مهمترین هدفی که وکیل متخصص ورشکستگی می بایست با اشراف به قوانین و مقررات روز کشور که جهت تدوین قواعد ورشکستگی مقرر گریده است لحاظ نماید حفظ منافع طلبکاران ورشکسته می باشد که این امر با ایجاد شرایط برابر برای کلیه طلبکاران و ممنوعیت تاجر از مداخله در اموالش و حتی ارائه مشاوره صحیح در نحوه طرح دعاوی ورشکستگی علیه ورشکسته صورت می گیرد. در مقام رسیدگی به ورشکستگی الزاما باید توان مالی شخص، حیثیت اقتصادی وی و معادلات تجاری تاجر ورشکسته با سایر تجار مدنظر قرارداده شود.
لزوم مراجعه به وکیل متخصص ورشکستگی
با توجه به مجازات های مقرر در امور ورشکستگی برای اشخاص مقصر و متخلف در امور تجاری و مطالبات پرداختی به طلبکاران و هزینه های مطروحه در دعاوی ورشکستگی و امور تصفیه، بهره گیری از دانش حقوقی و تجربه و تخصص یک وکیل متخصص دعاوی ورشکستگی و اطلاع کافی از قوانین بروز کشور و مقررات وآیین نامه های موجود در این زمینه برای اشخاص حقیقی یا اشخاص حقوقی که در شرف ورشکستگی هستند می تواند تا حد امکان از پرداخت جریمه های سنگین برای ورشکسته و مجازات های مقرر و از همه مهمتر از هزینه های بسیار بالای تصفیه امور ورشکسته که پس از صدور حکم ورشکستگی برای ورشکسته آغاز می گردد جلوگیری نماید.

نکات مهم در دعاوی ورشکستگی از نظر وکیل متخصص ورشکستگی
آیا اعلام ورشکستگی به سود ورشکسته است؟
از مزایای اعلام ورشکستگی این است که تاجر مجددا می تواند با انعقاد قرارداد ارفاقی با طلبکاران، به کسب و کار خود برگردد و طلبکاران هم تدریجا طلب خود را دریافت نمایند.همچنین بنا به رای وحدت رویه شماره155- مورخ1347/12/14 دیوان عالی کشور از تاریخ توقف تاجر ورشکسته یعنی تاریخی که دادگاه ازآن تاریخ به بعد تاجر یا شرکت تجاری را متوقف اعلام نموده، دیگر خسارات تاخیر تادیه به تاجر یا شرکت و ضامنین ایشان تعلق نمی گیرد و این مهمترین امتیاز حکم ورشکستگی می باشد. برای تحقق ورشکستگی ضرورت دارد که اولاً شخص، تاجر باشد و یا در مورد شرکت، باید تجاری و بازرگانی باشد که اعمال تجاری در ماده ۲ قانون تجارت ذکر شده است و ثانیاً شرکت بازرگانی و شخص تاجر از پرداخت دیون خود درمانده یا متوقف گردد. البته همین که تاجر علی رغم داشتن سرمایه و کارخانه بازهم توان پرداخت بدهیهای خود را از دارایی های موجود نداشته باشد تاجر یا شرکت متوقف تلقی می گردد.
فسخ قراردادهای جاری ورشکسته
منظور از قراردادهای جاری قراردادهایی است که تاجر ورشکسته قبل از صدور حکم ورشکستگی با اشخاص ثالث منعقد کرده و به گونه ای است که استمرار داشته یا در حال اجراست ؛ از قبیل قرارداد کار و وکالت که به صدور حکم ورشکستگی فسخ نمی شوند . بنابراین کسانی که چنین قراردادهایی با تاجر منعقد کرده اند ، اصولا باید تعهدات خود را به اجرا در آورند، حتی اگر در قرارداد شرط شده باشد که در صورت ورشکستگی تاجر، طرف مقابل بتواند معامله را فسخ نماید، نظر به اینکه قید شرط خلاف در قرارداد، در اجرای این قاعده تاثیری نخواهد داشت ، نمی تواند قرارداد را فسخ نماید.
طرح دعوا علیه ورشکسته
ورشکستگی یک تاجر قطعا موجب اختلال در امور تجاری سایر تجار و شیوع بیرویه آن اثرات نامطلوبی بر اقتصاد ملی خواهد داشت بنابراین چنانچه متضررین از این امر بخواهند به صورت جدی علیه ورشکسته اقدام نمایند می توانند از طریق مراجع قضایی موضوع را پی گیری نمایند.
دعوای خواهان در دعوای حقوقی علیه ورشکسته یا در دعوای کیفری علیه ورشکستگی باید مستند به دلیل باشد در غیر این صورت ولو اینكه شخص ورشکسته به عنوان خوانده دعوا هم سكوت كرده باشد خواهان محكوم به بی حقی خواهد بود.بنابراین بهره گیری از دانش حقوقی و دریافت مشاوره از وکیل متخصص درامور ورشکستگی که تجربه کافی در طرح این گونه دعاوی را دارد، در این زمینه می تواند راهگشا باشد.
دادگاه صالح جهت اعلام ورشکستگی
از حیث صلاحیت ذاتی، رسیدگی به جرم ورشکستگی(تقصیر و تقلب)، در صلاحیت دادگاههای عمومی جزایی است، لیکن از حیث صلاحیت محلی دادگاه محل اقامت تاجر صالح به رسیدگی است مقررات این امر صرفا شامل بازرگانانی که معاملات خود را مطابق ماده 2 قانون تجارت انجام داده اند، میشود .
در رسیدگی به دعوای ورشکستگی قاضی رسیدگی كنند به دعوی مخیر است قبل از صدور حكم توقف در صورتی كه امیدی به ادامه كار تاجر داشته باشد هیات طلبکاران را برای مشاوره در انعقاد قرارداد ارفاقی دعوت نماید اما اگر تاجر بدهكار در مهلت های تعیین شده نتوانست دیون خود را پرداخت نماید دراین صورت دادگاه می تواند حكم ورشكستگی و تصفیه اموال تاجر مزبور را صادر نماید.
خدمات حقوقی وکیل امور ورشکستگی
موسسه حقوقی بین المللی دادپویان حامی با بهره گیری از وکلای پایه یک دادگستری آماده ارائه هر گونه خدمات حقوقی و وکالت در مراجع حقوقی و کیفری در امور ورشکستگی توسط وکیل متخصص ورشکستگی می باشد .خدمات حقوقی موسسه در این حوزه شامل وکالت در دعاوی ورشکستگی و مشاوره حقوقی تخصصی می باشد .جهت بهره مندی از خدمات حقوقی تخصصی با موسسه تماس حاصل فرمایید .
12 پرسش و پاسخ. ارسال پرسش و پاسخ جدید
سلام و عرض ادب. شرکت ما که حکم ورشکستگی آن صادر شده، تسهیلاتی از دو بانک دریافت نموده که سالانه تمدید می شد.آخرین بار پس از تاریخ توقف با آنها قرارداد منعقد کردیم که پس از مدتی این بانکها برای وثائق ما اجرائیه دادن آیا با حکم ورشکستگی شرکت این اجرائیه ها از اعتبار ساقط می شوند؟
می توانید در دادگاه دعوا طرح نموده و عملیات اجرایی را متوقف نمایید
سلام. اگر انعقاد قرار داد با بانک جهت دریافت تسهیلات پس از تاریخ توقف شرکت باشد آیا بهره های این بانکها از تاریخ توقف و ورشکستگی عملیات تجاری شرکت صفر خواهد شد؟
از تاریخ توقف صرفا خسارات تاخیر تادیه قابل دریافت نیست.
با سلام آیا با صدور حکم ورشکستگی تسهیلات بانکی که از بانک گرفتم هم جز دیون به حساب میاد؟؟
بله وامهای بانکی جز دیون شما محسوب خواهد شد.
سلام. کاسب جزء اگر نتواند محکوم به را پرداخت نماید معسره یا مقررات ورشکستگی در موردش اجرا میشه؟
خیر کسبه جزء بنا به ماده 512 قانون آیین دادرسی مدنی چنانچه از پرداخت محکوم به یا حتی هزینه دادرسی عاجز باشد مشمول مقررات ورشکستگی نمی شود و باید دادخواست اعسار دهد.
سلام و عرض ادب بنده دوبار با موسسه شما تماس گرفتم اما نشد ارتباط برقرار کنم من وقت حضوری میخواستم آدرستونو لطف میکنید بفرمایید و اینکه بفرمایید چه ساعت هایی در روز وکلا حضور دارند؟
با سلام و سپاس از همراهی شما
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید،به شماره 09123034393 در واتساپ پیام دهید ، تا با شما هماهنگی لازم انجام شود
وقت بخیرجناب بنده حدود 6 سال گذشته مبلغی را به پیمانکاری قرض داده ام.که متاسفانه ایشان از برگرداندن طلبم سر موعد مقرر سر باز زدن و متواری شدن.بعد از اینکه شکایت کردم ، ایشان محکوم به پرداخت شدن.بعد از 4سال موفق به جلب شدم.حال این بابا بعد از جندین بار درخواست اعسار که بی نتیجه بود اقدام به درخواست ورشکستگی نموده.شکایت بنده علیه شخص و شرکت ایشان میباشدآیا اگر ایشان موفق به اثبات ورشکستگی شود شکایتی که علیه خود شخص داشتم و رای علیه ایشان گرفتم بی اثر میشود؟
سلام خیر.