دادپویان حامی

تقسیم ملک مشاع چگونه انجام می شود؟

تقسیم ملک مشاع چگونه انجام میشود
فهرست مطالب

تقسیم ملک مشاع روشی است که طی آن ملکی که به صورت مشترک بین چند مالک قرار دارد، به بخش های مجزا تقسیم می شود تا هر مالک بتواند سهم خود را به صورت مستقل در اختیار داشته باشد.

در بسیاری از موارد، ممکن است مالکان ملک مشاع به دلایل مختلفی نیاز به تقسیم ملک داشته باشند. برای انجام این کار ابتدا باید تمامی مالکان توافق کنند و در صورت عدم توافق، می توان از طریق مراجع قانونی به این موضوع رسیدگی کرد. تقسیم ملک مشاع باید به نحوی انجام شود که حقوق و منافع تمامی مالکان حفظ شود و از بروز اختلافات و مشکلات حقوقی جلوگیری گردد.

روش های تقسیم ملک مشاع

روش های تقسیم ملک مشاع بین مالکان طبق قانون مدنی به شرح ذیل می باشد:

  1. تقسیم به افراز: تقسیم به افراز حالتی است که بتوان برای هریک از شرکا سهم مشخصی تعیین کرد و اصولاً در مالی که اجزا آن مساوی باشد صورت می گیرد.
  2. تقسیم به تعدیل: تقسیم به تعدیل در جایی صورت می گیرد که برخلاف افراز، مال مورد نظر اجزای یکسانی ندارد. این نوع تقسیم بر اساس مساحت صورت نمی گیرد بلکه اساسا ارزش مال مناط اعتبار است.
  3. تقسیم به رد: یکی دیگر از روش های تقسیم ملک مشاع، تقسیم به رد می باشد. یعنی زمانی که ملک قابل افراز و تعدیل نباشد و برخی از شرکاء مالی که دریافت کرده اند ارزش بیشتری داشته باشد وبرخی دیگر مالی دریافت نموده اند که از لحاظ قیمت ارزش کمتری دارد و این نقیصه باید جبران شود.
  4. تقسیم از طریق فروش ملک مشاع و تقسیم ثمن آن بین شرکاء: زمانی که هیچ یک از روش های مذکور امکان پذیر نباشد، چاره ای جز فروش ملک مشاع و تقسیم وجوه حاصل از فروش بین شرکاء به نسبت سهم الشرکه باقی نمی ماند.

روش های تقسیم ملک مشاع

تفاوت تفکیک و تقسیم ملک مشاع

تفاوت تفکیک و تقسیم ملک مشاع در این است که در صورت تفکیک،  حالت اشاعه از بین نرفته و همه شرکاء به نسبت سهم خود، در تمام قطعات تفکیکی، شریک مشاعی هستند. اما در تقسیم، ملک مشاع از حالت اشاعه خارج و به قطعات اختصاصی تقسیم می شود.

از همین رو تقسیم ملک مشاع با درخواست تعدادی از مالکین انجام خواهد گرفت اما تقاضای تفکیک باید با موافقت همه مالکین انجام شود و صرف درخواست یکی از مالکین مجوز تفکیک ملک نیست.

ملک مشاع چگونه تقسیم می شود؟

تقاضای تقسیم ملک مشاع از مراجع ذیل امکان پذیر است:

تقسیم ملک مشاع از طریق توافق

اصولا تقسیم ملک مشاع بین مالکان با توافق و تراضی صورت می گیرد بدون این که نیازمند مراجعه به مرجع خاصی باشد اما در فرضی که بین شرکا توافق برای تقسیم زمین مشاع صورت نگیرد، در وهله اول اداره ثبت اسناد و املاک و در برخی موارد دادگاه عمومی صالح به رسیدگی به تقاضای تقسیم مال مشاع هستند.

تقسیم ملک مشاع از طریق اداره ثبت اسناد و املاک

تقسیم ملک مشاع که جریان ثبتی آن خاتمه یافته است و دارای سابقه ثبتی باشد، از طریق اداراه ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک صورت می گیرد.

تقسیم ملک مشاع از طریق دادگاه

تقسیم ملک مشاع از طریق دادگاه روشی است که در مورد املاک بدون سابقه ثبتی یا ملکی که اداره ثبت اعلام کند قابل افراز نیست یا ملکی که یکی از شرکای آن غایب یا محجور باشد صورت می گیرد.

نحوه طرح دعوای تقسیم ملک مشاع

برای طرح دعوای تقسیم ملک مشاع در دادگاه باید شرایط ذیل وجود داشته باشد:

  1. احراز مالکیت مشاعی
  2. درخواست یک یا چند نفر از مالکین مشاعی مبنی بر تقسیم ملک
  3. ملک مشاع دارای سابقه ثبتی نباشد. مگر اینکه ملک قابل افراز نباشد یا بین شرکاء محجور و غایب باشد یا افراز بابت تقسیم ترکه باشد.
  4. تقسیم باعث ضرر نشود و اگر موجب ضرر گردد، متضرر راضی به تقسیم باشد.

تقسیم باعث از مالیت افتادن مال مشترک نشود.

نحوه طرح دعوای تقسیم ملک مشاع

مرجع صالح برای رسیدگی دعوای تقسیم ملک مشاع

مرجع صالح رسیدگی دعوای تقسیم ملک مشاع، نسبت به املاکی که دارای سابقه ثبتی باشند اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک می باشد. اگر ملک مشاع دارای سابقه ثبتی نباشد یا قابل افراز نباشد یا یکی از شرکاء غایب یا محجور باشد، دادگاه محل وقوع ملک صلاحیت رسیدگی دارد.

در صورتی که تقسیم مربوط به تقسیم ترکه باشد، بر اساس ماده ۲۰ قانون آئین دادرسی مدنی و رای وحدت رویه شماره ۷۱۹ مورخ ۲۰/۲/۱۳۹۰، دادگاه آخرین محل اقامت متوفی صالح به رسیدگی است. برای اطلاع از وکیل ملکی میتوانید لینک قبل را کلیک کنید.

هزینه دعوای تقسیم ملک مشاع

دعوای تقسیم ملک مشاع، اگر اختلاف در مالکیت باشد، در زمره دعاوی مالی قرار می گیرد که هزینه بر اساس ارزش منطقه ای محاسبه می شود. اما اگر اختلاف در مالکیت نباشد، چون دعوا ترافعی نیست در شما دعاوی غیر مالی قرار می گیرد.

نحوه رسیدگی به دعوای تقسیم ملک مشاع

اگر توافق بین مالکین ممکن نباشد، هر یک از مالکین می‌تواند دادخواستی به دادگاه ارائه دهد و درخواست تقسیم ملک مشاع را مطرح کند.

دادگاه پس از دریافت دادخواست، و قبل از تعیین وقت رسیدگی، آخرین وضعیت ثبتی ملک و میزان سهم هر یک از مالکین مشاعی را از اداره ثبت استعلام می کند. دادگاه  ممکن است موضوع را به یک کارشناس رسمی دادگستری ارجاع دهد تا امکان ‌پذیری تقسیم ملک را بررسی کند.

کارشناس موظف است که بررسی کند آیا ملک قابل تقسیم به صورت افراز (تقسیم فیزیکی) است یا خیر.

اگر ملک قابل افراز باشد، دادگاه حکم به تقسیم فیزیکی ملک می‌دهد و نقشه تقسیم توسط کارشناس تهیه می‌شود. اگر ملک غیرقابل افراز باشد (به دلیل ویژگی‌های فیزیکی یا قانونی ملک)، دادگاه ممکن است حکم به فروش ملک مشاع بدهد و پس از فروش، درآمد حاصل را بین مالکین تقسیم کند.

پس از صدور حکم و قطعیت آن، مراحل اجرایی تقسیم یا فروش ملک انجام می‌شود. در صورت نیاز به فروش ملک، معمولاً فروش از طریق مزایده صورت می‌گیرد.

پس از فروش ملک، درآمد حاصل بر اساس سهم هر یک از مالکین بین آن ‌ها تقسیم می‌شود.

رسیدگی به دعوای تقسیم ملک مشاع می‌تواند فرآیندی زمان ‌بر و پیچیده باشد، بنابراین بهتر است که مالکین پیش از هرگونه اقدامی با وکیل متخصص ملکی مشاوره نمایند.

نحوه رسیدگی به دعوای تقسیم ملک مشاع

نحوه اعتراض به تقسیم ملک مشاع

چنانچه مراجع مذکور در فرآیند رسیدگی به درخواست تقسیم ملک مشاع خلاف قوانین عمل نمایند ذینفع، حق اعتراض به تصمیم مرجع مربوطه را خواهد داشت. با توجه به احکام متفاوت اعتراض به این تصمیمات، هرکدام به صورت جداگانه تشریح می شوند.

اعتراض به تقسیم ملک مشاع در واحد ثبتی

تصمیم واحد ثبتی در خصوص قابل افراز یا غیر قابل افراز بودن ملک مشاعی ظرف ۱۰ روز پس از ابلاغ به مالکین، قابل اعتراض در دادگاه صالح یعنی دادگاه عمومی حقوقی شهرستانی که ملک در حوزه ی آن واقع است، می باشد.

برخی از محاکم، اعتراض به تصمیم واحد ثبتی را صرفا در مواقعی می پذیرند که ملک از سوی واحد ثبتی غیر قابل افراز تشخیص داده شود و در صورتی که ملک قابل افراز تشخیص داده شود، اعتراض به تصمیم واحد ثبتی را نمی پذیرند. این در حالی است که طبق نص قانون دادگاه در خصوص قابلیت افراز یا عدم افراز ملک رسیدگی می نماید.

حکم دادگاه که با توجه به اعتراض به تصمیم واحد ثبتی، در خصوص افراز یا عدم افراز صادر می شود، اعلامی بوده و نیاز به صدور اجرائیه نخواهد داشت. این حکم قابل تجدید نظر در دادگاه های تجدید نظر مرکز استان بوده و غیر قابل فرجام می باشد.

پس از قطعیت رای مبنی بر غیرقابل افراز بودن ملک، با تقاضای هر یک از شرکا و به دستور دادگاه، از طریق اجرای احکام مدنی ملک فروخته می شود.

اعتراض به رای دادگاه در خصوص تقسیم ملک مشاع

همان گونه که بیان شد در مواردی  دادگاه محل وقوع ملک به درخواست افراز رسیدگی می نماید. حال زمانی که دادگاه رای به قابل افراز بودن یا نبودن صادر کند، این تصمیم قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر است. در واقع اعتراض به رای دادگاه در خصوص تقسیم ملک مشاع تابع عمومات آیین دادرسی بوده و مهلت اعتراض به آن ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ می باشد.

اعتراض به تقسیم ملک مشاع در واحد ثبتی

ابطال تقسیم ملک مشاع

ابطال تقسیم ملک مشاع به معنای لغو یا بی‌اعتبار کردن تقسیم ‌نامه‌ای است که قبلاً بین مالکین ملک مشاع تنظیم شده است. این فرآیند ممکن است به دلایل مختلفی صورت گیرد، از جمله اشتباهات در تقسیم، تقلب، یا عدم رعایت قوانین و مقررات مربوطه.

ابطال تقسیم ملک مشاع می‌تواند فرآیند پیچیده‌ای باشد و نیاز به درک دقیق از قوانین و مقررات مربوطه دارد. مشاوره حقوقی با وکیل ملکی می‌تواند به مالکین کمک کند تا بهترین راه‌حل را برای حل اختلافات خود پیدا کنند.

