مطالبه هزینه و عوارض بندری انبار و گمرک

یکی از اختلافاتی که بین صاحبان کالا و گمرک اتفاق می افتد , در رابطه با هزینه و عوارض بندری انبار و گمرک می باشد .گمرک در ازاء انجام خدماتی از قبیل هزینه اشعه ایکس ,مهر و موم و پلمپ , باربری ,انبارداری در اماکن گمرکی , آزمایش و تعرفه بندی ,مراقبت ,بدرقه , توزین کالا و خدمات , مبلغی را از صاحب کالا دریافت می کند .گاها بین صاحبان کالا و گمرک در رابطه با موارد فوق ممکن است اختلافاتی رخ دهد .

مسئول حفظ و نگهداری کالا در انبارهای گمرک

مرجع تحویل گیرنده مسئول حفظ و نگهداری کالاهای موجود در انبارهای گمرکی می باشد . همچنین این مرجع موظف است کالاهای موجود در انبار گمرکی را در مقابل خطرات آتش سوری , اشتعال و انفجار بیمه کند .

مدت مجاز توقف کالا در انبارهای گمرکی

مدت مجاز نگهداری کالا در انبارهای گمرکی سه ماه می باشد , درصورت وجود علل موجه این مدت تا دوماه دیگر قابل تمدید می باشد . گمرک بعد از اتمام این بازه زمانی به صاحب کالا یک ماه اجازه ترخیص کالا را می دهد .

در صورتی که صاحب کالا نسبت به ترخیص کالا اقدام نکند , کالا مشمول مقررات کالای متروکه می شود .

موارد معافیت صاحب کالا از هزینه انبارداری

گاهی ممکن است بین صاحب کالا و گمرک در رابطه با هزینه ترخیص اختلاف رخ داد و گمرک اعتقاد داشته باشد برای ترخیص کالا باید مبلغ بیشتری پرداخت شود.
اگر صاحب کارت از ترخیص کالا تا اعلام نظر قطعی گمرک خودداری کند ، در صورتی که نظر گمرک موید مبلغ بیشتری از اظهار صاحب کالا نباشد ، صاحب کالا از پرداخت هزینه انبارداری از تاریخ اظهار نظر قطعی و نهایی گمرک معاف می باشد .

وصول هزینه انبارداری توسط گمرک

در صورتی که صاحب کالا بعد از اتمام مدت ۶ ماه نسبت به ترخیص کالا اقدام نکند , سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی موظف است با تنظیم صورت مجلس به دریافت کالای متروکه و ضبطی از مرجع تحویل گیرنده با نظارت گمرک و انتقال آن به انبارهای خود اقدام نماید .

براساس تبصره ماده ۵ قانون امور گمرکی : حداکثر هرینه انبارداری قابل تامین از حاصل فروش , ۶ ماه است و مابه التفاوت هزینه انبارداری به عهده سازمان جمع آوری فروش اموال تملیکی می باشد .

آیا بعد از توقیف مال توسط سازمان اموال تملیکی , صاحب کالا حق ترخیص دارد؟

بله . تا قبل از آن که کالا به وسیله سازمان جمع آوری و فروش املاک تملیکی به فروش برسد ,صاحب کالا می تواند با پرداخت کلیه وجوه و هزینه های انجام شده نسبت به ترخیص کالا اقدام کند .

دفتر حقوقی بین المللی دادپویان حامی با بیش از ۱۰ سال سابقه در پی گیری این گونه دعاوی آماده پذیرش و ارائه مشاوره حقوقی در این زمینه می باشد در صورت تمایل می توانید با موسسه تماس حاصل فرمایید.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

‫6 نظر

  • حشمت پور

    سلام ورود کالا برای چه مناطقی بدون عوارض گمرکی است؟

    بهمن ۲۹, ۱۳۹۹ در ۱۵:۰۱
    • مدیریت

      ورود کالا و مواد اولیه بدون عوارض گمرکی و سود بازرگانی و ثبت سفارش در مناطق آزاد تجاری، صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی مجاز است ولی در سرزمین اصلی مشمول قوانین و مقررات صادرات و واردات می گردد.

      بهمن ۲۹, ۱۳۹۹ در ۱۵:۵۶
  • موسوی

    سلام من دچار سردرگمی شدم میشه منو راهنمایی کنید اینکه مگر نه اینکه کلیه کالاهائیکه بین بنادر جنوب کشور و جزایر خلیج فارس و دریای عمان به نحو کابوتاژ حمل می شود، در صورتی که در یکی از‌بنادر ایران اظهارنامه پر کرده باشم و گمرک هم اونو تأیید کرده چرا دیگه باید هزینه انبارداری بپردازم مگه نباید معافیت شامل کالای بنده هم بشه؟؟

    بهمن ۲۷, ۱۳۹۹ در ۱۵:۴۸
    • مدیریت

      بنا به ماده واحده قانون راجع به معافیت هزینه‌های گمرکی کالاهای کابوتاژی مصوب ۱۳۶۲کلیه کالاهایی که بین بنادر جنوب کشور و جزایر خلیج فارس و دریای عمان به نحو کابوتاژ حمل می شود، در صورتی که در یکی از ‌بنادر ایران اظهارنامه پر کرده باشد و گمرک بعداً تأیید نموده باشد، از پرداخت هزینه‌های گمرکی به استثنای هزینه انبارداری معاف می باشد بنابراین شما از پرداخت هزینه‌های گمرکی معاف هستید نه هزینه انبارداری.

      بهمن ۲۷, ۱۳۹۹ در ۱۵:۵۰
  • شهبازی

    سلام میشه بفرمایید برای چه مدت زمانی می توان کالا را در اماکن گمرکی هوایی نگهداشت؟

    بهمن ۲۷, ۱۳۹۹ در ۱۵:۴۴
    • مدیریت

      بنا بر ماده واحده لایحه قانونی افزایش مهلت توقف کالا در اماکن گمرکی هوایی مصوب ۱۳۵۹حداکثر مهلت توقف کالا در اماکن گمرکی هوائی (فرودگاهها) از تاریخ صدور قبض انبار دو ماه خواهد بود و در صورتیکه هر صاحب کالایی ظرف مهلت مزبور برای انجام تشریفات قطعی گمرکی کالای خود اقدام ننماید کالا متروکه محسوب می گردد.

      بهمن ۲۷, ۱۳۹۹ در ۱۵:۵۰

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    9 + پانزده =