سفته و چک ضمانت حسن انجام کار

سفته و چک ضمانت حسن انجام کار ،چک و سفته ای است که کارفرما در ابتدای قرارداد از کارگران اخذ مینمایند.درحقیقت فلسفه این امر بدین جهت است که در صورت قصور عمدی کارگران در کار و وارد آمدن ضرری به کارفرما،از این طریق بتوان خسارت وارده به کارفرما جبران گردد.

آیا اخذ سفته و چک از کارگر جهت حسن انجام کار قانونی است؟

صرف اخذ سفته از کارگر توسط کارفرمایان به عنوان ضمانت ، منع قانونی ندارد .چرا که به هر حال کارفرمایی که محلی را جهت استقرار کارگران فراهم نموده است، با توجه به نوع کار ،کارگاه دارای وسایلی است که بابت هر کدام هزینه صورت گرفته است .و در صورتی که اتفاقی برای کارگاه و وسایل آن به دلیل قصور کارگر رخ دهد ، این خسارت باید از طریقی پرداخت شود. از این رو در قراردادهای کار معمولا میزان سفته اخذ شده از کارگر قید و عنوان می نمایند که در چه صورتی از سفته برعلیه کارگر استفاده می گردد.

سفته و چک ضمانت حسن انجام کار
سفته و چک ضمانت حسن انجام کار

کارفرما در چه صورتی میتواند از چک و سفته کارگر استفاده نماید؟

معمولا در مفاد قرارداد میزان سفته دریافتی قید می شود که در قرارداد نیزعنوان می گردد در صورتی که کارگر از مفاد قرارداد تخطی نماید ، کارفرما مجاز است از سفته های وی که برای ضمانت داده است استفاده نماید. البته در این مواقع کارگر می داند برای چه امری به کارفرما سفته می دهد  و از طرفی هم میداند چنانچه از مفاد قرارداد تخطی نماید ،کارفرما مجاز است از سفته های وی استفاده نماید، فلذا در چنین حالتی استفاده از سفته های موجود کاملا قانونی است. چرا که جبران خسارت کارفرما باید انجام گیرد .

اما نکته قابل توجه و البته پر تکرار در دعاوی بین کارگر و کارفرما….

زمانی که کارگر به کارفرما در بدو شروع کار سفته ای میدهد، اما قید نمینماید که سفته ها را با چه عنوانی داده است . (حسن انجام کار و جهت ضمانت کار قید نمیگردد) معمولا در این مواقع، زمانی که کارگر به هر دلیلی قصد ادامه همکاری با کارفرما را نداشته باشد ،اخراج شود یا استعفا بدهد و… از بیم به اجرا گذاشته شدن سفته ها از سوی کارفرما از حق و حقوق خود می گذرد.

کارگر در سفته ای که بابت ضمانت به کارفرما میدهد چه مواردی را بایستی در سفته قید نماید؟

  • درسفته ای که بابت ضمانت کار داده می شود می بایست در آن قید شود که سفته جهت حسن انجام کار ،است . با درج این قید در سفته ، حتی در آخر هم اگر کارفرما بخواهد از سفته سوء استفاده ای نماید، کارگر با اثبات حسن کار خود می تواند تبرئه گردد.
  • در سفته ای که بابت ضمانت کار داده میشود بایستی نام کارفرما یا شرکتی که قصد همکاری با آن مد نظر است در سفته نوشته شود .وبرای اطمینان لازم است مندرجات سفته ، شماره سفته و … حتما نوشته شود و گرفتن کپی از سفته نیز می تواند اماره قابل قبولی باشد.
    نکته مهم:دادن سفته و چک ،چنانچه به صورت صحیح منعقد نشده باشد گاها می تواند بر علیه کارگر باشد .

ضمانت اجرا سوء استفاده کارفرما از سفته ای که بابت ضمانت داده شده است چیست؟

چنانچه اثبات شود که سفته به چه منظور به کارفرما داده شده است. در صورتیکه کارفرما از سفته مزبور سوء استفاده نماید،کارفرما طبق ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ به مجازات خیانت در امانت محکوم میگردد.
ماده ۶۷۴ ق.م.ا به صراحت سفته و چکی را که به امانت به دیگری سپرده شود جرم انگاری نموده است و مجازات ۶ ماه تا ۳ سال حبس را برای چنین افرادی لحاظ کرده است.

وکیل اداره کار چگونه میتواند به کارگران در اثبات اینکه چک و سفته جهت حسن انجام کار داده شده است یاری رساند؟

امروزه جهت ضمانت کار ، گرفتن سفته امر متداولی محسوب می شود .و معمولا از شروطی است که کارفرمایان جهت استخدام کارگران از آن استفاده می نمایند و استخدام کارگر را منوط به آن می نمایند .و گاها دیده می شود کارگرانی که جویای کار هستند بدون داشتن اطلاعات کافی اقدام به دادن سفته جهت کار مورد نظر می نمایند. اما به دلیل آگاه نبودن از نحوه صحیح پر کردن سفته جهت ضمانت ، در آتیه مشکلات عدیده ای را بر خود بار می نمایند. از این رو بهتر است قبل از هر اقدامی همه جوانب سنجیده شود تا در آتیه مشکلاتی ایجاد نگردد.
در حال حاضر کارگران بی شماری هستند که به دلیل داشتن سفته و چک در دست کارفرمایان از حقوق خود به راحتی می گذرند . زیرا از اینکه قانون در این باره حامی آن هاست کاملا بی اطلاع می باشند و گاهی هم گمان می نمایند که نمی توانند کاری از پیش ببرند ، در حالیکه اصلا این گونه نیست و تنها کافیست تا از راه صحیح وارد شوند و با طرح شکایت و پیگیری دعوی خود به حق قانونی خود دست یابند.
لازم به ذکر است که برای اقدام در چنین مواقعی اگر چه قانون حمایت های خود را لحاظ نموده است اما به هر حال نحوه استفاده صحیح از قانون و مدارک هم از اهمیت بالایی برخوردار است.
از این رو توصیه میشود پیگیری این موضوع به وکیل اداره کار سپرده شود،چرا که وی با دارا بودن تجربه و تبحر در رسیدگی به این دعاوی بهتر میتواند در جهت احقاق حق کارگر گام بردارد.
دفتر حقوقی بین المللی دادپویان حامی با دارا بودن کادر متخصص و متبحر خود در حوزه کار و روابط کارگر و کارفرما در خدمت شما می باشد. جهت مشاوره با وکیل اداره کار با ما در تماس باشید…

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟
(رای: 3 امتیاز: 3.7)

68 پرسش و پاسخ. ارسال پرسش و پاسخ جدید

  • سلام من برای کار دوتاشرکت رفتم ازم 20ملیون سفته خواستن خب اگه غیرقانونی هست چرا کارفرمایان به راحتی تقاضای سفته میکنن و هیچ ترسی هم ازاین بابت ندارن این چیومیرسونه

    پاسخ
    • اخذ سفته بابت تضمین حسن انجام تعهدات از سوی کارفرما غیر قانونی نمی باشد

      پاسخ
      • سلام و عرض ادب بنده دریک شرکت پخش مواد غذایی بازاریاب هستم و از من چک150ملیونی میخوان و میگن باید چک رو در وجه رییس شرکت بنویسید و نباید بابت انجام حسن کار در اون قید بشه حالا سوال اینجاست
        اگر به هر نحوی بنده از این شرکت بیام بیرون یا شکایتی داشته باشم میتونن چک رو به اجرا بزارن
        اگه به اجارا گذاشتن من میتونم با شواهد عینی ازشون شکایت کنم که برای من پرونده سازی نکنن یا بگن که کارگر ما نبوده ما این چک بابت معامله از ایشون گرفتیم؟؟؟

        پاسخ
        • دادپویان حامی
          ژوئن 17, 2022 10:51 ب.ظ

          سلام بله چون بدون درج بابت ضمانت ،وجود این چک نشان دهنده مدیون بودن شما به شرکت می باشد

          پاسخ
    • سلام من خودم هم کارگر هستم گرفتن چک یا سفته غیر قانونی نیست ولی حتما باید کارگر کلمه بابت حسن انجام کار را در چک یا سفته خود ذکر کند که جنبه کیفری نداشته باشد اگرم ذکر نکرده باشد حتما رسید چک رو از کارفرما بگیرد و درون رسید نوشته باشد بابت ضمانت از کارگر اخذ شده است .

