اعتراض به آراء تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری

اعتراض به آراء سازمان تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری ،فرصتی است که قانون گذار در اختیار شاکی قرار داده است تا چنانچه نسبت به آراء صادره از هیات های تشخیص مطالبات سازمان تامین اجتماعی معترض باشد.بتواند اعتراض خود را در این مرجع مطرح نماید.

در چه مواردی میتوان به آراءسازمان تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری اعتراض نمود؟

یکی از دادگاه های اختصاصی اداری ، هیات های تشخیص مطالبات سازمان تامین اجتماعی است.آرائی که از این هیات ها صادر می شود قطعی است.اما ممکن است پس ازصدور رای در هیات های بدوی ویا تجدیدنظر شعب تشخیص مطالبات سازمان تامین اجتماعی،طرفین دعوا،اعتراضی نسبت آراء داشته باشند. دراین صورت چنانچه اعتراض آنها نسبت به موارد ذیل باشد،میتوانند با طرح دعوا دردیوان عدالت اداری تقاضای نقض آراء قطعی را مطرح نمایند.

  • اعتراض نسبت به عدم رعایت مقررات شکلی از لحاظ مخالفت با مقرره های شرع یا قانون.
  • عدم رعایت قوانین موضوعه ماهوی توسط شعب.

نحوه رسیدگی دیوان عدالت اداری در اعتراض به آراء سازمان تامین اجتماعی

نحوه رسیدگی دیوان شکلی میباشد.رای صادره از دیوان عدالت اداری نهایی می باشد.یعنی آخرین مرحله رسیدگی قضایی به اختلاف کارفرما و سازمان تامین اجتماعی در حق بیمه ، خسارت تاخیر و جریمه های نقدی ناشی از اجرای قانون تامین اجتماعی و … پس از رسیدگی در این مرحله ، نهایی میگردد .و چنانچه در سابق اجرا نشده باشد ، پس از این مرحله به اجرا گذاشته می شود

لازم به ذکر است که….

در رسیدگی دیوان عدالت اداری ، چنین نیست که موضوع با همه جوانب آن مورد رسیدگی قرار گیرد. بلکه دیوان عدالت اداری از جهت نقض قوانین و مقررات رای صادره را مورد بازنگری قرار می دهد. و چنانچه از این نظر دارای اشکال و ایرادی باشد رسیدگی مینماید.در قانون دیوان عدالت اداری نیز این امر بیان شده است. دربند۲ماده۱۰دیوان عدالت اداری آمده است که چنانچه، احراز وتشخیص درمخالفت با قانون و شرع ،باشد نسبت به نقض آن اقدام مینماید.

دیوان عدالت اداری ،رای صادره ازهیات های تشخیص مطالبات سازمان را درصورتیکه موافق قوانین ومقررات صادر شده باشد ابرام (تائید) مینماید. و در صورتی که مخالف قوانین و مقررات صادر شده باشد نقض می نماید.

نظر دیوان مبنی بر نقض رای صادره از هیات های تشخیص مطالبات

چنانچه نظر دیوان مبنی بر نقض رای صادره از هیات های تشخیص مطالبات باشد(نقض ماهوی).پس ازنقض رای ،دیوان موظف است،موضوع مورد اختلاف راجهت صدور رای جدید به هیات های تشخیص مطالبات اعاده نماید. مرجع مذکور نیز مکلف است با توجه به نظردیوان ، مجددا وارد رسیدگی شود و رای دیگری راصادر نماید.

به عبارت دیگرچنانچه،موضوع  مطروحه دردیوان عدالت اداری،واجد جنبه ماهوی باشد،بایستی پرونده جهت بررسی به آخرین شعبه رسیدگی کننده رای قطعی ارجاع گردد.اما چنانچه فاقد جنبه ماهوی باشد ضمن نقص رای صادره،خود دیوان رسیدگی مینماید.

پس ازصدور رای بدوی ازدیوان عدالت اداری،طرفین میتوانند ظرف مهلت۲۰روز درشعبه تجدیدنظر دیوان اعتراض خود را ثبت نمایند.

در این مرحله چنانچه رای صادره هیات های تشخیص توسط دیوان نقض گردد.سبب میشود که اجرای رای تا زمان رسیدگی و صدور رای جدید هیات های تشخیص مطالبات متوقف شود.از موارد دیگری که سبب توقف رای در دیوان میگردد میتوان به دستور موقت اجرای احکام در دیوان عدالت اداری اشاره نمود.چنانچه رایی صادر و قطعی گردد،به اجرا گذاشته میشود وحتی طرح آن دردیوان عدالت اداری نیز مانع اجرا نمیگردد.اما با درخواست دستورموقت میتوان از اجرای رای پس از قطعی شدن جلوگیری نمود

دیوان عدالت اداری نسبت به آرای قطعی شده رسیدگی مینماید. وچنانچه رای قابلیت تجدیدنظرداشته باشدبه دیوان راه پیدا نمیکند.فلذا به رایی قطعی گفته میشود که دیگر درمراجع بدوی وتجدیدنظرهیات های تشخیص قابل رسیدگی نباشد و لازم الاجرا باشد.

ازدیگرموارد صلاحیت دیوان عدالت اداری، درخصوص مصوبات آیین نامه ها وبخشنامه های سازمان تامین اجتماعی میباشد.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

‫19 نظر

  • گودرزخسروی

    سلام‌بنده‌جانبازهستم‌وبرای‌کسری‌دودرصدکه‌ازحقوقم کسرمیشود‌شکایت‌کردم‌ودیوان‌عدالت‌به‌نفع‌من‌رای‌داده‌وتامیین‌اجتماعی‌اعتراض‌کرده‌حالا‌راهنماییم‌کنید‌چکار‌کنم

    بهمن ۲۸, ۱۴۰۱ در ۰۱:۳۱
    • دادپویان حامی

      پس از قطعیت رای در دیوان بیمه موظف به اجرای آن است

      اسفند ۲۱, ۱۴۰۱ در ۱۵:۵۱
  • رحمان حسین آبادی

    درود سپاس شرکتی هستم کارهای کالیبراسیون انجام میدهم در بعضی مواقع یک سری دستگاه ها را از طریق همکاران در محل شرکت خودشان وتوسط پرسنل ثابت خودشان انجام داده می شود که فاکتوری میباشد حال هیئت رای براین که باید مفاصاحساب برای فاکتور های فوق از شرکتها دریافت نمایم با توجه به اینکه شرکت هایی که کلیه مصالح وکار در شرکت و با پرسنل ثابت انجام میشو د نیاز به مفاصا نیست و در ضمن یک سری از خرید اموال و هزینه های مصرفی را هم هیئت رای بیمه تعلق گرفته آیا این رای منطقی هست من باید چه کار کنم دیوان شکایت کنم راهنمایی کنید ممنون

    بهمن ۲۳, ۱۴۰۱ در ۱۰:۱۷
    • دادپویان حامی

      با سلام در دیوان طرح مسئله کنید

      اسفند ۲۱, ۱۴۰۱ در ۱۵:۵۵
  • محمد رضا

    سلام و درود، بنده از سال ۱۳۹۸ در واحد کسبی هم از طریق کارفرما و هم به صورت اقرار کتبی اعلام اتمام کار کردم و بیمه من از همان تاریخ در محل دیگری پرداخت می شد، پس از مدتی در سال ۹۹ برای کارفرما فرمی مبنی بر اعلام بدهی ارائه شده که پس از پیگیری سال ۱۳۹۸ بدهی مورد اعلام منتفی گردید. اما در سال ۱۴۰۰ مجدد برای کارگاه برای ۶ ماهه نخست اعلام بدهی شد، که با مراجعه به شعبه قرار بر لغو شد، که این مهم اتفاق نیفتاد و اکنون با جریمه قطعی شده است، الان چگونه می تونم بدهی را با توجه به قطعی شدن منتفی کنم؟

    خرداد ۲۹, ۱۴۰۱ در ۲۰:۲۳
    • دادپویان حامی

      سلام باید اعتراض بزنید و سپس در صورت عدم حصول نتیجه در دیوان عدالت اداری شکایت نمایید

      تیر ۱۰, ۱۴۰۱ در ۱۰:۴۳
  • رضا

    سلام با عرض سلام ما یک شرکت خصوصی هستیم هیات تجدید نظر رای داده جهت حسابرسی سال ۹۷ میخواستم به دیوان عدالت اداری شکایت کنم چطوری باید شکایت کنم مبلغی که هیات تجدید نظر اعلام کرده باید پرداخت کنم بعد شکایت کنم یا اینکه لازم نیست پرداخت کنم چقدر فرصت داریم شکایت کنیم ؟

    اردیبهشت ۴, ۱۴۰۱ در ۰۹:۳۲
    • دادپویان حامی

      سلام با دفتر تماس حاصل فرمایید

      اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۱ در ۱۷:۱۱
  • رضا

    سلام. با تشکر از ارائه مطالب مفیدتون
    پیمانکار اداره دولتی هستم که قرارداد مرا فسخ نموده، نامه فسخ هم دارم. به رای بدوی تامین اجتماعی اعتراض کردم، هیات را بدون دعوت برگزار و رای را ابلاغ نکردن، رای قطعی شد. و اجرا گذاشته شد. دیوان تحت چه عنوانی می تونم دادخواست بدهم؟ توقف در اجرا را به چه صورت مطرح کنم؟

    فروردین ۱۴, ۱۴۰۱ در ۱۲:۳۲
    • دادپویان حامی

      سلام جهت بررسی مدارک با دفتر تماس حاصل فرمایید .

      فروردین ۲۷, ۱۴۰۱ در ۱۱:۰۵
  • آیت

    از زمانی که اعتراض به رای بدوی ثبت میشه چقدر باید طول بکشه که هیات تجدید نظر تشکیل بشه؟

    اسفند ۲, ۱۴۰۰ در ۱۷:۵۹
    • دادپویان حامی

      سلام بستگی به حجم پرونده های شعبه دارد

      اسفند ۷, ۱۴۰۰ در ۱۰:۳۳
  • سعید مستانی

    سلام بنده دربیمارستان در رسته خدمات مشغول ب کار هستم و برای سختی کار اقدام کردم ولی ۳ سال از بیست سال را عنوان شغلی را متفاوت با قانون سختی کار زدن من باید چکار کنم ب کجا باید مراجعه کنم ک عنوان شغلی من درست شود

    ممنون

    بهمن ۱۷, ۱۴۰۰ در ۰۰:۵۰
    • دادپویان حامی

      سلام در اداره کار شکایت نمایید

      بهمن ۲۳, ۱۴۰۰ در ۱۰:۳۵
  • علی بابامحمدی درجزی زاد

    نمیدونم باید چکارکنم و کجا شکایت کنم. لطفا کمکم کنید. پول سختی کار اون دوسال خودم میدم. پیمانکار هم هنوز هست و گواهی داده که اینجانب دوسال دراین شرکت بودم. هیت بیمه تامین اجتماعی قبول نمیکنه

    دی ۲۲, ۱۴۰۰ در ۱۶:۵۸
  • علی بابامحمدی درجزی زاد

    باسلام. اینجانب در یک شرکت کارمیکنم که سختی کار داره و بیست سال کامل کار کردم. برای بازنشستگی تامین اجتماعی بابت سال ۸۱و۸۲ که با پیمانکار در همان شرکت کار کردم و الان قرارداد ندارم از ازاون زمان. هیت تامین اجتماعی میگن یا قرارداد بیاربابت اون دوسال یا دوسال اضافه بمون. لطفا کمکم کنید.

    دی ۲۲, ۱۴۰۰ در ۱۶:۵۴
    • مدیریت

      سلام در اداره کار از کارفرما شکایت کنید تا ضمن حکم اداره کار رابطه استخدامی شما برای اون دو سال احراز شود.

      دی ۲۸, ۱۴۰۰ در ۰۹:۳۲
    • الاام

      سلام . بنده میخواستم یه اعتراض به رای بدوی سازمان تامین اجتماعی بزنم .ممکنه در خصوص نوشتن متن کمکم کنید .

      فروردین ۹, ۱۴۰۱ در ۰۸:۰۸
      • دادپویان حامی

        سلام با دفتر تماس حاصل فرمایید

        فروردین ۲۷, ۱۴۰۱ در ۱۱:۰۰

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    7 + 2 =