قاچاق مواد مخدر

[us_separator size=”large”][us_image image=”18325″ size=”full” align=”center” css=”%7B%22default%22%3A%7B%22margin-top%22%3A%2220px%22%7D%7D”][us_separator]
[us_post_title link=”post” tag=”h1″ css=”%7B%22default%22%3A%7B%22color%22%3A%22%23f24822%22%7D%7D”]

منظور از قاچاق مواد مخدر ورود کلیه ی مواد طبیعی، شیمیایی و یا صنعتی اعتیادآور که به داخل کشور ممنوع باشد است؛ البته لازم به ذکر است که گاهی ممکن است که این مواد روان گردان باشند و ایجاد تحرک و توهم نماید. در رابطه با مواد مخدر وارده به کشور، مطابق قوانین داخلی کشورمان به آنها می پردازیم، اما در مواردی که شخص اقدام به قاچاق مواد به طور صادرات مبادرت می کند، قوانین دیگری برای آن، اجرا خواهد شد.

مواد مخدر

منظور از موادمخدر کلیه موادی است که در تصویب نامه راجع به فهرست مواد مخدر مصوب ۱۳۳۸ و اصلاحات بعدی آن تصریح و یا توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان مخدر شناخته و اعلام می گردد. قاچاق موادمخدر در تمام جلوه های آن پدیده ای چند وجهی است. تولید و قاچاق موادمخدر از یک زاویه امنیت و آسایش روح و جسم انسان ها را نشانه می گیرد، از بعد اقتصادی آن باعث می شود که بازارهای مالی غیر شفاف خلق شود، و هم چنین قاچاق موادمخدر در کتار سایر عوامل، از مهم ترین عوامل تهدیدکننده سیستم اجتماعی، فرهنگی و جوامع بشری است. عمل مذکور معمولاً یک جرم عمدتاً سازمان یافته و بین المللی می باشد و ریشه بسیاری از مفاسد اقتصادی و یکی از مهمترین عوامل از بین رفتن فرصت های شغلی فراوان، هم برای شهروندان و هم دولت یک کشور بوده است و خواهد بود.

مجازات تعیین شده برای قاچاق مواد مخدر

مجازات های اصلی در مورد جرائم مربوط به قاچاق مواد مخدر از حیث نوع و میزان مجازات در طول سال های گذشته و بخصوص بعد از انقلاب، با تغییرات جزئی تقریباً روند یکسانی طی میکند و تفاوت عمده در میزان مجازات است نه نوع آن ها. مجازات هایی که برای مرتکبان قاچاق مواد مخدر در نظر گرفته شده است و جزو مجازات های سنگین محسوب میشوند، عبارتند از: اعدام، حبس، جزای نقدی، شلاق، ضبط و مصادره اموال. طبق ماده ۱ قانون مبارزه با قاچاق مواد مخدر اعمال زیر جرم است و مرتکب به مجازاتهای مقرر در این قانون محکوم می شود:

  • کشف خشخاش و کولا مطلقاً و کشت شاهدانه به منظور تولید مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیر دارویی،
  • وارد کردن، ارسال، صادر کردن و تولید و ساخت انواع مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیردارویی،
  • نگهداری، حمل، خرید، توزیع، اخفاء، ترانزیت، عرضه و فروش مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیردارویی،
  • دایر کردن یا اداره کردن مکان برای استفاده مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیردارویی،
  • استعمال مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیردارویی به هر شکل و طریق مگر در مواردی که قانون مستثنی کرده باشد،
  • تولید، ساخت، خرید، فروش، نگهداری آلات و ادوات و ابزار مربوط به ساخت و استعمال مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیردارویی،
  • قرار دادن یا پناه دادن متهمین، محکومین مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیردارویی که تحت تعقیب اند و یا دستگیر شده اند.

مجازات های مربوط به حمل مواد مخدر

 طبق ماده‌ی ۴ قانون مبارزه با مواد مخدر مجازات حمل و نگهداری بنگ، چرس، گراس، تریاک، شیره، سوخته و تفاله‌ی تریاک به شرح ذیل می باشد:

  • از یک تا پنجاه گرم، تا چهار میلیون ریال جریمه‌ی نقدی و تا پنجاه ضربه شلاق
  • برای بیش از پنجاه گرم تا پانصد گرم، از چهار میلیون تا پنجاه میلیون ریال جریمه‌ی نقدی و بیست تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و در صورتی که دادگاه لازم بداند تا سه سال حبس در انتظار اوست؛
  • برای بیش از پانصد گرم تا پنج کیلوگرم، از پنجاه میلیون تا دویست میلیون ریال جریمه‌ی نقدی و پنجاه تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و سه تا پانزده سال حبس؛
  • و در نهایت اگر بیش از ۵ کیلوگرم باشد مشمول مجازات اعدام است. با تصویب متمم جدید قانون مبارزه با مواد مخدر ۱۳۹۶ این مقدار به ۵۰ کیلو گرم افزایش یافت. حداکثر حبس در نظر گرفته شده برای جرائم خفیف تر ، ۳۰ سال می باشد.

مجازات مختص به مواد مخدر و روان گردان صنعتی

همچنین در ماده ۸ قانون فوق، مجازات حمل، صادرات و واردات هروئین ، مورفین ، کوکائین ، شیشه ، LSD ، اکستاسی به شرح ذیل تعیین شده است:

  • تا ۵ سانتی گرم جزای نقدی از ۵۰۰هزار ریال تا یک میایون ریال و ۲۰ ضربه شلاق
  • بیش از ۵ سانتی گرم تا یک گرم جزای نقدی از ۲ میلیون تا ۶ میلیون ريال و ۳۰ تا ۷۰ ضربه شلاق
  • بیش از یک گرم تا ۴ گرم جزای نقدی از ۸میلیون تا ۲۰ میلیون ريال و دو تا ۵ سال حبس و ۳۰تا ۷۴ ضربه شلاق .
  • بیش از ۱۵ گرم تا ۳۰ گرم جزای نقدی از ۴۰ میلیون تا ۶۰ میلیون ريال و ۱۰ تا ۱۵ سال حبس و ۳۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و در اخر اگر بیش از ۳۰ گرم باشد مشمول اعدام می باشد. اما در متمم جدید قانون مصوب ۱۳۹۶ ، مجازات اعدام از ۳۰ گرم به ۲ کیلو گرم رسید

امحاء یا اخفاء ادله جرم مجرمان

قراردادن مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیردارویی یا آلات و ادوات استعمال در محلی به قصد متهم کردن دیگران

طبق ماده ۱۱ قانون مبارزه با مواد مخدر مجازات اقدام به قاچاق مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیردارویی موضوع این قانون به طور مسلحانه اعدام است و حکم اعدام در صورت مصلحت در محل زندگی مرتکب در ملاعام اجرا خواهد شد.

مرجع صالح برای رسیدگی به جرم قاچاق مواد مخدر

مرجع صالح برای رسیدگی به جرم قاچاق مواد مخدر دادگاه انقلاب می باشد همچنین لازم به ذکر است که جرایم مربوط به مواد مخدر اگر افراد نابالغ کمتر از ۱۸ سال انجام دهند رسیدگی به آن جرائم در صلاحیت دادگاه اطفال است مگر اینکه مجازات قانونی جرم ارتکابی اطفال که به مجازات شدید محکوم می شود در دادگاه کیفری استان صورت می گیرند.

عوامل تخفیف برای مجرمان مواد مخدر

طبق مفاد قانون مذکور، با کمی انعطاف و مسامحه برای مجرمین و محکومین این جرم، تخفیف و بخشش هایی نیز در نظر گرفته شده که آنها عبارتند از:

  • عدم سوء پیشینه
  • نداشتن سابقه مجرمیت طبق قانون مواد مخدر می تواند از عوامل تخفیف مجازات قاچاقچیان باشد
  • وجود انگیزه شرافت مندانه: به صورت عام وجود انگیزه شرافت مندانه جزء عوال تخفیف در کلیه مجازات ها می باشد
  • همکاری با پلیس یا مقام قضایی به منظور کشف آثار و عدله جرم و یا سایر مجرمین

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

‫6 نظر

  • یادگاری

    پدرم به جرم نیم گرم شیشه به ۱سال حبس و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شده به ۵میلیون جریمه یک ماه زندان هست یازده روز دادگاهی شده چیکار کنیم زودتر بیاد بیرون؟

    تیر ۲۰, ۱۴۰۲ در ۱۸:۱۰
    • دادپویان حامی

      در صورتی که رای قطعی نشده نسبت به تجدیدنظر خواهی اقدام نمایید و اگر قطعی شده پس از گذشت یک سوم از حبس از آرادی مشروط می‌توانید استفاده کنید.

      تیر ۲۱, ۱۴۰۲ در ۱۵:۳۵
  • شاهدی

    برادر من سال ۹۰دستگیر شد و با سند بیرون اومد درسال ۹۹ بخاطر سند رفت داخل قاضی حکم غیابی داده مشارکت در تولید و ساخت ۱۳کیلو شیشه به ۳۰ سال حبس محکوم شده غیابی حکم دادن میخواستم بدونم عفو موردی میخوره و چقدر بکشه میتونه بیاد بیرون سابقه هم نداره.

    تیر ۲۰, ۱۴۰۲ در ۱۷:۲۶
    • دادپویان حامی

      بدواً پیشنهاد می‌گردد نظر به غیابی بودن رای صادره و امکان دفاع از جرم انتسابی، نسبت به این امر از نظر ماهیتی اقدام نمایید.

      تیر ۲۱, ۱۴۰۲ در ۱۵:۴۱
  • میلاد

    باسلام
    نگهداری شربت متادول جرم است ؟

    آذر ۱۱, ۱۴۰۰ در ۱۲:۲۳
    • مدیریت

      بله جرم است

      آذر ۱۱, ۱۴۰۰ در ۲۲:۳۸

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    19 + 16 =