عیدی و پاداش کارگر

[us_post_title tag=”h1″ link=”post” css=”%7B%22default%22%3A%7B%22color%22%3A%22%23f24822%22%7D%7D”]

عیدی و پاداش کارگر در ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران ،در کنار یکدیگر به کار برده شده است اما در حقیقت این دو با یکدیگر تفاوت هایی دارند.

عیدی چیست و به کدام کارگران تعلق میگیرد؟

عیدی مبلغی می باشد که توسط دولت برای کارگران مشمول قانون کار در نظر گرفته و تصویب شده است و کلیه کارکنان و کارمندان در استخدام دولت و نهادهای دولتی و غیر دولتی مشمول قانون کار و همچنین بازنشستگان لشکری و کشوری از این مبلغ بهره مند می گردند و میزان عیدی دارای حداقل و حداکثر می باشد که نمی توان از آن تخطی نمود.
‌ قانون گذار درماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاههای مشمول قانون کار چنین بیان داشته است:
” کلیه کارفرمایان کارگاههای مشمول قانون کار مکلفند به هر یک ازکارگران خود به نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد،‌به عنوان عیدی و پاداش بپردازند. مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارکنان نبایستی از معادل نود روزحداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.”

پاداش به چه کارگرانی تعلق میگیرد؟

تمام واحدهایی که به تولید پول اشتغال دارند ممکن است مبلغی را در پایان سال به کارکنان ، کارگران و کارمندان خود پرداخت نمایند که این مبلغ تحت عنوان پاداش به این افراد تعلق می گیرد.

پاداش ، مبلغی اختیاری است و معمولا در قبال کار مازادی که کارگر انجام می دهد به او پرداخت می شود و در اکثر موارد در قرارداد کار عنوان می شود که کار مربوطه دارای پاداش می باشد.فلذا چنانچه در قرارداد صحبتی از پاداش نشده باشد مطالبه پاداش از کارفرما وجه قانونی ندارد.

فرمول محاسبه عیدی و پاداش کارگر

کمتر فرد شاغلی را میتوان سراغ داشت که از تعلق عیدی و پاداش به خود آگاه نباشد اما بسیاری ازافراد با نحوه محاسبه آشنا نیستند. و همین عدم آگاهی در بسیاری از موارد سبب پایمال شدن حق و حقوق کارگران میگردد. و بسیاری از اختلافات کارگران و کارفرمایان درباب همین موضوع می باشد.
اما لازم به ذکر است که نحوه محاسبه عیدی و پاداش دارای فرمول ثابتی در قانون میباشد که در صورت بروز اختلاف میتوان به آن رجوع نمود و مراجع رسیدگی کننده به اختلافات کارگران و کارفرمایان نیز برای این حق قانونی کارگران اهمیت ویژه ای قائل می باشند و چنانچه کارفرمایی قصد اجحاف در حق کارگری که به کار مشغول بوده است را داشته باشد،مراجع مزبوربا شکایت کارگر به موضوع ورود کرده و با محاسبه میزان کارکرد کارگران،مبلغ عیدی و پاداش این افراد محاسبه میگردد.

سه روش جهت محاسبه عیدی و پاداش کارگران به تناسب سابقه کار آنها وجود دارد که میزان عیدی با توجه به این موضوع تغییر مینماید:

  • پاداش وعیدی سالانه کارگران

محاسبه عیدی و پاداش کارگرانی که یک سال سابقه کار دارند.بدین صورت است که:
۶۰ روز کاری * آخرین مزد کارگر مبلغ عیدی سالانه

  • پاداش ماهانه کارگران

چنانچه کارگرانی زیر یک سال سابقه کار داشته باشند به ازای تمام ماه هایی که به کار مشغول بوده اند به آنها عیدی تعلق میگیرد.بدین صورت که به ازای هرماه که به کار اشتغال داشته اند،۵ روز اخرین مزد به عنوان عیدی این افراد محاسبه میشود.
 ۵ روز آخرین مزد کارگر مبلغ عیدی و پاداش ماهانه

  • عیدی و پاداش روزانه کارگران

هر چند روز که کارگری به کار مشغول باشد به او عیدی همان روزها تعلق میگیرد.
۱۶۴% اخرین مزد کارگر مبلغ عیدی و پاداش روزانه

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + هجده =