دادپویان حامی

مطالبه خسارت تاخیر تادیه سفته

مطالبه خسارت تاخیر تادیه سفته
فهرست مطالب

سفته از جمله اسناد تجاری می باشد که به موجب آن صادرکننده متعهد می شود مبلغ مشخصی را در زمان معین یا عندالمطالبه به دارنده پرداخت نماید. مطالبه خسارت تاخیر تادیه سفته از جمله دعاوی اسناد تجاری می باشد که دارنده سفته به جهت تاخیر در پرداخت مبلغ سفته علیه صادرکننده مطرح می نماید. با توجه به قانون جدید آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی که جایگزین قانون سابق شده است، امکان مطالبه خسارت تاخیر تادیه سفته منوط به احراز شرایطی است که در ماده ۵۲۲ قانون اخیرالذکر احصا شده است.

شرایط مطالبه خسارت تاخیر تادیه سفته

وفق ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی در صورت وجود شرایط ذیل، خسارت تاخیر تادیه قابل مطالبه می باشد :

  • موضوع دعوا دین باشد: چنانچه خواسته دعوا راجع به اعیان و یا الزام به انجام کار معین باشد، مطالبه خسارت تاخیر تادیه در دادگاه قابل استماع نیست.
  • موضوع دعوا، وجه نقد رایج کشور باشد: ارزهای خارجی به جهت رایج نبودن مشمول این ماده نمی شوند.
  • از سوی طلبکار مطالبه شده باشد: برابر ماده ۲۲۶ قانون مدنی، صرف اثبات انقضای مدت در قرارداد برای مطالبه خسارت کافی است، اما در خصوص خسارت تادیه این قاعده با استثنا مواجه شده و لزوم مطالبه دائن به صراحت در ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی آمده است.
  • مدیون با وجود تمکن از پرداخت خودداری نماید: در خصوص خسارت تادیه، چنانچه مدیون اثبات نماید که پرداخت نکردن وی عمدی نبوده، بلکه علت خارجی مانع از پرداخت بدهی گردیده است، از مسئولیت جبران خسارت تادیه معاف خواهد شد.
  • تغییر فاحش شاخص قیمت سالانه: این شاخص موسوم به شاخص تورمی از سوی بانک مرکزی اعلام می شود.

شرایط مطالبه خسارت تاخیر تادیه سفته

مبدا محاسبه خسارت تاخیر تادیه سفته

بنا به ماده ۳۰۴ قانون تجارت در برات، خسارت تأخیر تأدیه مبلغ اصلی برات که به واسطه عدم تأدیه اعتراض شده است از روز اعتراض محسوب می شود. حکم این ماده به موجب ماده ۳۰۹ قانون تجارت درباره محاسبه خسارت تاخیر تادیه وجه سفته نیز لازم الاتباع می باشد و خسارت تاخیر از روزی حساب می شود که اعتراض عدم تادیه به عمل آمده باشد. و اولین روز، روزی است که واخواست نامه در دفتر دادگاه ثبت می گردد. بنابراین هرگاه سفته در سال ۱۳۹۹ صادر شده باشد اما دارنده سفته، در سال ۱۴۰۳ اعتراض و طرح دعوا نماید، خسارت تاخیر تادیه به این ۴ سال تعلق نمی گیرد بلکه از تاریخ تقدیم دادخواست (مطالبه) محاسبه می شود.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه نیز در این زمینه اظهار میدارد طبق مادتین ۳۰۴ و ۳۰۹ قانون تجارت، خسارت تاخیر تادیه به مبلغ اصلی برات یا سفته که به واسطه عدم تادیه اعتراض شده است، از روز اعتراض محسوب می شود و مقصود از عبارت از روز اعتراض، تاریخ ثبت واخواست نامه در دفتر دادگاه است نه تاریخ ابلاغ واخواست.

