راهنمای کامل اصلاح سند مالکیت: مراحل و نکات ضروری

اصلاح سند مالکیت
فهرست مطالب

اصلاح سند مالکیت یکی از موضوعات مهم و حساس در حوزه حقوقی و املاک است که بسیاری از مالکان ممکن است در طول زندگی خود با آن مواجه شوند. این فرآیند می‌تواند به دلایل مختلفی مانند اشتباهات اداری، تغییرات در مالکیت یا نیاز  به‌روزرسانی اطلاعات صورت گیرد. درک صحیح از مراحل و الزامات اصلاح سند مالکیت، می‌تواند به مالکان کمک کند تا با اطمینان بیشتری این مسیر را طی کنند و از مشکلات حقوقی احتمالی پیشگیری نمایند. در این مقاله، به بررسی جامع و گام ‌به‌گام فرآیند اصلاح سند مالکیت، مدارک مورد نیاز و نکات کلیدی که باید در نظر گرفته شوند، می‌پردازیم. اگر به دنبال اطلاعات دقیق و کاربردی در این زمینه هستید، این مقاله می‌تواند راهنمایی مفید برای شما باشد.

اصلاح سند چیست؟

اصلاح سند بدین معناست که اطلاعات نادرست، ناقص یا تغییر یافته در یک سند رسمی اصلاح شود. این اسناد می‌توانند شامل اسناد مالکیت، شناسنامه، گذرنامه، مدارک تحصیلی و سایر مدارک حقوقی و رسمی باشند. اصلاح سند مالکیت می‌تواند به دلایل مختلفی انجام شود و معمولاً نیازمند طی مراحل قانونی و اداری خاصی است.

موارد اصلاح سند مالکیت

اصلاح سند مالکیت می تواند بنا به علل مختلفی صورت گیرد. موارد اصلاح سند مالکیت به شرح ذیل می باشد:

  1. اصلاح سند مالکیت به جهت اشتباهات قلمی

مطابق بند ۳ ماده ۲۵ قانون ثبت، در صورتی که وقوع اشتباه ناشی از بی دقتی در زمان تنظیم سند یا ثبت انتقالات بعدی توسط مأمور تنظیم کننده سند و یا ثبت سند مغایر با سند رسمی دیگر یا احکام دادگاه ها باشد، رسیدگی به موضوع در صلاحیت هیأت نظارت خواهد بود. هیأت مزبور پس از احراز اشتباه، دستور اصلاح سند را صادر می نماید.

از جمله اشتباهات قلمی که رسیدگی به آنها در صلاحیت هیأت نظارت می باشد می توان به بروز اشتباه در درج اسامی، مشخصات شناسنامه ای مالک، شماره یا محل وقوع ملک، سهم مالک، عنوان معامله و … اشاره کرد.

  1. اصلاح سند مالکیت به جهت اشتباهات در جریان عملیات مقدماتی ثبت

اصلاح اشتباهاتی که در دفتر املاک و در جریان عملیات مقدماتی ثبت رخ داده و مامور تنظیم کننده سند نیز بدون توجه به آن اشتباهات، اقدام به تنظیم سند کرده باشد، در صلاحیت هیات نظارت می باشد. مشروط بر اینکه اصلاح اشتباه مخل حقوق اشخاص نباشد.

کلیه اقدامات مربوط به تنظیم سند از زمان انتشار آگهی مقدماتی تا تهیه پیش نویس و ثبت آن در دفتر املاک، عملیات مقدماتی محسوب می شود. چنانچه اصلاح سند مخل حقوق شخصی باشد، شخص متضرر می تواند با مراجعه به دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع ملک، اعتراض خود را اعلام نماید.

موارد اصلاح سند مالکیت

بنابراین چنانچه در جریان عملیات مقدماتی ثبت اشتباهی صورت پذیرد و هیات نظارت تشخیص دهد که در جریان مقدماتی ثبت املاک اشتباه موثر واقع شده، آن اشتباه و همچنین عملیات بعدی که اشتباه مزبور در آن موثر بوده، ابطال و جریان ثبت طبق مقررات، تجدید، تکمیل یا اصلاح می گردد.

نسبت به اشتباهاتی که قبل از ثبت ملک در جریان عملیات مقدماتی ثبت پیش آید و موقع ثبت ملک در دفتر املاک مورد توجه قرار نگرفته باشد و بعدا اداره ثبت متوجه آن گردد، در هیات نظارت مطرح می شود و در صورتی که پس از رسیدگی، وقوع اشتباه محرز و مسلم تشخیص گردد و اصلاح اشتباه به حق کسی خللی نرساند، هیات نظارت دستور رفع اشتباه و اصلاح آن را صادر می کند.

در صورتی که اصلاح مزبور خللی به حق کسی برساند، به شخص ذینفع اخطار می کند که می تواند به دادگاه مراجعه نماید. در این صورت، اداره ثبت دستور رفع اشتباه یا اصلاح آن را پس از تعیین تکلیف نهایی در دادگاه صادر خواهد نمود.

  1. اصلاح سند مالکیت به جهت اشتباهات در جریان عملیات تفکیکی

در صورت بروز اشتباه در مرحله عملیات تفکیکی که منجر به انتقال ملک به صورت رسمی شده باشد نیز،  اصلاح سند مشروط بر آنکه خللی به حقوق دیگران نرساند، در صلاحیت هیأت نظارت می باشد. در صورت وجود معترض، رسیدگی به این امر در صلاحیت دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع ملک می باشد.

  1. اصلاح سند مالکیت به جهت اشتباهات در طرز تنظیم اسناد رسمی

هرگاه در طرز تنظیم اسناد و تطبیق مفاد آن با قوانین، اشکال یا اشتباهی پیش آید رفع اشکال و اشتباه و صدور دستور لازم با هیات نظارت خواهد بود.

  1. اصلاح سند مالکیت به جهت اشتباه ناشی از اضافه مساحت ملک

مطابق ماده ۱۴۹ قانون ثبت اصلاحی ۱۳۵۱/۱۰/۱۸، در صورتی که ملکی با مساحت معینی مورد معامله قرار گرفته باشد و بعدا کشف شود که مساحت ملک بیشتر از آن است که در سند آمده باشد، ذینفع می تواند با پرداخت قیمت اضافی  بر اساس ارزش مندرج در اولین سند انتقال، و سایر هزینه های قانونی معامله به صندوق ثبت با رعایت مقررات مربوطه، تقاضای اصلاح سند را بنماید. رسیدگی به این امر و صدور رای  اصلاح سند در صلاحیت اداره ثبت می باشد.

در صورتی که اضافه مساحت در محدوده سند مالکیت بوده و به مجاورین تجاوزی نشده و در عین حال بین مالک و خریدار نسبت به اضافه مذکور،  قراری داده نشده باشد، اداره ثبت سند را اصلاح و به ذینفع اخطار می نماید تا وجه تودیعی را از صندوق ثبت دریافت دارد.

مرجع صالح رسیدگی به درخواست اصلاح سند به جهت اضافه مساحت

در خصوص اینکه مرجع رسیدگی به اضافه مساحت و اصلاح سند اداره ثبت صالح است یا هیات نظارت، اختلاف نظر وجود داشت تا اینکه بخشنامه شماره ۳۵۴۹/۳ سازمان ثبت اسناد و املاک نسبت به این اختلاف اعلام نظر نمود.

طبق بخشنامه مذکور، در خصوص اضافه مساحت، مقتضی است بدوا رئیس ثبت محل  چنانچه موضوع از مصادیق ماده ۱۴۹ قانون ثبت باشد طبق مقررات رسیدگی کند و چنانچه به تشخیص رئیس ثبت محل، موضوع از مصادیق ماده ۱۴۹ قانون ثبت نباشد بایستی مراتب را مستندا و مستدلا و با اظهار نظر صریح، به اداره کل ثبت منطقه گزارش نماید.

مرجع صالح رسیدگی به درخواست اصلاح سند

ثبت منطقه چنانچه نظریه ابرازی رئیس ثبت محل را وارد تشخیص ندهد و موضوع را از مصادیق ماده ۱۴۹ قانون ثبت بداند، نظریه صریح و قاطع را ضمن ارشاد قانونی جهت اجرا به اداره ثبت مربوطه ابلاغ می کند. و اگر ثبت منطقه موضوع را از مصادیق ماده ۱۴۹ تشخیص نداد در مورد اصلاح سند مالکیت، می بایست مراتب را در هیات نظارت مطرح کند.

  1. اصلاح سند مالکیت به جهت اشتباه ناشی از کسر مساحت ملک

همانگونه که در مقاله اصلاح حدود سند مالکیت نیز توضیح داده ایم، کسر مساحت در املاک بدین معناست که مساحت موجود در محل به علت اشتباه در مساحی یا به علت کسر طول و ابعاد کمتر از میزانی باشد که در سند مالکیت نوشته شده است.

در اصلاح سند مالکیت به علت کسر مساحت یا طول اضلاع، اگر مالک کتبا تقاضای اصلاح سند مالکیت خود را بنماید و با کسر مساحت و طول اضلاع موافق باشد و مورد ثبت در وثیقه و بازداشت نباشد اصلاح ثبت ملک و اصلاح سند مالکیت بلامانع است.

  1. اصلاح سند مالکیت به جهت اصلاح تغییر حدود در املاک

مالکین املاک مجاور می توانند به خواست و اراده خود و با هدف بهبود وضع املاک، اقدام به مبادله بخشی از این املاک نموده و پس از تنظیم صورتجلسه توافق و دستور اداره ثبت، اسناد رسمی خود را اصلاح نمایند.

وفق بخشنامه های ثبتی استنباط می گردد که اولا هدف مالکین مجاور اصلاح و بهبود وضع املاک مجاور خود است که در دفتر املاک ثبت شده و دارای سند مالکیت ثبتی است. ثانیا ضرورت ایجاب نماید که قسمت هایی از ملک جزئی مجاور مبادله شود. ثالثا صورتجلسه توافق تنظیم شده و سند بصورت نقل و انتقال رسمی تظیم شود. رابعا همه حقوق و عوارض مربوط به املاک پرداخت شده باشد.

مراحل اصلاح سند در اداره ثبت

مراحل اصلاح سند در اداره ثبت به شرح ذیل می باشد:

  • درخواست اصلاح: مالک یا ذینفع باید با ارائه مدارک و مستندات لازم به اداره ثبت اسناد و املاک، درخواست اصلاح سند را ثبت کند.
  • بررسی و ارزیابی مدارک:  اداره ثبت اسناد و املاک مدارک ارائه شده را بررسی می‌کند تا صحت و سقم اطلاعات را ارزیابی کند.
  • صدور دستور اصلاح: در صورت تأیید مدارک و مستندات، اداره ثبت دستور اصلاح سند را صادر می‌کند و تغییرات لازم در دفتر املاک اعمال می‌شود.
  • صدور سند جدید: پس از انجام اصلاحات، سند ملکی جدید صادر و به مالک تحویل داده می‌شود.

مدت زمان اصلاح سند مالکیت

مدت زمان لازم برای اصلاح سند مالکیت می‌تواند بسته به عوامل مختلفی متفاوت باشد. این عوامل شامل نوع اصلاحات مورد نیاز، میزان پیچیدگی پرونده، قوانین و مقررات، و همچنین حجم کار و کارایی اداره ثبت اسناد و املاک محل می‌شود. به طور کلی، می‌توان گفت:

  • در مواردی که اصلاحات ساده و جزئی هستند، مانند اصلاح یک اشتباه نوشتاری، فرآیند ممکن است تنها چند هفته طول بکشد.
  • اگر اصلاحات پیچیده ‌تر باشند، مانند تغییر مالکیت یا اصلاحات ناشی از مسائل حقوقی، ممکن است چند ماه زمان ببرد.
  • در برخی موارد، تأخیرهای اداری یا نیاز به ارائه مدارک اضافی می‌تواند مدت زمان فرآیند را افزایش دهد.

مدت زمان اصلاح سند مالکیت

برای داشتن تخمین دقیق ‌تر از مدت زمان مورد نیاز برای اصلاح سند مالکیت، توصیه می‌شود با اداره ثبت اسناد و املاک محل مشورت کنید و یا از مشاور حقوقی ملکی راهنمایی بگیرید. آنها می‌توانند با توجه به شرایط خاص پرونده شما، اطلاعات دقیق ‌تری ارائه دهند.

هزینه اصلاح سند

هزینه اصلاح سند بر اساس نوع اصلاحات متفاوت است لذا برای دریافت اطلاعات دقیق تر در خصوص هزینه اصلاح سند می توانید به اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک مراجعه نمائید.

اهمیت اصلاح به موقع سند مالکیت

اصلاح به موقع سند مالکیت از بروز مشکلات و اختلافات حقوقی در آینده جلوگیری می‌کند و به مالک اطمینان می‌دهد که تمامی اطلاعات ملک به درستی در اسناد رسمی ثبت شده است.

در نهایت، اصلاح سند مالکیت یک فرآیند حقوقی است که نیازمند دقت و آگاهی از قوانین و مقررات مربوطه است. بهره‌گیری از مشاوره وکیل متخصص ملکی می‌تواند به تسهیل این فرآیند کمک کند و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کند.

اهمیت اصلاح به موقع سند مالکیت

اصلاح سند در صلاحیت کدام مرجع است؟

  • اتخاذ تصمیم برای اصلاح سند مالکیت ممکن است به عهده اداره ثبت، دادگاه و یا هیأت نظارت باشد. تعیین مرجع صالح تابع موضوعی خواهد بود که موجب اصلاح سند می باشد.
  • بر اساس ماده ۶ قانون ثبت اسناد و املاک اصلاحی مورخ ۱۳۵۱/۱۰/۱۸ یکی از هیات های مهمی که در اداره ثبت تشکیل می شود، هیات نظارت است. این هیات برای رسیدگی به کلیه اختلافات و اشتباهات مربوط به امور ثبت اسناد و املاک در مرکز هر استان تشکیل می شود.

هیات نظارت هر استان در اداره ثبت آن استان تشکیل خواهد شد و جلسات آن حداقل دو جلسه در هفته خواهد بود.  حدود صلاحیت و وظایف هیات نظارت در ۸ بند و ۵ تبصره در ماد ۲۵ اصلاحی مورخ ۱۳۵۱/۱۰/۱۸ قانون ثبت اسناد و املاک مشخص و معین شده است.

اصلاح سند مطابق لایحه قانونی راجع به رفع تجاوز و جبران خسارات وارده به املاک

مطابق لایحه قانونی راجع به رفع تجاوز و جبران خسارات وارده به املاک، در صورتی که محرز شود تجاوز به علت اشتباه در محاسبه حدود ملک و بدون سوءنیت رخ داده و ضرری که از خلع ید و قلع و قمع بنا به متجاوز وارد می شود، در مقایسه با ضرر طرف مقابل ناچیز باشد، دادگاه حکم به پرداخت قیمت و جبران خسارات وارده و اصلاح سند صادر می نماید.

اصلاح سند مطابق لایحه قانونی راجع به رفع تجاوز

برای اصلاح سند طبق مقررات این ماده، صدور حکم از سوی دادگاه صالح الزامی است و اداره ثبت اسناد و املاک نمیتواند رأسا اقدام به اصلاح سند نماید.

اتخاذ تصمیم برای اصلاح سند مالکیت ممکن است به عهده اداره ثبت، دادگاه و یا هیأت نظارت باشد. تعیین مرجع صالح تابع موضوعی خواهد بود که موجب اصلاح سند می باشد.

نمونه درخواست اصلاح سند از اداره ثبت

درخواست اصلاح سند از اداره ثبت اسناد و املاک باید به صورت رسمی و در فرم و قالب‌ های مشخص تهیه شود. در زیر یک نمونه کلی از درخواست اصلاح سند آورده شده است. توجه داشته باشید که ممکن است نیاز به تغییرات جزئی بر اساس شرایط خاص داشته باشید:

ریاست محترم اداره ثبت اسناد و املاک ……………..

با سلام و احترام،

اینجانب ……………….. فرزند ……………… مالک ملک واقع در ……………………… با شماره پلاک ثبتی ……………………. بدینوسیله درخواست اصلاح سند مالکیت این ملک را به دلایل زیر تقدیم می‌نمایم:

( توضیح کوتاه درباره نوع و دلیل اصلاحات مورد نظر، مثلاً اشتباه در نام، تغییر مالکیت، اصلاح آدرس و غیره)

مدارک و مستندات مرتبط به این درخواست به شرح زیر پیوست می ‌باشد:

  • کپی سند مالکیت فعلی
  • کپی شناسنامه و کارت ملی
  • سایر مدارک مرتبط

خواهشمند است دستور فرمایید تا اقدامات لازم جهت اصلاح سند مالکیت انجام شود. پیشاپیش از همکاری و مساعدت حضرتعالی کمال تشکر را دارم.

لطفاً توجه داشته باشید که ممکن است نیاز به پیوست کردن مدارک اضافی یا تکمیل فرم‌ های خاص اداره ثبت نیز باشد. همچنین، توصیه می‌شود قبل از ارسال درخواست، با اداره ثبت اسناد و املاک محلی تماس گرفته و از الزامات خاص آن اداره مطلع شوید.

در این مقاله سعی نمودیم در خصوص اصلاح سند مالکیت و مراحل و نکات مهم آن توضیحاتی را ارئه نمائیم. با توجه به مشکلاتی که در فرآیند اصلاح سند بروز می کند، اخذ مشاوره حقوقی در این مراحل می تواند از بروز مشکلات تا حد ممکن جلوگیری نماید. دفتر حقوقی بین المللی دادپویان حامی با بیش از ۲۰ سال سابقه فعالیت در امور ملکی و ثبتی و با بهره مندی از وکلای متخصص و با تجربه در این زمینه آماده ارائه خدمات حقوقی تخصصی خویش به شما عزیزان می باشد. جهت ارتباط با ما می توانید با شماره های مندرج در وب سایت تماس حاصل نمائید.

سوالات متداول

چرا ممکن است نیاز به اصلاح سند مالکیت داشته باشم؟

دلایل متعددی می‌تواند وجود داشته باشد، از جمله اشتباهات نوشتاری، تغییرات در مالکیت، تقسیم ارث، یا به ‌روزرسانی اطلاعات تماس.

مدارک مورد نیاز ممکن است شامل اسناد شناسایی، سند مالکیت فعلی، مدارک مربوط به تغییرات مورد نظر (مانند قرارداد فروش یا مدارک ارث)، و درخواست رسمی باشد.

داشتن وکیل الزامی نیست، اما مشورت با یک وکیل یا مشاور حقوقی می‌تواند فرآیند را ساده‌ تر کرده و از مشکلات احتمالی جلوگیری کند.

هزینه ‌ها می‌تواند بسته به نوع اصلاحات و قوانین متفاوت باشد. معمولاً شامل هزینه‌های اداری و ممکن است هزینه‌های اضافی برای خدمات حقوقی باشد.

مدت زمان ممکن است از چند هفته تا چند ماه متغیر باشد، بسته به پیچیدگی پرونده و کارایی اداره ثبت اسناد و املاک.

در صورت رد درخواست، می‌توانید دلایل رد را بررسی کرده و پس از اصلاح مشکلات، درخواست مجدد ارائه دهید. مشورت با یک وکیل در این مرحله می‌تواند مفید باشد.

۳.۱/۵ - (۱۱ امتیاز)
Picture of امینه محمودی
امینه محمودی
این مقاله توسط امینه محمودی و تیم متخصص دفتر حقوقی بین‌المللی دادپویان حامی تهیه شده است. ما با تکیه بر دانش عمیق حقوقی، تجربه گسترده و رویکردی تخصصی در حوزه حقوق بین‌الملل، تجاری و بانکی، همواره در تلاش هستیم تا اطلاعات کاربردی، مشاوره حرفه‌ای و راهکارهای مؤثر را در اختیار مخاطبان خود قرار دهیم.
Picture of امینه محمودی
امینه محمودی
این مقاله توسط امینه محمودی و تیم متخصص دفتر حقوقی بین‌المللی دادپویان حامی تهیه شده است. ما با تکیه بر دانش عمیق حقوقی، تجربه گسترده و رویکردی تخصصی در حوزه حقوق بین‌الملل، تجاری و بانکی، همواره در تلاش هستیم تا اطلاعات کاربردی، مشاوره حرفه‌ای و راهکارهای مؤثر را در اختیار مخاطبان خود قرار دهیم.

پر بازدید ترین مقالات

63 پاسخ

  1. سلام :بنده سند ششدانگ و تک برگ دارم ؛۲ نفر از همسایه ها برای اخذ سند با مشکل تداخل به ملک بنده مواجهه شدند . مساحت باغ در سند تک برگ من ۲۱۰۰ متر ذکر گردیده است ؛ بنده برای رفع مشکل همسایه ها رفتم اداره ثبت و درخواست اصلاح سند کردم و رضایت دادم به تداخل ۲ نفر همسایه که حدود ۵۰ متر می شد ؛ حال اداره ثبت بدون اصلاح سند بنده اقدام به صدور پیش سند به همسایه ها نموده بدون اعلام و صدور اصلاحیه حدود به اینجانب و اینکه اداره ثبت به بهانه های واهی از صدور سند اصلاحی خودداری می کند .
    آیا قانوناً اداره ثبت چنین حقی دارد برابر عرف و عقل اول باید سند من را اصلاح و بعد نسبت به صدور سند مالکیت به همسایه ها اقدام می کردند و اینکه اصلاحیه حدود را به بنده ابلاغ و بعد از تائید و امضاء نسبت به صدور سند به نام آنها اقدام می گردید.

  2. سلام
    روز بخیر
    شناسه ملی زمین اشتباه هست وقتی در utm زده می شود در جای دییگری نشان داده می شود چکار کنم ؟

  3. سلام، وقت به خیر، ببخشید اگر برای اخذ پایان کار و اصلاح سند به اداره ثبت رجوع کنیم، سند مورد نظر در رهن بانک باشه و مهر دفترخانه خورده باشه برای تعویض سند به مشکل برخواهیم خورد؟ اگه ممکنه بنده رو راهنمایی کنید. ممنون

  4. سلام وقت بخیر
    اداره ثبت برای قسمتهایی از ملکم دو سندمعارض صادر کرده که با دادخواست تامین دلیل کارشناس رسمی آن را گزارش نموده ولی اداره ثبت به هیچ وجح حاظربه همکاری نیست حتی به بازرسی واداره کل هم مراجعه کردیم ولی بازهم کاری انجام ندادند سوال این که باتوجه به تخلف محصوب شدن این کار در قانون ثبت امکان شکایت از نماینده ونقشه بردار ثبت در دادگاه عمومی ویا دادگاه کارمندان دولت به استناد به گزارش کارشناس رسمی امکان پذیرهست؟

    1. سلام. ابتدا موضوع را از طریق ریاست ثبت و سپس هیأت نظارت ثبت پیگیری کنید. در صورت عدم حصول نتیجه در دیوان عدالت اداری شکایت نمائید.

  5. سلام
    سند تک برگی رو از سازمان ملی زمین و مسکن داریم که یک اپارتمان شش واحدی در این زمین ساخته شده برای اخذ پایانکار به شهرداری و نظام مهندسی مراجعه کردم تا برای نقشه برداری پیش پایانکار اقدام کنند، گزارش بازدید شهرداری و سند رو که دیدند گفتند پخی حد شمالی در سند لحاظ نشده و باید سند رو اصلاح کنید،مساحت قید شده در سند و گزارش بازدید شهرداری در حد ۰/۲ متر مربع اختلاف داره، میشه راهنمایی بفرمایید برای اصلاح سند باید چطور اقدام کنم و چقدر فرایندش طول میکشه؟؟؟

    1. درود بر شما. جهت اصلاح سند مالکیت از باب حدود آن چنانچه معارض و مدعی مالکیت وجود نداشته باشد می توانید از طریق اداره ثبت و سپس هیئت نظارت ثبت اقدام کنید.

  6. سلام وقت بخیر
    برای پایان کار به شهرداری رفتم درخواست دادم بنده رو فرستادن اداره ثبت و اداره ثبت هم فرستاد نظام مهندسی ، مهندسی رو فرستادن کل ملک رو نقشش رو برداشت کرد
    البته طبقه همکف سند داره و پایانکار هم داره ولی گفتن دوباره باید پایانکار بگیری
    مساحت کل ملک ۲۷۶ متر هم تو سند هم پایانکار خورده متراژ که الان برداشت کردن ۲۸۱ هست رفتم شهرداری میگه باید این ۵ متر اضافه رو به قیمت روز از شهرداری بخری!!!!!!!
    نه یک سانت تو حریم پیاده رو رفتم نه حریم کوچه و خیابون…….
    نمیدونم باید چیکار کنم

    1. درود بر شما. افزایش یا کاهش متراژ ملک پس از صدور پایان کار محدود و یا حتی پایان کار نامحدود، ارتباطی به شهرداری ندارد و بدعت زیاده خواهی سیری ناپذیر شهرداری می باشد. در صورت عدم انجام وظایف قانونی، از مدیران مربوطه و شهرداری حسب مورد می توانید در دادسرای کارکنان دولت و یا دیوان عدالت اداری شکایت کنید.

  7. باسلام اینجانب ۳۵سال پیش ملکی را به اتفاق پدر برادروخواهرانم خریداری نمودیم که مالک پرینت جنوب ملک کوچه ۶متری برایمان احداث کرد که زمین کوچه هم از مالک بود وسمت شمال کوچه هیچ مالکیتی در کوچه نداشته بعد از چندسال با مالک اون سمت کوچه صحبت کردیم که اگر شما هم راه میخواهید چند متر به کوچه اضافه کنید که گفت من به کوچه احتیاج ندارم و مجددا خودمان دومتر زمین به کوچه اضافه کردیم و کوچه شد۸متری حدود ۶سال پیش سمت شمال کوچه را شخصی خریداری نمود ویک قطعه هم از آخر کوچه را شخصی دیگری خرید که راهشان از کوچه بغلی بود و از کوچه ما هیچ در وراهی نداشتند ولی هنگامی که برای سند اقدام میکند کارشناس از دوبر کوچه برای ملک درسند مینویسد در صورتیکه از کوچه ما هیچ در ی نداشته و۴متر هم اختلاف سطح با زمین ما دارد که ملک او ۴متر پایین تر هست ما برای کوچه مدرک هم داریم حال برای اصلاح سند چکار باید کنیم که اصلاح شود که از سمت کوچه ماراه ندارد؟

  8. سلام
    وقت بخیر
    آیا بعد از صادر شدن سند مجددا نسبت به تغییر محل پارکینگ و انباری امکان پذیر هست یانه؟ با تشکر.

  9. در اظهار نامه و دادخواست مربوط به الزام به تنظیم سند از سوی خواهان شماره ثبت سند ملک را اشتباه نوشته اند بنده میتوانم دراین خصوص اظهارنامه‌ و دادخواست اصلاح انجام دهم؟

    1. سلام. اصلاح دادخواست امکان پذیر نیست و شما باید دادخواست خود را مسترد نموده و باید مجدداً اقدام به ارائه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی انتقال مالکیت نمائید.

  10. سلام ،برای دریافت سند تفکیکی ۱۰ واحد آپارتمان نوساز درخواست اصلاح سند مادر و سند تک برگ رو کردم که مراحل زیادیش انجام شده و اداره ثبت گفته همسایه دیوار به دیوار که اونم در حال ساخت هست باید بیاد رضایت محضری بده ،هم اینکه سند همسایه به نام چهار نفره و نمیان رضایت بدن ،شکایتی هم ندارن ،یک سال از زمان درخواست سند اصلاحی من گذشته و بلاتکلیف موندم ،راه قانونی چیه؟؟ممنون

    1. سلام. در فرض سوال چنانچه رضایت همسایگان(مجاورین) بابت اصلاح سند مالکیت عرصه شما باشد، اگر تجاوزی به عرصه مجاورین صورت نگرفته باشد نیازی به اخذ رضایت ایشان نمی باشد در غیر اینصورت می بایست رضایت مجاورین را کسب کنید و در صورت عدم همکاری، عندالاقتضاء باید طرح شکایت نمائید.

  11. سلام ، یک واحد آپارتمان توسط شخصی خریداری شده که در طبقه ۵ واقع شده است ، در زمان تنظیم سند و نقل و انتقال به مفاد سند توجه نشده و ملک واگذار گردیده است. لیکن در سند طبقه ای که واحد مسکونی واقع شده است را طبقه ۴ ذکر نموده و کد پستی هم به متعلق به ملک نیست. چطور باید اقدام نمود؟

    1. سلام. مدارک می بایست بررسی شود، به علت آنکه ممکن است طبقه رویتی از نظر شما طبقه ۵ باشد و از نظر ثبتی طبقه ۴. در غیر اینصورت و با همکاری طبقه ۴ می توانید به اداره ثبت مراجعه و تقاضای اصلاح سند را نمائید و الا حسب مورد می بایست طرح دعوا در دادگستری صورت گیرد.

  12. با سلام و ادب، ملکی ۹۰متر رو با خط عادی خریدم به پلاک ثبتی باقیمانده پلاک ۱۱۱، این پلاک در ضلع شمالی پلاک ۴۲۹ واقع شده که مفروض از پلاک ۱۱۱ هستش در سند همسایه حذف شده ( طرح ساماندهی روستایی اخذ شده) و نوشته شده دیواریست به جاده آسفالته!!؟؟ ولی در سند همسایه (پلاک مجاور) دیگه ام که پلاک ۴۲۸ هستش در ضلع شرقی آن همین قطعه پلاک باقیمانده ۱۱۱ به متراژ ۹۰ قید شده، باقیمانده پلاک ۱۱۱، حالیه مالک پلاک ۴۲۹ شکایت ايجاد مزاحمت برایم نموده که شما ملک راهداری را غصب کردید!! در صورتی که بنده از متصرفین قبل از انقلاب دست به دست شده و اخیراً خریداری کردم آیا من باید درخواست اصلاح سند فرد مدعی رو بدم؟؟؟ با سپاس فراوان

    1. سلام. ابتدا تقاضای اصلاح سند مالکیت صادره را در اداره ثبت مطرح نمائید. در هر صورت می بایست مدارک و مستندات شما بررسی شود.

  13. اگر کسی امضای خود را در سند عادی یا همان قولنامه عادی انکار کند با کارشناسی امضای او اثبات گردد آیا مجازات برای نامبرده تعیین شده؟ چه میزان مجازات؟

  14. سلام وقت به خیر
    من سال ۱۳۷۶ قطعه زمین مشاعی خریداری کردم و اخیراً با مشاهده متن سند مشاعی متوجه شدم با اشتباه قلمی دفترخانه نام پدرم به جای نعمت الله فقط نعمت و سال تولدم به جای ۱۳۳۲ اشتباهاً ۱۳۳۳ درج گردیده است . لطفا راهنمائی فرمائید چگونه باید اصلاح نمایم . با تشکر فراوان جواد احسانی

    1. سلام. درخواست خود را کتباٌ جهت اصلاح سند به رئیس اداره ثبت محل تقدیم نمائید.

  15. سلام ،اصلاح سندزمینی که بعلت تعریض خیابان عقب نشینی شده ومساحت آن کاهش یافته به چه شکل بوده وچقدر هزینه دارد؟

  16. سلام، به علت عقب نشینی باغ (طرح هادی) مساحت مندرج در سند تغییر و کاهش یافته است. لطفا مراحل اصلاح سند را راهنمایی فرمایید.

