دادپویان حامی

راهنمای کامل رفع بازداشت ملک و فروش ملک بازداشتی

مراحل رفع بازداشت ملک
فهرست مطالب

رفع بازداشت ملک و فروش ملک بازداشتی از جمله موضوعات مهم و پیچیده در حوزه حقوق املاک است که بسیاری از مالکان و خریداران با آن رو به‌ رو می‌شوند. درک صحیح از فرآیندها و مقررات قانونی مرتبط با رفع بازداشت ملک می‌تواند به تسهیل این فرآیند و جلوگیری از مشکلات حقوقی کمک کند.

در این مقاله، به بررسی مراحل و شرایط رفع بازداشت ملک و نکات کلیدی در فروش ملک بازداشتی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید تا با اطلاعات جامع و کاربردی در این زمینه آشنا شوید و از پیچیدگی‌های حقوقی مرتبط با املاک بازداشتی آگاه شوید.

بازداشت ملک چیست؟

بازداشت ملک یکی از تدابیر قانون گذار در جهت وصول مطالبات و پرداخت دین، می باشد.  بازداشت ملک عبارت است از توقیف حق مالی و مالکیتی که  مالک نسبت به ملک خود دارد. حق مالکیت، یک رابطه اعتباری می باشد که مالک نسبت به ملک خود دارا می باشد و در زمان بازداشت، ملک به صورت فیزیکی توقیف نمی گردد بلکه رابطه اعتباری مالک با ملک محدود می گردد.

اشخاص نمی توانند نسبت به فروش ملک بازداشتی اقدام نمایند اما  بازداشت ملک دائمی نبوده و اشخاص می توانند با حصول شرایطی نسبت به رفع بازداشت ملک در اداره ثبت  و رفع توقیف از سند بازداشتی مبادرت نمایند.

بازداشت ملک چیست؟

انواع بازداشت ملک

بازداشت ملک معمولاً توسط مراجع قضایی یا اداری به منظور تضمین حقوق طلبکاران یا اجرای احکام قضایی صورت می‌گیرد. انواع بازداشت ملک به شرح زیر است:

بازداشت قضایی

  • توقیف به دلیل بدهی: زمانی که مالک ملکی به دلیل بدهی به شخص یا نهادی، بدهکار است و طلبکار از دادگاه درخواست توقیف ملک را طی تقاضای قرار تامین خواسته می‌کند تا از محل فروش ملک، بدهی خود را وصول کند.
  • توقیف برای اجرای حکم:  در مواردی که حکمی قضایی علیه مالک صادر شده و برای اجرای آن نیاز به توقیف ملک است.

بازداشت اداری

  • تخلفات ساختمانی: در صورتی که ملکی دارای تخلفات ساختمانی باشد، طبق کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ممکن است توسط شهرداری یا سایر مراجع اداری بازداشت شود تا مالک تخلفات را رفع کند.
  • مالیات معوقه: اگر مالک ملکی مالیات معوقه داشته باشد، سازمان امور مالیاتی ممکن است ملک را بازداشت کند تا مالیات پرداخت شود.

بازداشت به دلیل مسائل حقوقی

  • اختلافات خانوادگی:  در مواردی از جمله اختلافات خانوادگی مانند طلاق، ممکن است ملک به عنوان بخشی از دعاوی تقسیم اموال بازداشت شود.
  • توقیف ملک برای دستور موقت: در دعاوی مانند ابطال سند رسمی مالکیت، خواهان می تواند تا زمان رسیدگی به پرونده و صدور رای قطعی، درخواست توقیف ملک و جلوگیری از نقل و انتقال را بنماید.

انواع بازداشت ملک

بازداشت ملک بابت خسارت احتمالی

برای صدور دستور موقت و یا توقیف عملیات اجرایی ثبتی، جهت تودیع خسارت احتمالی می توان ملک معرفی نمود که تا زمان صدور حکم قطعی این ملک بازداشت می شود.

بازداشت به دلیل مسائل کیفری

  • جرایم مرتبط با ملک: در صورتی که ملکی در ارتباط با جرایم خاصی مانند جرم پول‌شویی یا قاچاق مورد استفاده قرار گرفته باشد، ممکن است بازداشت شود.
  • بازداشت ملک بابت قرار تامین کیفری: در مواردی که قرار تامین برای متهم وثیقه باشد، ملکی که معرفی می شود تا زمان رسیدگی نهایی بازداشت می شود.

بازداشت ملک یک فرآیند حقوقی پیچیده است که نیازمند آگاهی کامل از قوانین و مقررات مربوطه است. در صورت مواجهه با چنین وضعیتی، مشاوره با یک وکیل متخصص ملکی می‌تواند به شما در حل مشکلات حقوقی کمک کند.

شرایط بازداشت ملک

درخواست بازداشت ملک را در صورتی می توان مطرح نمود که ملک به نام طرف دعوا در دفتر ثبت اسناد و املاک ثبت گردیده باشد. همچنین ملک می بایست قابل تسلیم باشد و نباید از املاکی باشد که قانون بازداشت آن را ممنوع اعلام نموده است.

شرایط بازداشت ملک

خصوصیات ملک بازداشت شده

براساس ماده ۲۷۶ قانون مدنی، مدیون نمی تواند مالی را که از تصرف در آن منع شده است را در مقام وفای به عهد  به دیگری تادیه نماید. حال اگر ملکی توسط مالک توقیف گشته باشد، مالک نمی تواند آن را به دیگری منتقل نماید زیرا بازداشت ملک به قهر و غلبه صورت می گیرد، البته بازداشت ملک دائمی نبوده و محدود به مدت تعیین شده است.

بازداشت املاک فاقد سابقه ثبتی (توقیف ملک قولنامه ای)

بازداشت املاک فاقد سابقه ثبتی یا قولنامه های  تحت شرایطیامکان پذیر است. براساس ماده ۱۰۱ قانون اجرای احکام مدنی، مال غیرمنقول که سابقه ثبتی ندارد را در صورتی می توان توقیف نمود که محکوم علیه در آن تصرف مالکانه داشته باشد و یا به موجب حکم نهایی مالک شناخته شود.

بازداشت چه املاکی امکان پذیر نیست؟

  • اموال غیر منقول و املاک دولتی

براساس ماده واحده قانون نحوه پرداخت محکوم به دولت و عدم تامین و توقیف اموال دولتی، اگر خواسته و محکوم به وجه نقد باشد نمی توان ملک دولت را جهت وصول آن توقیف نمود. اما اگر محکوم به عین معین باشد،  توقیف آن بلااشکال است.

  • اموال غیرمنقول و املاک شهرداری ها

املاک متعلق به شهرداری قبل از صدور حکم قطعی، قابل توقیف نمی شود. چنان چه بعد از صدور حکم قطعی از دادگاه یا اجراییه ثبت یا مراجع صالح دیگر،  شهرداری موظف به تادیه بدهی خود از محل اعتبار بودجه سال مورد عمل به مدعی گردد، در صورتی که شهرداری از تادیه دین اجتناب کند،  خواهان می تواند نسبت به توقیف اموال شهرداری اقدام نماید.

  • اموال غیرمنقول و املاک سفارتخانه ها

براساس بند ((ط)) ماده ۱ کنوانسیون وین، سفارتخانه نیز همچون شخص سفیر مصونیت دارند و قابل توقیف نمی باشند. اما عدم بازداشت این اموال منوط به رفتار متقابل طی معاهده دو جانبه  می باشد.

  • املاکی که جزء مستثنیات دین هستند

توقیف اموال بدهکار نباید سبب عسر و حرج او گردد. به همین علت قانون گذار بعضی از اموال را از بازداشت، مستثناء نموده است. براساس ماده ۲۴ قانون اجرای محکومیت های مالی، منزل مسکونی که عرفا در شان محکوم علیه در حالت اعسار او باشد قابل بازداشت نمی باشد.

مراحل بازداشت ملک

مراحل بازداشت ملک از طریق ثبت به شرح ذیل می باشد:

  • طرح دعوی صحیح قانونی از طریق مراجع صالح و قطعیت رای و پس از قطعیت، درخواست اجرای حکم از طریق اجرای احکام دادگستری و یا درخواست صدور قرار تامین خواسته در بدو طرح دعوی
  • بررسی وجود شرایط لازم توسط اجرای احکام
  • استعلام وجود پلاک ثبتی مربوط به شخص و در صورت اطلاع از شماره پلاک ثبتی ارائه شماره پلاک به واحد اجرای احکام
  • ارسال نامه از طریق واحد اجرا به ثبت اسناد مربوطه و درخواست توقیف سند
  • توقیف سند ملک و بازداشت سند در ثبت اسناد مربوطه

مراحل بازداشت ملک

بازداشت ملک مشاع

بازداشت ملک مشاع منوط به رضایت سایر شرکا نمی باشد و دادگاه می تواند دستور بازداشت ملک مشاعی را صادر نماید . چنان چه ملک مشاعی فروخته شود ,کل قراراد باطل نمی شود و فقط سهم شخص اعلام شده توقیف خواهد شد مگر این که در قرارداد شرط شده باشد کل ملک می بایست به خریدار منتقل گردد.

بازداشت ساختمان پیش فروش شده

براساس ماده ۱۵ قانون پیش فروش ساختمان ها : ((عرصه و اعیان واحد پیش فروش شده و نیز اقساط و وجوه وصول یا تعهد شده بابت آن قبل از انتقال رسمی واحد پیش فروش شده به پیش خریدار قابل توقیف و تامین به نفع پیش فروشنده یا طلبکار او نیست. )) در نتیجه طلبکاران نمی توانند درخواست بازداشت ساختمان پیش فروش شده را به مرجع صالح تقدیم نماید.

بازداشت ملک متوفی

ذی نفع می تواند ملک متوفی را که در دفتر اسناد و املاک به نام او ثبت گردیده است , توقیف نماید و می بایست وراث را از اقدام خود مطلع نماید.

بازداشت سرقفلی و حق کسب یا پیشه یا تجارت

ذی نفع می تواند با مراجعه به مرجع صالح درخواست توقیف سرقفلی و حق کسب یا پیشه یا تجارت را نماید اما این حقوق قابل مزایده نمی باشد زیرا با حقوق شخص ثالث در تعارض می باشد.

حق طلبکاران در توقیف ملک سهامداران تجاری در قبال بدهی های شرکت

از آن جا که شرکت دارای شخصیت حقوقی می باشد و دارای شخصیتی مستقل و متمایز از سهامداران می باشد، طلبکاران شرکت نمی توانند تا قبل از انحلال شرکت نسبت به توقیف اموال سهامداران اقدام نمایند. چنان چه بعد از تقاضای توقیف، ثبت احراز نماید که ملک به نام یکی از سهامداران  در دفتر ثبت اسناد و املاک ثبت شده است، حق بازداشت ملک را ندارد.

بعد از انحلال شرکت نیز در خصوص بازداشت املاک سهامداران می بایست به قوانین و مقررات شرکت ها توجه نمود. توقیف و بازداشت املاک شرکاء  تنها در خصوص شرکت های تضامنی،  نسبی  و مختلط غیر سهامی در صورتی که دارایی شرکت کفاف پرداخت دیون طلبکاران را ندهد امکان پذیر می باشد.

تفاوت بازداشت ملک با مصادره و ضبط ملک

ضبط و مصادره در امور کیفری اعمال می شود و فقط دولت می تواند نسبت به ضبط و مصادره اموال اقدام نماید.  در حالی که  اشخاص چه حقیقی و حقوقی و دولت  در  امور حقوقی و کیفری می توانند درخواست بازداشت املاک را نمایند.

مراحل آزاد سازی سند بازداشتی

در این مطلب به این سوال پاسخ می دهیم که چگونه سند بازداشتی را آزاد کنیم؟ مراحل رفع بازداشت سند و رفع توقیف سند ملک با توجه به این که از کدام مرجع بازداشت سند رسمی ملک صورت پذیرفته به شرح ذیل می باشد:

  • مراجعه به شعبه مربوطه که سند از سوی آن بازداشت شده است. در صورتی که پرونده در اجرای احکام دادگستری باشد مراجعه به اجرای احکام مربوطه و درخواست رفع توقیف از اداره ثبت
  • در صورت وجود رضایت نسبت به رفع توقیف ملک و ارائه رضایت نامه محضری
  • ثبت نامه دستور رفع بازداشت توقیف ملک در سیستم واحد مربوطه و ارسال به اداره ثبت مربوطه
  • مراجعه به اداره ثبت و ارائه شماره نامه
  • ارائه سند ملک بازداشتی جهت درج رفع بازداشت سند
  • رفع بازداشت از وثیقه ملکی مربوطه

مراحل آزاد سازی سند بازداشتی

رفع بازداشت ملک چگونه انجام می شود؟

بازداشت املاک موقتی می باشد و رفع بازداشت ملک در موارد ذیل امکان  پذیر می باشد:

  • رفع بازداشت ملک از طریق تبدیل تامین

تبدیل تامین یکی از مواردی است  که مالک می تواند نسبت به رفع بازداشت ملک اقدام نماید. محکوم علیه می تواند به عوض مالی که دادگاه توقیف نموده است و یا در جریان توقیف می باشد، وجه نقد یا اوراق بهادار در صندوق وزارت دادگستری یا یکی از بانک ها تودیع نماید.

همچنین محکوم علیه می تواند درخواست تبدیل مال توقیف شده را نماید، مشروط به این که مال معرفی شده از نظر قیمت و سهولت فروش از مالی که قبلا توقیف شده کمتر نباشد. محکوم علیه فقط یک بار می تواند تقاضای تبدیل تامین را نماید.  در صورتی که محکوم علیه عین معین باشد، رضایت خواهان لازم می باشد.

  • رفع بازداشت ملک با رضایت خواهان

از آن جا که توقیف مال در جهت رسیدن احقاق حق خواهان می باشد هر زمان بخواهد می تواند رضایت خود را اعلام کرده تا نسبت به رفع بازداشت ملک اقدام شود.

  • درخواست رفع بازداشتی سند ملک به علت عدم اقامه دعوای اصلی در موعد مقرر

خواهان می بایست ظرف ده رور از درخواست  قرار تامین خواسته و ظرف بیست روز در دستور موقت نسبت به اقامه دعوا اقدام نماید. در غیر این صورت خوانده می تواند درخواست رفع بازداشتی سند از دستور موقت را بخواهد.

  • رفع بازداشت ملک به علت محکومیت خواهان

براساس ماده ۱۱۸ قانون آیین دادرسی مدنی، در صورت صدور حکم قطعی علیه خواهان یا استرداد دعوا یا دادخواست، تامین خود به خود مرتفع می شود.

  • رفع بازداشت ملک به تقاضای شخص ثالث

براساس ماده ۱۴۶ قانون اجرای احکام مدنی : (هرگاه نسبت به مال منقول یا غیرمنقول یا وجه نقد توقیف شده شخص ثالث اظهار حقی نماید اگر ادعای مزبور مستند به حکم قطعی یا سند رسمی باشد که تاریخ آن مقدم بر تاریخ توقیف است،  توقیف رفع می شود. در غیر این صورت عملیات اجرایی تعقیب می گردد و مدعی حق برای جلوگیری از عملیات اجرایی خود می تواند به دادگاه شکایت کند.)

رفع بازداشت ملک در اداره ثبت

رفع بازداشت ملک در اداره ثبت فرآیندی است که با رفع دلایل بازداشت صورت می گیرد. برای مثال می توان به پرداخت بدهی، رای قطعی دادگاه و یا اعلام نظر مبنی بر مستثنیات دین بودن ملک بازداشتی اشاره نمود.

در چنین مواردی می توان با ارائه درخواست کتبی درخواست رفع بازداشت را از اداره ثبت نمود.

رفع بازداشت ملک در اداره ثبت

فروش ملک بازداشتی: نکات مهم و توصیه ها

فروش ملک بازداشتی به دلیل محدودیت ‌های قانونی و حقوقی که بر آن وجود دارد، می‌تواند فرآیندی پیچیده و چالش ‌برانگیز باشد.

در واقع، وقتی ملکی بازداشت می‌شود، به این معناست که حقوق مالکیت مالک بر آن به دلیل یک تعهد یا حکم قانونی محدود شده است. در نتیجه، فروش چنین ملکی به صورت قانونی امکان ‌پذیر نیست مگر اینکه بازداشت رفع شود. در ادامه به جزئیات بیشتری در این زمینه پرداخته می‌شود:

حکم قانونی فروش ملک بازداشتی

  1. وقتی ملکی بازداشت می‌شود، مالک نمی‌تواند به طور قانونی مالکیت آن را به شخص دیگری منتقل کند. هرگونه اقدام به فروش یا انتقال مالکیت تا زمانی که بازداشت رفع نشده باشد، از نظر قانونی باطل است.
  2. برای فروش ملک بازداشتی، ابتدا باید بازداشت آن رفع شود. این ممکن است شامل پرداخت بدهی‌ها، اجرای حکم قضایی یا حل و فصل دعاوی مرتبط باشد.
  3. فروش ملک بازداشتی بدون رفع بازداشت می‌تواند منجر به پیامدهای قانونی، از جمله دعاوی حقوقی و حتی مجازات ‌های کیفری شود.
  4. اگر ملکی که به فروش گذاشته شده دارای بازداشت است، فروشنده موظف است خریداران را از این وضعیت مطلع کند. عدم اطلاع‌ رسانی ممکن است به عنوان تقلب یا سوءاستفاده تلقی شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص وضعیت حقوقی معامله ملک بازداشتی می توانید به مقاله فروش مال توقیف شده مراجعه نمائید.

دادخواست الزام به رفع بازداشت

دادخواست الزام به رفع بازداشت ملک یکی از دادخواست های رایج در دعاوی ملکی است و معمولاً زمانی تنظیم می‌شود که ملکی به صورت قانونی بازداشت شده باشد و مالک یا ذی ‌نفع قصد دارد این بازداشت را از طریق مراجع قضایی رفع کند. این دادخواست باید به دادگاه صالح ارائه شود و شامل دلایل و مستندات کافی برای درخواست رفع بازداشت باشد.

دادخواست باید به دادگاهی ارائه شود که صلاحیت رسیدگی به موضوع را داشته باشد. این معمولاً دادگاهی است که ملک در حوزه قضایی آن واقع شده است.

دادخواست الزام به رفع بازداشت

رفع بازداشت ملک و آزاد سازی سند بازداشتی نیازمند داشتن حقوقی و پیگیری مستمر می باشد که با داشتن وکیل متخصص و با تجربه می توان این فرآیند پیچیده را کوتاه نمود. دفتر حقوقی بین المللی دادپویان حامی با بیش از ۲۰ سال سابقه فعالیت در حوزه ملکی  و با بهره گیری از وکلای پایه یک دادگستری آماده ارائه خدمات تخصصی حقوقی و مشاوره در این زمینه به شما عزیزان می باشد.

سوالات متداول

چگونه می‌توان علت بازداشت ملک را فهمید؟

برای فهمیدن علت بازداشت، می‌توانید به اداره ثبت اسناد و املاک مراجعه کرده و اطلاعات مربوط به ملک را بررسی کنید. همچنین ممکن است با مراجعه به دادگاه یا سازمان‌های مالیاتی مربوطه، اطلاعات بیشتری کسب کنید.

خیر، فروش ملک بازداشتی بدون رفع بازداشت قانونی نیست و می‌تواند منجر به مشکلات حقوقی شود. ابتدا باید بازداشت ملک رفع شود.

مدت زمان لازم برای رفع بازداشت بستگی به علت بازداشت و پیچیدگی مسائل حقوقی مربوطه دارد. ممکن است از چند هفته تا چند ماه طول بکشد.

در حالی که می‌توانید خودتان فرآیند رفع بازداشت را پیگیری کنید، استفاده از خدمات یک وکیل یا مشاور حقوقی می‌تواند فرآیند را تسهیل کند و از بروز اشتباهات جلوگیری کند.

حتی فروش قولنامه‌ای ملک بازداشتی می‌تواند مشکلات قانونی ایجاد کند. بهتر است قبل از هرگونه اقدام به فروش، بازداشت ملک را رفع کنید.

قبل از خرید، از طریق استعلام وضعیت ثبتی ملک در اداره ثبت اسناد و املاک، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که ملک بازداشت نیست.

 

۵/۵ - (۵ امتیاز)

پر بازدید ترین مقالات

78 پاسخ

  1. با سلام و احترام
    وجود این سایت را برای اخذ راهنمایی مغتنم می شمارم و از تاسیس این درگاه از شما عمیقا سپاسگزارم.

  2. سلام و ارادت
    تشکر فراوان بخاطر مساعدت
    ملکی رو حدود ۹ سال پیش با مبایعه نامه خریدم بعد از مدتی که مالک از ثبت سند طفره می رفت متوجه شدم که ملک پایان کار ندارد و همچنین احتمالا علت بازداشت ملک عدم ثبت سند ملک دیگری میباشد. البته مالک مدعی ایست که رفع بازداشت شده. بهر جهت دادخواست الزام به ثبت سند دادم.
    سوال:
    ۱. اگر ملک بازداشت باشد دعوی مختومه میشود در اینصورت باید الزام به رفع بازداشتی داده شود؟
    در اینصورت پس از رفع بازداشت؛ دادخواست قبلی مجددا فعال میشود یا باید مجددا دادخواست الزام به تنظیم سند داده شود؟

    1. با سلام. شما می توانید دعوای الزام به تنظیم سند رسمی ملک و دعوای الزام به رفع بازداشت را همزمان بخواهید. چنانچه دادخواست را مطرح کرده اید و هنوز جلسه اول رسیدگی فرا نرسیده می توانید افزایش خواسته دهید در غیر اینصورت باید مجدداً طرح دعوا نمائید.

  3. سلام و ارادت
    آپارتمانی را ۱۰ سال پیش با قولنامه خریدم. متاسفانه مالک بخاطر جریمه شهرداری در ثبت سند تعلل مینماید. اخیرا متوجه شدم که ملک بازداشت شده ولی مالک ادعا میکند که آزاد شده است. علت بازداشت الزام به تنظیم سند در شهر دیگری بوده. که ظاهرا انجام شده.
    سوال:
    ۱. من الزام به تنظیم سند داده ام که بخاطر بازداشت احتمالی: رد میشود. در صورت بازداشتی اگر الزام به رفع بازداشت بدهم و رفع بازداشت شود آیا خواسته اولیه که الزام به تنظیم سند بوده قابل پیگیری ایست؟ در اینصورت لطفا راهنمایی فرمایید چکار باید بکنم
    2.

    . البته ساختمان ۶ واحد است که یک واحد را من خریدم. و

    1. با سلام. در صورتی که دعوای شما به علت بازداشت بودن ملک رد شده باید مجدداً دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی انتقال مالکیت را مطرح نمائید. اگر هنوز ملک بازداشت است باید در دادخواست خواسته الزام به رفع بازداشت را هم اضافه کنید.

  4. سلام.زمینی که توقیف شده بابت مهریه اگه بخوام سند تک برگ بگیرم باید رفع توقیف بشه بعد یا اینکه میشه سند تک برگ گرفت؟

    1. سلام. خیر شما نمی توانید سند تک برگ بگیرید مگر اینکه همسر شما توافق نماید که رفع توقیف از ملک بازداشتی نماید. پس از اخذ سند تک برگ، مجدداً آن را توقیف نماید.

  5. سلام جهت توقیف یک ملک از سند تک برگ ملکی دیگه میخوام استفاده کنم هزینه های رفع توقیف بعد از مدت مورد نظر بر چه اساس محاسبه میشوند؟؟

    1. سلام. سوال شما مبهم می باشد. چنانچه تمایل به اخذ مشاوره دارید می توانید با دفتر تماس حاصل فرمائید.

  6. سلام و درود بر شما
    در موردی ، بانک سهم ۲۰ درصدی یکی از مالکان در ملکی را بابت بدهی به بانک توقیف و اقدام به برگزاری مزایده نموده است و خود بانک برنده مزایده شده است ولی تا مراحل اداری آن انجام شود و سند بنام بانک بصورت رسمی تنظیم شود ،‌ آیا بانک می تواند مدعی درآمد ملک ( ملک هتل آپارتمان است) از زمان برنده شدن در مزایده تا تنظیم رسمی سند شود ؟ یا منافع درآمدی ملک برای بانک بعد از تنظیم رسمی سند اتفاق می افتد؟
    سپاس از مطالب خوب شما

  7. با سلام
    ملکی پیش خرید کردم که بعد از ۵ سال اسناد آماده انتقال شده اند ولی از ۴۲ سند ۴ سند بنام خریدار خورده که به دلیل شکایت از ایشان بازداشت شده است.
    با توجه به اینکه سند اینجانب نیز بازداشت شده است ولی در سند تقسیم نامه بازداشتی نخورده است چگونه میتوان رفع بازداشت کرد؟

  8. باسلام سال۸۹یه ملکی که سندش بنام من است بعنوان مرکزفحاشی ۶ماه پلم شدوخودم هم به حبس یکسال محکوم شدم امادیگه دادگاه نرفتم ووثیقه اک که پول نقدبودبنفع دولت ضبط شدوخونه ۶ماه پلم شدورفع پلمش کرم اماالانملکوفروختم اما برای خریدترانتقال سندنمیدن وملک دربازداشت دولت است ایاخریداربااراعه وکالت ملک راازادمیکند یانه تراخداراهنمایم کنیدچکارکنم ممنون

    1. با سلام ضبط وثیقه موجبی برای سقوط مجازات نیست و شما باید با مراجعه به اجرای احکام حبس خود را تحمل نمایید