      پاسخ
    • سلام خسته نباشید من قرارداد کارم ۱۴۰۱/۱/۱۴ تموم شده و برای ضمانت چک ۵۰۰ میلیونی داده بودم نزدیک ۱۰ ماه هی میگفتن امروز میفرستیم چکتو فردا میفرستم شرکت در تهرانو خودم تبریز هستم دیروز چکمو برگشت زده داره اذیت میکنه من باید چیکار کنم

      پاسخ
      • دادپویان حامی
        می 23, 2023 2:29 ب.ظ

        سلام. در صورتیکه چک بابت ضمانت داده شده باشد و ایشان از استرداد آن به شما امتناع می نماید می توانید شکایت خیانت در امانت بنمائید. حال چنانچه در قرارداد شماره چک قید شده باشد و اینگونه شرط شود که چنانچه شما خسارتی به شرکت وارد نمائید از محل

        پاسخ
  • سلام پدر من یک فرد کاملا بی سواد است 15سال برای یک کارگاه کار کرده و قرارداد شفاهی بوده و از ابتدای سال اخراج شده و حالا ک ب اداره کار شکایت کردیم کارفرما 130میلیون سفته اورده به همراه یک برگه که در ان نوشته پدرم حقی ندارد و انگشت از پدر بی سوادم گرفته است و بهش نگفته ک این ها چه است حالا چه کاری میتونیم بکنیم؟؟؟؟

    پاسخ
    • با سلام بله میتواند حقوق خود را مطالبه نماید

      پاسخ
    • سلام وقتتون بخیر من یه سوال داشتم الان جایی مشغول به کار هستم از من چک خواستن بابت ضمانت و گفتن که باید کپی شناسنامه و کارت ملی کسی که چک رو هم میده بدید اما اینو نشنیده بودم قانونی داره بابته این مورد ؟

      پاسخ
      • سلام قانون در زمینه وثیقه یا سفته یا چک بابت حسن انجام کار ساکت هست و از این‌رو کارفرمایان سلیقه ای رفتار می‌کنند
        در هر صورت شماره قرارداد کار در چک قید شود و در متن چک نیز قید شود بابت حسن انجام قراداد کار شماره……

        پاسخ
  • از محل کار قبلیمم استعفا داده بودم اما متاسفانه بعد ۴ ماه نمیده حقمو و میگه تو باید صبر نیروی من کار یاد بگیره بعدا با تو تسویه میکنم در صورتی که یک و نیم هم بابت پیدا کردن نیروی جدید صبر کردم

    پاسخ
  • سلام کارفرما از من برای ضمانت کار درخواست چک صد میلیونی کرده من داخل چک نوشتم در وجه کارخانه فلان بابت ضمانت و قصور در انجام کار. به نظر شما ایرادی نداره؟

    پاسخ
  • سلام من جایی برای کار استخدام شدم که کارفرما چک خواستن برای ضمانت اما گفتن در چک نباید چیزی بنویسید کپی کارت ملی کسی که چک به نام ایشون هست رو بیارید در قرار داد ذکر شده که چک بابت حسن انجام کار هست اما نسخه ای از قرار داد رو به ما ندادن و گفتن اگر در حین کار استعفا بدید چک اجرا گذاشته میشود آیا این امر امکان پذیر هست؟و ما ملزم هستیم حتlا ۳ سال مشغول بکار باشیم؟؟

    و همچنین گفتن باید حتما چک در سامانه صیاد در وجه شرکت ثبت شود در غیر این صورت حقوق پرداخت نمیشود و تا ۳ سال مبلغی رو از حقوق کسر میکنن که از شرکت نری و بعد از سه سال با سود مبلغ رو برمیگردونن

    پاسخ
    • دادپویان حامی
      می 7, 2022 2:43 ب.ظ

      سلام این اقدام غیر قانونی هست لیکن سوال خودرا واضح بیان فرمایید

      پاسخ
      • سلام وقتتون بخیر اموزسگاهی که من قراره اونجا استخدام بشم ازم چک یا سفته برای صمانت خواسته سوالم اینه که داخل چک اگر بنویسیم ضمانت بابت حسن انجام کار از چک دیگه نمیتونن سواستفاده کنن! ؟و گفتن چک تاریخ هم نداشته باشه ممنون مبشم جواب منو بدین

        پاسخ
        • دادپویان حامی
          ژوئن 4, 2022 6:29 ب.ظ

          سلام مهم این هست که هم روی چک عبارت تضمین حسن انجام کار را بنویسید و هم در قرارداد به شماره چک و سفته اشاره شود.

