وظایف پیمانکاران در قبال سازمان تامین اجتماعی

از وظایف پیمانکاران در قبال سازمان تامین اجتماعی ،این است که قانون گذار مقاطعه کاران و پیمانکاران را موظف کرده است که پرسنل خود را در انجام عملیات پیمانی بیمه نمایند .قانونگذار این وظیفه را بر دوش کارفرما قرارداده است.

وظایف پیمانکاران مطابق قانون ۳۸ تامین اجتماعی

قانونگذار در ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی وظایف پیمانکاران را این چنین بیان کرده است :

“در مواردی که انجام کار به طور مقاطعه به اشخاص حقیقی یا حقوقی واگذار می شود، کارفرما باید در قراردادی که منعقد می کند مقاطعه کار را متعهد نماید که کارکنان خود و همچنین کارکنان مقاطعه کاران فرعی را نزد سازمان بیمه نماید و کل حق بیمه را به ترتیب مقرر در ماده ۲۸ این قانون بپردازد . پرداخت پنج درصد بهای کل کار مقاطعه کار، از طرف کارفرما موکول به ارائه مفاصاحساب از طرف سازمان خواهد بود.در مورد مقاطعه کارانی که صورت مزد و حق بیمه کارکنان خود را در موعد مقرر به سازمان تسلیم و پرداخت می کنند معادل حق بیمه پرداختی بنا به درخواست سازمان از مبلغ مذکور آزاد خواهد شد هرگاه کارفرما آخرین قسط مقاطعه کار را بدون مطالبه مفاصاحساب سازمان بپردازد.مسئول پرداخت حق بیمه مقرر و خسارت مربوط خواهد بود و حق دارد وجوهی را که از این بابت به سازمان پرداخته است از مقاطعه کار مطالبه و وصول نماید .کلیه وزارت خانه ها و موسسات و شرکت های دولتی و همچنین شهرداری ها (شورای مرکزی اصناف ) وموسسات غیر دولتی و موسسات خیریه و عام المنفعه مشمول مقررات این ماده می باشند.”

با دقت در ماده فوق وظایف پیمانکاران در قبال سازمان تامین اجتماعی مشخص می شود اما اگر با تفصیل بیشتری بخواهیم موضوع را بررسی کنیم می توان وظایف پیمانکاران را اینگونه دسته بندی نمود.

  • اولین وظیفه آنان این است که در زمان انعقاد قرارداد با کارفرمایان یک نسخه از قرارداد مزبور را به شعبه تامین اجتماعی محل ارائه دهند.
  • همچنین بایستی صورت مزد یا حقوق و دستمزد پرسنل خود را در قراردادهای پیمانی تنظیم و به سازمان ارسال کند که در صورت تائید شدن توسط سازمان ،پرداخت حق بیمه را بایستی برابر ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی در مورد قراردادهای غیر عمرانی انجام دهند.
  • گاهی نوع کار ایجاب می کند که نسبت مزد به کل کار انجام شده تعیین شود ،در چنین مواردی حق بیمه به همان نسبت مطالبه و وصول می شود.

در چنین قراردادهای کاری میزان حق بیمه توسط سازمان تعیین و محاسبه می شود و به مقاطعه کاران ابلاغ می گردد.که البته در سازمان هم با پیشنهاد هیات مدیره و تصویب شورای عالی سازمان محاسبه می شود.

  • احتمال دارد حادثه ای در محل کار رخ دهد که این حادثه مستقیما ناشی از عدم رعایت مقررات حفاظت فنی و بروز بیماری های ناشی از عدم رعایت مقررات بهداشتی از سوی کارفرما اتفاق افتاده باشد.در چنین مواردی سازمان تامین اجتماعی هزینه های مربوطه را متقبل می شود اما به دلیل تقصیر کارفرما ، هزینه ها را بعدا از او مطالبه می کند.در صورت بروز چنین حوادثی «پیمانکاران موظفند سازمان تامین اجتماعی را در جریان قرار دهند هرچند سازمان تامین اجتماعی هزینه ها را متقبل می شود اما به دلیل قصور پیمانکاران ، هزینه ها را از آنان مطالبه می کند.»
  • همچنین پیمانکاران موظف هستند که وظایف فوق را در قبال پیمانکاران دست دوم هم رعایت کنند و پیمانکاران جزء ، به پیمانکاری گفته می شود که تخصص او در انجام بخشی از عملیات موضوع پیمان است که چنین فردی می تواند از اشخاص حقوقی و یا حقیقی باشد.
  • پیمانکاران موظفند جهت هر کدام از قراردادهای مورد اجرا از سازمان تامین اجتماعی برابر ضوابط گفته شده که در ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی هم بیان شده است صورت حساب تسویه اخذ کنند.

ضمانت اجرای عدم پرداخت حق بیمه توسط پیمانکار

 قانون گذار وظایف فوق را بر دوش پیمانکاران قرار داده است ، اما امکان تخطی همیشه بوده و هست. در صورتی که تخطی صورت بگیرد ، قانون گذار تدبیر دیگری اندیشیده است که نفع کارگر در آن حفظ شود و با تخطی پیمانکار کارگر متضرر نشود ، قانون گذار در ماده فوق الذکر پیش بینی کرده است که در صورتی که پیمانکاری به وظایف خود عمل نکند کارفرما مسئول است و البته بسیار حساب شده این امر را لحاظ کرده است. بدین صورت که کارفرما را مجاز کرده است که از هر پرداختی به پیمانکار  ۵درصد را نزد خود نگه دارد و  آخرین قسط پرداختی را هم تا تحویل مفاصاحساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکند در این صورت اگر پیمانکار برای تسویه اقدام نکند،کارفرما موظف به پرداخت می شود و چنانچه آخرین قسط را پرداخت کرده باشد و پیمانکار هم مفاصاحساب را تحویل نداده باشد پرداخت بدهی پیمانکار بر عهده کارفرماست.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

‫2 نظر

  • sookhtegame.ir

    عاشق این وبسایت شدم من.عالی هستید شما

    مرداد ۱۴, ۱۴۰۰ در ۲۲:۰۵
    • مدیریت

      سپاس از همراهی شما

      مرداد ۱۶, ۱۴۰۰ در ۰۹:۱۸

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هجده + هجده =