در چه مواردی تقسیم مال مشاع ممنوع است؟

در برخی موارد  بنا به حکم قانون یا قرارداد یا شرع تقسیم مال مشاع ممنوع می باشد و حتی با توافق ذینفعان نیز امکان تقسیم ملک مشاع وجود ندارد این موارد عبارتند از:

  1. اسقاط حق درخواست تقسیم ملک مشاع ضمن قرارداد
  2. اسقاط حق درخواست تقسیم ملک مشاع طی تعهد(سند اقرار یا تعهد مالی)
  3. به حکم دادگاه
  4. تقسیم مال موقوفه بین موقوف علیهم
  5. وجود سند معارض نسبت به ملک تا رفع تعارض

تقسیم سرقفلی مشاعی چگونه انجام می شود؟

تقسیم سرقفلی مشاعی در صورتی که مستاجر حق انتقال داشته باشد، منع قانونی ندارد. اداره حقوقی قوه قضائیه در نظریه مشورتی شماره۱۲۴۶/۱۴۰۱/۷ مورخ ۳۰/۳/۱۴۰۲ مقرر نموده:

اولا، مزایده تمام یا قسمتی مشاعی از سرقفلی با رعایت حقوق مالک بلامانع است و در مزایده آن باید مقررات مربوط به فروش اموال غیرمنقول و از جمله ماده ۵۱ قانون اجرای احکام مدنی مصوب ۱۳۵۶ رعایت شود. ثانیا، در فرض سوال که محکوم علیه به عنوان یکی از ورثه، مالک سهم مشاعی از سرقفلی است، وفق ماده ۵۸۳ قانون مدنی صرف فروش و مزایده سهم مشاعی وی مستلزم موافقت دیگر وراث و صاحبان سهم مشاعی سرقفلی نیست و امر مزایده با رعایت ماده ۱۴۰ قانون اجرای احکام مدنی مصوب ۱۳۵۶ و نیز مواد ۸۶۸ و ۸۷۱ قانون مدنی صورت می گیرد.

تقسیم سرقفلی مشاعی چگونه انجام می شود

تقسیم ملک مشاع یکی از دعاوی ملکی می باشد که به علت پیچیدگی های خاص نیازمند داشتن دانش حقوق ملکی و تسلط بر قوانین و مقررات مروبط به این حوزه می باشد. دفتر حقوقی بین المللی دادپویان حامی با بیش از ۲۰ سال سابقه فعالیت در این زمینه و با بهره گیری از وکلای متبحر و با تجربه، آماده ارائه خدمات حقوقی تخصصی به شما عزیزان می باشد.

سوالات متداول

ملک مشاع چگونه تقسیم می شود؟

تقسیم یا افراز ملک مشاع با تقدیم درخواست افراز ملک مشاع به اداره ثبت یا دادگاه (حسب مورد) صورت می گیرد.

تقسیم نامه ای که شرکا بین خود برای افراز ملک تنظیم می نمایند تا زمانی که فساد آن ثابت نگردیده معتبر و قابل استناد است.

بسته به مرجع رسیدگی کننده مهلت اعتراض متفاوت است. این مهلت در دادگاه بیست روز و در اداره ثبت  ده روز از تاریخ ابلاغ می باشد.

بله، در حالت ایده ‌آل، توافق همه مالکین برای تقسیم ملک لازم است. اما در صورت عدم توافق، هر یک از مالکین می‌تواند از طریق دادگاه درخواست تقسیم کند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
Picture of امینه محمودی

امینه محمودی

این مقاله توسط امینه محمودی و تیم متخصص دفتر حقوقی بین‌المللی دادپویان حامی تهیه شده است. ما با تکیه بر دانش عمیق حقوقی، تجربه گسترده و رویکردی تخصصی در حوزه حقوق بین‌الملل، تجاری و بانکی، همواره در تلاش هستیم تا اطلاعات کاربردی، مشاوره حرفه‌ای و راهکارهای مؤثر را در اختیار مخاطبان خود قرار دهیم.
Picture of امینه محمودی

امینه محمودی

این مقاله توسط امینه محمودی و تیم متخصص دفتر حقوقی بین‌المللی دادپویان حامی تهیه شده است. ما با تکیه بر دانش عمیق حقوقی، تجربه گسترده و رویکردی تخصصی در حوزه حقوق بین‌الملل، تجاری و بانکی، همواره در تلاش هستیم تا اطلاعات کاربردی، مشاوره حرفه‌ای و راهکارهای مؤثر را در اختیار مخاطبان خود قرار دهیم.

پر بازدید ترین مقالات

34 پاسخ

  1. سلام
    زمینی باغی (کشاورزی) داریم دارای سند تک برگ به صورت ۳ دانگ و۲ دانگ و ۱ دانگ مشاع که به مقدار سهم هریک تقسیم کردیم خانه ای قدیمی در زمین هست که در تقسیم یندی قطعه ۲ دانگ قرار گرفته ولی مالک ۳ دانگ میخواهد از آن خانه هم سهم ببرد لطفا نسبت به تقسیم آن راهنمائی کنید. سپاس.

  2. تقریبا ۶ یا ۷ سال پیش وراث پدربزرگم به صورت توافقی که یکیشون پدر اینجانب می‌باشد اقدام تقسیم ترکه کردن ولی یکی از وراث در این تقسیم حاضر نشد و بعد از یک سال بدون امضا و دریافت تقسیم نامه خود به سهم‌های مشخص شده خودش اعم از زمین باغ و باغچه که طبق همون تقسیم نامه مشخص شده بود صاحب شد و حتی در بعضی از سهم‌های خود تغییراتی انجام داده و هزینه کرده است. در یکی از سهم‌ها منزل پدربزرگ اینجانب می‌باشد و طبق تقسیم نامه عرصه آن سهم ارثی پدر و اعیان آن به اندازه ۷ سهم از ۹ سهم به پدرم واگذار شده و ۲ سهم مطلق به عموی اینجانب می‌باشد که در تقسیم توافقی حضور نداشته و اکنون دو سهم از اعیان را به هیچ وجه واگذار نمی‌کند! قابل ذکر است که منزل یاد شده با قدمت تقریبا ۳۰ سال در روستا واقع می‌باشد و همچنین قسمتی از اعیان و عرصه ساختمان که سهم یکی از عمه‌ها بوده از ایشان خریداری شده است!
    یکبار اقدام به شکایت از جانب ما تحت عنوان تقسیم ترکه صورت گرفت که توسط شعبه ایراد گرفته شد و بعد از ثبت لایحه جهت تغییر عنوان شکایت به تقسیم مال مشاع، شعبه به این ایراد گرفت که چیزی که نشان دهنده مشاع بودن ساختمان بین ما و خوانده باشه وجود نداره!

    1. گرچه بهتر است از طریق وکیل دادگستری اقدام بفرمایید ولی با توجه به وقوع تقسیم شما می‌بایست بدوا تنفیذ و اثبات صحت و وقوع تقسیم را از دادگاه مطالبه و متعاقبا تقسیم مال مشاع را خواستار شوید.

  3. سلام
    ملک ثبتی ۶ دانگ که توسط دو خاله و مادر من خریداری شده. از نظر قیمت پرداخت شده سهم مادرم معادل ۳.۵ دانگ و سهم هر یک از دو خواهر دیگرش ۱.۲۵ دانگ میشود. هنگام انتقال سند از فروشنده، چگونه باید در سند مشاع سهم هر کدام را قید کرد؟

  4. با سلام
    بنده با شریکم یه زمین خریدیم که یک چهارم به نام من هست. منتها زمین کناری هم متعلق به شریکم هست.
    حالا شریکم میخواد یک راه بین ۲ زمین ایجاد کند و قطعه بندی کند و بفروشد. و به من میگوید سهم راه خودت را باید بدی. یعنی ملک من ۵۰ متر کم شود. چطوری باید زمین من را افراز کند از یک ملک مشاع؟ مگر نباید ابتدا زمین بنده را از جایی که نزدیک به جاده هست و نیاز به راه نیست بدهد و بعد برای بقیه زمین خودش راه جدا کند؟
    با تشکر از شما

    1. با سلام. در صورتی که زمین قابل افراز باشد باید این تقاضا از اداره ثبت اسناد و املاک درخواست شود.

  5. زمین تجاری مشاعی که بخشی از آن دارای سند و قسمت دیگر فاقد سابقه ثبت است و چند نفر از شرکا که سهم کمی دارند برای افراز همکاری نمیکنن ,برای افراز آن چگونه اقدام کنیم ؟ آیا ممکنه قسمت دارای سند در ثبت اسناد افراز شود و قسمت فاقد سند از طریق داد گاه ؟ هدف اینه که سایر مالکین حق تصرف و فروش سهم خود را داشته باشن

  6. با سلام
    در یک تعاونی سهمی حدود ۳۱۰ متر از ۳۸ هکتار زمین مشاعی از پدرم به ارث رسیده، متاسفانه تعاونی نه کاربری برای زمین میگیره نه تحویل میده، هر ۶ ماه هم هزینه تراشی میکنن و پول دریافت میکنن. با توجه به اینکه تعداد قابل توجهی خواهان دریافت زمین حتی بدون کاربری هستیم ولی امتناع میکنن و حتی دفترچه قرار داد رو از ما گرفتن پس نمیدهند. ممنون میشم راهنمایی کنید.

  7. سلام. در خصوص تقسیم اموال مشاع اگر ملکی که فاقد سابقه ثبتی باشه دیگه نیازی به گواهی عدم افراز از اداره ثبت نیست؟ و عنوان خواسته باید تقسیم مال مشاع و در صورت عدم تقسیم دستور فروش صحیح می باشد؟

    1. باسلام. خیر نیاز به عدم افراز اداره ثبت اسناد نیست مستقیم باید دادخواست افراز در دادگاه مطرح بشه.

  8. سلام خسته نباشید،ماترک مادربزرگ من(بهای یک هشتم یک باب خانه شهری و بهای یک هشتم زمینهای کشاورزی روستایی که همگی به اسم پدربزرگ من هستند) بین پدر و عمو و فرزندان عمه ی ناتنی من(که فوت کرده) باید تقسیم بشود،که به طور خلاصه بهای یک چهلم اموال به فرزندان عمه ی من میرسه،متاسفانه فرزندان عمه ی ناتنی من در تعیین قیمت مشارکت نمی کنند و قیمت پیشنهادی رو هم قبول ندارند،چه راه کاری پیشنهاد میکنید؟!آیا ثبت اسناد می تواند به شکل قانونی برای خانه و زمینهای کشاورزی قیمت گذاری انجام بده به نحوی که هیچ کدام از طرفین حق اعتراض هم بعدا نداشته باشند؟!خیلی ممنون.

  9. با همسرم در خانه شریک هستیم که سه دونگ به نام من و سه دونگ به نام ایشان است نه میزار اجاره بدم نه میزاره در خونه زندگی کنم چه اقدامی می تونم انجام بدم

  10. سلام تعداد ۲۰۱۶ عضو در قالب ۱۰ تعاونی مسکن مشترکا۶۴ هکتار زمین خریده‌ایم
    با شهرداری ۶۰ به ۴۰ توافق کرده‌ایم مصوبات از مراجع ذیصلاح گرفته شده ونقشه مصوب جهت تنظیم صورتمجلس تفکیکی به ثبت محل داده شده آیا تقسیم بین تعاونیها به قرعه خواهد بود یا طبق جایگاهها ونقشه واسناد اولیه ؟ البته در نقشه اولیه تعاونیها به ردیف از یک تا ۱۰ کنار هم چیده شده بودند و در نقشه جدید پس از تجمیع اسناد قدیمی وتخصیص ۶۰ در صد به خدمات ۷ گانه شهرداری جایگاههای قبلی همه تعاونیها بهم خورده حالا در نقشه جدید با توجه به کیفیت قطعات اختصاص قطعات زمین به هر یک از تعاونیها به چه نحوی خواهد بود ؟

  11. سلام وقت شما بخیر..یک زمین میراثی است که سند آن مشاع و بین سه نفر است. یک زمین خالی مربوط به شهرداری در کنار این زمین هست به متراژ شصت متر که یکی از ورثه با پول خودش آن را خریده که بعدا بتواند آن را به سهم مشاعی خود اضافه کند و دو ورثه دیگر نیز به او وکالت دادند که سهمی در این زمین خریداری شده نخواهند داشت. زمین خریداری شده چون متراژش کم است سند آن مشاع است و به نام سه ورثه صادر شده که بتوان به زمین میراثی تجمیع و سپس تفکیک کرد.
    حالا یکی از این ورثه که وکالت داده بود فوت کرده و بچه های او وکالت نامه را قبول ندارند و میگویند باطل است.
    سوال این است که اکنون ورثه ای که دارای وکالت از دو ورثه دیگر است چگونه میتواند حق خود را بگیرد.
    سپاس فراوان

  12. سلام . من و برادرم در ملک پدریمان به صورت مشاعی سهم داشتیم که من با رضایت شفاهی که از برادرم گرفتم هفت سال پیش در سهم خودم خانه ساختم حالا با فوت برادرم ورثه اش منکر اجازه شده اند آیا می توانند بنا را تخریب کنند ؟

    1. سلام علیکم . ساخت و ساز بدون اجازه سایر شرکا در ملک مشاعی خلاف قانون و قابل تخریب است و مرور زمان در این خصوص معنایی ندارد.

    1. سلام. اگر ملک دارای سابقه ثبتی در اداره ثبت نباشد، باید به دادگاهِ محل وقوع همان ملک مراجعه شود اما اگر ملک دارای سوابق ثبتی در دفتر املاک باشد، درخواست تقسیم از اداره ثبت محل وقوع ملک به عمل خواهد آمد

    2. با سلام و عرض ادب ده سال پیش من بالای منزل مادرم که قولنامه به اسمش بود رو ساختم با رضایت و اجازه خودش بعداز ده سال که مادرم فوت کرد خواهر و برادر هام شکایت کردن که بالا هم جزو ارث هست و تو حقی نداری در دادگاه اقرار کردن که بالارو من ساختم قاضی هم حکم داد بالا متعلق به بنده است و از ارث نیز سهم دارم ولی دوباره شکایت کردن و اعتراض کردن آیا نتیجه به نفع بنده است یا خیر؟ودر آخر من چه کار کنم برای احقاق حقم ده سال تا زنده بودن مادرم اینجا ساکن هستم و خودم با هزینه شخصی ساخت ام خدا رو خوش نمیاد اینکه جز ارثیه نیست با تشکر و قدردانی

  13. سلام . خسته نباشید
    تقسیم ملک مشاعی که تعدادی از شرکا آن راضی به فروش ملک نیستند چگونه امکان پذیر است؟

    1. سلام . لازم است ابتدا جهت افراز زمین خود به اداره ثبت اسناد محل وقوع ملک مراجعه کرده و در صورتی که ملک قابل افراز باشد افراز خواهد شد و در غیر این صورت، یک گواهینامه مبنی بر عدم قابلیت افراز به شما داده خواهد شد که می‌توانید از طریق دادگاه برای فروش آن اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *