مراحل ثبت علامت تجاری

ثبت علامت تجاری و مراحل ثبت

شرکت ها و موسسات جهت بهره برداری از ساز و کارهای حمایتی پیش بینی شده توسط قانون گذار، علاقه مند به ثبت علامت تجاری می باشند.

ثبت علامت تجاری

ثبت علامت تجاری

مزایای ثبت علامت تجاری

ثبت علامت تجاری دارای مزایایی به شرح ذیل می باشند:

۱-حق استعمال انحصاری حق تنها برای شخصی که علامت تجاری به نام او ثبت گشته است، شناخته می شود.

۲-مصرف کنندگان می توانند محصولات را از یکدیگر متمایز نمایند.

۳-سبب معروفیت شرکت و موسسه می گردد.

۴-ثبت علامت تجاری می تواند سبب ایجاد ارزش افزوده سهام گردد و بدین وسیله درآمد شرکت افزایش می یابد.

۵-صاحب حق می تواند اجازه استفاده امتیاز از علامت تجاری را به دیگر اشخاص اعطا کند و منبع درآمد برای شرکت باشد.

اشخاص ذی صلاح برای کسب حق مالکیت بر علائم تجاری

طبق ماده ۳۱ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری، حق استفاده انحصاری از یک علامت به کسی اختصاص دارد که آن علامت را مطابق مقررات ثبت نموده باشد.

شرایط ثبت

افراد، شرکت ها، موسسات و کارخانه ها ملزم به رعایت مقررات  و ماهوی تعیین شده از سوی قانون گذار می باشد. عدم رعایت مقررات شکی و ماهوی می تواند مانع از ثبت علامت تجاری در مرجع ثبتی گردد.

شرایط ماهوی ثبت علامت تجاری

مهم ترین موضوعی که اشخاص در زمان ثبت علائم تجاری می بایست به آن دقت نمایند این است که علامت تجاری بتواند سبب تمایز کالا و خدمات یک موسسه از کالا و خدمات موسسه دیگر گردد، متقاضی ثبت علامت تجاری می بایست دقت نماید که علامت قبلا به نام دیگری ثبت نگشته و یا تاریخ تقاضای ثبت آن مقدم یا دارای حق تقدم برای همان کالا و خدمات که موجب فریب و گمراهی افراد گردد، نباشد. همچنین علامت تجاری نباید عین یا به طرز گمراه کننده ای شبیه یا ترجمه یک علامت یا نام تجاری باشد که برای همان کالاها یا خدمات مشابه متعلق به موسسه دیگری در ایران معروف است.

اشخاص در زمان ثبت علامت تجاری می بایست دقت لازم را مبذول دارند تا علامتی که قصد ثبت آن را دارند مخالف موازین شرعی یا نظم عمومی یا اخلاق حسنه نباشد، همچنین علامت تجاری نباید عین یا تقلید نشان نظامی، پرچم یا سایر نشان های مملکتی یا نام اختصاری یا حروف اول یک نام یا نشان رسمی متعلق به کشور، سازمان های بین الدولی یا سازمان هایی که تحت کنوانسیون بین المللی تاسیس شده اند، با موارد مذکور یکی از اجزاء آن علامت باشد؛ مگر آنکه توسط مقام صلاحیت دار کشور مربوط یا سازمان ذی ربط اجازه استفاده آن را صادر نماید.

ضمانت اجرای عدم رعایت مقررات ماهوی ثبت علامت تجاری

چنان چه مرجع ثبت اظهارنامه را به دلیل آن که علامت عین یا شبیه علامت دیگری تشخیص داده شده یا قبلا به اسم دیگری ثبت شده یا تقاضای ثبت شده باشد یا شباهت از شکل و ظاهر و کتابت و یا سایر ویژگی ها یا علامت دیگری که ثبت یا تقاضای ثبت شده رد کند ، متقاضی می تواند ظرف معلت مقرر قانونی نسبت به رد اظهارنامه خود در کمیسیون ماده ۱۷۰ اعتراض نماید .

شرایط شکلی ثبت علامت تجاری

متقاضی ثبت علامت تجاری می بایست شخصا یا توسط وکیل خود، اظهارنامه ثبت علامت را به مرجع ثبت تقدیم نماید. در صورتی که اظهارنامه توسط نماینده قانونی درخواست شده باشد، می بایست یک نسخه اصلی نمایندگی ضمیمه اظهارنامه گردد. چنانچه علامت تجاری به صورت گرافیکی باشد، متقاضی می بایست ده نمونه از علامت به صورت گرافیکی که با علامت الصاق شده روی اظهارنامه یکسان بوده و ابعاد آن ۱۰*۱۰ سانتی متر مربع می باشد را ضمیمه اظهارنامه نماید. اگر علامت به صورت گرافیکی نباشد ده نمونه از کپی یا تصویر علامت حداکثر در همین ابعاد و به نحوی که مرجع ثبت مناسب تشخیص دهد، ضمیمه اظهارنامه نماید.

ملاک حق تقدم علامت تجاری

اظهارنامه ثبت علامت تجاری در ۲ نسخه تنظیم می گردد. مرجع ثبت پس از دریافت اظهارنامه و ضمائم مربوط و احراز شرایط مقرر آن را در دفتر ثبت وارد کرده و بر روی هر نسخه از اظهارنامه، تاریخ دریافت اظهارنامه و شماره آن را قید می نماید و نسخه دوم آن را که دارای همان مشخصات نسخه اصلی می باشد، بعد از امضا و مهر و قید تاریخ (ساعت، روز، ماه، سال) به عنوان سررسید به متقاضی تحویل خواهند داد.

چنانچه شخصی مدعی وجود الویت در ثبت علامت تجاری باشد، مرجع ثبت شماره اظهارنامه، ساعت، روز، ماه و سال را مدنظر قرار می دهد.

رفع نقص از اظهارنامه ثبت علامت تجاری

مرجع ثبت مکلف است ظرف ۳۰ روز از تاریخ وصول، اظهارنامه و ضمائم آن، همچنین تطبیق  طبقه یا طبقات اعلامی با طبقه بندی بین المللی مورد بررسی قرار دهد. مرجع ثبت چنانچه پس از بررسی ایرادات و نواقصی را در اظهارنامه و ضمائم آن مشاهده کند مراتب را به صورت مکتوب و با قید جزئیات به متقاضی ابلاغ می کند تا ظرف مهلت مقرر اقدام به رفع نقص نماید. متقاضی در صورتی که ساکن ایران باشد ظرف ۳۰ روز و برای اشخاصی که مقیم خارج از کشور باشند ظرف ۶۰ روز از تاریخ ابلاغ است. چنانچه متقاضی در مهلت مقرر قانونی به هر علتی نتواند نواقص اعلامی را رفع نماید. مرجع ثبت، اظهارنامه را رد و مراتب را کتبا با ذکر علت یا علل رد به متقاضی ابلاغ می کند .

گواهی ثبت علامت تجاری

مرجع ثبت پس از پذیرش اظهارنامه ثبت علامت، مراتب را به متقاضی ابلاغ وآگهی مربوط را جهت اطلاع عموم منتشر می‌نماید و گواهینامه ده سال حمایت از مالکیت علامت تجاری را به صاحب علامت تقدیم می نماید . با پایان مهلت ده ساله مالک می بایست نسبت به تمدید گواهینامه اقدام نماید .

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 20 =