اعتراض به حق بیمه سازمان تامین اجتماعی

اعتراض به حق بیمه سازمان تامین اجتماعی

اختلاف کارفرما و سازمان تامین اجتماعی زمانی رخ میدهد که سازمان تامین اجتماعی اختلافی نسبت به صورت مزد ارسالی از طرف کارفرما از نظر تعداد بیمه شده ها  و یا میزان مزد و یا کار مشاهده و این امر را به کارفرما ابلاغ نماید اما کارفرما با نظر سازمان موافق نباشد و نسبت به این تصمیم اعتراض نماید.

طرح شکایت در اختلاف کارفرما و سازمان تامین اجتماعی

سازمان تامین اجتماعی چنانچه با اختلافی در صورت مزد ارسالی از طرف کارفرما ازلحاظ تعداد بیمه شدگان و یا میزان مزد و یا حقوق ویا کار مواجه شود،این موضوع را به کارفرما ابلاغ مینماید. کارفرما ممکن است با نظر سازمان موافق باشد و موارد خواسته شده سازمان را انجام دهد. در این مواقع اختلاف بین کارفرما و سازمان تامین اجتماعی به صورت سازش خاتمه مییابد اما گاهی ممکن است که کارفرما تسلیم نظر سازمان نشود و به میزان حق بیمه،خسارت تاخیرتعیین شده از سوی سازمان و… معترض باشد. در این صورت بین کارفرما و سازمان تامین اجتماعی اختلاف رخ میدهد که به این اختلاف در هیات های بدوی و تجدید نظر تشخیص مطالبات سازمان تامین اجتماعی رسیدگی میشود.

اشخاص ذی سمت در مراجع حل اختلاف سازمان تامین اجتماعی

خواهان وخوانده در مرحله بدوی

خواهان، مستند به ماده ۴۲ قانون تامین اجتماعی، کارفرما می باشد .چرا که در این ماده نیز کارفرما شروع کننده اعتراض می باشد.کارفرماست که به میزان حق بیمه و خساراتی که از طرف سازمان تامین اجتماعی برای او درنظرگرفته شده است معترض میگردد.
طبق ماده ۴۲ قانون تامین اجتماعی:

“در صورتی که کارفرما به میزان حق بیمه و خسارات تاخیر تعیین شده معترض باشد می تواند ظرف ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ ، اعتراض خود را کتبا به سازمان تسلیم نماید….”

خواهان وخوانده در مرحله تجدیدنظر

پس ازصدور رای در مرحله بدوی هیات تشخیص مطالبات،رای صادره ممکن است به نفع یا ضرر هرکدام از طرفین صادرشود. منظور از هریک از طرفین ،کارفرما و یا سازمان تامین اجتماعی میباشد. فلذا در مرحله تجدیدنظرهیات تشخیص مطالبات خواهان و خوانده میتوانند هرکدام از طرفین باشند.

خواهان و خوانده در مرحله تجدید نظر

خواهان و خوانده در مرحله تجدید نظر

نحوه ثبت اعتراض کارفرما از سازمان تامین اجتماعی

۱)پس ازاینکه سازمان مبلغ مورد مطالبه را به کارفرما ابلاغ نمود،چنانچه کارفرما معترض باشد بایستی در مهلتی ۳۰ روزه اعتراض خود را به مبلغ مطالبه شده از سوی سازمان در فرم های مخصوص به اعتراض به حق بیمه درج نماید و اعتراض خود را به شعبه یا نمایندگی مربوطه تسلیم می نماید. (ماده ۱ آئین نامه فوق الذکر)

فرم اعتراض کارفرما به شعب یا نمایندگی هایی که در سازمان تامین اجتماعی وجود دارد تسلیم میشود. اقامه دعوا در هیات های تشخیص با ارائه همین فرم اعتراش به سازمان تامین اجتماعی آغاز می گردد.

۲)شعبه یا نمایندگی مربوطه اعتراض مزبور را در دفاتر خود ثبت می نمایند. ثبت اعتراض مبنایی جهت شروع مهلت های ذکر شده در قانون است.
۳)پس از ثبت اعتراض ، شعبه یا نمایندگی ، وقت رسیدگی تعیین و به کارفرما ابلاغ مینماید.
۴)در وقت مقرر در ابلاغیه جلسه رسیدگی تشکیل می شود.

مرجع رسیدگی کننده به اختلافات کارفرما و سازمان تامین اجتماعی

هیات های بدوی تشخیص مطالبات، اولین مرجع رسیدگی کننده به اختلاف کارفرما و سازمان تامین اجتماعی میباشند.چنانچه کارفرما در مهلت مقرر به نظر سازمان تامین اجتماعی در مورد حق بیمه و خسارت تاخیرتایین شده از سوی سازمان تامین اجتماعی معترض گردد ،در این مرجع به اختلاف مزبور رسیدگی میشود،رای صادره از این مرجع در صورتی که مبلغ مورد مطالبه ۱۵۰۰۰۰۰۰ باشد قطعی است. البته چنانچه بالاتر از این مبلغ نیز باشد اما در مهلت مقرر نسبت به آن اعتراض نشود باز هم قطعی میگردد.

هیات تجدیدنظر تشخیص مطالبات،مرجعی است که جهت اعتراض هر کدام از طرفین (کارفرما یا سازمان تامین اجتماعی) نسبت به رای صادره ازهیات بدوی تشخیص مطالبات.چنانچه آراء صادره از هیات بدی بیش از ۱۵۰۰۰۰۰ ریال باشد قابل جدید نظر میباشد. هیات تجدید نظر پس از ارجاع دعوی ، رسیدگی شکلی و ماهوی می نماید. در نهایت رای مزبور نیز به نفع یکی از طرفین اختلاف صادر می شود.

مرجع رسیدگی به اختلافات کارفرما و تامین اجتماعی

مرجع رسیدگی به اختلافات کارفرما و تامین اجتماعی

دلایل اثبات دعوا در اختلافات میان کارفرما و سازمان تامین اجتماعی در هیات های تشخیص مطالبات

دلایلی که خواهان ، شروع کننده دعوی میتواند در اثبات ادعای خویش مطرح نماید عبارت است از:

  • اقرار
  • اسناد کتبی
  • شهادت
  • امارات
  • قسم
  • معاینه محلی
  • تحقیق محلی
  • جوع به کارشناسی

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

‫56 نظر

  • مسلم لطیفی

    سلام من ۴ ماهه عمل جراحی کردم تعیین خسارت شده وپرونده سه ماه هست که تهران فرستادن ولی هیچ
    خبری از پول نیست به کی باید زنگ بزنیم ،از کجا پیگیر شیم

    بهمن ۱۸, ۱۴۰۱ در ۱۲:۰۲
    • دادپویان حامی

      به بیمه شهرتون مراجعه و پیگیری نمایید

      اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲ در ۱۰:۰۱
  • احمدرضا

    سلام وقت بخیر بنده کارگرساختمانی هستم کارفرما بنده هیچ بیمه برام رد نکردن الان که شکایت کردم درصد بیمه که برام تائین شده از طرف کارفرما اعتراض شده خواستم بپرسم وقتی هیچ بیمه در طول کار برام رد نکردن آیا اعتراض شون تاثیر در درصد بیمه بنده داره یا خیر؟
    ممنون میشم راهنمایی کنین

    بهمن ۹, ۱۴۰۱ در ۱۷:۳۸
    • دادپویان حامی

      با سلام خیر تاثیری ندارد

      اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲ در ۱۰:۰۱
  • عبدل

    سلام من در سن ۶۰ سالگی با ده روز حقوق بازنشسته شدم از تامین اجتماعی حقوقم خیلی کم آیا امکان اعتراض وجود دارد جهت افزایش حقوق

    دی ۵, ۱۴۰۱ در ۲۲:۲۲
    • دادپویان حامی

      با سلام خیر

      اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲ در ۱۰:۰۱
  • عباس

    باسلام
    یک سوال داشتم من با سن ۶۰ سال با ده روز حقوق بازنشسته شدم از تامین اجتماعی آیا می توان اعتراض کرد روی حقوق خیلی کمه و از چند نفر شنیدم امکان اعتراض هست خواهشمند است پاسخ دهید

    دی ۳, ۱۴۰۱ در ۰۰:۰۲
    • دادپویان حامی

      میتوانید اعتراض نمایید

      دی ۱۱, ۱۴۰۱ در ۱۴:۴۶
  • یزدی

    با سلام ، بنده مغازه ای ۲۶ سال پیش فروختم و وکالتنامه فروش و کاری بابت انتقال ملک وکارهای مرتبط به خریدار واگذار کردم خریدار با اون وکالتنامه پنج سال بعدش کد کارگاه به نام من ثبت کرده و لیست کارگرانش به نام بنده رد می‌کرده حال اجراییه ای از سوی تامین اجتماعی صادر شده و حسابم مسدود شده و من کلا از ابلاغیه‌ های سازمان که به مغازه که ۲۶ سال پیش فروخته بودم ارسال می‌شده بی اطلاع بودم حال برای شکایت به دیوان چه مواردی استناد قرار بدم؟! با تشکر

    آبان ۱۲, ۱۴۰۱ در ۱۳:۱۷
    • دادپویان حامی

      با سلام با موسسه تماس بگیرید

      اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲ در ۰۹:۵۸
  • امین

    سلام من اعتراض کردم بابت مفاصاحساب پیمانکاری که هیات بدوی رای ندادن دباره اعتراض زدم برای تجدید نظر رفتم جلسه
    برام پیام اومده رای هیات تجدید نظر با عنوان رای تائید بدهی صادر شده است
    منظورشون چیه یعنی رای قبلی دادن یا به نفع من رای دادن؟
    ممنون میشم جواب بدین

    آبان ۳, ۱۴۰۱ در ۲۰:۲۷
    • دادپویان حامی

      با سلام رای بدوی را تایید نموده اند

      اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲ در ۰۹:۵۷
  • کامبیز

    سلام پدرم ۲۷ سال قبل فوت کردن و مستمری برقرار نشد چون یکسال قبل فوت بیمه نداشتن ۲ ماه قبل مدارکی پیداکردم و تحویل بیمه دادم و از شرکت شکایت کردم که چرا کارکرد داشته پدرم ولی لیست رد نشده سالهای ۷۱تا ۷۲ لذا بعد از فوت پدرم سال ۷۳ چون یکسال قبلش بیمه نداشت برقرارنشد .آیا مدارکی که تحویل دادم اگر درست شود حقوق کامل پرداخت میکنن به مادرم یا برمبنای لیست بیمه و آیا این چندین سال پرداخت میشود یا خیر

    آبان ۱, ۱۴۰۱ در ۱۵:۱۴
    • دادپویان حامی

      با سلام بله

      اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲ در ۰۹:۵۷
  • سامانی

    باسلام. اجرائیه صادره شده به کارفرما با موضوع با محتوای متن مطالبه حق بیمه و متفرعات آن که در مرحله اجرا بوده و ۱۰ روز مهلت داده که پرداخت کنند در غیر این صورت مطابق ماده ۵۰ تامین اجتماعی عمل خواهد شد. زمان ابلاغ اعتراض ۱۵ شهریور ماه هست. الان باید چیکار کرد؟ / اجرائیه از اداره تامین اجتماعی صادر شده بعدش من طرف کارفرمام.

    مهر ۲۳, ۱۴۰۱ در ۱۰:۵۹
    • دادپویان حامی

      با سلام. باید مبالغ مندرج در اجرائیه به شماره حساب های مقرر در آن واریز گردد (متعلق به سازمان تامین اجتماعی) و رسید واریز به مرجع صادر کننده اجرائیه ظرف همان ده روز تحویل گردد.

      مهر ۲۳, ۱۴۰۱ در ۱۱:۳۴
  • مهسا

    سلام من به مدت ۲سال در یه دفتر کار میکنم به عنوان حسابدار بیمه برا من رد نکردن یه ماه رد کردن دیگه نکردن زدن ترک کار ولی هنو دارم کار میکنم هیچ قرار دادی سندی هیچی بینه ما نیست و سیستم یه تلگرام داره که من خودمو معرفی کردم تاریخ دو سال پیشا زده اینا میشه به عنوان مدرک باشه که کارفرما مدعی نشه و حقا به اون ندن

    مهر ۷, ۱۴۰۱ در ۲۲:۳۱
    • دادپویان حامی

      با سلام بله از طریق واریزی ها و سایر موارد میتوانید رابطه کارگر کارفرمایی را ثابت کنید

      اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲ در ۰۹:۵۶
  • مجتبی یوسفی

    در یک کلینیک به مدت ۷ سال کار کردم که کارفرما از بیمه نمودن کلیه کارکنان خودداری نموده است، الان که موجبات ترک کار من را فراهم آورده است میتوانم بابت سابقه درج نشده در بیمه شکایت کنم و سنوات هم درخواست کنم ؟

    مرداد ۱۱, ۱۴۰۱ در ۰۹:۲۶
    • دادپویان حامی

      با سلام بله برای کلیه حقوق و مزایای پرداخت نشده می توانید اقدام نمایید

      اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲ در ۰۹:۵۴

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    4 × 1 =