محاسبه تاخیر در تادیه سفته

خسارت تاخیر در تادیه سفته بستگی به این دارد که سفته واخواست شده باشد یا خیر. عدم واخواست سفته مانع از ارائه دادخواست مطالبه وجه سفته نمی شود. اما واخواست نمودن سفته مزایایی را برای دارنده آن دارد. از جمله این مزایا می توان به درخواست تامین خواسته بدون سپردن خسارت احتمالی و مطالبه خسارت تاخیر در تادیه از تاریخ واخواست سفته اشاره نمود . بنابراین خسارت تاخیر در تادیه سفته واخواست نشده از تاریخ تقدیم دادخواست یا ارائه اظهارنامه رسمی جهت مطالبه وجه سفته محاسبه می گردد.

نحوه مطالبه خسارت تاخیر تادیه سفته

مطالبه خسارت تاخیر در تادیه سفته را می توان همزمان با دعوای مطالبه وجه سفته مطرح نمود یا به صورت جداگانه پس از صدور رای نسبت به مطالبه وجه سفته مطالبه نمود. رسیدگی و صدور حکم در دادگاه نسبت به خسارت تاخیر تادیه سفته منوط به تقدیم دادخواست از سوی دارنده می باشد. دادگاه رسیدگی کننده در صورت احراز شرایط قانونی، صادر کننده را محکوم به پرداخت خسارت تاخیر تادیه از زمان ثبت اعتراض عدم تادیه می نماید. البته در صورتی که سفته واخواست شده باشد می توان خسارت تاخیر در تادیه را از زمان واخواست مطالبه نمود.

مرجع صالح جهت رسیدگی به دعوای مطالبه خسارت تاخیر تادیه سفته

مرجع صالح جهت رسیدگی به دعوای مطالبه خسارت تاخیر در تادیه سفته، دادگاه محل اقامت خوانده می باشد. اگر میزان خواسته مندرج در دادخواست، کمتر از یک میلیارد ریال باشد رسیگی به دعوا در صلاحیت دادگاه صلح محل اقامت خوانده قرار داشته و اگر خواسته بیش از یک میلیارد ریال باشد، دادگاه عمومی حقوقی محل اقامت خوانده صالح به رسیدگی است.

مرجع صالح جهت رسیدگی

خسارت تاخیر در تادیه سفته ماهانه است یا سالانه؟

در خصوص اینکه خسارت تاخیر در تادیه سفته سالانه است یا ماهانه، اختلاف نظر وجود دارد. در بسیاری از مواقع مشاهده می شود واحد اجرای احکام خسارت تاخیر تادیه سفته را به صورت ماهانه محاسبه می نمایند و برخی دیگر از واحد های اجرای احکام خسارت تاخیر در تادیه سفته را سالانه محاسبه می کنند. در ماده ۵۲۲ قانون آئین دادرسی مدنی مقرر گردیده، در صورت تغییر فاحش قیمت سالانه از زمان سررسید تا هنگام پرداخت و پس از مطالبه طلبکار، دادگاه با رعایت تناسب قیمت سالانه که توسط بانک مرکزی تعیین می گردد محاسبه و مورد حکم قرار خواهد داد. بنابراین محاسبه خسارت تاخیر در تادیه به صورت ماهانه مستند قانونی ندارد و در صورت محاسبه خسارت تاخیر در تادیه به صورت ماهانه می توان نسبت به آن اعتراض نمود.

رای وحدت رویه ۸۱۲ هیات عمومی دیوان عالی کشور در تاخیر تادیه سفته

طبق رای وحدت رویه ۸۱۲ هیات عمومی دیوان عالی کشور خسارت تاخیر در تادیه در مورد چک از تاریخ سررسید محاسبه می شود. در این رای وحدت رویه به صراحت ذکر گردیده رای وحدت رویه ۸۱۲ صرفا در خصوص خسارت تاخیر در تادیه چک می باشد و نمی توان رای وحدت رویه مذکور را به خسارت تاخیر در تادیه سفته تسری داد. بنابراین مستند قانونی  خسارت تاخیر در تادیه سفته همان ماده ۵۲۲ قانون آئین دادرسی مدنی می باشد.

۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)
Picture of امینه محمودی

امینه محمودی

این مقاله توسط امینه محمودی و تیم متخصص دفتر حقوقی بین‌المللی دادپویان حامی تهیه شده است. ما با تکیه بر دانش عمیق حقوقی، تجربه گسترده و رویکردی تخصصی در حوزه حقوق بین‌الملل، تجاری و بانکی، همواره در تلاش هستیم تا اطلاعات کاربردی، مشاوره حرفه‌ای و راهکارهای مؤثر را در اختیار مخاطبان خود قرار دهیم.
Picture of امینه محمودی

امینه محمودی

این مقاله توسط امینه محمودی و تیم متخصص دفتر حقوقی بین‌المللی دادپویان حامی تهیه شده است. ما با تکیه بر دانش عمیق حقوقی، تجربه گسترده و رویکردی تخصصی در حوزه حقوق بین‌الملل، تجاری و بانکی، همواره در تلاش هستیم تا اطلاعات کاربردی، مشاوره حرفه‌ای و راهکارهای مؤثر را در اختیار مخاطبان خود قرار دهیم.

پر بازدید ترین مقالات

56 پاسخ

  1. با‌سلام،خسارت‌سفته‌به‌مبلغ‌۵۰۰میلیون‌تومان‌از‌تاریخ۱۴۰۲/۰۸/۲۳تا تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۳چقدردر‌محاسبه‌می‌شود؟حدودی‌هم‌جواب‌بدید‌ممنون‌میشم!ممنون‌از‌زحماتتون

    1. سلام. شاخص های تورمی برای برج های ۸ و ۱۲ سال ۱۴۰۲، در زمان پاسخگویی به سئوال شما هنوز توسط بانک مرکزی اعلام نگردیده است.

  2. باسلام.من‌با‌‌توجه‌به‌نداشتن‌شرایط‌ثبت‌نام‌به‌اسم‌خانمم‌یه‌ماشین‌‌از‌ایران‌خودرو‌خرید‌کردم‌وچون‌سندش‌هم‌‌تا‌یک‌سال‌قابل‌انتقال‌نبود‌ازش‌۵۰۰میلیون‌سفته‌گرفتم‌ بعد‌از‌طلاق‌ماشینمو‌گرفت‌وفروخت‌الان‌از‌تاریخ
    ۱۴۰۲/۰۸/۲۳سفتشو‌اجرا‌گذاشتم‌وبا‌دادن‌دادخواست‌شکایت‌کردم‌تمامی‌حساباشم‌مسدود‌کردم‌ایا‌دادگاه‌خسارات‌تاخیر‌و‌تادیه‌رادر‌حق‌بنده‌محاسبه‌میکند؟و۵۰۰میلیون‌به‌صورت‌ماهانه‌در‌سال‌۱۴۰۲ حدودا چقدر میباشد؟ممنون‌میشم‌جواب‌بدین.

    1. سلام ودرود. چنانچه سفته واخواست نشده باشد طبق مواد ۵۱۵ و ۵۱۹ قانون آئین دادرسی مدنی تاریخ تقدیم دادخواست، مبدأ شروع احتساب خسارت تأخیر در تأدیه حسب شاخص تورمی اعلامی بانک مرکزی لغایت زمان اجرای حکم و وصول مبلغ سفته می باشد. جهت محاسبه خسارت تأخیر در تأدیه ماه سر رسید و ماه مطالبه (وصول) باید مشخص باشد.

  3. سلام

    برادر من سفته داده به یکی جهت تضمین کار ولی تو سفته ذکر نکرده و دادگاهم رای علیه برادرم داده که باید مبلغ رو پرداخت کنه از انجایی که هیچی نداره نه مالی نه کاری نه دارامدی و یکی از شراید تادیه خسارت داشتن تمکن مالی و خداری ان هست که برادرم نداشته و حتی به اثبات رسیده و اعسار هم داده و قبول تقسیط هم شده بازم باید حسارت تادیه رو پرداخت کنه یا ففط عین دین رو فقط پرداخت میکنه ؟

    1. با سلام. در رأِی وحدت رویه ۸۲۴ مورخ ۱۴۰۱/۶/۱ که در خصوص خسارت تاخیر در تادیه چک می باشد تصریح گردیده در موردیکه به موجب حکم دادگاه، اعسار محکوم علیه، به نحو کلی یا با تعیین مهلت و یا اقساط، ثابت شود، از تاریخ ثبوت اعسار، محاسبه خسارت تاخیر در تادیه نیز متوقف می باشد. بنابراین در خسارت تاخیر در تادیه سفته نیز همین رای وحدت رویه حاکم است.