          پاسخ
  • صادق محمدی
    آوریل 26, 2022 7:09 ب.ظ

    باسلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما.
    من در یک شرکت ۱۵ سال است شاغل هستم که محل کارمون در صنایع دفاع کشور می باشد.و این شرکت زیرمجموعه وزارت دفاع است .قراردادهای ما بصورت یکساله و مطابق قانون اداره کار هست.
    حالا برای قرارداد جدید ،شرکت نامه زده که باید همه ی نیروها یک سفته ی ۱میلیارد ریالی بدهند و در متن نامه نوشته که در صورت میل به رفتن از محل کار و عدم موافقت کارفرما این سفته اجرایی می شود و این نامه الزام می باشد نه اختیار !!!
    سوال :آیا این متن وجه ی قانونی دارد یا خیر و راه حل شما چیست ؟ با توجه به اینکه سابقه نیروهای این شرکت همه بالای ۱۰سال است.

    پاسخ
    • دادپویان حامی
      می 7, 2022 4:40 ب.ظ

      سلام اقدام کارفرما در اخذ سفته ضمانت حسن انجام کار با شرط و شروط مذکور کاملا غیر قانونی هست.

      پاسخ
      • سلام, من به تازگی برای مصاحبه به یک شرکت رفتم و گفتند بابت 15 روز کار آزمایشی باید مبلغ 50تومن سفته + اصل مدارک شناسایی و کارت پایان خدمت و مدرک تحصیلی همه رو نزد خودشون نگه میدارند, آیا گرفتن همه مدارک و نگه داشتنشون لازمه؟

        پاسخ
    • مهدی جهانبخش
      ژوئن 15, 2022 7:49 ب.ظ

      سلام من سفته برای کارم دادم ولی ننوشتم بابت حسن انجام کار ولی رسیدی که از کارفرما گرفتم که نوشته شده بابت حسن انجام کار همین رسید کفایت می‌کنه یا حتمی باید تو سفته قید کنم؟

      پاسخ
      • دادپویان حامی
        ژوئن 17, 2022 9:35 ب.ظ

        سلام بله کفایت میکند

        پاسخ
        • امید گودرزوند
          جولای 29, 2022 9:02 ب.ظ

          با سلام من در یک شرکت بیمه ۳ سال کار کردم بعده ار ۲ سال تازه اومد از من ۲۰ میلیون سفته گرفت ولی هیچ قراردادی ننوشتیم و توی سفته من قید کردم بابت حسن انجام کار ضمنا کلی وسایل وسیستم کامپیوتر و … در اون شرکت هست الان ۲ماهه از اون شرکت بیرون اومدم به کارفرما میگم بیا باهام تسویه بکن و سیستم و وسایل منو بهم پس بده میگه وسایل تو گرو باید پیشم بمونه زیادم حرف بزنی سفته تورو اجرا میذارم آیا اصلا میتونه کاری بکنه خواهشا راهنمایی بفرمایید ممنونم

          پاسخ
          • دادپویان حامی
            ژانویه 15, 2023 5:25 ب.ظ

            با سلام بابت حق و حقوق مالی خود به اداره کار مراجعه کنید بابت اسناد تجاری شکایت خیانت در امانت مطرح کنید

  • سلام.

    برخی شرکت ها قبل از استخدام کارگر از او سفته میگیرند
    و میگویند بخاطر اموزشی که به شما میدهیم اگر میخاهید استفعا بدهید
    باید مبلغ سفته را بپردازید.
    و معمولا که نا اگاه از شغل خود در شرکت هستن بعد از سفته دادن که با مضرات کار برای سلامتی مواجه میشوند
    در خواست استعفا میدهند و باید سفته را نقد کنند ایا این کار قانونی است؟

    پاسخ
    • دادپویان حامی
      آوریل 27, 2022 4:03 ب.ظ

      کاملا غیر قانوني و غیر شرعی هست

      پاسخ
      • سلام خسته نباشید
        من برا تعهد انجام کار سفته به خریدار دادم ، اما فقط تو قراداد با اشاره به شماره سفته ها قید کردم که سفته بابت حسن انجام کار ولی در سفته قید نکردم حسن انجام کار
        آیا در تنها قرارداد قید شود کفایت میکند

        پاسخ
  • سلام من درشرکتی مشغول به کار هستم که شب کارم و ظهرکارم همیشه اما دوهفته است که روز آف که حق من برای استراحت است رو حذف کردند.ورئیس بخاطرکاری که نکردم به من فحش و ناسزاگفته است .من تصمیم گرفتم که سرکارنروم اما با چکی که بابت ضمانت به شرکت داده ام من رو تهدید میکنند.

    پاسخ
    • دادپویان حامی
      جولای 1, 2022 10:36 ق.ظ

      سلام در اداره کار شکایت و تقاضای استرداد چک حسن انجام تعهدات رو داشته باشید

      پاسخ
  • سلام من دوساله در یه شرکت کار می کنم ،و انباردار هستم الان ازم خواستن که یک چک به مبلغ یک میلیارد تومن در وجه شرکت با عنوان بدهی یا حقوقی بهشون بدم و می گن تاریخ چک تاپایان سال کاری باشه و سال جدید باید چک جدید ارائه بدی ، می خواستم بگم این بعدآ برم مشکل ساز نمیشه؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • دادپویان حامی
      ژانویه 15, 2023 5:25 ب.ظ

      در صورتی که با عنوان بدهی چک دهید شرکت می تواند برای وصول چک اقدام کند بر روی چک قید نمایید از بابت حسن انجام کار

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر.من سفته ای به محل کارم دادم و الان استعفا دادم و بعد از یک ماه طبق قانون کار محل کارم رو ترک می کنم .سفته ای که دادم به درخواست محل کار فقط مشخصاتم رو پر کردم و یک ضامن هم آن را امضا کرده الان میتونن سفته را به اجرا بزارن و مبلغ سفته را مطالبه کنند؟

    پاسخ
  • در خصوص سفته جهت استهلاک دوره آموزشی میدونید یک توضیحی بدید کارفرما چون کارگر را در ابتدای کار آموزش داده جهت این که کارگرجای دیگه نره یه سفته می گیره که مثلا تا فلان مدت در اختیار کارفرما باشه
    آیا میتونه تاریخ پایان قرار داد کمتر از دوره تضمین کارگر باشه

    پاسخ
    • دادپویان حامی
      ژانویه 15, 2023 5:24 ب.ظ

      با سلام در صورتی که کارفرما زودتر از دوره تضمین با کارگر قطع همکاری کند کارگر می تواند در جای دیگر مشغول به کار شود.

      پاسخ
  • سلام من برأي شركتي كار ميكردم سفته دادم ولي يك شبه شركتو تعطيل كردن و مدارك هيچ كسي رو ندادن حالا بابت سفته هام چيكار كنم؟شكايت كنم؟

    پاسخ
    • دادپویان حامی
      ژانویه 15, 2023 5:24 ب.ظ

      ابتدائا اظهار نامه ارسال نمایید در صورتی که استرداد نکردند دعوای استرداد لاشه سند مطالبه نمایید آیا میتونه تاریخ پایان قرار داد کمتر از دوره تضمین کارگر باشه

      پاسخ
  • سلام من در یک شرکت تراش cnc کار میکنم که فقط قرارداد ماهیانه با کارگر میبندن
    الان گفتن باید ۵۰ میلیون صفته بهمون بدید که اگر به صورت عمدی به دستگاه ضرر زدید بتونیم وصول کنیم ضرر رو
    جدای از اینکه اگر یه مته هم بشکنه پولشو از حقوق می‌خوان کم کنن چ برسه ب ضرر زیاد
    حالا سوال من اینه ک برای ایمنی دستگاه هاشون که خیلی هم قدیمی هستن قانونیه ک از من صفته بگیرن؟؟
    و اگر اشکالی نداره و یه چیز توافقیه داخل این صفته هم باید حسن انجام کار رو بنویسیم یا چیز دیگه

    پاسخ
    • دادپویان حامی
      ژانویه 15, 2023 5:23 ب.ظ

      در صورتی که برای حسن انجام کار قید نمایید بابت خسارت های غیر عمدی نمی توانند وجهی مطالبه نمایند

      پاسخ
  • من سفته صاحب کارم امضا کردم به عنوان ضامن بعد از پیشش دراومدم برای شرکتی که سفته امضا کردم اظهارنامه دادم ‌ید ضمانتی به ید امانتی تبدیل شده و چون عدم همکاری ندارم مسئولیتی نیست گردنم؟ میخوام بدونم دال محکمی هست تو دادگاه؟ و اینکه کاری دیگه میتونم کنم که سفته ای که ضمانتش کردم پس بگیرم؟؟؟ به عنوان ضامن هم میتونم درخواست استرداد لاشه کنم؟

    پاسخ
    • دادپویان حامی
      سپتامبر 13, 2022 2:15 ب.ظ

      سلام اظهارنامه ارسالی خوب هست لیکن اظهارنامه دیگر مبنی بر استرداد سفته ها ارسال کنید. خیر نمی توانید.