    1. با سلام. برای اصلاح سند باید از طریق اداره ثبت اقدام نمائید. البته در مقاله حاضر ( اصلاح حدود سند رسمی مالکیت) در این خصوص به طور کامل توضیح داده ایم که می توانید این مقاله را مطالعه بفرمائید.

  17. با سلام، بنده ملکی خریده ام که توی بنچاق اون توضیحاتی نوشته از قبیل اینکه خریدار تایید نمود فروشنده هیچ منعی از بابت معامله ندارد، یا خریدار و فروشنده به توافق رسیدند که بدون استعلام از شهرداری سند ثبت گردد و از این موارد. خواستم ببینم سند تک برگ داشته باشم باز هم این موارد میتونه دردسر ساز بشه یا نه،

    1. باسلام. با توجه به اینکه سوال شما بسیار مبهم می باشد برای پاسخ دقیق نیاز به مطالعه بنچاق شما می باشد.

  18. سلام.وقت شما بخیر.ملکی در شمال خریدیم که ۲ سال پیش توی دهیاری دیدیم نقشه ویلا ما رو اشتباه زدن و یک مقدار از زمین ما اشتباها رفته برای ویلای مجاور..همون موقع با تایید رئیس شورا ازشون درخواست کردیم که نقشه بردار مجدد بیاد برای اصلاح..حالا بعد ۲ سال میگن سند ویلای مجاور رو اشتباها طبق همون نقشه ی اولی صادر کردن و زمین ما ناقص شده..حالا هم میگن باید صاحب ویلای مجاور رو راضی کنید بیاد اداره ثبت امضا بده..ایشون هم میگه من نمیام امضا کنم…دهیار هم میگه توی پرونده ها دو تا نقشه بوده و تقصیر کاربر اداره ثبت هستش..الان ما باید چکار کنیم؟؟

  19. سلام وقتتون بخیر در رابطه با اصلاح منان زمین پدری توضیح بفرمایید الان برای نقل وانتقال بامشکل مواجهیم. ممنون

  20. سلام خسته نباشید
    ما یک زمین به یک نفر فروختیم به متراژ ۳۶۰ متر و این آق کل زمین را تصرف کرده وساخته و سند هم گرفته . بعد از ۳ سال موفق شدیم حکم ابطال سند را بگیریم . در قولنامه هم حد و حدود بیان نشده و قطعه زمین خریداری کرده . چطوری میتونیم به زمینمان برسیم . با تشکر

  21. با سلام. مادر بنده در قید حیات میباشد ویک ملک دارد و سند تک برگ دارد. سه خواهر بنده رفتن شکایت کردن و شرح دادخواستشان هم ابطال سند رسمی(سند ملک) است.مادر بنده ۲سال پیش در کمال صحت عقل و سلامت داوطلبانه ششدانگ ملک را تمام و کمال به من که تنها پسرش هستم انتقال دادن. دادگاه حقوقی برای دوهفته بعد ابلاغیه فرستاده و مادرم هم خیلی ناراحت است. خواهشا راهنمایی بفرمایید آیا میتوانند سند را باطل کنند. سند الان به نام بنده که پسرش هستم است ولی اونا شکایتشونو به طرفیت از مادرم کردن که مالک قبلی است. خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید و مارا از نگرانی در بیاورید. باتشکر فراوان

  22. با سلام
    زمینی چندسال پیش صلحنامه نوشته شده بین برادرها وزمین ازبین ۵ برادر و یک خواهر بخشیده شده به ۲برادر و همه صلحنامه را امضا کردند به جز یکی از برادرها حالا بعد از چندین سال که سندها گرفته شده همان برادری که صلحنامه را امضا نکرده ادعای مالکیت میکنه ولی مدارک یا مدرکی ندارد آیا سند باطل می‌شود

    1. با درود
      زمین موروثی ما غیر قابل افراز تشخیص داده شد. ضمن اینکه با نقشه برداری دقیق مغایرت حدود هم توسط کارشناس رسمی دادگستری تایید شده. آیا با این وصف دادگاه محل بر اساس تقاضای احدی از وراث ملک را با این شرایط مزایده می‌گذارد؟ اگر درخواست اصلاح سند به اداره ثبت بدهم مانع فرآیند مزایده می شود؟
      ضمنا” همه وراث سند تک برگ مشاع دارند ولی حدود بر اساس سند قدیم درج شده.

      1. سلام بلی هریک از مالکین موروثی مشاعی بعد از صدور دستور فروش توسط دادگاه میتواند تقاضای اجرا و مزایده را نماید.
        درخواست دستور موقت و تقاضای صدور قرارتوقف اجرا بله حسب مورد میتواند مانع اجرای مزایده شود.

      2. با درود .یک برگ صلح نامه قدیمی دارم که در معرض خرابی و پوسیدگی قرار دارد .برای تقاضا واصلاح یا تجدید صلح نامه عادی به کدام مرجع مراجعه وچه اقداماتی انجام دهم!؟

      3. سلام. مرجعی جهت ترمیم یا اصلاح قانونی برگه کاغذی اسناد عادی وجود ندارد. بهتر است چندین نسخه کپی بگیرید و از طریق یکی از دفاتر اسناد رسمی نسبت به اخذ برابر با اصل آن اقدام شود.

  23. سلام من ملکی رو به صورت قولنامه خریدم ۱۰۰ میلیون بیعانه به کارتخوان بنگاه کشیدم ومابقی چک دادم . صاحب ملک بعد از ده روز اضهار پشیمانی کرد ونیومد سند انتقال بده و چکهارم نبرد بانک وصول بکنه که معامله فسخ بشه. بعد از چند دوره دادرسی و تجدید نظر رای به نفع ما صادر شد و الزام به سند گرفتیم وسندمونو گرفتیم.باز طرف نرفته چکارو بگیره وشکایت داده دیوان آیا امکان باطل کردنه سند من وجود دارد؟؟

  24. با سلام
    من یک زمین داشتم که فردی توانسته با تبانی با مالکیت قبلی سند ملک مرا بنام خودش تنظیم کند بعد از شکایت کیفری توانستم مالکیت خود را اثبات کنم و متهم به ۲ سال حبس تعلیقی،رد مال و ابطال سند محکوم شد،اما حال که میخواهم سند بنام خودم تنظیم کنم یکی از مالکین قبلی فوت کرده و آنها هم حاضر به همکاری برای دریافت سند جدید نیستند،من باید چه کار کنم؟

    1. باید به طرفیت فروشندگان و ایادی قبلی ایشان و یا ورثه اشان طرح دعوای الزام به تنظیم سند رسمی انتقال مالکیت را مطرح کنید.

  25. سلام. بنده در سال ۱۳۷۸ ملکی را به صورت قولنامه عادی خریداری نموده و ملک در تصرف بنده بوده و به تازگی متوجه شدم افرادی این ملک را بنام سند زده اند چطور متوجه بشوم چه کسانی و چگونه ملک را بنام خود سند زده اند؟

    1. سلام
      قطعه زمینی مادرم در سال ۸۲ خریده و چند ماه بعد فروخته ولیکن بعد هجده سال کسی مراجعه نکرده برای انتقال سند موضوع مهم اینکه وکالتی داده نشده حتی مادرم میگه چیزی امضا نکرده که حتی قولنامه‌ اش کرده باشه ولی پول زمین رو در زمان خودش گرفته چون سند دست بنگاه بوده رفتیم و تحقیق کردیم و بنگاهی که سال ۸۲ مادرم فروخته زمین رو بهشون پیدا کردیم ایشون اصلا یادشون نمیاد که به چه کسی زمین رو واگذار کرده وسند رو گفتیم بهمون پس بده اگه دستشونه چند روز مهلت خواستن که مدارک خودشونو چک کنند ببینند چیزی پیدا میکنن ولی هیچ مدرکی نبود و قولنامه هم پیدا نکردند و ما درخواست سند المثنی کردیم همسایه زمین بغلی درخواست یک متر جلو رفتن کرده که مادرم به دفتر ثبت رفتند و به همدیگر اجازه پیشروی دادن .الان بعد گذشت این همه سال تکلیف چیه جالب اینجاست بنگاه دار تمام مدارک وقوالنامههارو خانومش سوزنده وهیچ چیزی وجود ندارد به مادرم گفته بره دنبال سند المثنی

      1. سلام از نظر قانون ثبت شما کماکان مالک رسمی زمین محسوب میشوید و میتوانید درخواست سند المثنی کنید

  26. با سلام
    پدر بنده زمانی که ۹۰ سالشون بود خونه خودشون رو به نام خواهرم کردن ایشون وقتی ۹۳ سالشون بود فوت کردند.
    آیا با توجه به اینکه پدرم در آن زمان بالای ۸۵ سال سن داشته طبق قانون می توانیم سند رو باطل کنیم. آیا اصلا ربطی به سن داره؟

    1. سلام . در صورتی که در زمان انتقال سند ایشان محجور بوده باشند سند باطل خواهد شد در غیر این صورت خیر.

  27. سلام وقتتون بخیر
    من ملکی خریداری کردم که الان متوجه شدم مساحت ساختمان آن بیشتر از آن چیزی که در سند ذکر شده می باشد چطور باید سندم را اصلاح کنم.؟

    1. سلام . هرگاه نسبت به ملکی با مساحت معین، معامله صورت گرفته باشد و پس از آن معلوم شود ملک مذکور دارای اضافه بنا است، خریدار یا ذی‌نفع می‌تواند قیمت اضافه بنا و سایر هزینه‌های قانونی را به صندوق ثبت واریز کرده و تقاضای اصلاح سند مالکیت را مطرح نماید در حالت اداره ثبت بدون هیچ حکمی از دادگاه سند را اصلاح می‌‌کند

      1. سلام یه زمین گفتم در دفترخانه سند به سند شده وزمان تفکیک ان ۱۳۳۰ میباشد الان با یک سند مشاع ادعا میکند در تفکیک اولیه اشتباه شده دادخواست اصلاح سند خواسته دراین مورد راهنمایی بفرماید ممنون

    2. سلام خسته نباشیدزمینی به پدر بنده رسیده بود که بارضایت پدرم سند براش گرفتیم بنام خودم. الان بعد از سالها یکی از عمه ها روی زمین ادعای مالکیت میکنه اما هیچ مدرکی نداره. فقط میگه مال پدریه و به من هم ارث میرسه اما مدرک نداره آیا میتونه ادعای مالکیت کنه یا نه؟
      آیا با استشهاد محلی میتونه ادعا کنه یا سندی که ما داریم حق را به ما میده؟

      1. سلام طبق ماده ۲۲ قانون ثبت مالک رسمی ملک شما هستید و ادعاهای بی مستند و بدون مراجعه به دادگستری در حد حرف هست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *