شرکت های دانش بنیان

شرکت های دانش بنیان ،شرکت یا موسسه خصوصی و یا تعاونی است که به منظور هم افزائی علم و ثروت ، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوریهای برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل می شود.

انواع شرکت های دانش بنیان

شرکتهایی که فقط اعضاء هیأت علمی مالک آن هستند : این شرکتها در صورتی که سهام دانشگاه کمتر از ۵۰ درصد باشد . شرکت دانش بنیان ، شرکتی خصوصی محسوب می شود. که باید تابع قانون تجارت باشد و در اداره ثبت شرکتها ثبت شود.

شرکتهایی که دانشگاهها نیز در آن مالکیت دارند : در این شرکتها چنانچه ،سهام دانشگاه ۵۰ درصد یا بیشتر باشد، شرکت دانش بنیان شرکتی دولتی محسوب می شود.

امتیازات شرکتهای دانش بنیان

براساس ماده ۷۷ لایحه بودجه سال ۱۳۹۲ و ماده ۲۲ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، اعضاء هیأت علمی آموزشی و پژوهشی شاغل در سمتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی با اطلاع مدیریت دانشگاه برای دارا بودن سهام یا سهم الشرکه و عضویت در هیأت مدیره شرکتهای دانش بنیان مشمول قانون راجع به منع مداخله وزراء و نمایندگان مجلسین و کارمندان در معاملات دولتی و کشوری مصوب دیماه ۱۳۳۷ نمی باشند.

لازم به ذکر است …

به موجب ماده ۱۷ قانون برنامه پنجم توسعه ” دولت مجاز است به منظور توسعه و انتشار فناوری و حمایت از شرکت های دانش بنیان اقداماتی در حمایت مالی از پژوهشهای تقاضا محور مشترک دانشگاهها و موسسات آموزشی عالی، توسعه شرکتهای تجاری سازی دانش و فناوری، قراردادهای بین المللی برای انتقال دانش به داخل کشور، ایجاد و توسعه بورس ایده و بازار فناوری، حمایت از پایان نامه ها و رساله های دانشجویی و تأمین پرداخت بخشی از هزینه ثبت اختراعات و تولید دانش فنی بعمل آورد.

همچنین به موجب تبصره ۴ همین ماده قانونی : اعضاء هیأت علمی می توانند با موافقت هیأت امناء دانشگاه نسبت به تشکیل موسسات و شرکتهای خصوصی دانش بنیان اقدام و یا در این موسسات و شرکتها مشارکت نمایند.

این موسسات و شرکتها برای انعقاد قرارداد پژوهشی مستقیم یا غیرمستقیم با دستگاه های اجرائی، مشمول قانون منع مداخله کارکنان در معاملات دولتی و تغییرات بعدی آن نیستند.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 2 =