تعمیر و نگهداری وقف

مواد قانونی مرتبط با تعمیر و نگهدار وقف (موقوفه)

مطابق ماده ۸۲ قانون مدنی هر گاه واقف برای اداره کردن موقوفه ترتیب خاصی معین کرده باشد، متولی باید به همان ترتیب رفتار کند و اگر ترتیبی قرار نداده باشد متولی باید راجع به تعمیر و اجاره و جمع آوری منافع و تقسیم آن بر مستحقین و حفظ موقوفه و… مثل وکیل امینی عمل نماید.

و مطابق ماده ۸۶ قانون مدنی در صورتی که واقف ترتیبی قرار نداده باشد مخارج تعمیر و اصلاح موقوفه و اموری که برای تحصیل منفعت لازم است بر حق موقوف علیهم مقدم خواهد بود.

حفاظت از مال وقف و تعمیر و نگهداری آن

وظیفه ی اصلی متولی و مدیر وقف حفظ مال موقوفه است چرا که وجود و بقاء شخصیت حقوقی وقف به آن بستگی دارد.

همانطور که از تعریف عمل حقوقی وقف برمی آید وقف حبس عین و تسبیل منفعت است پس اگر در حفظ عین وقف کوشش نشود و عینی در کار نباشد وقفی هم وجود نخواهد داشت.

با توجه به مواد قانونی فوق ملاحظه می شود که هر گاه ترتیب خاصی برای حفظ و نگهداری مال موقوفه توسط واقف پیش بینی شده باشد به همان صورت عمل می شود ولی اگر ترتیبی از قبل تعیین نشده باشد منافعی که از مال موقوفه به دست می آید را باید صرف مخارج تعمیر و نگهداری آن کرد و آنرا بر حق و حقوق موقوف علیهم مقدم داشت.

مواردی که گفته شد از مواد ۱۹ و ۲۱ اصلاحی آیین نامه اجرایی قانون تشکیلات و اختیارات سازمان حج و اوقاف و امور خیریه مصوب ۱۳۶۳ نیز قابل برداشت است بدین شکل که مطابق ماده ۱۹ هزینه های مربوط به حفظ عین و بقاع موقوفه مقدم بر هزینه های دیگر است و مطابق ماده ۲۱ در موقوفاتی که واقف درصدی از درآمد را برای تعمیر و امور عمرانی پیش بینی کرده طبق نظر واقف عمل خواهد شد و در سایر موارد از درآمد موقوفه هزینه های لازم پرداخت خواهد شد.

دفتر حقوقی بین المللی دادپویان حامی در امور وقفی با بهره گیری از وکلای پایه یک دادگستری که متخصص در امور اوقاف و اراضی وقفی هستند آمادگی ارائه خدمات حقوقی تخصصی خویش که در بخش اوقاف و اراضی وقفی به طور مفصل شرح داده شده است می باشد جهت بهره مندی از این خدمات می توانید با موسسه تماس حاصل فرمائید.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × چهار =