وکیل دعاوی گمرک و صادرات و واردات

گمرک، سازمانی دولتی می باشد که عهده دار اجرای قانون گمرک ، عوارض ورودی و صدوری، وصول حقوق و واردات و صادرات و ترانزیت می باشد. گمرک به عنوان مرزبان اقتصاد کشور شناخته می شود که نقش هماهنگ کننده در مبادی ورودی و خروجی و مسئول اعمال حاکمیت دولت در اجرای قانون امور گمرکی و سایر مقررات مربوطه در کشور است. ( وکیل دعاوی گمرک ) یکی از منابع درآمدزایی دولت ، عوارض گمرکی می باشد. با درخواست مودی، اختلافات اشخاص با گمرک ها ابتدا باید در واحدهای ستادی گمرک مورد اظهار نظر قرار می گیرد، در صورتی که مودی همچنان رأی مورد اعتراضش باشد رئیس کل گمرک ایران و یا نماینده او پرونده را به کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی ارجاع می دهند.

مرجع رسیدگی به دعاوی ناشی از اختلافات گمرکی شامل تشخیص تعرفه، ارز کالا، جریمه ها به غیر از موارد قاچاق کالا و فورس ماژور، کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی می باشد.

کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی، از هفت نفر عضو اصلی و پنج نفر عضو علی البدل تشکیل شده است. رأی کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی لازم الاجراست مگر در صورتی که مبلغ ما به التفاوت با مبلغ مورد قبول مودی و گمرک و ارزش گمرکی کالایی که اختلاف در خصوص شرایط ورود و صدور است بیش از پنجاه میلیون ریال باشد.

مودی می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ رأی، جهت تجدیدنظرخواهی، به کمیسیون تجدید نظر مراجعه نماید. آراء کمیسیون تجدید نظر قطعی می باشد و طبق قانون گمرک تنها ۳۰ روز پس از ابلاغ رأی، از لحاظ شکلی قابل شکایت در دیوان عدالت اداری می باشد.با این وجود پس از تصویب قانون دیوان عدالت اداری، این مهلت به ۳ ماه برای افراد داخل کشور و ۶ ماه برای افراد خارج از کشور افزایش یافته است.

وکالت در دعاوی گمرکی ( وکیل دعاوی گمرک )مانند:استرداد حقوق ورودی موضوع ماده ۲۵ آیین نامه اجرایی قانون صادرات و واردات، پرونده های جرائم کالا در مراجع تخصصی، مطالبه اضافه پرداختی ها به گمرک، قطع مرور زمان، رفع تعهد از پروانه های صادراتی موضوع ماده ۱۲ آیین نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات، اختلافات گمرکی در گمرکات کشور و دفاتر ستادی گمرک ایران و کمیسیون های مربوطه، داوری در دعاوی گمرک از نمونه اختلافات گمرکی می باشد.( وکیل دعاوی گمرک )

وکیل دعاوی گمرک و صادرات و واردات با کوشش و مهارت و دقت بالا‏ می‏تواند مشکلات ناشی از اختلافات گمرکی‏ را بسیار کاهش دهند.یکی از بزرگترین مشکلات‏ در این زمینه به‏ ویژه در امر صادرات و واردات و گمرک، عدم تجربه و تخصص و عدم آگاهی مشتریان به قوانین مربوط است. نظر به اینکه به علت رعایت اصول و موازین قانونی در واردات و صادرات کالا در زمینه ارزش گذاری، عوارض، سود بازرگانی، حقوق گمرکی و غیره اختلافاتی بین واردکنندگان، صادرکنندگان و تجار و دیگر اشخاص حقیقی و حقوقی با سازمان گمرک صورت می پذیرد.

لذا دادرسی گمرکی به استناد قانون امور گمرکی و دیگر قوانین و حل اختلافات و دادرسی در جهت سامان دهی امور گمرکی می پردازد. بیشتر اختلافات بوجود آمده نیز یا ناشی از نامفهوم بودن قوانین گمرکی می باشد یا در اثر عدم اطلاع تجار به قوانین و دادرسی گمرکی می باشد. بنابر این حل مشکلات حقوقی که در زمینه امور گمرکی و صادارت و واردات برای صاحبان کالا یا ترخیص کنندگان ایجاد می شود، نیازمند داشتن تخصص در  امور حقوقی مربوط به گمرک و صادارت و واردات است و در نتیجه  نمی توان تنها با اتکا به داشتن تجربه عملی در امور گمرکی مسولیت پرونده های گمرکی را به عهده گرفت. از این رو نقش یک وکیل دعاوی گمرک و صادارت و واردات از اهمیت بالایی برخوردار است.


دپارتمان امور گمرکی دفتر حقوقی بین المللی دادپویان حامی، مرکز تخصصی ارائه خدمات امور گمرکی می باشد. اعضاء و مشاورین دپارتمان امور گمرکی از کارشناسان و وکلای دارای سابقه کار اجرایی و مدیریتی در گمرکات کشور می باشند که انتظار می رود به مدد تجربه و تخصص و اطلاع از آخرین مقررات در حوزه گمرک ، بهترین خدمات را به متقاضیان ارائه نمایند. ضمناً برای استفاده از دانش و تجربه علاقمندان به همکاری و نیز بهره گیری از راهنمایی مخاطبین عزیز ، اعلام آمادگی می گردد .

خدمات دپارتمان امور گمرکی شامل:

  • انجام کلیه امور مربوط به صادرات و واردات ، کالا و مسائل گمرکی
  • تنظیم قرارداد و ارائه مشاوره،عاملیت و نمایندگی در کلیه امور مرتبط با حقوق گمرکی
  • تشریفات گمرکی تنظیم اظهارنامه ی کالاهای وارداتی و صادراتی
  • صدور کارت بازرگانی و پروانه صادرات،حقوق و عوارض ورودی و صدوری
  • صدور کالا از طریق پست،خرید کالا از خارج از کشور و قراردادهای مربوط به آن
  • ترخیص کالا،آزادسازی کالاهای ضبط شده در گمرک
  • امور بیمه،انبارداری و حق العمل کاری در گمرک
  • تهیه و تنظیم لوایح وطرح دعوا و پاسخگویی به دعوا در کلیه مراجع اعم از کمیسیون بدوی و تجدیدنظر رسیدگی به اختلافات گمرکی،دیوان عدالت اداری،محاکم عمومی و انقلاب در موضوعات: ابطال بخشنامه های گمرکی مغایر با قوانین یا خارج از حدود صلاحیت،وصول مطالبات گمرک از اشخاص و اشخاص از گمرک،قبول داوری در اختلافات ناشی از امور گمرکی بازرگانی
  • طرح دعوا و پاسخگویی به دعوا در کلیه مراجع اعم از کمیسیون بدوی و تجدیدنظر رسیدگی به اختلافات گمرکی ، دیوان عدالت اداری ، محاکم عمومی و انقلاب در موضوعات : ابطال بخشنامه­ های گمرکی مغایر با قوانین یا خارج از حدود صلاحیت ، وصول مطالبات گمرک از اشخاص و اشخاص از گمرک ، قبول داوری در اختلافات ناشی از امور گمرکی بازرگانی

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 3 =