اعتراض به آراء سازمان تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری ،فرصتی است که قانون گذار در اختیار شاکی قرار داده است تا چنانچه نسبت به آراء صادره از هیات های تشخیص مطالبات سازمان تامین اجتماعی معترض باشد.بتواند اعتراض خود را در این مرجع مطرح نماید.
در چه مواردی میتوان به آراءسازمان تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری اعتراض نمود؟
یکی از دادگاه های اختصاصی اداری ، هیات های تشخیص مطالبات سازمان تامین اجتماعی است.آرائی که از این هیات ها صادر می شود قطعی است.اما ممکن است پس ازصدور رای در هیات های بدوی ویا تجدیدنظر شعب تشخیص مطالبات سازمان تامین اجتماعی،طرفین دعوا،اعتراضی نسبت آراء داشته باشند. دراین صورت چنانچه اعتراض آنها نسبت به موارد ذیل باشد،میتوانند با طرح دعوا دردیوان عدالت اداری تقاضای نقض آراء قطعی را مطرح نمایند.
- اعتراض نسبت به عدم رعایت مقررات شکلی از لحاظ مخالفت با مقرره های شرع یا قانون.
- عدم رعایت قوانین موضوعه ماهوی توسط شعب.
نحوه رسیدگی دیوان عدالت اداری در اعتراض به آراء سازمان تامین اجتماعی
نحوه رسیدگی دیوان شکلی میباشد.رای صادره از دیوان عدالت اداری نهایی می باشد.یعنی آخرین مرحله رسیدگی قضایی به اختلاف کارفرما و سازمان تامین اجتماعی در حق بیمه ، خسارت تاخیر و جریمه های نقدی ناشی از اجرای قانون تامین اجتماعی و … پس از رسیدگی در این مرحله ، نهایی میگردد .و چنانچه در سابق اجرا نشده باشد ، پس از این مرحله به اجرا گذاشته می شود
لازم به ذکر است که….
در رسیدگی دیوان عدالت اداری ، چنین نیست که موضوع با همه جوانب آن مورد رسیدگی قرار گیرد. بلکه دیوان عدالت اداری از جهت نقض قوانین و مقررات رای صادره را مورد بازنگری قرار می دهد. و چنانچه از این نظر دارای اشکال و ایرادی باشد رسیدگی مینماید.در قانون دیوان عدالت اداری نیز این امر بیان شده است. دربند۲ماده۱۰دیوان عدالت اداری آمده است که چنانچه، احراز وتشخیص درمخالفت با قانون و شرع ،باشد نسبت به نقض آن اقدام مینماید.
دیوان عدالت اداری ،رای صادره ازهیات های تشخیص مطالبات سازمان را درصورتیکه موافق قوانین ومقررات صادر شده باشد ابرام (تائید) مینماید. و در صورتی که مخالف قوانین و مقررات صادر شده باشد نقض می نماید.
نظر دیوان مبنی بر نقض رای صادره از هیات های تشخیص مطالبات
چنانچه نظر دیوان مبنی بر نقض رای صادره از هیات های تشخیص مطالبات باشد(نقض ماهوی).پس ازنقض رای ،دیوان موظف است،موضوع مورد اختلاف راجهت صدور رای جدید به هیات های تشخیص مطالبات اعاده نماید. مرجع مذکور نیز مکلف است با توجه به نظردیوان ، مجددا وارد رسیدگی شود و رای دیگری راصادر نماید.
به عبارت دیگرچنانچه،موضوع مطروحه دردیوان عدالت اداری،واجد جنبه ماهوی باشد،بایستی پرونده جهت بررسی به آخرین شعبه رسیدگی کننده رای قطعی ارجاع گردد.اما چنانچه فاقد جنبه ماهوی باشد ضمن نقص رای صادره،خود دیوان رسیدگی مینماید.
پس ازصدور رای بدوی ازدیوان عدالت اداری،طرفین میتوانند ظرف مهلت۲۰روز درشعبه تجدیدنظر دیوان اعتراض خود را ثبت نمایند.
در این مرحله چنانچه رای صادره هیات های تشخیص توسط دیوان نقض گردد.سبب میشود که اجرای رای تا زمان رسیدگی و صدور رای جدید هیات های تشخیص مطالبات متوقف شود.از موارد دیگری که سبب توقف رای در دیوان میگردد میتوان به دستور موقت اجرای احکام در دیوان عدالت اداری اشاره نمود.چنانچه رایی صادر و قطعی گردد،به اجرا گذاشته میشود وحتی طرح آن دردیوان عدالت اداری نیز مانع اجرا نمیگردد.اما با درخواست دستورموقت میتوان از اجرای رای پس از قطعی شدن جلوگیری نمود
دیوان عدالت اداری نسبت به آرای قطعی شده رسیدگی مینماید. وچنانچه رای قابلیت تجدیدنظرداشته باشدبه دیوان راه پیدا نمیکند.فلذا به رایی قطعی گفته میشود که دیگر درمراجع بدوی وتجدیدنظرهیات های تشخیص قابل رسیدگی نباشد و لازم الاجرا باشد.
ازدیگرموارد صلاحیت دیوان عدالت اداری، درخصوص مصوبات آیین نامه ها وبخشنامه های سازمان تامین اجتماعی میباشد.
37 پاسخ
با سلام
من مدت ۱۴ سال کارهای سخت و زیان آور دارم و اداره ی کار و بهداشت و همه و همه تائید کردند فقط تامین اجتماعی زیز بار نمیره و به بهانه ی کمبود مدارک برقرار نمیکنه به نظرتون به دیوان عدالت شکایت کنم به نتیجه میرسه؟
سلام. بله. در دیوان عدالت اداری شکایت نمائید.
سلام.
بنده از زمانی که سازمان تامین اجتماعی و هم شعبه مربوطه را در دیوان عدالت اداری و تجدیدنظر دیوان عدالت اداری محکوم کردم و متأسفانه هر سال به بهانه های مختلف برای حقوق بنده مشکل ایجاد می کند چرا؟ در فیش حقوق اسفند ماه سال ۱۴۰۲ به مبلغ ۱۴۳۱۰۸۲۱ ریال کسر کردن چرا؟ مانده ۱۲۸۷۹۷۳۸۲ ریال می باشد و این در حالی است که بنده به سازمان تامین اجتماعی بدهی ندارم.
سلام. بهتر است ابتدا موضوع را از طریق اداره بازرسی سازمان تامین اجتماعی پیگیری نمائید.
سلام من سابقه کاری دریک کارگاه که برای بیش از بیست سال پیش بوده وبیمه سابقه برای چند سال رد نشده بود رو شکایت کردم.در پروسه شکایت سال قبل توسط کارفرمااون کارگاه تخریب شده و ساختمان سازی شروع شده …وزارت کار با بازرسی از چند نفر قدیمی و گواهی امضاو محضر و شاهد و …تایید کارفرما اوکی داد و تایید کردو وزارت کار رای به نفع من داد و کارفرما قبول کرد ولی در بیمه تامین اجتماعی کلی دوندگی و از من چهار شاهد محضری دیگه از همسایگی اون کارگاه برای تحقیق خواستن و ۱۰ بار من رو کشوندن با برخورد تند و..برای سوالها و نامه نگاریها….و در آخر رای دادن که به گفته بازرس تحقیقی در ۲۰ سال قبل و لیست کارگران در ان زمان و تحقیق در حال حاضر ، کمیته من را تایید نکردن……و وقتی گفتم از چ کسی وکی تحقیق کردین..گفتن تحقیق به شاهدین نیست و…..به نظرتون به دیوان عدالت با توجه به قبول کارفرما و رای مثبت کارفرما و رای منفی بیمه شکایت کنم نتیجه میده؟
سلام. با توجه به اینکه در اداره کار شکایت نموده و کارفرما نیز محکوم شما می توانید از طریق دادگاه درخواست اجرای رای اداره کار را بنمائید. چنانچه تامین اجتماعی از اجرای رای ممانعت می نماید می توایند از طریق دیوان عدالت اداری اقدام نمائید.
سلامبندهجانبازهستموبرایکسریدودرصدکهازحقوقم کسرمیشودشکایتکردمودیوانعدالتبهنفعمنرایدادهوتامییناجتماعیاعتراضکردهحالاراهنماییمکنیدچکارکنم
پس از قطعیت رای در دیوان بیمه موظف به اجرای آن است
سلام
من کارفرما هستم سال گذشته کلاً چون سال اول کارم بود پرسنل نداشتم و تو بیمه هم کد کارگاه نداشتم
یک روز که کار زیاد بود یه بنده خدایی برای کمک یک روز اومد و عدل همون روز بازرس بیمه اومد و اسمش رو نوشت
بعد از یکسال کار که رشد کرد من پرسنل گرفتم و کد کارگاه و…
بیمه برای کل این یکسال که برای اون فرد بیمه رد نشده برام جریمه محاسبه کرده
اعتراض کردم و کمیسیون تشکیل شد و خود اون فرد هم اومد و گفت که من یکروز بیشتر کار نکردم ولی با این وجود کمیسیون جریمه تاخیر این یکسال رو برای یکماه کارکرد کامل برام بریده یعنی ۳۰ برابر جریمه یک روز که در واقع اون فرد پیشم کارکرده با اینکه خودش هم اومد اونجا و گفت یکروز بیشتر نبوده، من الان از رای ناعادلانه اینا شاکی هستم چکار کنم ؟
با سلام. شما می توانید نسبت به رای کمیسیون در دیوان عدالت اداری شکایت نمائید. مهلت اعتراض به رای کمیسیون در دیوان عدالت اداری سه ماه از تاریخ ابلاغ رای می باشد.
درود سپاس شرکتی هستم کارهای کالیبراسیون انجام میدهم در بعضی مواقع یک سری دستگاه ها را از طریق همکاران در محل شرکت خودشان وتوسط پرسنل ثابت خودشان انجام داده می شود که فاکتوری میباشد حال هیئت رای براین که باید مفاصاحساب برای فاکتور های فوق از شرکتها دریافت نمایم با توجه به اینکه شرکت هایی که کلیه مصالح وکار در شرکت و با پرسنل ثابت انجام میشو د نیاز به مفاصا نیست و در ضمن یک سری از خرید اموال و هزینه های مصرفی را هم هیئت رای بیمه تعلق گرفته آیا این رای منطقی هست من باید چه کار کنم دیوان شکایت کنم راهنمایی کنید ممنون
با سلام در دیوان طرح مسئله کنید
سلام.وقتتون بخیر.بیمه تامین اجتماعی بابت چند نفر که ترک کار کردن و ترک کارشون هم اعلام شده ما رو جریمه کرده و گفتن که طی بازرسی از شعبه مشخص شده که پرسنل شاغل هستن و شما ترک کار زدین.البته بازرسی در کار نبوده ولی چون بعد از یک ماه از ابلاغ ، بدهی قطعی شده اگه ممکنه راهنماییم کنید.ممنون
با سلام. در صورتیکه رای قطعی شده است شما می توانید در دیوان عدالت اداری اعتراض نمائید.
درود بر شما. اینجانب به همراه مادر و خواهرم سال ۱۳۹۱ یک شرکت مسولیت محدود ثبت کرده و اقدام به واردات یک دستگاه خودرو نمودیم و پس از آن شرکت ما که فقط سه عضو خانواده ما هستند هیچ فعالیتی نداشته لیکن چند روز پیش و پس از تقریبا ده سال از پایان فعالیت شرکت خودرو شخصی اینجانب با حکم سازمان تامین اجتماعی توقیف سندی و فیزیکی شده و به پارکینگ منتقل شد که با مراجعه به سازمان تامین اجتماعی دریافتم که حدود ۵۸ میلیون تومان باید به این سازمان بابت حق بیمه پرداخت نمایم. سوالم این است که این حق بیمه را چرا و به ذینفعی چه کسی باید پرداخت کنم چون بجز من و خواهرم و مادرم هیچ کسی عضو شرکت نیست و شرکت نیز ده سال است که فعالیت نداشته و هیچکس از ما سه نفر هم اعتراضی نسبت به دریافت حق بیمه مطرح نکرده است. لطفاً راهنمایی بفرمایید
سلام. ممکن است حق بیمه بابت کلیه قراردادها و معاملات و فاکتورهای شما باشد. مدارک مأخوذه از سوی بیمه باید بررسی شود. جهت مشاوره و راهنمایی با دفتر تماس حاصل فرمائید.
سلام من از طریق اداره کار از کارفرما شکایت کردم و بازگشت به کار زدم و درخواست سنوات هم دادم که به مبلغ اعتراض زدم و برای بیمه بیکاری بخاطر قراردادی و کم بودن دو ماه مخالفت کردند الان میتونم اعتراض کنم چه متنی رو ارسال کنم ؟
میتونم بگم توی کار مریض شدم چون مشکلی برام پیش اومد؟
با سلام. در صورتی که مدت کار شما در آن شرکت کمتر از مدت تعیین شده در قانون کار باشد، نمی توانید از بیمه بیکاری استفاده نمائید. در خصوص شرایط اخذ بیمه بیکاری می توانید به مقاله ای با همین عنوان مراجعه نمائید.
سلام. توی دادگاه تامین اجتماعی برام حکم بریدن حالا میخوام به دیوان شکایت کنم. لطفا بگید باید چه اقدامی انجام بدم؟
با سلام. در صورتی که رای از هیئت تجدیدنظر صادر گردید، شما می توانید ظرف ۳ ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی در دیوان عدالت اداری اقدام نمائید.
با سلام و خسته نباشيد. بنده سال ۸۱ تا ۸۳ كارگر يك مغازه بودم. به تازگي جهت عدم بيمه نمودن از كارفرما شكايت كردم. در هيئت تشخيص و حل اختلاف اداره كار به خاطر نداشتن فيش يا پرينت حقوق و قرارداد راي بر عدم احراز كارگري صادر كردند. يك استشهاديه از كسبه معتمد و معتبر قديمي كه همان سالها و فعلا در همان نقطه حضور داشتند فراهم و كارفرما هم در جلسه ادعاي بنده را قبول كردند اما مورد قبول واقع نشد. در ديوان عدالت اداري شكايت كرده ام. چقدر احتمال دارد كه با شهادت شهود معتبر و قبول كارفرما، ديوان راي به نفع بنده صادر نمايد؟ لطفا راهنمايي بفرمائيد. با تشكر
با سلام. با توجه به اقرار کارفرما و شهادت شهود امکان پذیرفتن ادعای شما در دیوان عدالت اداری وجود دارد.
سلام و درود، بنده از سال ۱۳۹۸ در واحد کسبی هم از طریق کارفرما و هم به صورت اقرار کتبی اعلام اتمام کار کردم و بیمه من از همان تاریخ در محل دیگری پرداخت می شد، پس از مدتی در سال ۹۹ برای کارفرما فرمی مبنی بر اعلام بدهی ارائه شده که پس از پیگیری سال ۱۳۹۸ بدهی مورد اعلام منتفی گردید. اما در سال ۱۴۰۰ مجدد برای کارگاه برای ۶ ماهه نخست اعلام بدهی شد، که با مراجعه به شعبه قرار بر لغو شد، که این مهم اتفاق نیفتاد و اکنون با جریمه قطعی شده است، الان چگونه می تونم بدهی را با توجه به قطعی شدن منتفی کنم؟
سلام باید اعتراض بزنید و سپس در صورت عدم حصول نتیجه در دیوان عدالت اداری شکایت نمایید
سلام با عرض سلام ما یک شرکت خصوصی هستیم هیات تجدید نظر رای داده جهت حسابرسی سال ۹۷ میخواستم به دیوان عدالت اداری شکایت کنم چطوری باید شکایت کنم مبلغی که هیات تجدید نظر اعلام کرده باید پرداخت کنم بعد شکایت کنم یا اینکه لازم نیست پرداخت کنم چقدر فرصت داریم شکایت کنیم ؟
سلام با دفتر تماس حاصل فرمایید
سلام. با تشکر از ارائه مطالب مفیدتون
پیمانکار اداره دولتی هستم که قرارداد مرا فسخ نموده، نامه فسخ هم دارم. به رای بدوی تامین اجتماعی اعتراض کردم، هیات را بدون دعوت برگزار و رای را ابلاغ نکردن، رای قطعی شد. و اجرا گذاشته شد. دیوان تحت چه عنوانی می تونم دادخواست بدهم؟ توقف در اجرا را به چه صورت مطرح کنم؟
سلام جهت بررسی مدارک با دفتر تماس حاصل فرمایید .
از زمانی که اعتراض به رای بدوی ثبت میشه چقدر باید طول بکشه که هیات تجدید نظر تشکیل بشه؟
سلام بستگی به حجم پرونده های شعبه دارد
سلام بنده دربیمارستان در رسته خدمات مشغول ب کار هستم و برای سختی کار اقدام کردم ولی ۳ سال از بیست سال را عنوان شغلی را متفاوت با قانون سختی کار زدن من باید چکار کنم ب کجا باید مراجعه کنم ک عنوان شغلی من درست شود
ممنون
سلام در اداره کار شکایت نمایید
نمیدونم باید چکارکنم و کجا شکایت کنم. لطفا کمکم کنید. پول سختی کار اون دوسال خودم میدم. پیمانکار هم هنوز هست و گواهی داده که اینجانب دوسال دراین شرکت بودم. هیت بیمه تامین اجتماعی قبول نمیکنه
باسلام. اینجانب در یک شرکت کارمیکنم که سختی کار داره و بیست سال کامل کار کردم. برای بازنشستگی تامین اجتماعی بابت سال ۸۱و۸۲ که با پیمانکار در همان شرکت کار کردم و الان قرارداد ندارم از ازاون زمان. هیت تامین اجتماعی میگن یا قرارداد بیاربابت اون دوسال یا دوسال اضافه بمون. لطفا کمکم کنید.
سلام در اداره کار از کارفرما شکایت کنید تا ضمن حکم اداره کار رابطه استخدامی شما برای اون دو سال احراز شود.
سلام . بنده میخواستم یه اعتراض به رای بدوی سازمان تامین اجتماعی بزنم .ممکنه در خصوص نوشتن متن کمکم کنید .
سلام با دفتر تماس حاصل فرمایید