      پاسخ
  • من در یک مجموعه ارایشگاه کار میکردم به دو صورت یک در قسمت خدمات که 30 درصد بودم یکی در قسمت آموزش که حقوق ثابت داشتم .حالا ترک کار کردم بعد از یکسال و نیم کار کردن. کارفرما چک ۲۰۰ تومن اجرا گذاشته که بابت حسن انجام کار بوده. ولی داخل چک ننوشتم بابت حسن انجام کار. / اگر بگن به من پول قرض دادن و پولهایی که بحسابم زدن قرض دادن بهم چی؟و اینکه من نه بیمه بودم نه عیدی و موارد دیگه رو بهم دادن ایا اصلا شاملم میشه؟و بابت اون ۳۰ درصد میگن قرارداد اجاره امضا کردم و اصلا اداره کار و دادگاه به شکایتم رسیدگی نمیکنه

    پاسخ
    • دادپویان حامی
      اکتبر 15, 2022 11:34 ق.ظ

      سلام دعوای استرداد لاشه چک مطرح و با شهادت شهود ثابت کنید چک بابت تضمین حسن انجام تعهدات بوده است.

      پاسخ
    • سلام وقت بخیر کار فرما چک زمانت من رو نمیده میتونم ازش شکایت کنم به خاطر ندادن چک ضمانت
      ضمنا من هیچ سندی از بابت اینکه چک را به عنوان ضمانت دادم ندارم
      ممنونم از وب مفیدتون

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر خسته نباشید
    من رشتم حسابداریه و به عنوان یک کارآموز در یک شرکت که مربوط به حسابداری نیست دارم کار میکنم و حسابدار اونجا همسر مدیر شرکت هستند و کارهای پروژه ای انجام می‌دهد و به من آموزش میدن الان بهم گفته که یا از دانشگاه یک نامه بگیرم و ببرم براش یا یک چک در وجه خودش بهش بدم بدون تاریخ و قرارداد هم نمیبنده باهام، من چک بخوام بدم هم در وجه شرکت مینویسم براش و برای حسن انجام کار آیا وقتی قراردادی نمینویسه اون نوشته حسن انجام کار روی چک به تنهایی تضمین کننده این هست که بعدا نتونه ازش سواستفاده کنه؟

    پاسخ
  • سلام
    بنده مدت 5سال در یک شرکت نرم افزاری مشغول بودم که موقع عقد قرارداد از من بابت حسن انجام کار سفته گرفتن،
    چند ماه پیش از من روی برگه ای جدا تعهد گرفتن که در شرکت های مشتری استخدام نشوم به مدت 2سال ،
    سوالم این هست که اگر من بعد از استعفا در شرکتهای مشتری استخدام شوم سفته ای که بابت حسن انجام کاردادم قابلیت به اجرا گذاشتن دارد ؟
    چه تبعاتی برای من دارد؟

    پاسخ
  • سلام من یکم اذر با موسسه ای قرارداد بستم و اول کار ازمن چک صدتومنی به تاریخ اخر ماهی که کارم رو شروع کردم در وجه موسسه گرفتن و اجازه ندادن داخلش بنویسم برای ضمانت،بعداز ۶ روز اتمام همکاری زدن و البته که ماه اول بعنوان کاراموز استخدام کردن ،داخل قرار داد نوشتن که به هردلیلی اتمام همکاری شد چک یک سال باید بمونه، حالا این چک خطری داره برای ما؟و اینکه. دخل سامتنخ صیلدی نوشتیم برای ضمانت

    پاسخ
  • سلام من ۶ ماه برای شرکتی کار کردم و بعد خارج شدم.۳۰۰ میلیون چک ضمانت حسن انجام کار از من دارن.حق و حقوقم رو کامل ندادن و بعد ۵ ماه و ۳بار شکایت من به وسیله اشنایی که در اداره کار دارن مدام کارشکنی میکنن.حتی سر جلسه دادگاه هم‌ حاضر نمیشن.۱۰ ماهه از شرکت خارج شدم ولی به بهانه شکایتی که کردم چک منو برنمیگردونن.ایا نگه داشتن چک ضمانت اونم بعد از این همه مدت قطع همکاری غیرقانونی نیست؟باید به کجا شکایت کنم.اداره کار گفت ضمانت به ما مرتبط نیست.

    پاسخ
  • سلام، بعد از استعفا و توافق با کارفرما برای ترک کار شرکت تا چه مدت می تواند چک ضمانت حسن انجام کار را تحویل ندهد؟؟

    پاسخ
    • دادپویان حامی
      ژانویه 15, 2023 5:19 ب.ظ

      سلام به محض اتمام کار باید عودت داده شود مگر اینکه طبیعت کار به نحوی باشد که نتایج کار بعدا معلوم شود.

      پاسخ
  • سلام و عرض ادب، من دوسال برای یک شرکت گردشگری کار می‌کردم که برای ضمانت حسن انجام کار چکی به مبلغ ۵۰میلیون تومن ازمن اخذ کردند، اونها منو بدون هیچ توضیحی اخراج کردند و حق و حقوقات من رو ندادند.به همین دلیل به اداره کار مراجعه کردم و رای هم آوردم ولی همون مجموعه بخاطر گذشتن از حق و حقوقاتم چک ضمانت من رو به صورت سوری به شخصی دیگه واگذار کرد و اون شخص هم چک رو برگشت زد.حالا سوال من اینه که واقعا چک ضمانت هیچ مصونیتی نداره و اون میتونه این کارو بکنه؟من با یه وکیل مشورت کردم و گفت چون چک رو واگذار کرده قانون حق رو به اون میده و من محکوم میشم و حتی میتونه اموال صاحب چکم که مامانمه رو ضبط کنه و براش حکم جلب بگیره!آیا راهی برای اثبات این موضوع هست که اون مجموعه خیانت در امانت کرده؟

    پاسخ
    • دادپویان حامی
      می 31, 2023 12:07 ب.ظ

      با سلام. در صورتیکه ثابت کنید چک از بابت حسن انجام کار در ید شرکت بوده می توانید چک را باز پس گیرید.

      پاسخ
  • سلام من برای استخدام ۳۰ تومن سفته دادم اما نذاشتن درج کنم حسن انجام کار و یادم نمیاد توی قرار داد قید شده یا نه و من به دلایلی ترک کار کردم و به صورت روز مزد کار میکردم اما گفتن باید فایل های باز رو تکمیل کنم بعد سفته هارو بدن منم صورت جلسه نوشتم که تا تاریخ مشخص اطلاعات مورد نیازم رو بفرستن تا منم تا تاریخ مشخص براشون انجام بدم بعد از اون سفته هارو بدن اما توی اون تاریخ نفرستادن و من پیگیر کردم اما گفتن درگیرم میفرستن نفرستادن و ۹ ماه گذشت و من گفتم سفته هام رو بدید شما به صورت جلسه پایبند نبودید منم نتونستم بفرستم . اونا میگن که باید اول فایل رو انجام بدی و بعد بهت میدیم و من دیگشرایط انجام اون کار رو ندارم بعدم بدون هیچ دستمزدی از من اون کار رو میخوان داخل خونه انجام بدم . من چطور میتونم سفتههامرو بگیرم و اینکه اگه نگیرم بعدا به مشکل میخورم؟

    پاسخ
  • بنده در چکی که بابت تضمین قرارداد به کارفرما دادم عنوان را : بابت حسن انجام کار شماره قرارداد … نوشتم ، ایا این چک با توجه به ننوشتن کلمه ضمانت قابلیت وصول توسط کارفرما را دارد ؟ یا به صورت حقوقی میشود ؟

    پاسخ
    • دادپویان حامی
      می 31, 2023 12:07 ب.ظ

      با سلام. بله امکان وصول آن وجود دارد.

      پاسخ
      • سلام درشرکتی بمدت یکسال کار کردم و مبلغ ۳۰ میلیون سفته ب شرکت و پشت ان نوشتم بابت حسن انجام کارحال طلب خودراازطریق دادگستری دریافت کردم ولی صاحب شرکت سفته های من را برنمیگرداند باید چکار کنم؟

        پاسخ

پرسش و پاسختان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید