اخراج کارگر

اخراج کارگر

قانون کار، اگر چه برای احقاق حقوق کارگر و کارفرما وضع شده است اما چه در قانون و چه در مرجع رسیدگی نفع کارگر به عنوان قشر ضعیف تر ملاک عمل است و سعی بر این است که به نفع کارگر قانون را تفسیر کرد. اما در برخی موارد هم قانون از کارفرما حمایت‌هایی داشته است از جمله این موارد، زمانی است که قانون به کارفرما این اجازه را خواهد تا بتواند با دلایل موجه برای اخراج کارگر اقدام نماید و فردی را استخدام کند تا کار مورد نیاز را به درستی انجام دهد.

اخراج کارگر در چه صورتی موجه است؟

قانونگذار در ماده ۲۷ قانون کار  در باب اخراج کارگران چنین بیان نموده است: (هرگاه کارگر در انجام وظایف محوله قصور ورزد و یا آئین‌نامه‌های انضباطی را پس از تذکرات کتبی نقض نماید، … )

در بند اول ماده ۲۷ قانون کار به دو مورد از موارد مجاز اخراج کارگران توسظ کارفرما اشاره کرده است .

  1. قصور کارگر: قصور به صورت عام به کار رفته است، به عبارتی شرح وظایف کارگر در قرارداد مشخص است و حال اگر کارگر برخلاف مفاد قرارداد عمل نماید یا در انجام امر مورد نظر کوتاهی ورزد قصور محسوب خواهد شد.
  2. عدم رعایت آئین‌نامه‌های انضباطی کارگاه: هر کارگاه و محیط کاری دارای یک سری آئین‌نامه‌های انضباطی مختص خود است که کارگری که در آن‌جا فعالیت دارد موظف است به آن‌ها عمل نماید و عدم رعایت آن‌ها باعث می‌شود که در وهله اول به او تذکر کتبی داده شود و اگر باز هم توجهی به این امر صورت نگیرد، کافرما حق اخراج کارگر را دارد.

در ادامه ماده مزبور قانونگذار ، چنین بیان نموده است که:

کارفرما حق دارد در صورت اعلام نظر مثبت شورای کار، علاوه‌بر مطالبات و حقوق معوقه به نسبت هر سال سابقه کار معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر را به عنوان (حق سنوات) به وی پرداخت و قرارداد کار را فسخ کند.”

بابک نیکومنش وکیل پایه یک دادپویان حامی

آقای بابک نیکومنش وکیل پایه یک دادپویان حامی

سه شرط برای اخراج کارگر توسط کارفرما

قانون کار ایران، شرایطی را برای اخراج کارگر توسط کارفرما تعیین می‌کند. سه شرط اصلی برای اخراج کارگر توسط کارفرما در قانون کار ایران عبارت‌اند از:

  1. عدم توافق طرفین: کارفرما می‌تواند کارگر را اخراج کند در صورتی که بین طرفین توافقی برای ادامه همکاری وجود نداشته باشد. به عبارت دیگر، اگر کارفرما و کارگر نتوانند به توافقی در مورد شرایط کاری، حقوق و تعهدات دست یابند و روابط کاری به نحوی که ادامه آن مقدور نباشد، می‌توانند به اخراج کارگر روی آورند.
  2. عدم اجرای تعهدات کارگر: کارفرما می‌تواند کارگر را اخراج کند اگر کارگر به تعهدات خود در قبال کارفرما عمدی و متعمد عمل نکند. مثلاً، اگر کارگر بارها و مکرراً مرتکب تأخیر در حضور به محل کار شود یا از وظایف خود عمداً خارج شود، کارفرما می‌تواند به اخراج او روی آورد.
  3. عدم توانایی کارگر در انجام کار: کارفرما می‌تواند کارگر را اخراج کند اگر کارگر به دلیل ناتوانی فیزیکی یا ذهنی نتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد. در این‌صورت، کارفرما ممکن است با توجه به شرایط و بر اساس مدارک پزشکی یا نظر کارشناسان مختص، به اخراج کارگر بپردازد.

حق و حقوق کارگر اخراج شده چگونه محاسبه خواهد شد؟

همان‌گونه که بیان گردید در ایران، حقوق و حقوق کارگران اخراج شده تحت مجموعه قوانین کاری و قوانین مربوط به اخراج کارگران تعیین خواهد شد. در ادامه به بررسی یک‌سری از این مطالبات خواهیم پرداخت:

  1. حقوق تمام وقتی: کارگرانی که اخراج می‌شوند، حقوق تمام وقتی خود را برای مدت کارکردگی قبل از اخراج دریافت می‌نمایند. این حقوق شامل حقوق پایه، اضافه کاری، حقوق مساعده و سایر مزایا مربوطه است.
  2. حقوق مرخصی ناگزیر: کارگران اخراج شده حق دارند تا مرخصی‌های ناگزیر خود را که از قبل تجمیع کرده‌اند، دریافت کنند. مرخصی‌های ناگزیر شامل مرخصی سالانه یا مرخصی استعلاجی است.
  3. حقوق تعطیلات سالانه: کارگرانی که اخراج می‌شوند، حق دارند تا تعطیلات سالانه خود را دریافت کنند. تعطیلات سالانه بر اساس مدت کارکرد و دوره استخدامی کارگر تعیین خواهد شد.
  4. مزایا و تسهیلات دیگر: بسته به قوانین و مقررات کاری و قراردادهای کاری، کارگران اخراج شده ممکن است حقوق و مزایای دیگری نیز دریافت کنند. این شامل بیمه‌های تامین اجتماعی و سلامت، بیمه بیکاری، تسهیلات مسکن و سایر تسهیلات قابل ارائه توسط کارفرما نیز خواهد بود.

سه شرط برای اخراج کارگر توسط کارفرما وجود دارد

چه مراجعی به موضوع موجه بودن یا غیر موجه بودن اخراج کارگران رسیدگی می کنند؟

  1. شورای کار: شورای کار در برخی از کارگاه‌ها جهت تصمیم‌های این چنینی در مورد کارگر و اختلافات احتمالی در نظر گرفته شده است. حتی الامکان سعی براین است که اختلافات کارگر و کارفرما در همین شورا حل و فصل شود. در مورد قصور کارگر و عدم انجام وظایف طبق آئین‌نامه هم در صورتی که کارگاه دارای چنین شورای باشد موضوع در شورا مطرح خواهد شد و در صورت موافقت اعضا، مطالبات حقوق و معوقه و سایر مزایای کارگری به او اعطا می‌گردد و قرارداد او فسخ می‌شود. لازم به ذکر است که، اگر هم در کارگاهی شورای کار نباشد، نظر مثبت انجمن صنفی نیاز است.
  2. هیات تشخیص اداره کار: چنانچه اختلاف در شورای مذبور حل نشود، موضوع در هیات تشخیص اداره کار مطرح می‌شود و در صورت مثبت بودن نظر هیات تشخیص مبنی‌بر موضوعات فوق الذکر، کارفرما مجاز به فسخ قرارداد با کارگر می‌باشد.
  3. هیات حل اختلاف اداره کار: در صورتی که در مرحله بدوی (هیات تشخیص اداره کار ) اختلاف کارگر و کارفرما حل نشود، کارگر می‌توانداز رای هیات تشخیص، تجدیدنظر نماید و پرونده به هیات حل اختلاف اداره کار جهت بررسی ارجاع می‌گردد. فلذا مشاهده می‌شود حتی با وجود دلایل، باز هم اخراج کارگر توسط کارفرما به سهولت امکان‌پذیر نیست و نیازمند اثبات قصور و عدم رعایت ضوابط توسط کارگر است. که در برخی از موارد این موضوع هم سختی‌های خاص خود را دارد. از این رو توصیه خواهد شد، چنانچه شما به عنوان کارفرمایی قصد اخراج کارگری را که با عدم انجام وظایفش به شما و کارتان ضرری را وارد نموده است را دارید می‌تواند از راه صحیح و با ادله مکفی در این راه گام بردارید تا بتوانید نتیجه مطلوب را از آن خود کنید. همچنین، مشورت و راهنمایی وکیل اداره کار را جز برنامه‌های خویش قرار دهید.
دلایل غیر موجه اخراج کارگر

دلایل غیر موجه اخراج کارگر

دلایل غیر موجه اخراج کارگر

به وسیله قرارداد کاری که بین کارگر و کارفرما بسته می‌شود کارگر موظف خواهد بود که امر مورد نظر کارفرما را طبق قررارداد انجام دهد. کارفرما هم موظف است بر طبق قرارداد فی مابین خودش و کارگر حقوق و مزایای او را پرداخت کند. از جمله حقوق کارگر، دستمزد، بیمه وحق مسکن و … است که اغلب افراد با آن‌ها آشنا هستند. اما یکی از اصلی‌ترین حقوقی که کارگر باید از آن برخوردار باشد امنیت شغلی است. بدین معنا که کارفرما نتواند بنا به هر دلیلی و هر زمان که خواست با کارگر قطع همکاری کند. بدین جهت قانون تدابیری را اندیشیده است تا حتی الامکان از این امر جلوگیری نماید. هر چند قانون به دنبال حمایت از کارگر می‌باشد اما کارفرمایان هم به دنبال سود و منافع خود هستند و برای کوتاه کردن دست کارگران از اعتراض و شکایت معمولا قراردادهای کاری طولانی مدت منعقد نمی‌نمایند و قراردادهای یک ماهه، دو ماهه، سه ماهه منعقد می‌کنند تا هر زمان که صلاح دیدند بتوانند با کارگر قطع همکاری کنند، بدون اینکه پیگرد قانونی جهت قطع همکاری خود داشته باشند. عواقب اخراج کارگر برای کارفرمایی که بدون‌دلیل موجه کارگر خود را اخراج می‌نمایید، می‌تواند بسیار سنگین باشد که در ادامه به بعضی از این عواقب خواهیم پرداخت:

  1. پرداخت مطالبات مالی: کارفرما ممکن است موظف شود به پرداخت مطالبات مالی معوقه به کارگر پیش از اخراج او. این شامل حقوق بازمانده، مزایا، تعطیلات سالانه، مرخصی ناگزیر و سایر مطالبات مالی مربوط به کارگر است.
  2. جبران خسارت: در صورتی که اخراج کارگر به طور غیرقانونی صورت گیرد، کارفرما ممکن است موظف شود جبران خسارت به کارگر باشد. این شامل خسارت‌های مالی و غیرمالی ممکن است.
  3. پیگیری قضایی: کارگران اخراج شده ممکن است به دلیل انصراف از قرارداد کاری غیرقانونی یا نقض حقوق کارگری، اقدام به پیگیری قضایی کنند. در صورتی که دادگاه به نفع کارگر صدور حکم کند، کارفرما ممکن است مجبور شود به جبران خسارت و پرداخت جریمه‌ها و جرائم مربوطه باشد.

در چه مواردی کارفرما حق اخراج کارگران را ندارد؟

قانون‌گذار در قانون کار موادی را لحاظ کرده است که در این مواد وضعیت کار کارگر به صورت تعلیق در می‌آید و کارفرما حق اخراج وی ر ا به این دلایل ندارد.

  1. در صورت وقوع حوادث قهری و خارج از اراده طرفین که تمام یا قسمتی از کارگاه تعطیل گردد و انجام تعهدات کارگر و کارفرما در آن مدت غیرممکن شود. قرارداد کار در این حالت به صورت معلق در می‌آید و کارفرما حق اخراج کارگر را بدین دلیل ندارد. البته تشخیص قهری بودن حادثه و عدم انجام وظایف هم با وزارت کار و امور اجتماعی است .
  2. کارگرانی که مطابق قانون کار از مرخصی تحصیلی و یا دیگر مرخصی‌های بدون حقوق استفاده می‌نمایند در مدت مرخصی و به مدت ۲ سال قرارداد آن‌ها به حالت تعلیق در می‌آید و کارفرما حق اخراج کارگر را بدین سبب ندارد .
  3. گاهی ممکن است کارگری توقیف گردد و البته توقیف وی منجر به حکم محکومیت نگردد. در این صورت کارفرما نمی‌تواند بدین دلیل او را از کار اخراج کند بلکه در مدت توقیف، کار کارگر به حالت تعلیق در می‌آید.
  4. دردوران نظام وظیفه هم قرارداد کار به حالت معلق در می‌آید اما کارگر باید حداکثر ۲ سال پس از اتمام خدمت خود به کار برگردد و اگر هم شغل او حذف شده باشد به شغلی مشابه شغل سابق مشغول خواهد شد و کارفرما به دلیل حذف شغل یا خدمت نظام وظیفه قادر نخواهد بود مانع کار کارگر شود.

پس از احراز هرکدام از موارد فوق قانون گذار کارفرما را مسئول دانسته و اخراج کارگر در صورت داشتن قرارداد، اخراج غیرقانونی قلمداد خواهد شد. چنانچه موارد اخراج غیرقانونی مذکور در قانون و مواد ۱۵، ۱۶، ۱۷،۱۹ قانون کار رخ دهد عمل کارفرما در حکم اخراج غیرقانونی بوده و کارگر در صورت مشاهده هر کدام از موارد اخراج غیرقانونی حق دارد ظرف مدت ۳۰ روز به هیات تشخیص مراجعه نماید و کارفرما در هیات مذکور حضور پیدا کند و اگر نتواند اثبات نماید که اخراج کارگر توسط او موجه بوده است، به تشخیص هیات مزبور موظف است کارگر را به کار بازگرداند و حقوق و مزایای او را هم از تاریخ مراجعه به کارگاه باید محاسبه کند. اما در صورتی که کارفرما عذرموجه خود را برای نپذیرفتن کارگر بتواند اثبات کند به ازای هرسال سابقه کار کارگر ۴۵ روز آخرین مزد به کارگر پرداخت خواهد شد که این موضوع درواقع همان ( مهلت ۴۵ روزه تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی) است. اگر چه بسیاری از کارگران به دلیل کمبود تقاضای کار از حق و حقوق خود به سهولت می‌گذرند و گاها دیده شده به انجام اموری هم می‌پردازند که خارج از قرارداد کاری است اما از بیم اخراج از کار سکوت می‌نمایند، اما سکوت همیشه هم راه حل منطقی نیست بلکه به وفور مشاهده شده است که با سکوت چه حق‌ها که از افراد محق ضایع شده است. پس این نکته را در نظر داشته باشید که کارفرما اگر چه صاحب کار کارگر است اما حق هر نوع برخوردی از جمله اخراج بی‌دلیل کارگر را ندارد و از این رو اگر چنین اتفاقی بیفتد قانون حامی کارگر است. توصیه می‌شود برای به دست آوردن نتیجه مطلوب و بهتر پیش رفتن روند دعاوی حتما با وکیل اداره کار در این زمینه هم فکری‌‎های لازم و مشورت داشته باشید.

برگشت به کار بعد از اخراج

برگشت به کار

برگشت به کار بعد از اخراج

در صورتی که یک کارگر در ایران اخراج شود، قانون کار ایران برای او حق برگشت به کار را فراهم می‌کند. زمان و شرایط برگشت به کار بعد از اخراج ممکن است بسته به موارد خاص متفاوت باشد اما در صورت کلی، کارگر اخراج شده، در صورتی که اخراجش غیرقانونی بوده باشد، حق برگشت به کار را دارد. در صورتی که اخراج بر اساس قوانین و مقررات صورت گرفته باشد، کارگر باید به تعهدات و شرایط قرارداد کاری پیشین خود پایبند بماند.

گروه وکلای دفتر حقوق یبین المللی دادپویان حامی با دارا  بودن کادر متخصص در دعاوی کارگر و کارفرما در خدمت شماست.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

‫568 نظر

  • Aysan

    سلام خسته نباشید
    من ۲ سال تو دندانپزشکی کار میکردم ودستیار بودم و بخاطر اینکه یه سری افراد با من خصومت شخصی داشتن باعث شد مدیریت داخلی منو اخراج کنن یهویی و گفته بودن تو بین بچه ها حرف زدی ولی چیزی نشده بود و همش تقصیر و گردن من انداختن
    و من یهویی اخراج شدم من میتونستم از آنها شکایت کنم.؟

    آبان ۱۰, ۱۴۰۲ در ۲۱:۱۶
    • وکیل متخصص

      سلام. تحت شرایطی بله امکان طرح شکایت وجود داشت.

      بهمن ۱۵, ۱۴۰۲ در ۱۹:۰۹
  • اسدی

    ۱۸ ماه است از تاریخ ۱۳۹۹/۱۰/۱ الی ۱۴۰۱/۳/۵ در شرکتی مشاور بدون قرارداد به عنوان مهندس ناظر تمام وقت مشغول به کار میباشم اینک کارفرما تحت عنوان تعدیل نیرو به اینجانب برگ عدم نیاز داده است آیا اینجانب مشمول کارگر دائم محسوب شده و علیه کارفرمای خود دادخواست بازگشت به کار بدهم؟

    تیر ۵, ۱۴۰۲ در ۱۶:۱۳
    • دادپویان حامی

      کار‌هایی که طبع آن‌ها جنبه مستمر دارد، در صورتی که مدتی در قرارداد ذکر نشود، قرارداد دائمی تلقی می‌شود. به نظر نمی‌رسد طبع شغل شما (مشاور یا مهندس ناظر) جنبه مستمر داشته باشد؛ بنابراین به نظر می‌رسد امکان صدور حکم بازگشت به کار به نفع شما وجود ندارد.

      تیر ۱۰, ۱۴۰۲ در ۱۲:۴۱
      • علیرضا

        سلام بنده از تاریخ ۵ دی ۱۴۰۰ تا تاریخ ۳۰ دی ۱۴۰۱ با شرکت همکاری داشتم و قراردادم تا پایان سال ۱۴۰۱ بوده و در تاریخ ۳۰ دی ۱۴۰۱ به زور و باتهدید برگه تسویه حساب رو امضا گرفتن که متن برگه تسویه حساب این بود(اینجاب ….حق و حقوق خود رو از شرکت دریافت نموده ام فقط همین داخل برگه بود) ولی شرکت بهم گفت شما این دوماه رو صبرکن بعدش باهات تماس میگیریم برگردی سرکار ولی دیگه نه تماسی نه پیامی گرفته شد بامن
        و برای ماه های آبان آذر و دی یه سری مرخصی اجباری رد کردن ولی پولشو پرداخت نکردن یعنی داخل لیست بیمه مبلغ پرداختی کامل زده شده و پرداختی این سه ماه کمتربوده بهم
        الان بنده شکایت کردم و اجرایی حکم قطعی و لازم الجرا رو در دفترقضایی ثبت کردم و اینکه کارفرما و نماینده کارفرما در هیچ یک از جلسات اداره کار شرکت نکرده اند آیا من میتونم به حق حقوق ضایع شده ام برسم یانه ممکن هست راهنماییم کنید که چکار کنم؟؟
        ممنونم

        آذر ۱۶, ۱۴۰۲ در ۱۰:۰۰
        • وکیل متخصص

          سلام. بله حتماً به نتیجه خواهید رسید. اخذ رسید از پرسنل، کارمندان و کارگران، که بدون پرداخت حقوق قانونی صورت گرفته باشد، چه این رسید عادی باشد و چه رسمی، فاقد اثر حقوقی است و در مراجع اداره کار و محاکم دادگستری قابلیت استناد ندارد.

          دی ۱۶, ۱۴۰۲ در ۱۴:۴۵
  • رامین

    با سلام . من در جایی به صورت پاره وقت مشغول شدم و قرارداد هم به صورت دستی فی مابین من و مدیر عامل و عضو هیات مدیره امضا شد که در قبال کار من و ارائه گزارشات ماهیانه مبلغی تا پایان سال ۱۴۰۲ بپردازند. الان به مدت سه ماه هست که شهرداری محل کار را به دلیل تخلفات ساخت و ساز پلمپ کرده – وقتی بعد از سه ماه حقوق های من واریز نشده من اعتراض کردم و اونا گفتن که تا وقتی باز نشه حقوق تعلق نمیگیره؟
    آیا من میتونم کاری انجام بدم و شکایت کنم؟
    ممنون

    خرداد ۱, ۱۴۰۲ در ۱۵:۵۱
    • دادپویان حامی

      با سلام. در صورتیکه شما به وظایف و تکالیفتون عمل کرده باشید حق مطالبه حقوق خود را دارید.

      خرداد ۱۰, ۱۴۰۲ در ۱۰:۳۰
  • مهدی

    سلام.من مدت ۲۰ سال در یک شرکت کار کردم و الان به دلیل غیبت اخراج شدم دلیل غیبتم هم مشکل جسمانی هست که پارگی رباط و دیسک کمر که همگی به آن واقف بودن

    اردیبهشت ۱۲, ۱۴۰۲ در ۰۹:۵۷
    • دادپویان حامی

      با سلام اگر غیبت شما موجه تشخیص داده شود می توانید تقاضای بازگشت به کار نمایید

      اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۲ در ۱۵:۴۴
    • مستعار 🙏

      سلام و عرض ادب
      بنده به مدت ۱۹ سال و ۸ ماه هست که در یک شرکت تولید ترانسفورماتور مشغول بکار می‌باشم و در این مدت وظایف کاری خود را با بهترین حالت ممکن انجام داده ام. و اکنون درخواست بازنشستگی داده ام کارفرما با سواستفاده از قانون در حالی که بنده فقط ۴ ماه مونده که ۲۰ سال سابقه سخت و زیان آور تمام بشه ، بنده و همکاران بنده رو تهدید کرده که اگر درخواست بازنشستگی خود را پس نگیرید قراداد نمی‌بندم و اخراجتان میکنم ، خواهشا بنده و حدود ۲۰۰ نفر از همکارانم رو که بسیار نگران هستیم و کلا روحیه خود را از دست داده ایم راهنمایی کنید که کارفرما اساسأ می‌تواند بعد از این همه سال که ما در شرایط محیطی بسیار سخت و شغل سنگین کار کرده ایم اخراج کند یا نه ؟

      دی ۲۲, ۱۴۰۲ در ۰۰:۵۹
      • وکیل متخصص

        سلام. بهتر است درخواست بازنشستگی خود را مسترد کرده و پس از اتمام و پر شدن ۲۰ سال سابقه، نسبت به درخواست بازنشستگی اقدام کنید.

        بهمن ۲۳, ۱۴۰۲ در ۱۴:۴۳
  • معصومی

    سلام من سه ماه در یک شرکت کار میکردم که قرارداد سه ماه بود بیمه معمولی داشتم و به دروغ گفتن بیمه تکمیلی هستم ولی نبودم کاملا یهویی گفتن دیگه نیا حق سنوات ندادند میتونم شکایت کنم معمولا حق سنوات چقدر هست

    اردیبهشت ۷, ۱۴۰۲ در ۱۲:۳۷
    • دادپویان حامی

      با سلام چون سابقه شما کمتر از یک سال است حق سنوات تعلق نمی گیرد

      اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۲ در ۱۱:۵۴
  • نیروی شرکتی

    با سلام و شب بخیر ، خدا قوتتون بده
    بنده در یک اداره مشغول به کار هستم به عنوان نیروی شرکتی تقریبا ۵سالی هست
    اول اینکه بنده یک خبرنگار و کارشناس روابط عمومی هستم و خبرنگاری هم جزء مشاغل سخت حساب میشه ولیکن دو سال برای بنده در سامانه تامین اجتماعی ماهیت شغلیم رو زدن نظافتچی و یکی دو سال هم زده شده کارگر ساده
    مورد دیگه این که بنده بیش از ۷۰۰ نامه اداری مستند دارم که به عنوان کارشناس برام درج شده
    صدها لوح و تقدیر و سپاس
    حکم عضویت در کارگروه ها
    ابلاغ رسمی دارم
    و بسیاری از موارد از این قبیل
    چندین و چند سامانه نیز در اختیار بنده هستش و ۱۸ تا وظیفه شغلی دیگه هم دارم
    کارم هم از ساعت ۷ صبح هستش تا ساعت معمولا ۱۲ شب الی ۲ شب
    نظر شما چیه؟
    این موارد مستندات خوبی هستن؟
    می تونم دیوان عدالت اداری و اداره کار جهت استخدام و تبدیل وضعیت و اصلاح ماهیت شغلیم اقدام کنم؟
    اگر یکی بی دلیل و بی منطق بهش بگن نیا سر کار قابل قبول هستش؟نتیجش چی میشه آخرش؟

    اردیبهشت ۷, ۱۴۰۲ در ۰۰:۲۶
    • دادپویان حامی

      با سلام مستندات شما برای طرح شکایت در اداره کار جهت تبدیل وضعیت کافی است

      اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۲ در ۱۱:۵۴
  • سیده سارا

    سلام من در شهری زندگی میکنم که اصلا قانون بلد نیستن من ۲سال پیش اقایی کار میکردم نه بیمه برام رد کرد حقمو نداد هیچ حقی حالا اداره کار از کار فرماطرفداری میکنه کجا شکایت اداره کار کنم ایا میتونم

    فروردین ۳۰, ۱۴۰۲ در ۰۸:۳۷
    • دادپویان حامی

      با سلام از رای اداره کار در دیوان عدالت اداری میتوانید شکایت کنید

      اردیبهشت ۹, ۱۴۰۲ در ۱۴:۱۸
  • محسن

    با سلام، بنده در یک کارگاه که جزء مشاغل سخت و زیان آور است به مدت ۱۹ سال و ۶ ماه کار کرده‌ام، ابتدای سال ۱۴۰۲ که خواستم برم سر کار به من برگه ای دادن امضاء کنم که هیچ گونه حقی در زمینه سخت و زیان آور ندارم، من امضاء نکردم و رفتم اداره کار، اداره کار حکم برگشت من رو به کارگاه زد ولی کارفرما به صراحت گفت شما رو راه نمیدم و هرکاری دوست داری انجام بده. من ۶ دیگه باید بازنشست میشدم، الان من باید چکار کنم؟ امروز واقعاً دنیا رو سرم خراب شد. اگه راهنمایی کنین ممنون میشم.

    فروردین ۱۴, ۱۴۰۲ در ۲۲:۰۹
    • دادپویان حامی

      باسلام در صورتی که حکم قطعی از اداره کار داشته باشید ممانعت ایشان را به مرجع صدور حکم به صورت مکتوب اعلام نمایید.ممانعت ایشان تاثیری در حقوق شما و بازنشستگی شما نخواهد داشت.

      فروردین ۱۹, ۱۴۰۲ در ۱۵:۵۱
      • محمد

        سلام بنده ۱۲ سال در یک شرکت مشغول کار هستم توسط سرپرستمون خواستیم که درباره حقوق که کم بود صحبت بشه ولی مدیر ارشد بلافاصله گفت که نفری که حقوق میخواد رو اخراج کنن آیا هیچ دفاعی از این همه سالی که در شرکت بودیم وجود نداره؟

        فروردین ۲۰, ۱۴۰۲ در ۲۲:۲۲
        • دادپویان حامی

          با سلام در صورتی که هنوز از مدت قراردادتون مونده می تونید تقاضای بازگشت به کار نمایید.همچنین در صورتی که ماهیت شغلتان دائمی باشد میتوانید درخواست اعلام دائمی بودن قرارداد را از اداره کار بخواهید

          اردیبهشت ۹, ۱۴۰۲ در ۱۴:۱۷
  • سمیه

    سلام خسته نباشید. بنده از شهریور ۱۴۰۱ مشغول به کار شدم ولی کارفرما به هر بهانه قراداد نبسته و از ۲۱ اسفند اطاع داده از اول فروردین۱۴۰۲ بنده را اخراج کرده و گفته دیگه نروم. ایا میتوانم برای بازگشت به کار شکایت کنم؟

    اسفند ۲۱, ۱۴۰۱ در ۰۲:۵۶
    • دادپویان حامی

      با سلام بله با ادعای دائمی بودن قرارداد بازگشت به کار خود را بخواهید.

      فروردین ۱۹, ۱۴۰۲ در ۱۵:۵۰
  • وحید

    سلام
    من مدت ده سال در نیروگاه برق کار میکردم و هرسال قرارداد یکساله برایم منعقد میشد اما امسال مهرماه بدون هیچ قصور و تخلفی به بهانه های واهی اخراجم کردند. رای هیئت تشخیص به نفع من و مبنی بر بازگشت به کار صادر شد اما مدیران شرکت از بازگشت به کار ممانعت کرده و اعلام میکنند از ابتدای سال آینده هم چون قرارداد نداری پس دیگر به هیچ وجه نمیتونی بازگردی، میخواستم ببینم واقعا همین طور هست و به همین راحتی کارفرماها از جوانی وانرژی کارگران بهره کشی میکنند و هرموقع دلشون نخواست اخراج؟
    حال آنکه به دلیل بالا رفتن سنم امکان شرکت در آزمونهای استخدامی و خیلی موقعیتهایی که قبلا میتونستم داشته باشم را ندارم

    اسفند ۱۶, ۱۴۰۱ در ۲۱:۳۴
    • دادپویان حامی

      با سلام بسته به ماهیت کار میتوانید بعد از اتمام قرارداد یکساله بحث دائمی بودن قرارداد رو مطرح نمایید

      اسفند ۲۱, ۱۴۰۱ در ۱۵:۰۰
    • محمد

      با سلام و ادب
      بنده ۱۳ سال در یک شرکت مشغول بکار بودم البته قردادی که نزدیک به یکسال نیم آخر بدون قرارداد کار کردم و درنهایت من رو اخراج کردند و من اداره کار شکایت کردم و هم اداره کار و حل اختلاف و دادگستری رای بازگشت به کار من رو دادن و با مامور اجرا دادگستری اومدم پذیرفتن و الان مشغول بکارم اما کار خودم رو بهم ندادن که سرپرست بودم الان میگن بیرون تو حیاط بمون آیا دوباره حق اخراج منو دارن و میتونن منو اخراج کنن و من میتونم شکابت کنم کارم بگیرم و البته رای برگشت کارمن با حکم سرپرستی هست ممنون میشم راهنمایی کنید.

      دی ۱۱, ۱۴۰۲ در ۱۰:۱۹
      • وکیل متخصص

        با سلام. خیر نمی توانند شما را اخراج کنند. اما شما هم نمی توانید مدعی برگشت به سمت قبلی خود باشید هر چند حقوق شما باید بر اساس حکم سرپرستی پرداخت شود.

        دی ۲۶, ۱۴۰۲ در ۱۳:۱۳

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هجده − 11 =