قاچاق حیوانات و مجازات تعیین شده برای آن

مطابق ماده (۲۵) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هر کس بدون اخذ مجوز قانونی از سازمان حفاظت محیط زیست و رعایت نکردن سایر ترتیبات پیش‌بینی شده در قوانین و مقررات، به صدور حیوانات وحشی عادی، در معرض نابودی و کمیاب، انواع موجودات آبزی، پرندگان شکاری و غیرشکاری اعم از بومی یا مهاجر وحشی به طور زنده یا غیرزنده و نیز اجزای این حیوانات مبادرت کند یا در حین صدور و خارج کردن دستگیر شود، هر چند عمل او منجر به خروج موارد مذکور از کشور نشود به مجازات قاچاق کالای ممنوع محکوم می‌شود و تعیین مصادیق این حیوانات بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است.

مصادیق قاچاق حیوانات

قاچاق حیواناتدر تمامی موارد فوق هرچند عمل مرتکب به خروج موارد مذکور از کشور نشود اما محکوم به ضبط و مجازات کالای ممنوع خواهد شد و تعیین مصادیق این حیوانات بر عهده سازان حفاظت زیست است .

واردات و خرید و فروش حیوانات وحشی

بر اساس ماده ۷ قانون شکار و صید ، خرید و فروش ، تکثیر و پرورش و صدور و ورود حیوانات وحشی که غیر بومی ایران بوده و از خارج به کشور وارد می شوند و یا از قبل در کشور تکثیر و پرورش یافته اند با کسب پروانه و اجازه از سازمان مجاز می باشد ؛ همچنین طبق ماده ۳۲ آیین نامه اجرایی قانون شکار و صید ترخیص حیوانات و پرندگان وحشی زنده و تخم این قبیل پرندگان از گمرک موکول به موافقت سازمان و ارائه گواهی مبنی بر سالم بودن حیوانات از مقامات صلاحیت دار دام پزشکی مبدا صدور است.

مطابق دستورالعمل در مورد نحوه صدور مجوز پروانه های ورود و خروج حیوانات وحشی ؛ واردات غیر قانونی حیوانات ، موجودات آبزی و پرندگان وحشی مشمول حکم خاص مقرر در ماده ۲۵ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نمی باشد ولیکن با توجه به ضرورت اخذ مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست در واردات موارد  مذکور ، واردات غیر قانونی آنها می تواند مشمول اطلاق قاچاق کالا شود.

ورود و صدور گونه های در معرض خطر

ورود و صدور آن دسته از جانوران وحشی که در فهرست کنوانسیون تجارت بین الملل گونه های در معرض خطر انقراض ثبت شده اند با رعایت مقررات کنوانسیون مذکور صورت می گیرد . سازمان می تواند گونه هایی که بر خلاف مقررات کنوانسیون به کشور وارد شده اند ضبط و در صورت لزوم با هزینه وارد کننده به کشور مبدا عودت دهد.

قاچاق ماهی خاویاری

قانون مجازات صید غیر مجاز از دریای خزر و خلیج فارس مصوب ۱۳۵۸صدور ماهی خاویاری ( تاسماهیان ) را بدون اجازه شرکت سهامی  شیلات ایران ممنوع و قاچاق محسوب کرده است .

مرجع رسیدگی به قاچاق حیوانات

بحث های مرتبط با قاچاق حیوانات وحشی و خاویار طبق ماده ۴۴ قانون در صلاحیت دادگاه انقلاب است .

دفتر حقوقی بین المللی دادپویان حامی با بیش از ده سال سابقه و با بهره گیری از وکلای متخصص اور گمرکی آماده ارائه خدمات در خصوص مشکلات و دعاوی گمرکی می باشد.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

‫2 نظر

  • آرام

    باسلام وخسته نباشی درایست وبازرسی چابکسر مقدار۷۳۵کیلوغذای حیوانان سگ وگربه به مارک رفلکس ساخت ترکیه گرفتن یه باردیگه سه سال پیش پرونده بارقاچاق کولر گازی درهمون تعزیرات شهرستان رودسر پرونده دارم وهنوز پرونده قسط بندی جریمه توجریان هستش ایا اون پرونده تواین پرونده تاثیر داره واینکه یه وثیقه برای اون پرونده گذاشتم امکان استفاده از همون وثیقه برای این پرونده جدید هست وماشین به نام پدرم هست ومتاسفانه پدرم درقید حیات نیست وهنوز برای ماشین واموال پدرم هنوز انحصار وراثت هم نکردم ایا امکان ضبط ماشین هم وجود دارد یاخیر وسوال اخر ارزش گذاری غذای حیوانات چه جوریه ممنون

    اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۲ در ۱۸:۴۳
    • دادپویان حامی

      سلام. سابقه شما در جرم قاچاق در تعیین مجازات بی تاثیر نیست. در خصوص وثیقه هم با توجه به اینکه در پرونده دیگری بازداشت است امکان قبول آن وجود ندارد. مگر اینکه ارزش ملک شما پوشش جریمه هر دو را بنماید در مورد ماشین هم می توانید با ارائه مدارک نسبت به آزادسازی آن اقدام نمائید اما ارزش ماشین به جریمه شما اضافه می شود.

      اردیبهشت ۳۰, ۱۴۰۲ در ۱۲:۳۳

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    3 × 5 =