الزام مالک به تجمیع املاک موضوع مشارکت--

الزام مالک به تجمیع املاک موضوع مشارکت

ممکن است موضوع قرارداد مشارکت در ساخت ، چند ملک مجاور باشد که مالکان آنها با یکدیگر توافق نمودند با تجمیع املاک خود ساختمان واحدی را بنا کنند. انجام این امر منوط به رضایت کلیه مالکان است و در صورتی که یکی از مالکین بر خلاف تعهدات خود در قرارداد، راضی به تجمیع پلاک ها نشود، سازنده و یا سایر مالکین می توانند از محاکم دادگستری، الزام مالک به تجمیع املاک موضوع مشارکت را تقاضا نمایند.

الزام مالک به تجمیع املاک موضوع مشارکت

الزام مالک به تجمیع املاک موضوع مشارکت

موارد طرح دعوای الزام مالک به تجمیع املاک موضوع مشارکت

اگر موضوع قرارداد مشارکت در ساخت یک ملک واحد با یک پلاک ثبتی باشد، مساله تجمیع املاک موضوعا منتفی است؛ بنابراین دعوای الزام به تجمیع املاک موضوع مشارکت صرفا زمانی قابلیت طرح دارد که چند مالک بخواهند املاک خود را که در مجاورت یکدیگر قرار دارد پس از تخریب و نوسازی، به صورت یک بنای واحد در بیاورند.

دعوای الزام مالک به تجمیع املاک موضوع مشارکت معمولا همزمان با دعوای الزام به اخذ صورتمجلس تفکیکی و تنظیم سند رسمی تفکیکی مطرح می شود.

ضرورت طرح دعوای الزام مالک به تجمیع املاک موضوع مشارکت

هر ملک با سند مالکیت مجزا، پلاک ثبتی متفاوتی از املاک مجاور خود دارد، زمانی که اشخاص توافق نمودند چند ملک مجاور را به صورت بنای واحد در بیاورند، صدور سند رسمی مالکیت برای واحدهای ساخته شده مستلزم تجمیع پلاک های ثبتی و ابطال سند رسمی مالکیت هر یک از املاک تجمیع شده است. جهت انجام مراتب فوق، رضایت کلیه مالکین ضروری است.

لازم به ذکر است در صورتی که سازنده به موجب قرارداد مشارکت در ساخت از مالکین وکالت گرفته باشد، می تواند راسا نسبت به تجمیع املاک اقدام نماید. اگر مالکین ضمن قرارداد متعهد شده باشند که برای تجمیع پلاک های ثبتی به سازنده وکالت بدهند اما بعدا از اجرای این تعهد امتناع نمایند، سازنده می تواند الزام مالک به تنظیم سند رسمی وکالت کاری را از دادگاه بخواهد.

تجمیع املاک در صورت سکوت قرارداد

مبنای الزام مالک به تجمیع املاک موضوع مشارکت، تعهدی است که در قرارداد مشارکت پذیرفته است. در صورتی که در قرارداد مشارکت در ساخت در این خصوص توافقی نشده باشد و موضوع قرارداد، املاک متعدد باشند این تعهد به صورت ضمنی وجود دارد و سازنده می تواند الزام مالکین را بخواهد.

شرایط تجمیع املاک

در صورت احراز شرایط ذیل توسط مدیران ثبت مناطق و شهرستان ها و واحدهای ثبتی که اختیار امضای سند مالکیت و ثبت دفتر املاک را داشته باشند، دستور تجمیع و صدور سند مالکیت جدید صادر می شود:

  • دو یا چند پلاک در اثر ساختمان یا لااقل دیوار کشی به صورت واحدی درآمده باشد یا به هم وصل باشند،
  • مالک یا مالکین تقاضای تجمیع کنند و اسناد مالکیت خود را تسلیم نمایند،
  • انجام تقاضای مالکین به هیچ وجه مخالف مقررات جاری نباشد،
  • انجام تقاضای مالکین موجب تضییع حق و تعارض و تولید اختلاف نشود،
  • ملک در بیع شرط، وثیقه، بازداشت یا رهن نباشد،
  • نقشه، ترسیم شده و صورت مجلسی که متضمن حدود باشد تنظیم شده باشد،
  • تجاوزی به مجاورین، کوچه ها، معابر و اموال عمومی نشود،
  • حدود تجمیعی با حدود املاک مجاورین از هر حیث مطابق و با دفتر املاک نیز تطبیق کند.

طرفین دعوای الزام مالک به تجمیع املاک موضوع مشارکت

سازنده یا سایر مالکین که در مورد تجمیع املاک، ذی نفع محسوب می شوند، خواهان دعوا بوده و مالکی که از تجمیع پلاک های ثبتی امتناع می نماید، خوانده دعواست.

مرجع صالح جهت رسیدگی به دعوای الزام مالک به تجمیع املاک موضوع مشارکت

رسیدگی به دعوای الزام مالک به تجمیع املاک موضوع مشارکت در صلاحیت دادگاه محل وقوع ملک است.

نحوه اجرای رای الزام مالک به تجمیع املاک موضوع مشارکت

پس از صدور حکم مبنی بر الزام مالک به تجمیع املاک موضوع مشارکت، اگر مالک ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ اجرائیه جهت انجام اقدامات لازم برای تجمیع در اداره ثبت اسناد و املاک حاضر نشود، اداره ثبت با مجوز دادگاه نسبت به تجمیع اقدام می نماید.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

‫2 نظر

  • Behnam

    اگرباهمسایعه دیواربه دیوار تجمیع بکنی برای ساخت امامتاسفانه بعدم بفهمی زمین ایشان متراژ باسند اختلاف داده وتجمیع شدن سودی نداشته وزمین ایشان کم‌ بودتوسط ملک من یک طبقه بیشتربهش داده شده .حالا من چیکاربایدبکنم بابت اینکه حف خودرابگیرم

    آذر ۲۲, ۱۴۰۱ در ۰۳:۲۱
    • دادپویان حامی

      با سلام. بستگی به قرارداد شما دارد. اما بطور کلی شما می توانید قرارداد را فسخ کنید یا با همان شرایط قبول نمائید و مابه التفاوت ارزش آورده را از ایشان مطالبه نمائید.

      خرداد ۷, ۱۴۰۲ در ۱۵:۵۶

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    15 − چهار =