رهن مازاد

نظریه مشورتی دعاوی ملکی

شرح موضوع

 

سوال : اگر محکوم له مازاد بر ارزش مالی را که در رهن طلبکار دیگری است، توقیف کند و تقاضای مزایده آن را به اجرای احکام تقدیم کند، تکلیف اجرا چیست؟

نظریه مشورتی شماره 5038/7 اداره کل حقوقی قوه قضائیه مورخ 27/11/1390

با توجه به مقررات ماده 54 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 و اطلاق آن، توقیف مازاد بر رهن صحیح است؛ لیکن تا زمانی که مرتهن، حقوق خود را از ملک مرهون استیفا نکرده باشد، فک رهن صورت نمی گیرد و فروش آن برای پرداخت طلب توقیف کننده مازاد صحیح نیست، بدین لحاظ مرتهن دوم یا باید از توقیف ملک صرف نظر کند یا درخواست مزایده ملک را بنماید که بدوا طلب مرتهن اول پرداخت می شود و چنانچه وجوهی باقی بماند به مرتهن دوم پرداخت می گردد.

مطالب مرتبط : الزام به فک رهن

توقیف مازاد

 

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟
(رای: 1 امتیاز: 5)

مقالات مرتبط

مطالب پربازدید

پرسش و پاسخ

4 پرسش و پاسخ. ارسال پرسش و پاسخ جدید

  • سلام. بنده ملکی دارم که بابت اخذ وام به مبلغ 200 میلیون تومان در رهن بانک هست الان می خوام وام دیگری بگیرم که اونجا هم سند ملکی می خواهند. می خواستم ببینم آیا می توانم مازاد همین ملک را در رهن بانک بذارم؟

    پاسخ
    • دادپویان حامی
      فروردین 22, 1401 11:22 ق.ظ

      باسلام. از لحاظ قانونی اشکالی وجود ندارد و مازاد ملک را می توان در رهن شخص دیگری قرار داد اما برخی از بانک ها این موضوع را نمی پذیرند لذا باید با بانکی که می خواهید وام بگیرید در این خصوص صحبت نمائید.

      پاسخ
  • سلام. بنده مبلغی از شخصی طلبکار هستم که رای هم بر محکومیت ایشان گرفتم طبق استعلام ایشان یک ملک دارند که بابت 200 میلیون در رهن می باشد و ملک 700 میلیون ارزش دارد. آیا می توانم مازاد آن را توقیف کنم؟

    پاسخ

پرسش و پاسختان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مقالات مرتبط