  4. سلام وقت بخیر شوهر من تو یه کارگاه درب و پنجره سازی کار میکرد حدودا ۶ ماه کار کرده ولی ۳ ماه بعد بیمه اش کردند نزدیک عید همسرم از پاسگاه به من زنگ گفت بیا پاسگاه کارفرماش به جرم کسری از انبار شوهرمو کشونده بود پاسگاه اونجا هم یه برگه نوشته بودن هم شوهرم امضا کرده هم من و در مقبالش ازمون سفته ۳۰ میلیون تومانی گرفتن موعدش هم تیر ۱۴۰۲ بود ولی پرداخت نکردیم اگه شخص شکایت کنه ما میتونیم بگیم اثبات کنید که وسایل رو این برداشته یا نه؟ و دلیل و مدرک بیارین .یا اینکه میتونه سفته هارو به اجرا دربیاره؟ ما در این خصوص چیکار میتونیم بکنیم که شخص ثابت کنه شوهر من از انبارشون وسایل برداشته در ضمن شوهر من انبار دار اون شرکت بود ولی در شغل بیمه کارگر زدنش و جالبه همسرم از اسفند ما سرکار نرفت و کارفرماش اردیبهشت بهش ترک کار زده بدون پرداخت یک ریال حق بیمه کلا ۳ ماه بیمه براش واریز کردن.میشه راهنماییم کنید.

    1. سلام. بهتر است دعوای استرداد سفته را در دادگاه مطرح کنید و اساس دعوای خود را مستند به شهادت شهود و سایر ادله عندالاقتضا با اثبات عدم مدیون بودن همسرتان، بنا نهید.

  5. سلام پشت سفته ای را امضا کردم طرف رفته همزمان ازمن و شخص بدهکار شکایت کرده بنده بعنوان ضامن چکار باید کنم

    1. با سلام. همانگونه که در مقاله ضمانت در اسناد تجاری نیز توضیح داده ایم اگر شما به عنوان ضامن پشت سفته را امضا نموده اید مسئول پرداخت وجه آن می باشید اگر دارنده سفته مبلغ آن را از شما دریافت کرد و این پرداخت با اذن و موافقت مضمون عنه باشد می توانید به او رجوع کنید.

  6. سلام من ازیه نفر۷۰میلیون سفته دارم الان ۷الی۸ماه هس ک واخواست کردم میخواسم ببینم قاضی اجرای احکام ماهیانه برام حساب میکنه یاسالیانه هزینه تاخیروتادیه اززمان واخواست تاالان تشکرمیکنم سوالموجواب بدین

      1. سلام بنده با مطالعه مطالب فوق پاسخ خیلی از سوالاتم رو گرفتم،بااینحال یک سوال دارم بنده پشت یکفقره سفته ۳تومنی روسال ۹۳ امضا کرده وطرف تازه اقدام به درخواست وجه و تاخیر و تادیه داده ،آیا همزمان میتونه ازمن و شخص بدهکار شکایت کنه یاخیر.

        1. سلام. اگر سفته را واخواست کرده باشد می تواند خسارت تاخیر تادیه سفته را از آن تاریخ مطالبه کند در غیر اینصورت می تواند از تاریخ تقدیم دادخواست مطالبه کند. اگر شما به عنوان ضامن امضا کرده اید بله می تواند از هردوی شما مطالبه نماید.

      2. درسال ۹۳ شخصی ۳تومن سفته به بدهکارشون دادو ازمن خواست تا پشت آنرا امضا کنم الان بع از ۱۰سال شکایت کرده که وجه سفته همراه با تاخیر و تادیه را خواسته تکلیف بنده چیه .متشکرم

        1. سلام. مطالبه خسارت تاخیر تادیه سفته از زمان تقدیم دادخواست و یا از روز واخواست محاسبه می شود. بنابراین نمی توان از تاریخ مندرج در سفته خسارت تاخیر در تادیه مطالبه کرد.

    1. سلام. سفته سند تجاری بوده و چنانچه به شخصی داده شود حاکی از این است که شما به ایشان بدهکار می باشید. مگر اینکه بتوانید اثبات نمائید که بدهی شما به ایشان مبلغ ۲۰ میلیون تومان بوده است.

  7. با سلام
    من از شخصی بابت پول دستی سفته دارم و میدونم مالی ندارد که بخوام تقاضای قرار تامین خواسته بکنم
    با این حال آیا برای درخواست تاخیر و تادییه هم نیاز هست سفته های رو واخواست کنم یا به صورت شکایت بدون واخواست به عنوان سند عادی میتوانم درخواست تاخیر و تادیه هم کنم؟

    1. سلام خیر نیازی به واخواست نیست
      از تاریخ ارسال اظهارنامه یا تقدیم دادخواست ،خسارت تاخیر در تادیه لحاظ می گردد.

  8. سلام شخصی سال ۹۲ ۲۵/۰۰۰/۰۰۰ تومان بهم بدهکاربود امسال ۵۰/۰۰۰/۰۰۰ تومان سفته بهم داده که تاریخ نداره میخواستم بدونم ضرر وزیانم رو چطور میتونم بگیرم؟

  9. سلام. ضمن عرض تشکر از خدمات خوب شما. محکوم له اصل دین و خسارت تأخیر تأدیه را مطالبه می‌کند دادگاه حکم به اصل خواسته می‌دهد و در مورد خسارت تأخیر تأدیه عدم استماع صادر می‌شود به دلیل اینکه مطالبه و دادخواست در یک سال بوده است. حال بعد از ۱سال مطالبه خسارت تأخیر تأدیه دادخواست داده است و رای غیابی بر محکومیت مدیون صادر می‌شود در صورتی که پرونده اعسار از اصل دین هم روی اصل دین رای قطعی صادر ‌شده قبل از مطالبه تاخیر تادیه قاضی دادگاه بدون استناد به اعسار مدیون رای صادر می‌کند النهایه عرایضم آیا می‌توان اعاده دادرسی یا ابطال اجرائیه دادخواست بدم طبق قانون ماده ۵۲۲ آیین دادرسی مدنی اصل تمکن مدیون میباشد و از آنجایی که رای اعسار قبل از مطالبه تاخیر تادیه صادر شده است و آیا مطالبه خسارت تأخیر تأدیه جاهت قانونی دارد؟

    1. سلام خیر حکم اعسار مشمول حکم خسارت تاخیر تادیه نمی شود مگر اینکه در این مورد هم اعسار صادر شود

  10. با سلام بنده سال ۹۷ یک. سفته بدهکار بودم محکوم شدم به پرداختش بعد پول رو به دادگاه واریز کردم دیگه نمیدونستم که باید بهش خبر بدم اون طرفم نرفت سراغش تا ۳ سال الان رفته حکم برام امده پرداخت خسارت باید چکار کنم مبلغ دو میلیون بود چقد میشه ایا حکم جلبم رو میدن

    1. سلام خیر بعد از واریز مبلغ به سپرده دادگستری خسارت تاخیربه شما تعلق نمیگیرد و اجرای احکام می بایست مراتب رو به محکوم له اعلام می‌نمود

  11. سلام من از شخصی ابتدای سال ۹۷ سفته گرفتم روی سفته تاریخ سرسید پرداخت سال ۹۸ بوده اما عملی نشده تا امسالم با وعده ووعید طولش داده الان رفتم شکایت کردم تاخیر از کی محاسبه میکنن. ممنون

  12. سلام. خسته نباشید. با شخصی یک کار شریکی راه انداختیم. پول از من کار از اون بود و مبلغ ۵۰ میلیون تومان سفته ازش گرفتم. طرف کلاهبردار از آب درآمد. سفته را اجرا گذاشتم. سال ۹۸ بود ک اجرا گذاشتم. میخواستم بدونم سود ۵۰ میلیون تمان توی این ۲ سال چقدر میشه. تشکر

  13. سلام در شهرداری از بنده خواستند پشت چک بنویسم « این چک در تاریخ سر رسید در حکم وجه نقد است» میخواستم بدانم این عبارت بار حقوقی خاصی داره؟ تشکر

  14. سلام
    ۵۰ میلیون چک داشتم، برگشت زدم و از بدهکار شکایت کردم، تاریخ وصول چک سال ۹۸ بوده و درخواست تاخیر تادیه از دادگاه کردم، خواستم بپرسم که بدهکار میتونه موضوع قوه قهریه رو در خصوص تاخیر تادیه مطرح کنه؟

    1. سلام بله اگر اثبات نماید تاخیر در پرداخت چک ناشی از فورس ماژور بوده خسارت تاخیر تادیه به‌ ایشان تعلق نمی گیرد

  15. سلام
    50میلیون سفته داشتم که سال ۹۸ واخواست دادم و تو دادگاه بدوی رای گرفتم ولی قاضی به اشتباه تاریخ خسارت تاخیر رو از زمان دادخواست لحاظ کرد.وقتی مراجعه کردم گفت برگه های واخواست رو ندیدم.اعتراض کن درست میشه. اعتراض کردم ولی بعده دوماه دادگاه تجدید نظر همون رای بدوی رو تایید کردن و حکم قطعی دادن و گفتن دادن واخواست دلیلی نمیشه که خسارت از همون تاریخ محاسبه بشه. الان چیکار میتونم بکنم؟ تقریبا ۹ ماه از زمان واخواستم تا طرح شکایت فاصله بوده که حدود ۲۵ میلیون خسارت تاخیرش میشه

    1. مجددا طرح دعوای مطالبه خسارت تاخیر در تادیه بر حسب شاخص اعلامی بانک مرکزی کنید از تاریخ واخواست تا تاریخ تقدیم دادخواست

  16. با سلام
    از سال۷۲تا۹۷بمدت۲۵سال حق بیمه سهم کارفرما(۲۳%)را به تامین اجتماعی پرداختم درحالیکه قانونا مشمول معافیت از پرداخت این مبلغ تا سقف ۵کارگر بودم.پس از طرح شکایت در دیوان عدالت اداری در دو شعبه بدوی و تجدید نظر ،رای به ورود شکایت اینجانب و استرداد مبلغ۲۵ساله پرداختی به اینجانب دادند.حالا رای به شعبه اجرای احکام دیوان عدالت ارجاع شده؛میخواهم بدانم چطور میشود مطابق با”تغییرشاخص سالانه-ارزش روز”این مبلغ رو دریافت کنم.چطور وبه کجاباید تقاضا بدم که معادل رقمی که امروز تامین اجتماعی بعنوان حق بیمه سهم کارفرما دریافت میکنه رو مبنای محاسبه مبلغ پرداختی قرار بدند لطفا راهنمایی کنید.۰۹۱۱۹۳۳۱۰۸۳

    1. سلام شما نمی‌توانید این مبلغ را به نرخ روز بگیرید و همان مبلغی که در رای دیوان مشخص گردید قابل وصول هست

    2. سلام
      من سال ۹۶ یک سفته ۱۵ میلیون تومانی ب یکی دادم و نتونستم مبلغ بدهیمو پرداخت کنم طلبکارم هم هنوز اقدامی علیه سفته انجام نداده امسال ۱۴۰۰خواستم برم برای تصفیه حساب طلبکارم میگ نرخ روز ازت میبرم آیا اگ از من شکایت کنه میتونه از طریق قانون نرخ روز از من بگیره؟

      1. سلام خیر از زمان واخواست یا تقدیم دادخواست میتواند خسارت تاخیر مطالبه کند
        شما دعوای استرداد سفته را مطرح کنید

  17. سلام وقت شما بخیر: وکیل پدر بنده به مبلغ ۸۰ میلیون تومان سفته از جانب پدرم امضا کرده است آیا مسولیت با پدرم است؟یا با وکیل او؟

    1. بنا به ماده ۶۴۷ قانون مدنی و با توجه به رای شماه ۲۰۱۶مورخ ۱۳/۹/۱۳۱۷ شعبه ۹ دیوان عالی کشور چنانچه وکیل در حدود اختیارات خود از جانب پدر شما سفته را امضا کرده باشد مسئول و متعهد اصلی در سفته پدر شما می باشد

      1. سلام وقت بخیر شوهر من تو یه کارگاه درب و پنجره سازی کار میکرد حدودا ۶ ماه کار کرده ولی ۳ ماه بعد بیمه اش کردند نزدیک عید همسرم از پاسگاه به من زنگ گفت بیا پاسگاه کارفرماش به جرم کسری از انبار شوهرمو کشونده بود پاسگاه اونجا هم یه برگه نوشته بودن هم شوهرم امضا کرده هم من و در مقبالش ازمون سفته ۳۰ میلیون تومانی گرفتن موعدش هم تیر ۱۴۰۲ بود ولی پرداخت نکردیم اگه شخص شکایت کنه ما میتونیم بگیم اثبات کنید که وسایل رو این برداشته یا نه؟ و دلیل و مدرک بیارین .یا اینکه میتونه سفته هارو به اجرا دربیاره؟ ما در این خصوص چیکار میتونیم بکنیم که شخص ثابت کنه شوهر من از انبارشون وسایل برداشته در ضمن شوهر من انبار دار اون شرکت بود ولی در شغل بیمه کارگر زدنش و جالبه همسرم از اسفند ما سرکار نرفت و کارفرماش اردیبهشت بهش ترک کار زده بدون پرداخت یک ریال حق بیمه کلا ۳ ماه بیمه براش واریز کردن.میشه راهنماییم کنید.

        1. سلام. بهتر است دعوای استرداد سفته را در دادگاه مطرح کنید و اساس دعوای خود را مستند به شهادت شهود و سایر ادله عندالاقتضا با اثبات عدم مدیون بودن همسرتان، بنا نهید.

  18. با عرض سلام من یه سفته سفید ۱۰ ملیونی در سال ۹۰ گرفتم و میخوام امسال وصولش کنم ایا میشه تو این ۹ سال درخواست تاخیر تادیه بدم؟

    1. اگر تاریخ می زدین و ظرف ده روز از تاریخ سررسید برای واخواست سفته اقدام می کردید از تاریخ واخواست سفته یا دادخواست مطالبه وجه سفته خسارت تاخیر به سفته شما تعلق می گرفت. چنانچه واخواست نشده از تاریخ ثبت واخواست یا از تاریخ مراجعه به اجرای ثبت ، خسارت تاخیر برای شما محاسبه می گردد.

  19. سلام. من یک سفته از شخصی گرفتم مبلغش رو نپرداخته شکایت کردم اما طرف وضع مالی خوبی نداره و دادخواست اعسار داده قاضی هم برای او حکم به تقسیط داده اما او هیچ کدام از قسطاشو پرداخت نکرده اگه برای تاخیر تادیه اقدام کنم از چه تاریخی تا چه تاریخی محاسبه میشه برای من؟ ممنون از خدمات ارزشمندتون.

    1. از تاریخ واخواست سفته تا تاریخ اجراییه وصول مبلغ سفته، برای شما محاسبه می گردد.

      1. سلام. من یک سفته از شخصی گرفتم مبلغش رو نپرداخته شکایت کردم اما طرف محکوم شد با تاخیر و تادیه بعد از دوسال از زندان دادخواست اعسار و مورد قبول قرار گرفت چگونه میتوانم تاخیر و تادیه خود را مطالبه کنم؟

        1. سلام چون رای اعسار ایشان صادر شده شما میتوانید همان مبلغ پیش پرداخت تعیین شده در رای و اقساط را مطالبه نمایید و یا به محض یافتن مال از ایشان نسبت به معرفی آن به دادور ز اقدام نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *