ در ۲۱:۱۵
    • دادپویان حامی

      با سلام چون غیبت کرده اید و به شرکت اطلاع نداده اید و همچنین چون سوابق شما کمتر از یک سال بوده سنوات تعلق نمی گیرد.

      اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۲ در ۱۵:۴۲
      • شکراله

        با سلام
        بنده از ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ تا ۱۷ اسفند جایی مشغول به کار بودم قراردادها هم به صورت ماهیانه بود و اینکه قرارداد اسفند رو هم امضا کردم ولی به دلیل تخریب شخصیتی کار فرما و عدم پرداخت مانده ماه بهمن و بحث هایی که در اواسط ماه انجام شد و شرایط سختی که داشتم ۱۷ اسفند از کار رفتم بیرون الان میتونم بابت حقوق های عقب افتاده ادعایی کنم ؟ چون تو ماه آخر مشاجرات زیادی داشتیم و کارهای خارج از مسئولیت انجام میدادم و بارها بخاطر مانده حساب به دفتر مراجعه میکردم و جوابی نمیدادند

        خرداد ۱, ۱۴۰۲ در ۱۸:۳۳
        • دادپویان حامی

          با سلام. بله میتوانید نسبت به معوقات خود اقدام کنید.

          خرداد ۱۰, ۱۴۰۲ در ۱۰:۱۵
  • حمید

    با سلام
    من بعتوان مربی تربیتی یکماه در مرکز خیریه مشغول بکار شدم.طبق گفته سرپرست برای عقد قرارداد همراه با مدارک به اداری مراجعه کردم و باتوجه به اینکه اواخر اسفندماه بود ،گفتن بعد از عید قرارداد میبندیم.
    بعد از عید برخلاف توافق شفاهی در مورد شیفت های کاری،ساعات کاری خیلی نامنظم و بهم ریخته بود و بعد از چندین بار پیگیری بازم قراردادی بسته نشد.من یک دفعه گفتم سرکار نمیام و در محل کار حاضر نشدم.در مدت یکماهی که سرکار رفتم ۳۱۰ ساعت کار کردم.
    الان مدیرعامل میگه بخاطر اینکه یک دفعه و ناگهانی قطع همکاری کردی ،هیج حقوقی بهت نمیدم‌
    با توجه به این شرایط میتونم از طریق اداره ی کار پیگیری کنم؟؟؟

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۲ در ۱۸:۵۶
    • دادپویان حامی

      با سلام بله می توانید به اداره کار مراجعه نمایید

      اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۲ در ۱۵:۴۲
  • یاسمین

    سلام من پانزده سالمه یک ماه فروشنده لباس بودم خواستم دیگه نرم وقتی ماهم کامل شد بهم گفت اگه نیای حقوق تو رو نمیدم و باید سیزده روز یعنی تا شب عید بمانم من نه قرار دادی داشتم نه بیمه دو روز بعدش حقوق ماه قبلی مو داد وقتی چهار روز به عید موند دیگه نرفتم و به همکارم گفتم و رئیسم حقوق اون روز هامو نداد آیا میتواند از من شکایت کند دلیل ترک کارم مریضی شدید بود واسه همین اگه می گفتم تهدیدم میکرد به همکارم گفتم
    و دلیلم مریضی شدید و ناتوانی در کار کردن برای اون چهار روز بود و با من بسیار بد رفتار بودن

    فروردین ۶, ۱۴۰۲ در ۲۱:۴۵
    • دادپویان حامی

      با سلام
      به خاطر نداشتن قرارداد و عدم تعیین شرایط قطع همکاری ، ایشان نمی توانند اقدامی (شکایت) نسبت به شما مطرح کنند.

      فروردین ۸, ۱۴۰۲ در ۱۳:۱۷
  • یاسمین

    سلام من پانزده سالمه یک ماه فروشنده لباس بودم خواستم دیگه ندم وقتی ماهم کامل شد بهم گفت اگه نیای حقوق تو رو نمیدم و باید سیزده روز یعنی تا شب عید بمانم من نه قرار دادی داشتم نه بیمه دو روز بعدش حقوق ماه قبلی مو داد وقتی چهار روز به عید موند دیگه نرفتم و به همکارم گفتم و رئیسم حقوق اون روز هامو نداد میتواند از من شکایت کند

    فروردین ۶, ۱۴۰۲ در ۲۱:۳۳
    • دادپویان حامی

      با سلام خیر

      فروردین ۱۵, ۱۴۰۲ در ۱۷:۰۰
  • سلام وقت بخیر. من در مرکز پزشکی مشغول به کار بودم به مدت ۱۲ سال. آخر هرسال بعد از پرداخت عیدی و سنوات و مانده مرخصی برگه‌ای به عنوان تسویه و قرار داد همان سال امضا میکردیم. در تیر ۱۴۰۱ کارفرما با ما تسویه کرد و سفته‌های قدیمی رو که برای ضمانت بود پس داد به ما و اعلام کرد مرکز به پزشک دیگری اجاره داده شده و البته شرایط کار تغییری نمیکند و حتی همچنان بیمه ها به نام کارفرمای قبلی هست و فقط حقوق را پزشک جدید پرداخت میکند. با توجه به تغییرات ایجاد شده و کاهش حقوق و و عدم رضایت برای همکاری با پزشک جدید و مسائل شخصی این جانب دیگر تمایلی به ادامه همکاری ندارم. با توجه به اینکه ما قرارداد کتبی نداریم آیا اگر از شروع سال ۱۴۰۲ من قطع همکاری کنم و صرفا به طور شفاهی اطلاع بدم امکان شکایت از من تحت عنوان ترک کار و گرفتن خسارت وجود دارد؟ چون قرارداد نداشتیم چک و سفته‌ای هم بابت ضمانت حسن انجام کار ندادم.

    اسفند ۲۴, ۱۴۰۱ در ۱۳:۱۹
    • دادپویان حامی

      سلا اگر در پایان مدت قرارداد بخواهید به همکاری تان ادامه ندهید مسئولیتی متوجه شما نیست

      فروردین ۱۵, ۱۴۰۲ در ۱۶:۵۹
    • سارا

      سلام
      من حدودا یک سال چهار ماه شرکت نوید مرغ کار کردم بعد بخاطر سختی کارش استعفا دادم و تسویه کردم گفتم میخوام بیمه بیکاری بگیرم بهم نامه عدم نیاز به کار دادن و گفتن میتونی بیمه بیکاری بگیری ولی ی برگه اقرار نامه دادن گفتن امضا کن که همه حقوقاتو دریافت کردی الانم ی ماه گذشته هنوز حقوق ی ماهمو که همون تسویس پرداخت نکردن از مهلت پرداخت خیلی گذشته؟ منتظر بمونم بیشتر یا شکایت کنم؟
      ممنون

      فروردین ۲۸, ۱۴۰۲ در ۲۰:۳۸
      • دادپویان حامی

        با سلام به اداره کار مراجعه کنید

        اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۲ در ۱۵:۴۰
  • سهراب موسوی

    من کارگری هستم که بعد از اتمام قرارداد مایل به همکاری نمیباشم آیا حتما باید استعفا نامه را انجام دهم.؟

    اسفند ۱۹, ۱۴۰۱ در ۱۲:۵۲
    • دادپویان حامی

      با سلام خیر

      اسفند ۲۱, ۱۴۰۱ در ۱۴:۵۷
  • مرتضی

    سلام وقت بخیر بنده ۵سال سرایدار هستم که هیچ گونه قراردادی بین من و کارفرما نبوده و۴۰روز پیش شفاهی اعلام کردم که من می‌خوام برم و بیست روز پیش هم نامه کتبی که دست نویس نوشتم که استعفا دادم ولی کارفرما موافقت نمیکنه و میگه تا وقتی که ی نفر جایگزین پیدا نکردم باید باشید الان اگه بخوام ترک کار کنم مشکل پیش میاد یا نه

    اسفند ۱۴, ۱۴۰۱ در ۱۹:۲۷
    • دادپویان حامی

      با سلام خیر

      اسفند ۲۱, ۱۴۰۱ در ۱۵:۰۳
  • ولی ایرانپور

    سلام احتراما باستحضار میرساند بنده زندانی رای باز هستم بنیاد تعاون زندان با شرکتی به مبلغ روزانه ۱۵۰ هزار تومان قراردادبسته در انجا کار کنیم مبلغ بصورت ماهانه پرداخت می گردد ولی در قرار داد فی مابین شرکت و بنیاد تعاون به عیدی و سنوات خدمت اشاره نشده است و شرکت به همین دلیل برای ما عیدی و سایر مزایای حق یک کارگر است بما پرداخت نمی کند ولی اگر خواستیم اضافه کار ی کار کنیم مبلغ انرا با قانون کار پرداخت میکند ماهانه ۶۰ الی ۷۰ ساعت اضافه کار کار میکنیم و انرا جداگانه به خودمان پرداخت میکنند ولی متاسفانه عیدی و پایان کار به ما پرداخت نمی کنند می گویند در قرار داد نداریم به شما عیدی به پردازیم خواهشمند است مار یاری فرمایید

    اسفند ۱۲, ۱۴۰۱ در ۲۰:۳۸
    • دادپویان حامی

      با سلام عیدی و سنوات الزام قانونی بوده و موظف به پرداخت می باشند

      اسفند ۲۱, ۱۴۰۱ در ۱۵:۰۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    16 − چهارده =