دادپویان حامی

هیات موضوع ماده ۲۵۷ قانون مالیات های مستقیم

هیات موضوع ماده ۲۵۷ قانون مالیات های مستقیم
فهرست مطالب

در برخی موارد رای هیات حل اختلاف مالیاتی از سوی شورای عالی مالیاتی نقض می شود.
در این صورت پرونده برای رسیدگی به هیات حل اختلاف مالیاتی موضوع ماده ۲۵۷ قانون مالیات های مستقیم ارجاع می شود.
طبق ماده ۲۵۷ قانون مالیات های مستقیم:
“در مواردی که رای مورد شکایت از طرف شعبه نقض می گردد،پرونده امر جهت رسیدگی مجدد به هیات حل اختلاف مالیاتی دیگر ارجاع خواهد شد.و در صورتی که در آن محل یک هیات بیشتر نباشد به هیات حل اختلاف مالیاتی نزدیک ترین شهری که با محل مزبور در محدوده ی یک استان باشد ارجاع می شود.مرجع مزبور مجددا به موضوع اختلاف رسیدگی و رای مقتضی می دهد.رایی که بدین ترتیب صادر می شود قطعی و لازم الاجرا است.حکم این ماده در مواردی که آرای صادره از هیات های حل اختلاف مالیاتی توسط دیوان عدالت اداری نقض می گردد نیز جاری خواهد بود.”

صلاحیت هیات موضوع ماده ۲۵۷ قانون مالیات های مستقیم

صلاحیت رسیدگی هیات موضوع ماده ۲۵۷ تنها پیروی کردن از نظر شعبه ی شورای عالی مالیاتی است.و درباره مواردی که شعبه شورای عالی مالیاتی نظر داده است صلاحیت رسیدگی شکلی و ماهوی را دارد.هرچند،در ماده ۲۵۷ سخن از ارجاع پرونده به هیات حل اختلاف مالیاتی دیگر به میان آمده است،اما این هیات در اصطلاح به «هیات هم عرض» در رویه ها و عرف های ادارات امور مالیاتی نامور شده است.

نحوه رسیدگی در هیات موضوع ماده ۲۵۷ قانون مالیات های مستقیم

رای صادره از هیات حل اختلاف مالیاتی هم عرض،قاعدتا باید با استناد به مواد ۲۵۱،۲۵۵ قانون مالیات های مستقیم،در شورای عالی مالیاتی قابلیت شکایت و تجدیدنظر رسیدگی را داشته باشد.

اما….

رویه کنونی شورای عالی مالیاتی به گونه ای است که با استناد به این که رسیدگی شورای عالی مالیاتی نسبت به شکایت مودیان مالیاتی به رای هیات حل اختلاف مالیاتی هم عرض،باعث عدم قطعیت و لازم الاجرا نشدن آرای هیات ها می شود و تسلسل و دور باطل را در پی خواهد داشت از رسیدگی به آن خودداری و شکایت از آرای هیات موضوع ماده ۲۵۷ قانون مالیات های مستقیم را در شورای عالی مالیاتی قابل رسیدگی نمی داند.

از اینرو لازم به ذکر است که….

مودیان مالیاتی به طرح شکایت و اعتراض خود در هیات ماده ۲۵۱ مکرر و یا دیوان عدالت اداری ناچار می گردند.در حالی که در هیچ یک از مواد قانون مالیات های مستقیم چنین ممنوعیت و محدودیتی پیش بینی نشده است.

از مفهوم مخالف بخش دوم ماده ۲۵۷ ق.م.م که مقرر می دارد:

“مرجع مزبور مجددا به موضوع اختلاف مالیاتی بر طبق فصل سوم این باب و با رعایت نظر شعبه ی شورای عالی مالیاتی رسیدگی و رای مقتضی می دهد.”

می توان اینگونه برداشت کرد که….
چنانچه هیات ماده ی ۲۵۷ ق.م.م در صدور رای خود نظر شعبه ی شورای عالی مالیاتی را رعایت نکرده باشد قانونا شورای عالی مالیاتی می تواند و باید به شکایت مودی رسیدگی کند.
لذا عدم اجرای درست رای شورای عالی مالیاتی حدوث دور و تسلسل فلسفی باطل را منتفی می کند.هنگامی که هیات موضوع ماده ۲۵۷ ق.م.م رای شورای عالی مالیاتی را به درستی اجرا نکرده باشد،دور و تسلسل حاصل نشده بلکه اعضای هیات حل اختلاف مالیاتی در واقع به تخلف انتظامی مرتکب شده اند.از این رو،حق بر اعتراض مودی و مامور اداره امور مالیاتی باید پابرجا بماند.

امتیاز دهید

پر بازدید ترین مقالات

7 پاسخ

  1. من کارت بازرگانی ام را ۱۲ سال قبل بمدت دو سال اجاره دادم( واسطه ای بین من و تاجرانی که با آن کار کرده اند وجود داشت و واسطه مبلغ یک میلیون تومن به من داد و نمیدونم خودش چقدر گیرش اومد) ، تاجرانی که نمیشناسم شون با آن واردات سنگین انجام داده اند طوری که الان بدهی مالیاتی من بیش از ۹ میلیارد تومن عنوان شده! در حالی که اصلا من با آن هیچ کاری نکرده ام ، من چطوری میتونم این بدهی را از نام خودم بردارم.(بخاطر این بدهی مالیاتی ممنوع الخروج هستم و بخاطر اینکه مبادا اموال و یا پولم را بخاطر بدهی مالیاتی مصادره کنند نمیتونم چیزی را بنام خودم کنم و یا پول آنچنانی را در حسابم نگه دارم).

    1. با سلام. با توجه به اینکه اجاره دادن یا در اختیار قرار دادن کارت بازرگانی جرم می باشد نمی توانید از این جهت شکایتی مطرح کنید.

    1. سلام. رای صادره از هیات موضوع ماده ۲۵۷ قانون مالیات های مستقیم قطعی بوده و باید اجرا شود. در صورتی که این هیات موارد مندرج در رای شعب دیوان عدالت اداری یا شورای عالی مالیاتی را رعایت نکند می توان مجدداً در دیوان عدالت اداری یا شورای عالی مالیاتی اعتراض کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *