دادگاه صالح به رسیدگی در دعاوی حق اختراع

مرجع صالح به رسیدگی در دعاوی حق اختراع

یکی از گام های اساسی در رسیدگی به هر دعوایی ، طرح دعوی در مرجع صالح است . چه بسا دعاوی مطرح می شوند اما به دلیل عدم صلاحیت دادگاه با قرار عدم صلاحیت مواجه می شوند.
در مورد مرجع صالح به رسیدگی به دعاوی ثبت اختراع قانون گذار در ماده ۵۹ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری چنین مقرر کرده است:

“رسیدگی به اختلافات ناشی از اجراء این قانون و آئین‌نامه اجرائی آن در صلاحیت شعبه یا شعب خاصی از دادگاههای عمومی تهران می‌باشد که حداکثر تا شش ماه بعد از تاریخ تصویب این قانون توسط رئیس قوه قضائیه تعیین می‌گردد.تصمیمات اداره مالکیت صنعتی توسط اشخاص ذی‌نفع قابل اعتراض است و دادخواست مربوط باید ظرف دو ماه از تاریخ ابلاغ تصمیم به ذی‌نفع و یا اطلاع او از آن‌، به دادگاه صالح تقدیم گردد. تجدیدنظرخواهی از آراء و نحوه رسیدگی‌، تابع مقررات آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی است‌.”

دادگاه صالح به رسیدگی در دعاوی حق اختراع

مرجع صالح به رسیدگی در دعاوی حق اختراع

 

قانون گذار به صراحت در این ماده دعاوی راجع به اختراعات را در صلاحیت شعبی از دادگاه عمومی تهران قرارداده است که به این صلاحیت ، صلاحیت تخصصی گفته می شود . لازم به ذکر است که این شعبه به دلیل اینکه ازدحام زیادی ندارد می تواند از سایر شعب دادگاه عمومی هم،امکان ارسال پرونده به این شعبه وجود دارد.اما پرونده های این شعبه به هیچ عنوان در سایر شعب دادگاه عمومی قابل طرح نیست.

از طرفی دیگر تشریفات رسیدگی را هم قانون گذار دقیقا منطبق با تشریفات آئین دادرسی مدنی قرارداده است.در آخر ماده مزبورنیز به قابل اعتراض بودن چنین دعاوی اشاره کرده است که توسط اشخاص ذی النفع ، مخترعین ، قائم مقام ، وکیل و نماینده قانونی ، افرادی که حق بهره برداری به ان ها اعطا شده است و … می تواند اعتراض صورت بگیرد.

فلذا توصیه می شود در صورتی که با چنین مصادیقی مواجه شدید حتما مشورت با اهل فن را فراموش نکنید و برای نتیجه مطلوب خود از وکلا و کاشناسان مدد بجویید.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × سه =