  9. سلام ماسال فروردین ۱۴۰۰ یک اپارتمان به مبلغ ۵/۵۰۰ خریدیم و کل مبلغ رو طی دو مرحله چک پرداخت کرده فقط ۳۰۰ میلیون از پول مانده بود برای تنظیم سند . هنگام سند زدن فروشنده گفت کرونا گرفتم و عدم حضور نزنید دوهفته دیگه مهلت بدین . ماهم متاسفانه اعتماد کردیم. بعد از دوهفته به بهانه های مختلف تا شش ماه سند نزد تا اینکه متوجه شدیم ملکی که خریدیم بازداشت بوده وایشون نگفته و ماهم متوجه نشدیم. بعد ازبررسی فهمیدیم دستور ضبط ملک صادر شده . شکایت حقوقی کردیم و منتظر دادگاه هستیم. تکلیف ما به چه صورت؟ در ضمن متوجه شدیم که پسر مالک فراری و یک میلییارد بدهکار میباشد و باید خودش تسلیم کنه ولی نمیکنه. ممنون میشم راهنمایی کنید

  10. سلام خسته نباشید
    سند پدربزرگم سال ۸۴ بازداشت شده بود. ۲ سال پیش پدر بزرگم یه وکالت فروش به پدرم میدن و پدرم با مراجعه به دادگاه و قانونا آزاد می کنن. بدون اینکه پولی پرداخت بشه به طلبکار. بعد از اون هم سند رسمی به نام میخوره و ۱-۲ سالی از اون زمان میگذره. الآن پدر بزرگت بنده فوت کرده اند.
    آیا بابت این به مشکلی پیش خواهد آمد؟
    پدر من هیچ آشنایی نداره که بخواد براش پارتی بازی کنه و با امضای قاضی و تایید ثبت ، این سند انتقال پیدا کرده.

  11. سلام بنده یه واحدسال ۹۹خریدم وفروشنده هم سال ۹۳خریداری کرده چون وام روواحدبوده انتقال سندندادم وفقط وکالت گرفتم ازفروشنده سال ۹۹وفروشنده سال ۹۳خریداری کرده وکالت گرفته وهمون وکالتوبه بنده انتقال داده وقولنامه بنگاهی دارم والان چون ینداصلی به اسم فروشنده واحدمیباشدوبه علت بدهی واحدبنده بازداشت شده راهنمایی کنیدچطوررفع توقیف کنم ممنون

    1. سلام من ملکی دارم دارای پنج و نیم دانگ سهم و مالک دیگر دارای نیم دانگ سهم برای دستور فروش ملک مذکور اقدام کردم وگواهی عدم افراز گرفتم مالک نیم دانگ یه علت بدهی های متعدد ۱۳ بازداشتی دارد ومن میخواهم سهمم را بفروشم چگونه میتوانم انجام دهم ایم مسئله را

      1. با سلام
        با توجه به اینکه امکان فروش ملک بازداشتی وجود ندارد لذا شما ملزم به رفع بازداشت ملک از دو طریق هستید؛ یا هزینه رفع بازداشت ملک را پرداخت نمایید و دستور فروش ملک را بگیرید که در نهایت با فروش ملک از طریق مزایده ، مبالغی را که خرج نموده اید مطالبه نمایید ، یا اینکه الزام به رفع بازداشت ملک را از شریک خود بخواهید .

    2. باسلام و بااحترام
      خداقوت
      1سوال خدمتتون داشتم:
      اگربرادری درتاریخ۶تیرماه۱۴۰۱به برادرکوچکترش وکالت فروش عقدخارج لازم بلاعزل نامحدود۴پلاک زمین که ۳پلاک باغچه باغ بایر دارای سندتک برگ ثبتی و ۱پلاک مسکونی با طرح کاربری ورزشی جوانان بدون سند تک برگ محضری داده است و به درخواست برادر بزرگتر همزمان با تنظیم وکالت فروش تام دردفترخانه ۴مبایعه نامه بین برادربا بردار امضا میشود البته بدون درج قیمت و مبلغ معامله
      حالا سوال اصلی این است که برادر بررگتر در تاریخ۶ اردیبهشت امسال به اجرای ثبت مراجعه کرده و درخواست اجرای مهریه خانمش بر روی ۴پلاک مذکور داده؟
      و تا الان هم هیچ اقدامی بجز بازداشت املاک کاری انجام نداده؟
      برادرکوچکتر بخاطر آبروی خانوادگی به دادگاه نمیخواهد مراجعه کند ایا راه قانونی است که از طریق خود اداره ثبت و اسناد اسناد املاک را از بازداشتی خارج کرد؟
      یا تنها راه فقط مراجعه به دادگاه و تنظبم دادخواست درخواست الزام سند میباشد؟
      با توجه به اینکه هیچ ملکی فروش نرفته و پولی هم بین ۲برادر رد و بدل نشده؟
      تا همین امزوز هم مشتری برای خرید املاک مذکور با برادر کوچکترتماس گرفته اند و برادرکوچکتر با برادر بزرگتر تماس و پیامک ارسال کرده ولی برادر بزرگتر جوابگو نیست؟
      راه های دیگری بغیر از مراجعه به مراجع قضایی میباشد؟
      با توجه به اینکه برادر بررگتر نه تلفن و نه پیامک پاسخگو نیستند
      و اجرای مهریه خانمش هم طبق گفته کارمندان اداره ی ثبت و اسناد، سوری بوده است و فقط قصدشون فقط بازداشت ۴سند تو اجرای ثبت بوده که برادر کوچکتر اقدام به فروش املاک نکند؟
      الان حق و حقوق برادرکوچکتر که بیشتر از ۱سال است که بر روی قیمت و ارزش املاک کار کرده و الان ارزش املاک مذکور چندین برابر شده،چگونه احقاق میشود؟
      آیا میتوان از طریق شورای حل اختلاف و بدون مراجعه به دادگاه و مراجع قضایی،احقاق حق کرد؟

      1. سلام. شما در اجرای ثبت یا شورای حل اختلاف نمی توانید اقدامی انجام دهید تنها راه شما طرح دعوا در مراجع قضایی تحت عنوان اثبات وقوع عقد بیع و رفع بازداشت و الزام به تنظیم سند رسمی می باشد.

  12. سلام پدرم فوت شده نصف خانه به نام پدر و نصف به نام مادرم است سه دونگ پدرم بازداشت است به خاطر بدهی خواهرم برای تقسیم ترکه میتونم حقم رو بگیرم یا ملک باید از بازداشت دربیاد؟?

  13. سلام. ملکی را پارسال بصورت مبایعه نامه خریدم و حدود ده روز پیش بانکی بعلت بدهی مالک اولی که سند بنامش است، ملک را بازداشت کرده، لازم به ذکر است که ملک دارای سندشش دانگ میباشد و قبل از من از سال ۹۳ به اینطرف بصورت وکالت بلاعزل به چهار نفر فروخته شده و من از نفر آخری بصورت مبایعه نامه و به شرط سند خریدم با توجه به اینکه مبایعه نامه من برای سال۹۹ هست و بازداشت ملک، بهمن ۱۴۰۰، لطفا راهنمایی ام کنید که من چه اقدامی در جهت رفع این بازداشت میتوانم انجام دهم؟ و آیا اصلا بانک با وجود اعلام من،میتواند جلوی انتقال سند را بگیرد و اینکار قانونی است؟ چون من مراتب را کتبا به شعبه حقوقی بانک مربوطه اطلاع دادم. ممنون میشم راهنمایی ام کنید.

  14. اگرملکی که درتاریخ ۹۴ بصورت مبایعه نامه فروخته شده وبلیل گرفتن پایان کار سند نخورده وسال۹۹توسط همسر فروشنده برای مهریه بازداشت شده آیا میشود دادخواست الزام به تنضیم سند داد

    1. سلام ابتدا باید اعتراض ثالث اجرایی و رفع بازداشت و سپس الزام به تنظیم سند مطرح کنید.

  15. یک واحد آپارتمان از سازنده خریدم که قرارداد مشارکت داشت پروانه ساخت داشته و ۶ تا مالک داشت که با سازنده مشارکت کرده بودن، وقتی خریدم ۵ جلد سند به من نشون دادن بعدا متوجه شدم یک جلد از سندها بازداشته، ولی تقسیم نامه داشتن و من از سهم سازنده خرید کردم نه از سهم اون ی جلد سندی که بازداشت شده، آیا بعدا توی بحث سند تفکیکی برای من مشکل پیش میاد؟

      1. تقسیم نامه محضری نداشتن فقط توی قرارداد مشارکتشون سهم همه ی مالکین و سهم سازنده از واحد ها مشخص شده بود. خیالم راحت باشه برای من مشکلی پیش نمیاد؟ میتونن سند تفکیکی بگیرن؟

  16. با سلام
    روال بازداشت ملک به چه صورت هست ؟ بعد از اینکه دادگاه تایید می کند باید به کجا مراجعه نمود و به چه شکل ملک را بازداشت نمود.

    1. سلام بعد از فوت پدرم ما خانه را وکالت بلاعزل به مادرمان دادیم به یکی از برادران با خانمش مشکل پیدا کرد و آیا میتواند سهم الارث برادرم که قبلاً به مادرم واگذار و وکالت تام الاختیار داده بازداشت و تصاحب کند ممنون

  17. با سلام مالک ملکی میباشم که مالک سابق در سال گذشته ملک بنده را با دعوی واهی و دستور موقت بازداشت نمود. در آن زمان خواهرم در اتاق عمل بود و برای هزینه عمل او نیاز ویژه به فروش ملک خود داشتم. در هین معامله ملک خود متوجه بازداشت ملکم شدم و از انتقال ملک بازماندم. و طبق مبایه نامه چون نتوانستم به تعهدات خود عمل کنم مبلغ ۳۰ میلیون تومان خسارت به خریدار پرداخت کردم. بعد از ده ماه ادعای خواهان (مالک قبلی) در یک رای نهایی رد شده و وی مبلغ ۲۵ میلیون تومان که بابت خسارت احتمالی ناشی از بازداشت ملک به دادگاه ارائه کرده بود را نیز برداشت نمود. و نهایتا از ملک بنده رفع بازداشت شد. اما از آن جهت که موعد عمل خواهرم گذشته بود دیگر فروش ملک نیز به من کمکی نمیکرد و متاسفانه دچار مرگ نیمه مغزی شد. پس از اقامه دعوی علیه مالک سابق و ارجاع امر به کارشناس. امروز کارشناس نظر بر این داده اند که چون ملک بنده از پارسال تا به امسال افزایش قیمت داشته حق ندارم از مالک قبلی مطالبه خسارت مالی و معنوی نمایم.
    حال از شما درخواست دارم بنده را یاری بفرمایید. آیا منطقی است که چون جلو معامله ملک بنده را گرفته اند و اکنون قیمت املاک افزایش یافته ، از ایشان تشکر کنم؟

    1. استدلال های کارشناسان محترم دادگستری می بایست در محدوده گلیم خودشان باشد لیکن متاسفانه….
      به نظر کارشناس اعتراض و درخواست هیات کارشناسی نمایید.

  18. سلام. آپارتمان من ۲۰ روز پیش از طریق اجرای مهریه در اداره اجرای ثبت بازداشت دائم شده است اما خانمم مراحل بعدی را برای وصول مهریه مثل شکایت و … پیگیری نکرده است آیا من خودم به تنهایی میتوانم برای رفع بازداشت ملک اقدام کنم؟؟ منظورم آیا بازداشت دائم از طریق ثبت دارای مهلت قانونی است (مثلا ۱۰ روز) که اگر خانمم در آن مهلت شکایت نکند، من بتوانم ملک را از بازداشت خارج کنم؟

  19. در یک سند ۶ تفکیک شده وجداگانه سند صادر شده ملک در بنگاه قولنامه شده ودر موقع انتقال یکی از سند ها بازداشت شده وخریدار موافقت کرده که ۵سند انتقال پیداکند ودر ثبت انجام سده هال ان یک سهم با توجه به بازداشت بودن شکایت وکیل را کرده ایا صحیح است چون هنوز ان سهم فروش نرفته وپولی هم دریافت نشده راهنمایی فرمایید متشکرم

      1. سلام خسته نباشید بنده ملکی قولنامه کردم وبیشتر مبلغ ملک به فروشنده دادم حال نوبت دفترخانه رسیده ودفتراسنادرسمی باتوجه به گرفتن استعلام متوجه وثیقه بودن این ملک شدیم حال این آقا میگوید چندهفته طول میکشد تاازوثیقه دربیاد چکاری میتوانم انجام دهم که بفهمم این آقا راست میگوید وقصد کلاهبرداری ندارد؟پشت سند خورده این ملک ازبازداشت در اومده ولی الان هنوز تو بازداشت هست.لطفا راهنمایی کنید تمام دارایی بنده همین ۱واحد تورو خواهش میکنم کمک کنید.

  20. باسلام
    باتوجه باینکه اینجانب آپارتمانم رافروخته ام ودر موعدمقرر بعلت توقیف بودن آپارتمان نتوانسته ام سند بزنم(آپارتمان توسط همسرم برای مهریه توقیف شده)الان سند رفع توقیف شده وبنام خریدارمنتقل کردم. ولی ایشان طرح دعوی وادعای خسارت کرده
    آیابه ایشان خسارت تعلق میگیرد؟

    1. سلام بله اگر در مبایعه نامه خسارت وجه التزام تاخیر در تنظیم سند رسمی معین کرده باشید ایشان میتواند مطالبه خسارت نماید.

    2. سلام وقت بخیر..من ۲سال پیش برای پول دارو فرزندم از یکی اقوام ۳میلیون گرفتم و چون خیلی شرایطم حاد بود…و دارو رو باید میگرفتم به اصرار فردی که پول داد بهم چون چک نداشتم سند ملکی سهم الارث پدرم رو پیششون امانت گذاشتم تا پول رو ۳ماهه برگردونم..منتها برگردوندن پولم به درازا کشید…حالا ۶ماهه میخام پول طرف رو بدم میگه بیا سند رو به نامم بزن! بخاطر ۳میلیون میگه سند میلیاردی رو به اسمش کنم..خنده دار…و زورم بهش نمیرسه ادم مال مردم خوریه نمیدونستم تازه فهمیدم..من فقط یه رسید دادم بهش که پولش رو ۳ماهه با ماهی ۵۰۰ سود برگردونم و سند ملکی امانت پیش ایشون میمونه تا برگردوتم مبلغ رو… در ضمن من چندسال قبل این موضوع سند رو وکالت بلاعزل دادم خانومم بعنوان مهریه که خیالم راحت باشه بچه هام یه اندوخته دارن….حالا من با این ادم زورگیر مال مردم خور چه کار میتونم بکنم از نظر قانونی؟ من بخاطر شرایط فرزندم که هموفیلیه و هرهفته باید دارو تزریق کنه به ایشون اعتماد کردم..راستش من ۳سال پیش دخترقشنگم رو سر نداشتن دارو از دست دادم..بخاطر ترس تکرار مصیبت حاضر شدم برا تهیه دارو پسرم هم که هموفیلیه اینکار رو بکنم
      من اسکرین شات از تهدیدات و حتی تهمت و افترایی که به من و خانوادم وارد کرده جهت تحریک و ترسوندن من ..رو دارم…ولی متاسفانه هرکاری میکنم نمیتونم جایی باهاش قرار بگذارم که ببینم چرا و چگونه میخاد اینکار رو بکنه..سری اخر گفته حکم گرفتن برای سندت…در حالیکه سند مصادره مهریه و وکالت بلاعزل هست و صلح نامه داره برای خانومم..مگه میتونه اینکار رو بکنه سند رو روش اقدام کنه؟ من فقط شرایطی ۳میلیون رو گرفتم ازش و بابت ۳میلیون تعهد دادم ولی ایشون به اعتماد من خیانت کرده داره زنذگی داغون من رو به حاشیه میکشونه…واقعا نمیدونم چه کنم
      البته رسیدی که میگم..تعهدی که دادم فقط پیش خودشه من بخاطر اعتماوی که کرذم و داغ بودم که پول دارو رو جور کنم فکر اینجا رو نکرده بودم طرف بخاد اذیت کنه..الان مدرکی ندارم که دستم باشه و به همین دلیل فکر میکنم داره سواستفاده میکنه از شرایطم

      توروخدا یه مشورت بدین
      که این اقای حروم خور و مال مردم خور..میتونه کاری بکنه روی سندی که مصادره هست و وکالت بلاعزله خانوممه ؟ و قانونا چکار میتونم بکنم که سندم رو بتونم بگیزم؟ با گرفتن المثنی درست میشه ؟ برعلیه ایشون من چه اقدامی میتونم بکنم؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید بزرگوار، زنده باشی و برقرار

        1. سلام خسته نباشید یه نفر مبلغ ۲میلیلرد اومد به ایران خودرو بدهکار بود و تحت بازداشت و اینجانب در سال ۹۶ به همراه یازده نفر دیگه سند خونه هامون و دادیم به بازداشت ایران خودرو تا ایشون آزاد بشه و به تعهداتش نسبت به ایران خودرو عمل کنه الان ۴ساله که سند های ما بازداشته و ایشون هم هیچ کاری نمیکنه و کلا بی خیال قضیه شده به نظر شما ما برای رفع بازداشت سند هامون باید چی کار کنیم تشکر از راهنماییتون

          1. سلام چاره ای ندارید که طلب ایران خودرو را خودتان پرداخت نموده تا اسنادتون آزاد شوند.

  21. سلام وقت بخیر.طی پرونده ایی کیفری ناچار به اجاره وثیقه بودم که خانواده ام ضمن عقد قرارداد با شخصی به مدت یک سال و پرداخت سفته به میزان دوبرابر مبلغ قرار و همچنین امضاء ۲کارمند رسمی اقدام نمودند،پس از اتمام یک سال وثیقه گذار خواستار دو برابر برای تمدید به مدت ۳ماه شد که با رسیدی جداگانه بدون اطلاع و حضور طرفین قبلی قرارداد ضامنین آن با اینجانب اینبار اقدام به تمدید نمودند،چک مبلغ ناشی از این تمدید ۳ماهه را طی فرایندی الارقم دریافت مبلغ آن در حساب شخصی اش عودت ندادند که فورا ضمن اعلام مسدودی در احضارنامه با مهلت مشخص خواستار وحدت شدم،حال ۳ماه تمام شده و پرونده در مرجع تجدیدنظر همچنان در رسیدگی است ووثیقه گذار این بار ۳ برابر میخواهد که با مخالفت بنده ،بر علیه خانواده و ضامنین تقدیم دادخواست داشته،اعتبار کدام قرارداد با این همه سو استفاده و زیاده خواهی مورد استناد است ؟ قرارداد اول با ضامنین اش!!؟ یا قرارداد دوم با مستندات پرداختی اش که حکایت از تمدید با اینجانب دارد؟!؟??????

  22. سلام
    ملکی در رهن بانک قرار داشت سپس توسط اشخاصی با حکم دادگاه و با حفظ حقوق رهنی بان بازداشت شد.
    بانک بدلیل عدم ایفای تعهد از سوی مدیون ملک رو در اجرای ثبت به مزایده گذاشت و بنده اون ملک رو خریدم.
    مبلغ کلا به حساب ثبت واریز شد و اداره اجرای ثبت پس از کسر هزینه های دولتی و مطالبات بانک مابقی رو به حساب دادگاه واریز کرد.
    متاسفانه شعبه اجرای احکام دادگستری علیرغم وصول مبلغ نسبت به رفع بازداشت اقدامی نکرد و دادگاه کیفری بدوی صادر کننده رای بازداشت نظر خواست و دادگاه بدوی هم از آخرین مرجع یعنی تجدید نظر خواست …
    این پروسه بیش از ۶ ماه طول کشیده ولیکن هنوز نتیجه ای در بر نداشته.
    لطفا راهنمایی کنید از چه طریق میتونم پیگیری کنم؟

    1. سلام زمانی که مبلغ محکوم به واریز می‌شود اجرای احکام موظف هست نسبت به صدور نامه رفع بازداشت اقدام نماید در خصوص پرونده شما نمیدونم چرا تا الان این کار انجام نشده جهت راهنمایی دقیق تر نیاز به ارائه توضیحات بیشتر در خصوص پرونده می باشد .

      1. سلام وعرض ادب بازداشت دائم ملک معمولا چه موقع صادر میشود و چگونه رفع میشود . سپاس

    2. سلام وقت بخیر.طی پرونده ایی کیفری ناچار به اجاره وثیقه بودم که خانواده ام ضمن عقد قرارداد با شخصی به مدت یک سال و پرداخت سفته به میزان دوبرابر مبلغ قرار و همچنین امضاء ۲کارمند رسمی اقدام نمودند،پس از اتمام یک سال وثیقه گذار خواستار دو برابر برای تمدید به مدت ۳ماه شد که با رسیدی جداگانه بدون اطلاع و حضور طرفین قبلی قرارداد ضامنین آن با اینجانب اینبار اقدام به تمدید نمودند،چک مبلغ ناشی از این تمدید ۳ماهه را طی فرایندی الارقم دریافت مبلغ آن در حساب شخصی اش عودت ندادند که فورا ضمن اعلام مسدودی در احضارنامه با مهلت مشخص خواستار وحدت شدم،حال ۳ماه تمام شده و پرونده در مرجع تجدیدنظر همچنان در رسیدگی است ووثیقه گذار این بار ۳ برابر میخواهد که با مخالفت بنده ،بر علیه خانواده و ضامنین تقدیم دادخواست داشته،اعتبار کدام قرارداد با این همه سو استفاده و زیاده خواهی مورد استناد است ؟ قرارداد اول با ضامنین اش!!؟ یا قرارداد دوم با مستندات پرداختی اش که حکایت از تمدید با اینجانب دارد؟!؟??????

  23. با سلام حدود سیزده سال پیش اپارتمانی رو قولنامه کردیم که اون اپارتمان بازداشتی بود و فروشنده و بنگاه سرمون کلاه گذاشتن و مفاد قولنامه هم پاک شده اما عدم حضور فروشنده رو گرفتم برای سند زدن ملک بازداشتی چه باید کرد

    1. با سلام الزام به تنظیم سند ملک بازداشتی رو نمیشه مطرح نمود مگر اینکه ببینید از کجا بازداشت شده و الزام فروشنده رو به رفع بازداشت بخواهید

  24. سلام پدر من خانه ای داشته و برادرم بده کار بوده و بعد از فوت پدرم خانه بازداشت شده است حال سوال من اینست که خانه را چطور میتوان فروخت ایا دادگاه می‌تواند سهم من و خواهرانم هم با هم یعنی کل خانه را بفروشد و یا فقط سهم ارث برادرم را میتواند بفروشد و چطور میتوان خانه را فروخت کلا چه باید کرد الان خانه بازداشت هست

    1. سلام چون ملک مشاع است کل خانه به مزایده گذاشته می‌شود ولی فقط سهم برادرتان برداشت میشود شما میتوانید مبلغ بدهی برادرتان را پرداخت نمایید و ملک را آزاد کنید

  25. با سلام
    بنده یک قولنامه ای رو با طرف دوم تنظیم نمودیم که شرط انتقال این ملک و واگذاری آن پاس شدن یک چک به مبلغ ۸۰۰ میلیون تومن بوده که چک هم پاس نشده
    و در صورت پاس نشدن میبایست ملک کارشناسی شده و در صورت بدهکار شدن من (خریدار) ثمن معامله رو پرداخت کنم
    در دادخواستی که دادیم با عنوان الزام به ایفای تعهد مبنی بر نقل و انتقال اپارتمان
    قاضی به دلیل اینکه اپارتمان مورد نظر در پرونده دیگر بازداشت شده قرار رددعوا را صادر کردن در صورتی که تاریخ بازداشت ۱۷ روز بعد از تاریخ قولنامه ما بوده و به اندازه ۱۵۰میلیون بازداشت شده در صورتی که ارزش خونه ۳ میلیارد تومن هست.من‌ باید چکار کنم؟

    1. سلام علیکم اصولاً بازداشت ملک در مقابل طلب ، سالب مالکیت مالک نمی شود ؛ بنابراین فروش ملک بازداشتی ، فروش مال غیر تلقی نمی شود . البته بعضی محاکم فروش ملک غیر را کلاهبرداری محسوب می کنند و فروشنده را تحت تعقیب کیفری قرار می دهند

    1. سلام
      در برخی موارد بازداشت بودن ملک در پشت سند ذکر می شود. اما جهت اطمینان بهتر از پیش از انجام معامله یا پرداخت مبلغ از طریق استعلام از دفاتر اسناد رسمی ممکن خواهد بود.

      1. بنام خدا باسلام
        اینجانب ملکی که در بازداشت وثیقه متهم بود مشخص متهم را در شهرستان دیگری جلب کردم و تحویل دادم اما دادستان آن شهرستان بدلیل شیرخوار بودن فرزندش متهم را بدون قرار جدید آزاد میکند،وملک موصوف را به شخصی با تمام شرایط بازداشتی وقبول کردن مسئولیت ملک بازداشتی،ونیز ادعا میکرد که عمویم قبلا قاضی بود وحال وکیل تهران است که فقط نامه جلب کردن متهم را بده خودش سند واز بازداشتی خارج میکنه،وحال با این همه مناقشه اقدام به خرید ملک میکند وملک توسط دادگاه به مزایده وواگذار میشود،الان خریدار میگه باید به قیمت روز کارشناسی ثمن معامله باطله را بپردازید ،درصورتی که خود نیز همه مشکلات را پذیرفته بود

  26. با سلام
    آیا می توانم برای الزام به تنظیم سند ملکی که بازداشت سازمان تعزیرات است را طرح دعوا کنم؟ ممنون

    1. خیر ملک بازداشتی را نمی توان انتقال داد. بنابراین طرح دعوای الزام به تنظیم سند رسمی موضوعیتی ندارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *