شرح موضوع

قرارداد صلح ، توافق دو طرف برای به وجود آوردن و یا ازبین بردن یک رابطه حقوقی است . صلح  به معنای تراضی، تسالم و توافق بر امری اعم از تملیک عین یا منفعت یا اسقاط دین یا حق است.

 طرفین قرارداد صلح

طرفین قرارداد صلح ، مصالح (( صلح کننده یا واگذارنده )) و متصالح (( کسی که صلح به نفع او صورت می پذیرد یا  قبول کننده صلح)) هستند.

طرفین این قرارداد بایستی به درستی معرفی گردند به گونه ای که تردید و اشتباهی در خصوص شناسایی آن ها صورت نگیرد خصوصا در صورتی که  شخصیت متصالح از نظر مصالح ، علت عمده ی عقد صلح باشد ، لازم است تعریف دقیقی از وی صورت پذیرد.

موضوع قرارداد صلح

قرارداد صلح  موضوع ندارد بلکه به جای آن باید “مورد صلح” نوشته شود.

مورد صلح باید با تمامی اوصاف آن مشخص و معین گردد به گونه ای که مورد تردید یا ابهامی قرار نگیرد  البته در درموارد خاصی برای مثال در دانستن دقیق تمام جهات آن امکانپذیر نباشد ،  علم اجمالی طرفین به مورد صلح کافی است.

چنانچه مورد صلح عین نبوده بلکه حقی قابل انتقال باشد ، بایستی به این  نکته در قرارداد تصریح شود. حقوق غیر قابل اسقاط و انتقال ، نمی توانند مورد صلح قرار گیرند ؛ مانند حق مطالبه دائن در طلب و حق رجوع برای زوجه ای که به طلاق خلعی طلاق داده شده است.

همچنین ممکن است مورد صلح ، انتفاع از مال غیر باشد ، برای مثال کسی به دیگری  حق  عبور از منزل یا باز کردن پنجره و یا بردن آب و گذاشتن  ناودان را صلح کند.

مبلغ قرارداد صلح

این قرارداد مبلغ ندارد و مال الصلح جایگزین آن است ؛ البته ممکن است به جای مال الصلح در قرارداد مبلغ صلح نوشته شود.

اگر صلح معوض است ، باید هر یک از عوضین عین خارجی باشند و نه تعهدی که به اقساط پرداخت می شود ، بنابراین عوضین باید به درستی تعیین و تعریف شوند.

نکات مهم در تنظیم قرارداد صلح

  1. بهتر است در ابتدای قرارداد صلح ذکر شود که طرفین برای صلح اهلیت دارند.
  2. بهتر است در مقدمه آن ذکر شود که این قرارداد به دور از هرگونه اکراه ، اجبار و تدلیس صورت می پذیرد ؛ البته چنانچه بعدا تدلیس در عقد تایید شود ، موجب حق استفاده از خیار فسخ می باشد.
  3. بایستی لازم الاجرا بودن این قرارداد مورد تصریح قرار گیرد.

اعتبار صلحنامه عادی

صلحنامه عادی (دستی) نیز اگر دارای شرایط قانونی باشد، در تمامی محاکم دارای اعتبار است.  این شروط از جمله شامل اهلیت طرفین قرارداد و به امضا رسیدن تمامی صفحات قرارداد توسط طرفین می باشد .

 آیا صلح نامه حتماً باید در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شود ؟

ضرورتی ندارد که یک قرارداد صلح برای صحت حتما رسمی بوده و در دفتر خانه اسناد رسمی منعقد شده باشد. صلحنامه مانند هر قرارداد دیگر می تواند عادی یا رسمی باشد.

اما  باید توجه داشت که اعتبار قرارداد صلح فقط به طرفین آن سرایت دارد و این قرارداد نیز در صورت عادی بودن نزد ثالث یا مراجع دولتی قابل استناد نیست ؛ بنابراین کسی نمی تواند با در دست داشتن یک صلحنامه عادی خود را مالک معرفی و اقدام به اخذ پروانه ساخت ملک (پروانه ساختمان) از شهرداری نماید.

تفاوت قرارداد صلح و قرارداد بیع

صلح خود یک عقد مستقل است ولی می تواند آثار عقود دیگر را نیز داشته باشد. یعنی ماهیت قرارداد منعقده ،  عقد صلح باشد ولی خواص و آثار عقد بیع ، اجاره ، ودیعه ، عاریه ، وکالت یا هبه و یا حتی قراردادهای آزاد و بی نام را داشته باشد.

ضمانت اجرای عدم انجام تعهدات ناشی از  قرارداد صلح

مانند هر قرارداد دیگری اگر طرف قرارداد صلح به محتویات صلحنامه عمل نکند متعهد له ( کسی که به نفع او تعهد شده است) می تواند الزام و اجبار او به انجام تعهد را درخواست نماید و دادگاه حکم انجام تعهد را صادر می نماید و چنانچه متعهد باز هم از انجام تعهد سر باز زند با اجبار دادگاه مواجه خواهد شد.

فسخ قرارداد صلح

در صورت وجود برخی شرایط می توان نسبت به فسخ صلح نامه اقدام نمود.

ممکن است در متن قرارداد و صلح نامه برای یکی از طرفین یا هردوی آنها حق فسخ در نظر گرفته شده باشد. و یا اینکه به استناد خیارات اقدام به فسخ قرارداد صلح شود .

به جز خیارات مختص به بیع (( خیار مجلس ، خیار حیوان و خیار تاخیر ثمن  )) سایر خیارات از قبیل خیار عیب ، خیار تبعض صفقه ، خیارت شرط ، خیار اشتراط ، خیار غبن ، خیار رویت و تخلف وصف و همچنین خیار تدلیس نیز در عقد صلح جاری می شوند.

همچنین طرفین می توانند طبق مقررات مربوط به اقاله ، آن را به تراضی تفاسخ کنند ؛ بنابراین می توانند ماده ای را برای اقاله تفاسخ در قرارداد صلح بگنجانند.

ابطال قرارداد صلح

درصورتی‌که مبنای قرارداد صلح ، معامله‌ای باطل یا امری باطل باشد ، صلح نیز باطل خواهد بود. برای مثال چنانچه درمورد انجام کار غیرقانونی  قراردادی امضا شده باشد و سپس طرفین با یکدیگر دچار اختلاف شوند و یکی از دوطرف برای جلوگیری از برهم زدن معامله از سوی طرف دیگر، با او صلح کند ، صلح انجام‌شده باطل است و اثری نخواهد داشت چرا که معامله از اساس باطل بوده است. اما اگر معامله‌ای باطل شود و دو طرف اختلافات ناشی از آن معامله را با صلح برطرف کنند، این قرارداد صلح صحیح است.

موسسه حقوقی بین المللی دادپویان حامی با ده سال سابقه در حوزه دعاوی و تنظیم قراردادهای داخلی و بین المللی آماده ارائه مشاوره حقوقی تخصصی در زمینه انواع قراردادها می باشد.

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟
(رای: 37 امتیاز: 3.5)

پرسش و پاسخ

119 پرسش و پاسخ. ارسال پرسش و پاسخ جدید

  • آیا صلح نامه بدون اینکه در دفترخانه ثبت شود دارای اعتبار است؟ یا اینکه بدون ثبت در دفترخانه هم جنبه قانونی و اجرایی دارد؟
    آیا بعد از تنظیم صلح نامه و امضا مصالح و متصالحین، مالیات بر ارث ملغی می شود؟

    پاسخ
    • دادپویان حامی
      اکتبر 16, 2016 3:49 ب.ظ

      با سلام
      قرارداد صلح یا همان به اصطلاح صلح نامه در اصطلاحات فقهی و حقوقی “ام العقود” یا مادر قراردادها نامیده می شود.بدین معنا که مواردی که در سایر عقود مغابنه ایی لازم به رعایت هستند در عقد صلح می توان آن موارد را نادیده گرفت.طبق ماده 10 قانون مدنی کلیه قراردادهای منعقده اگر خلاف شرع و قانون و اخااق حسنه نباشد نافذ هستند جنبه اجرایی دارند.و عقد صلح از این مقرره مستثنا نیست.و قرارداد صلح یا صلح نامه که به صورت عادی وبدون مراجعه به دفتر اسناد رسمی منعقد شده باشد علیرغم آنکه در ماده 47 و 48 قانون ثبت تصریح گردیده و عقد صلح را در زمره عقود تشریفاتی در آورده است و حکایت از این دارد که در نقاطی که ادارات ثبت و دفاتر اسناد رسمی تشکیل می گردند صلح نامه و شرکت نامه و هبه نامه می بایست به ثبت برسند و چنانچه به ثبت نرسند در هیچ یک از ادارات و محاکم پذیرفته نخواهد شد ،معتبر و لازم الرعایه و قابل اجراست.چون می توان در صورت عدم انجام تعهد از سوی متعهد علیه قرارداد صلح عادی می توان اجبار اورا از دادگاه مبنی بر ایفای تعهد تقاضا کرد.و طبق ماده 754 قانون مدنی هر صلحی نافذ است جز صلح بر امری که غیر مشروع باشد.
      در مورد سوال دوم شما چنانچه مقصود شما قرارداد صلح عمری باشد و به صورت رسمی تنظیم یافته باشد بله بعد از فوت مصالح نیازی به پرداخت مالیات بر ارث نیست.و همزمان با تنظیم قرارداد صلح عمری در دفتر اسناد رسمی مالیات نقل و انتقال دریافت می گردد.

      پاسخ
    • درود و خسته نباشید.با سپاس از زحمات شما.پرسشی دارم.
      من و دوستم میخواهیم زمینی بخریم.نیمی از پول زمین رو من و نیمی رو ایشون پرداخت میکنه.ولی چون پول ایشون وام بانکیه شش دانگ باید به نام ایشون باشه.من برای اینکه خیالم راحت باشه میتونم سه دانگ زمین رو به صورت عقد مصالحه از ایشون بگیرم تا نتونه بی اجازه من زمین رو بفروشه.اگر ممکنه در این باره من رو راهنمایی بفرمایید .با سپاس فراوان

      پاسخ
      • ضمن تشکر از حسن اعتماد شما
        لطفا با شماره های 09123034393 یا 02122740104 تماس بگیرید و با وکیل متخصص در این زمینه مشاوره کنید تا در صورت نیاز به توضیحات بیشتر ، امکان پاسخگویی وجود داشته باشد.

        پاسخ
  • بسیار عالی،
    بهترین مطلبی بود که تاکنون درباره ی صلحنامه و قرارداد صلح خوندم.
    تشکر

    پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشی
    بعد از فروش یک واحد آپارتمان بین فروشنده و خریدار برسر قیمت کمد و کابینت اختلاف بوجود آمده آیا برای پایان دادن به این اختلاف باید عقد صلح نلمه ای نوشته شود؟ با توضیح اینکه قبلا بیع نامه فروش را امضا کرده اند

    پاسخ
    • باسلام از تماس شما با موسسه حقوقی بین المللی دادپویان حامی
      شما می توانید طی صورت جلسه ای عادی نسبت به حل و فصل اختلافات پیش آمده اقدام نمائید، هر چند که می توانید آن را به صورت صلح ختم اختلافات تنظیم نمائید . لیکن عملاً نیازی به تنظیم عقد صلح نمی باشد.

      پاسخ
      • محمدحسن
        می 24, 2021 6:34 ب.ظ

        با سلام اگه کسی خانه ای را بیع نماید و سند در رهن بانک باشد و به خاطر اطمینان خاطر خریدار ضمن صلح نامه ای فروشنده متعهد بشود آیا می توان طبق مبایعه نامه دادخواست خسارت تاخیر انجام تعهد داد؟

        پاسخ
        • سلام سوال ابهام دارد
          لیکن در فروض مختلفی بله امکان مطالبه خسارت وجود دارد

          پاسخ
    • با سلام
      بنده یک سال قبل منزلی رو خریداری کردم و سند تک برگ قطعی به نام من صادر شد، امروز داشتم به کپی سند قبل که متعلق به فروشنده بود نگاه میکردم در انتها نوشته شده بود صلح…
      سوال بنده این هست ایا این میتونه مشکل ساز بشه؟ و سند قطعی صادر شده برای بنده زیر سوال بره؟ و اینکه ایا این اقا میتونستن با سند تک برگی که به نامشون هست اما در انتها ذکر شده صلح این خونه رو به بنده بفروشند؟
      ضمن اینکه فروشنده این ملک رو از مادرشون گرفته بودن و الان مادر این آقا در ملک به صورت رهن ساکن هستن
      ممنون میشم راهنمایی کنید

      پاسخ
      • با سلام و سپاس از همراهی شما
        لطفا توضیحات کاملتری بفرمایید یا با شماره 09123034393 تماس بگیرید تا وکلای ما در این زمینه شما را راهنمایی نمایند.

        پاسخ
  • با سلام.آیا برای عقد صلح عمری از مادر خانواده به فرزندش حتما باید سند تک برگ شود یا اینکه می توان بدون تک برگ کردن هم صلح نوشت؟

    پاسخ
    • باسلام از تماس شما با موسسه حقوقی بین المللی دادپویان حامی
      بله جهت تنظیم سند صلح (صلح نامه) رسمی ملک در دفتر اسناد رسمی می بایست ابتدا نسبت به تک برگ نمودن سند مالکیت اقدام نمائید.

      پاسخ
    • سلام خدمت کارشناسان محترم
      اگر در صلح نامه بهای ملک مصالحه شود وبعدا درقسمت توضیحات قید شود که معامله در مقابل ثمن انجام شده
      ۲_اگر در همین سند قید شود که معامله قطعی انجام شده وبه خریداران تحویل داده شده ودر قسمت توضیحات قید شده بعداز فوت صاحب ملک خریداران صاحب ملک میشوند ایا این صلح نامه از لحاظ قانونی درست است یا نه
      در ضمن این صلح نامه عادیه وسند اصلی ملک هم عادی می باشد

      پاسخ
      • سلام صلح نامه عادی از نظر مراجع قضایی پذیرفته نیست و باید به صورت رسمی باشد و در خصوص بخش اول سوالتون نیاز به توضيح بیشتر میباشد لذا در صورت تمایل با شماره 09123034393 تماس حاصل فرمایید تا راهنمایی دقیق ارائه شود.

        پاسخ
        • سلام به شما کارشناس محترم
          اگه بنده بخوام تصویر سند را براتون بفرستم شما مطالعه بفرمایین ونظرتون رو بفرمایین
          من چطوری میتونم انجام بدم

          پاسخ
          • با سلام و سپاس از همراهی شما
            میتوانید تصویر سند و توضیحات مربوط به درخواست تان را به شماره 09123034393 از طریق واتساپ ارسال نمایید .
            در صورت نیاز به مشاوره تلفنی رایگان با وکیل متخصص ،با شماره 02122740104 تماس بگیرید تا راهنمایی لازم انجام شود.

          • سلام خدمت کارشناس محترم
            بنده عکس سند رو به شماره ۰۹۱۲۳۰۳۴۳۹۳ فرستادم اگه امکان داره راهنمایی فرمایید متچکرم

          • با سلام
            بررسی لازم توسط وکیل متخصص انجام خواهد شد ،لطفا مکاتباتی که با شماره فوق داشته اید را دنبال کنید.

  • محمد رضا اصلانی
    آوریل 5, 2017 9:11 ق.ظ

    سلام
    قراردادهای عادی صلح ملک و زمین که سند ثبتی ندارند و در آنها مبالغی دال بر وجه المصالحه قید نشده است و صلح در قبال انجام کارهای کفن و دفن متوفی در ازای یک قطعه زمین بوده است و مدارک زمین نیز مستند و معتبر است را چطور می توان در قالب عقد صلح یا توافق نامه در محضر اسناد رسمی ثبت محضری کرد که وجاهت قانونی آن قوی تر شود.

    پاسخ
    • با سلام و سپاس از تماس شما با موسسه حقوقی بین المللی دادپویان حامی
      راجع به اموال غیرمنقول می بایست سند صلح را به صورت رسمی تنظیم نمود طبق ماده 146 قانون ثبت، چنانچه قرارداد عادی صلح نامه دارید جهت رسمی نمودن آن می توانید الزام به تنظیم سند رسمی صلح را از دادگاه درخواست نمائید.

      پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشید.
    سوالی که از خدمت جنابعالی داشتم مربوط به مصالحه نامه ای می شود که در سال 85 مابین شهردای و صاحبان سرقفلی چندین مغازه برقرار شده است. این مصالحه نامه توسط شورای شهر و شهردار وقت امضا شده است.
    بر اساس این مصالحه نامه شهرداری باید سال 86 مغازه های جدید را تحویل می داده ولی بعد از گذشت 10 سال هنوز خبری از تحویل مغازه نیست.
    در این مدت این موضوع بارها مورد پیگیری قرار گرفته است ولی همیشه اول ماه بعد وعده داده شده است!
    لطفا ما را راهنمایی فرمائید.

    پاسخ
    • باسلام از تماس شما با موسسه حقوقی بین المللی دادپویان حامی
      جهت راهنمایی بیشتر با موسسه تماس بگیرید لیکن شما می توانید براساس آن صلح نامه، الزام شهرداری را به تحویل مغازه های جدید از دادگاه محل وقوع ملک بخواهید.

      پاسخ
  • با سلام خدمت شما
    هر شخص میتواند تمام دارایی خود راصلح کند یا میتواند یک سوم اموال خود را صلح کند?

    پاسخ
    • باسلام از تماس شما با موسسه حقوقی بین المللی دادپویان حامی
      هر شخص می تواند تمامی دارای خود را صلح کند و اشکالی در این خصوص وجود ندارد، سوال شما در مورد وصیت تا ثلث اموال مصداق دارد نه صلح نامه

      پاسخ
      • باسلام از تماس شما با موسسه حقوقی بین المللی دادپویان حامی
        در پاسخ به سئوال اول، بله شما می توانید از طریق صلح نامه عادی (نه رسمی) با قید اینکه آپارتمان در رهن بانک است نسبت به تنظیم آن اقدام نمائید.
        در صورتیکه بخواهید صلح عمری یا صلح رسمی تنظیم کنید می بایست آپارتمان در رهن نباشد و اصطلاحاً آزاد باشد.
        البته شما می توانید موضوع را از طریق بانک پیگیری نمائید تا با مجوز بانک نسبت به تنظیم صلح عمری در دفترخانه اقدام شود
        در پاسخ به سوال دوم، بله موجودی حساب بانکی می تواند مورد صلح قرار گیرد ولیکن نیازمند مجوز بانک می باشد.

        پاسخ
      • ابواافضل عطازاده
        آگوست 29, 2021 2:37 ق.ظ

        با سلام
        آیا کسی می تواند در خصوص خساراتی که به ملک او وارد شده و ملک نیز بیمه بوده، حقوق خود ناشی از آن را جهت مطالبه خسارت و مراجعه به دادگاه و طرح دعوی را به ثالث صلح نماید تا ثالث بتواند شخصا طرح دعوا و مطالبه خسارت نماید؟

        پاسخ
        • سلام نیازی به صلح نیست با انتقال قطعی ملک در دفترخانه
          مالک جدید قائم مقام شما در قرارداد بیمه می‌شود و می‌تواند از حقوق آن جهت پرداخت خسارات استفاده کند

          پاسخ
  • محسن منصوری
    می 8, 2017 4:21 ب.ظ

    با سلام و احترام
    1- آیا این امکان وجود دارد که یک آپارتمان که در رهن بانک است (در ازای دریافت وام مسکن) ، مورد صلح عمری قرار بگیرد؟ اصولاً استعلام ثبت به چه منظور انجام می شود؟
    2- آیا موجودی حساب بانکی می تواند مورد صلح به نفع دیگری قرار بگیرد تا بعد از فوت مصالح، به متصالح برسد؟
    با تشکر فراوان

    پاسخ
  • با سلام . پدرمن قرار دادی دستی با صاحب ملک خود بسته است و حق سر قفلی مغازه را به غیر ندارد ایا ( فرزند پسر ) جزو غیر می گردد با تشکر .

    پاسخ
  • با عرض سلام … پدرم ۳ ماه پیش ملکیت خود را به یکی‌ از فرزندان خود (برادرم) طبق “صلح نامه” در ازا سپاس از زحماتی (مالی، زمانی‌، و عاطفی) که ایشون در دوره کسالت طولانی‌ مدت پدر متحمل بودند بخشیدند و کادو دادند. بقیه اعضای خانواده هم (۴ فرزند و همسر) با اعلام رضایت کامل صلح نامه را امضأ کردند… ولی‌ این صلح نامه دستی‌ و بطور عادی نوشته شد. همه امضا کردند ولی‌ فرصتی برای محضری کردن نشد و پدر مدتی‌ بعد (۲ ماه پیش) فوت کردند. لازم به تذکر است که همه خانواده ساکن کانادا هستیم و پدر هم در کانادا دفن شدند … حال سوال من این است آیا این صلح نامه (محضری نشده) قوت اجرایی داره؟… آیا برادرم میتونه با اومدنش به ایران تقاضای اجرا و ادعای مالکیت کنه؟… و آیا برادرم باید در ازا دریافت این کادو مالیات و عوارضی متقبل بشه؟ … لطفا راهنمایی کنید…متشکرم

    پاسخ
    • باسلام، بله صلح نامه عادی فوق الذکر قابلیت اجرایی دارد و دارای اعتبار حقوقی است.
      جهت ثبت سند مالکیت مورد صلح نامه به نام ایشان، ابتدا باید گواهی حصر وراثت اخذ و سپس سایر ورثه به ایشان نیز وکالت بدهند.
      در جواب پرسش سوم شما خاطر نشان می سازد بله مالیات نقل و انتقال اخذ می شود.

      پاسخ
  • محمد امانی
    می 23, 2017 11:11 ق.ظ

    باسلام سوالی که از خدمت جنابعالی داشتم مربوط به مصالحه نامه ای می شود که در سال 75 مابین یکی از وراث (خواهرم )که به مادرم وکالت صلح از اموالش داده بود ومادرم خودش به شرکتی که همهگی من و مادرم و برادرم داشتیم چند پلاک صلح عادی نمود. اکنون که می خواهیم تنفیذ کنیم و برادرم فوت نموده همسرش حاضر به همکاری نیست که در مورد شرکت اقدام نمائیم و دادگاه رد دعوی مینماید. چون مادرم چند سال بعد یک صلح نامه بنام خودش تهیه نموده می تواند اقدام قانونی بنماید؟

    پاسخ
  • با سلام من سرقفلی مغازه ایی که بنام پدر مرحومم است از ورثه بصورت وکالت بلاعزل خریداری کرده ام آیا آنرا میتوانم بصورت صلح عمرا به همسر وفرزندخوانده ام واگذار کنم.سپاسگزارم

    پاسخ
    • سلام
      مغازه ای داشتم که طبق ماده۱۹وسابقه سال ۵۶ منافع خودرا به شخصی واگذار کردم وقبلا هم به مالک اطلاع داده بودم دادگاهم دعوای منوردکرد ورای داد چون حق انتقال داری نه اذن دادگاه ونه اجازه موجرلازم نیست میتونی برای همان شغل واگذارکنی اعتراضم کرد ولی رای تایید شدحالا نمیاد سنداجاره تنظیم کنیم چون سند صلح وانتقال دادم خریدار باید دادخواست بده ومنم چون به قضیه اشراف دارم چطورمیتونم دردادگاه باشم درضمن مغازه ورثه ای بوده ومنهم احدی ازورثه هستم اگه امکان داره راهنمایی بفرمایید

      پاسخ
      • سلام خریدار بایست شما و صاحب ملکیت رو به عنوان خوانده در دعوای الزام به‌ تنظیم سند رسمی اجاره طرف دعوا قرار دهد.

        پاسخ
  • سلام. ممنون از متن كامل و جامعتان. آيا يك مادر مي تواند ملك خود را به نام يكي از فرزندان صلح كند؟ آيا بعد از فوت مادر فرزندان مي توانند بر عليه صلحي كه اتفاق افتاده اقامه دعوي كنند؟

    پاسخ
    • سلام. ممنون از متن كامل و جامعتان. آيا يك مادر مي تواند ملك خود را به نام يكي از فرزندان صلح كند؟ آيا بعد از فوت مادر فرزندان مي توانند بر عليه صلحي كه اتفاق افتاده اقامه دعوي كنند؟

      پاسخ
      • با سلام و سپاس از همراهی شما
        بله ،امکان صلح به فرزند نیز وجود دارد و چنانچه این صلح به موجب سند رسمی منعقد شده باشد،پس از فوت مصالح (فردی که صلح نموده است) ، ورثه دیگر او حق اعتراض به متصالح (قردی که به او صلح شده است) را ندارند.

        پاسخ
  • باسلام من سرقفلی مغازه ایی که بنام پدر مرحومم است را از ورثه بصورت وکالت بلاعزل خریداری کرده ام آیا آنرا میتوانم بصورت صلح عمر به همسر وفرزندخوانده ام واگذار نمایم.پیشابیش از پاسخ دهی شما سپاسگزارم.

    پاسخ
  • امیر نوروزی
    ژوئن 22, 2017 9:54 ق.ظ

    سلام پدرم خانه ای دارد که می خواهد صلح من کند ایا اگه صلح من کند سند جدید وبه نام من صادر می شود

    پاسخ
  • جمشید پاشا
    ژوئن 26, 2017 6:22 ب.ظ

    سلام وتشکر
    اگر صلح نامه ای درسال 88 بین زن وشوهر در رابطه با یکدستگاه آپارتمان بابت مهریه زن بصورت دستی تنظیم شده باشد ودوشاهد ذیل صلح نامه را امضاء کرده باشند ودر سال 94 ملک مذکور توسط شوهر در دفتر خانه اسناد رسمی انتقال داده شود مشکل قانونی ندارد ودر آینده معارضی در رابطه با ملک فوق الذکر که انتقال توسط دفتر خانه بنام زوجه قطعی انتقال داده شده میتوانددرصورت عدم بدهی شوهر وعدم ممنوع المعامله شوهر در زمان انتقال سند اقامه دعوا نماید.یا خیر از پاسخ شما سپاسگزارم.

    پاسخ
  • باسلام
    اگر کسی که محکومیت بابت پرداخت مهریه همسر داشته باشد و درحال پرداخت اقساط آن باشد و در این حین پدر زوج ملک و زمین حساب بانکی را به زوج صلح کند و محضری کند، زوجه می تواند به توقیف آن اقدام نماید؟؟ در ضمن پدر زوج تا چه میزان از اموال را میتواند به زوج صلح نماید؟؟

    پاسخ
  • با سلام
    در مورد ملکی که در رهن بانک است و قسط بانک به تاخیر افتاده و پرداخت نشده آیا میتوان با بانک مصالحه کرد که ملک را بردارند و از دیون بانک کسر شو?

    پاسخ
  • مسعود جهانی
    می 5, 2018 8:26 ق.ظ

    با سلام

    آیا ملکی که روی آن وام بانکی وجود دارد، با ذکر وام و اطلاع طرفین صلحنامه میتواند مورد مصالحه واقع گردد؟

    سپاس

    پاسخ
  • میثم حمیدی
    می 6, 2018 12:06 ب.ظ

    با سلام.پدر بنده دارای یک واحد سه طبقه مسکونی ششدانگ می باشد و دارای همسر و 5 فرزند.پدر 1 ونیم دانگ سند را به ده خاطر ساخت طبقه 4 به پسر بزرگتر واگذار کرده که آینده بتواند موقع تقسیم ارث هزینه های خود را از ارثیه جدا بگیرد.که ما 4 نفر از این اقدام اطلاعی نداشتیم تا اینکه سند جدا شده که فقط 4 و نیم دانگ آن باقی مانده بود را دیدیم.طبق صحبت هایی که شد قرار شد که این 1 ونیم دانگ سند طبق برگه ای دوباره بازگردانده شود و همه خانواده آن را امضا نمایند با رضایت بردار بزرگتر.
    به چه صورتی میتوانیم این سند را طبق توافق و برگه به حالت قبلی برگردانیم؟
    نظر شما در در رابطه با این مورد نوشتن چه نوع برگه یا توافقی می باشد؟ که در آینده به مشکل برنخوریم.ممنون میشم پاسخ بدید.

    پاسخ
  • امیر حسنی
    می 28, 2018 11:09 ق.ظ

    سلام.من بابت طلبم سهام شرکت بدهکار رو توقیف کردم.البته ۱۵ سهم از ۱۰۰ سهم.الباقی ۸۵ سهم دیگه بنام اشخاص دیگری میباشد.شخص دیگری از طلب کاران ادعا کرده که من ۶ماه پیش صلح نامه دارم که شخص بدهکار به من واگذار کرده.لازم به ذکر است که در تمامی ادارات مثل ثبت شرکتها و دارایی سهام ازاد بود.ایا در مورد این سهام صلح نامه باطله یا توقیف من باطل میشه؟
    خواهش میکنم جواب بدید.زندگیم به این قضیه گره خورده

    پاسخ
    • موسسه حقوقی دادپویان حامی
      می 30, 2018 2:16 ب.ظ

      با سلام
      لطفا با موسسه تماس حاصل فرمایید

      پاسخ
    • سلام،من پدرم فوت شده با صلح یه قطعه زمین به نامم کردم ،،آیا میتونم اقدام به گرفتن سند کنم؟؟

      پاسخ
      • با سلام
        اگر صلح نامه به صورت رسمی ثبت شده باشد میتوانید اقدامات مربوط به اخذ سند را انجام دهید.

        پاسخ
    • محمد رضایی
      ژوئن 16, 2021 1:23 ب.ظ

      با سلام ، مادرم قصد دارد ، پنج دانگ از شش دانگ از ملک خود را به من صلح کند ، ولی این ملک سند ندارد و قولنامه ایست ، آیا خدایی ناکرده بعد از فوت مادرم ، خواهران و برادرانم می‌توانند که طلب سهم الارث کنند و بگویند که ما این صلحنامه را قبول نداریم ؟؟؟ بهترین کار برای اینکه مادرم پنج دانگ از ملک قولنامه ای خود را به من بدهد چیست؟ خواستیم بیع نامه بنویسیم اما من پولی ندارم که بابت خرید ملک به مادرم بدهم و میگن اگر پولی رد و بدل نشود هم در آینده سایر وراث می‌توانند بگویند این قولنامه صوری بوده چون مدرکی وجود ندارد که چنین پولی رد و بدل شده ، حالا بهترین راه چیه؟!

      پاسخ
      • صلح عادی فی النفسه اعتباری ندارد لیکن پس از فوت مادر میتوانید به استناد صلح عادی علیه وراث اقامه دعوا کنید

        پاسخ
  • سلام، پدرم بعد فوت مادرم ازدواج كرد و با همرسش خانه محل سكونتشان را صلح عمرا كرد و البته به شرط اينكه بعد همرسش بعد فوت پدرم با فرزدانش يعني من و خواهرم صلح عمرا كند. بعد از چندسالي پدرم فوت شد. سؤال من اين است كه أيا همسرش موظف بِه عمل كردن تعدش است؟ و اگر صلح عمرا با فرزندان پدرم كه ما هستيم نكند چه ميشود؟ هيچ كجاي صلح عمرا به اينكه همسر حق فروش و أجاره را داره يا خير ذكر نشد؟ لطفا شرح دهيد.

    پاسخ
  • فاطمه چراغعلی
    آگوست 20, 2018 10:44 ق.ظ

    سلام

    در مورد انجام صلح عمری در دفتر خانه مطلع شدم که مبلغی که به نظر می رسد زیاد هستش در یافت می شه اما یکی از دوستان در مورد اینکه همین صلح رو از طریق اداره دارایی انجام دادن که هزینه بسیار کمتری براشون داشته . میشه لطف کنید که از کجا باید شروع کنم . و کلا به کدام قسمت باید مراجعه کنم

    پاسخ
  • بهمنی فرد بهمن
    دسامبر 3, 2019 8:41 ب.ظ

    موفق باشید. کلیه مطالب بسیار مفید و مناسب بود. طلب برکت برایتان دارم .

    پاسخ
  • با سلام. بنده در ماه مهر سال95 به عقد شوهرم درآمدم. پدر شوهرم به عنوان مهریه من سه دنگ از یک طبقه از یک آپارتمان 3 طبقه را به من صلح کرد. سند طبقات آپارتمان تفکیک نشده و یک سند کلی دارد. و دوماه پس از عقد من سند را رهن بانک گذاشته اند و تا کنون در رهن بانک بابت وام 300 ملیون تومانی میباشد.بنده هنوز عقد میباشم وازدواج نکرده ام دادخواستی برای آن به دادگاه دادم که دادگاه رای قرار عدم استماع را صادر کرد. آیا هنوزمیتوانم حقوق خود را مطالبه کنم؟ اگر بله چگونه؟ و چه دادخواستی باید بدهم؟ ممنونم

    پاسخ
    • با سلام و سپاس از همراهی شما
      با توجه به اینکه لازم است موارد قید شده در دادخواست مورد بررسی وکیل متخصص در این زمینه قرار گیرد، لطفا با شماره09123034393 تماس بگیرید . تا با وکیل متخصص در این زمینه ،مشاوره تلفنی رایگان داشته باشید.

      پاسخ
  • با سلام
    بنده تقاضای واگذاری پروانه معدن را از سازمان صنایع و‌معادن به نام خود نمودم، اما با توجه به قوانین خاص سازمان معادن بنده ناچارا از طریق یکی از دوستان اقدام به اخذ پروانه نمودم (که الان قانون به اسم دوستم می باشد، که ایشان اصلا مشکلی ندارد تا ان را پس دهد). چگونه میتوانم شش دانگ محدوده معدنی و پروانه بهره برداری را قانونا به نام خود دراورم؟ ایا با صلح نامه یا وکالت فروش میشود؟ لطفا توضیح بفرمایید…
    باتشکر

    پاسخ
    • با سلام و سپاس از همراهی شما
      سند صلح واگذاری پروانه سند بهره برداری معدن با توجه به مقرره های موجود عملا به سختی صورت می پذیرد .میتوانید وکالت بلاعزل همراه با فروش نامه از ایشان بگیرید.

      پاسخ
  • سلام.
    پدر بنده یک سال پیش فوت کرده.5 ماه قبل از فوتش قسمتی از اموالش که دارای سند بود را بین فرزندانش بصورت صلحنامه عادی و دستی تقسیم کرد.الان متوجه شدیم که پدرم به بانک بدهی دارد.آیا بانک میتواند اموالی که صلح ما شده ولی سندش به نام پدرم است رو توقیف کنه؟چکار کنیم؟

    پاسخ
    • با سلام و سپاس از همراهی شما
      بله بانک میتواند اموالی که صلح شده و سندش به نام ایشان است را توقیف نماید .البته راهکار هایی برای حل این مسئله وجود دارد که در صورت تمایل می توانید با وکلای متخصص در این زمینه با شماره 09123034393 تماس بگیرید تا راهنمایی لازم به شما ارائه شود.

      پاسخ
  • محمد،علیزاده
    جولای 30, 2020 5:30 ب.ظ

    باسلام،باشخصی صلح نامه عمری امضاکردیم من ازایشان مراقبت نمایم ودرپایان عمروی تمام املاک وداراییهایش مال من شودالبته چون اسناد قولنامهای بودندثبت دردفترخانه نشد این ارزشقانونی ومحکمه ابی دارد.باتشکر.محمد

    پاسخ
    • با سلام
      از آنجا که قولنامه یک نوع تعهد برای فروش است و سندی عادی محسوب می گردد، بنابراین تا زمانی که ثبت نشده باشد در هیچ یک از ادارات و محاکم پذیرفته نخواهد شد و بعد از ثبت آن در دفاتر اسناد یا ادارات ثبت ،رسمی محسوب می گردد.از آنجا که صلح به صورت عمری بوده ،شخص مُصالح که اموال به صورت قانونا به نام اوست فوت شده است و در صلح عمری با فوت شخص ،صلح کامل می شود و مالکیت و اختیار شما بر مال مستقر می گردد و تا زمانی که ادعایی نسبت به ملک نشده باشد میتوانید به صرف داشتن قولنامه از شخص مالک استناد کنید و هر گونه تصرفی در مال مورد صلح را داشته باشید.
      در صورت ادعایی به طرفیت شما هم در صورتی که صلحنامه دارای امضای دو طرف باشد بعد از فوت همچنان معتبر است و در دادگاه می توان به آن استناد نمود.در صورت نیاز به توضیحات بیشتر با 09123034393 تماس بگیرید تا مشاوره تخصصی رایگان به شما ارائه شود.

      پاسخ
  • سلام بين پدر و مادر من يك صلح قطعى انجام شد و بابا ملك تجارى خود را به مادر واگذار كردن مبلغى هم كه تعيين شد بخشى از مهريه مادر بود.پدر متعهد شده بودن كه در مدت يكسال ملك رو به صورت رسمى واگذار كنن و بعد اين امضا و واگذارى حتى به صورت صلح هيچ حقى نسبت به ملك نداشتن و در تصرف مادر شد و در صلحنامه قطعى ذكر شد متاسفانه پدر قبل اينكه به صورت رسمى سند بزنن فوت كردن.دادگاه هم طبق قانون ١٧٨ و ١٨٣ به مادر واگذار شد و الزام به سند شد.سوال من اين هست كه الان طبق اين صلح به مادر ماليات اتفاقى نميخوره؟

    پاسخ
  • فروشنده علی
    خریداران حسین حسن مهدی وحید
    مورد معامله یک قطعه زمین زراعی ۲۰ من محلی ۱۲زرعی از قرارهرمن (قطعه ای)تمام بها مصالحه وتوافق قطعی
    مشروط بر اینکه خریداران هیچ اختیاری جهت فروش وانتقال ویا اجاره قبل از فوت فروشنده ندارندوتمامی اختیارات خریداران بعداز فوت فروشنده احقاق میشود
    این قرارداد از کدام نوع محسوب میشود وایا ایرادی دارد یا نه؟
    سند اصلی عادی بوده وخود این سند هم عادیه

    پاسخ
  • سلام
    مادر من آپارتمان خود را 6 دانگ بصورت معوض در قبال چند سیر نبات ضمن العقد بصورت معوض و با حق فسخ به جهت وصول حق الثبت مبلغ 35000000ریال( بعنوان قیمت منطقه ای ) که ارزیابی شده است صلح عمری کرده و یکی از شروط ضمن العقد نیز (بدیهی است با فوت مصالح منافع تابع عین متعلق به متصالح و صلح قطعی خواهد بود.مورد صلح معوض با حق فسخ به متصالح صلح میگردد.لذا حق الثبت بر مبنای ارزش منطقه ای تنظیم سند محاسبه و دریافت گردیده است)می باشد.
    سوال من این است آیا مادرم بدون اطلاع بنده و بدون حضور بنده در دفتر خانه می تواند این صلح نامه را فسخ و 3 دانگ از آن را با همان شرایط برای من بگذارد و 3 دانگ دیگر را به دو برادر دیگرم صلح کند (هر کدام 1.5 دانگ) در صورتی که خواهرم را نیز ندید گرفته. ضمنا برای من سند قطعی صادر شده است . من در دفتر خانه هزینه ای معادل 3میلیون و 800 هزار تومان پرداخت کردم .لازم به ذکر است برادر بزرگترم در دفتر خانه به جای من امضا و اثر انگشت به ثبت رسانده. ایا این موارد به لحاظ قانونی قابل پیگیری در مراجع قضایی می باشد؟

    پاسخ
    • با سلام و سپاس از همراهی شما
      چون صلح عمری با حق فسخ بوده ، ایشان میتوانند فسخ نمایند .
      اگر برادرتان به جای شما امضا و اثر انگشت زده اند ، در مراجع قضایی قابل پیگیری است.

      پاسخ
  • سلام. صلحنامه رو با کسی غیر از وراث خودم هم میتونم تنظیم کنم ؟

    پاسخ
  • سلام:
    اگر در صلح عمری ملک متصالح زودتر از مصالح فوت کند و صلح عمری بدون حق فسخ باشد و در شروط نوشته باشد که به ارث نمی رسد آیا بعد از فوت متصالح ملک به مصالح برمیگردد؟ آیا منظورش از اینکه به ارث نمی رسد منافع ملک بعد از فوت مصالح است یا عین ملک بعد از فوت متصالح؟

    پاسخ
    • عقدصلح عقدی است لازم و بافوت از بین نمی رود و وراث مصالح ومتصالح قائم مقام طرفین می شوند لکن صلح عمری باشرط حق انتفاع ازملک تافوت یعنی شخص مصالح حق عین مال رابه متصالح منتقل کرده است ومتصالح مالک ملک شده است لکن مصالح شرط کرده که تاپایان عمرش درملک حق انتفاع بطور عمری داشته باشد و از ان استفاده کند که این حق انتفاع است که بافوت مصالح ازبین می رود.

      پاسخ
  • متصالح ملکی را که منافع مادام العمر آن در اختیار مصالح بود در مزایده دادگستری مجبور به واگذاری شد. تکلیف منافع چیست؟ آیا مصالح هنوز منافع دارد؟ تکلیف خریدار چیست؟

    پاسخ
    • منافع برای مصالح تا زمان مرگ وجود دارد
      خریدار نیز میبایست با آگاهی خرید می نمود

      پاسخ
  • سلام.در عقد صلح عادی یک بندی احتمالاً بعنوان شروط آورده شده به این صورت “ منافع مورد صلح مادام‌العمر متصالح متعلق به وی می‌باشد”.
    یعنی به اشتباه این شرط گنجانده شده است بجای مصالح عبارت متصالح آورده شده است.
    سوال اینجاست با توجه به این شرط و اینکه مصالح و متصالح فوت کرده‌اند، تکلیف مورد صلح چه میشود، لازم بذکر است که مورد صلح که زمین کشاورزی‌ست هیچ وقت به تصرف متصالح قرار هم نگرفته بود، اما حال وراث متصالح بدنبال دریافت مورد صلح میباشند. تکلیف این زمین با توجه به این شرط چگونه‌است؟؟!!!!

    پاسخ
    • مورد صلح عینا و منفعتا، میبایست تحویل ورثه مصالح شود

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر
        برای انتقال املاک میشه مبایعه نامه نوشت و قسمت ثمن نوشت صلح شد ؟

        پاسخ
        • سلام خیر ،بیع و صلح دو قرارداد مجزا هستند
          مگر اینکه بعد از تعیین ثمن و درج آن ،در ظهر مبایعه نامه یا ورقه جداگانه،فروشنده حق مطالبه و قبض ثمن را به مبلغ مثلا صد هزار تومان به خریدار صلح معوض کند.

          پاسخ
  • عرض ادب
    بنده میخوام خودرویی که دارم رو صلح عمری به نام خانمم بکنم
    از اسناد رسمی پرسیدم گفتن میتونی ولی موقع شماره گذاری به مشکل میخوری.آیا درست گفتن؟راهی برای حل این مشکل نیست؟
    اگر هم امکانش هست میتونم صلح دستی بنویسم؟ممنون

    پاسخ
    • سلام ابتدا میبایست در تعویض پلاک خودرو را به نام همسر بزنید و پلاک جدید بگیرید سپس همسرتان در دفتر اسناد رسمی منافع خودرو را به شما صلح عمری کنند

      پاسخ
  • پردیس محمدی
    آگوست 16, 2021 10:52 ب.ظ

    سلام
    مادرم قطعه زمینی ب نامم زد با صلح نامه قطعی
    آیا میتونم با صلح نامه زمینو بفروشم؟؟
    و اینکه صلح نامم تو کیفم بود ازم دزدیده شد میتونم از اون دفتر خونه ای ک صلح نامه بستیم یکی دیگ بگیرم؟

    پاسخ
  • با سلام و احترام خدمت شما وکیل محترم و گرامی
    به عرض شما می‌رسانم که بنده امسال با توجه به اتهام کیفری از طرف شخصی مجبور به تحمل حبس تا صادر شدن حکم نهایی شدم و در زندان ضمن اینکه متوجه شدم همسرم با خانم متشاکی برای به حبس کشیدن من همدستی کرده بلکه با تهدید ایشان و پدرشان و به زور و اکراه در زندان مجبور به امضای صلحنامه‌ای در مبنی بر انتقال منزل و متعلقات و وسایل آن به همسرم شدم و به ناچار این امر صورت گرفت اما در دفتر اسناد رسمی به رسمیت نرسیده است. با توجه به اینکه این صلحنامه در شرایط غیر عادی و با تهدید و اجبار از بنده گرفته شده است آیا بنده باید تعهدی را که امضاء شده رسمیت بدهم یا می‌توانم درخواست ابطال صلحنامه و اعلام کلاهبرداری را برای ایشان بنمایم؟ با سپاس از لطف و محبت شما

    پاسخ
    • سلام امضای شخص زندانی در زندان هیچگونه اعتبار قانونی ندارد
      و اثر انگشت شما ذیل هر سند عادی داخل زندان میبایست به تایید زندان برسد در غیر اینصورت اعتباری ندارد.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین،من حکم محجوریت برای پدرم گرفتم که در سال ۹۱ سند صلح زدن به نام عموم،الان رفتم رو نوشت گرفتم از سند،ولی قولنامه ای ندیدم،امکان داره قولنامه ای ک در سال ۹۱ نوشتن رو پیدا کنم؟یا اگه سند صلح زدن قولنامه ای وجود نداشته باشه ممنون میشم پاسخ بدین

    پاسخ
  • محمد علیزاد
    سپتامبر 30, 2021 4:41 ق.ظ

    باسلام. شوهر عمه بنده در اواخر عمرش یک قطعه زمین را به بنده صلح قطعی کردند(سند عادی). این سند عادی در دفتر وکیل ایشون در حضور دو شاهد تنظیم شد. ایشون(مصالح) اثر انگشت‌ را پای برگه مرقوم کردند چون در زمان تنظیم سند، دستشون از مچ تا قسمت شصت دست بدلیل ضرب‌دیدگی توسط آتل (مچ‌بند) بسته شده بود و شاهدین این موضوع را به عینه مشاهده کردند. متاسفانه چند ماه بعد ایشون(مصالح) فوت می‌کنند. حالا وراث برای انتقال رسمی سند، شانه خالی می‌کنند و صلح‌نامه را قبول ندارند و ادعا میکنند که با توجه به عدم وجود امضا مصالح، این اثر انگشت پنهانی و در وضعیت بیماری در اواخر عمر مصالح از ایشان گرفته شده و صلح‌نامه سوری‌ست!!! با توجه به اینکه در زمان عقد صلح‌نامه مذکور، بابت قبض و اقباض ، سند قطعه زمین از سوی مصالح در حضور شاهدین به همراه اصل صلح‌نامه امضاء شده تحویل اینجانب گردید و در صلح‌نامه هم قید شده که زمین و اصل سند و مدارک ثبتی قطعه زمین تحویل متصالح گردید. با این تفاسیر نظرتون بابت اثبات عقد صلح اینجانب چگونه است؟!! با تشکر از راهنماییتون

    پاسخ
  • محمد علیزاد
    اکتبر 5, 2021 1:35 ق.ظ

    باسلام. شوهر عمه بنده در اواخر عمرش یک قطعه زمین را به بنده صلح قطعی کردند(سند عادی). این سند عادی در دفتر وکیل ایشون در حضور دو شاهد تنظیم شد. ایشون(مصالح) اثر انگشت‌ را پای برگه مرقوم کردند چون در زمان تنظیم سند، دستشون از مچ تا قسمت شصت دست بدلیل ضرب‌دیدگی توسط آتل (مچ‌بند) بسته شده بود و شاهدین این موضوع را به عینه مشاهده کردند. متاسفانه چند ماه بعد ایشون(مصالح) فوت می‌کنند. حالا وراث برای انتقال رسمی سند، شانه خالی می‌کنند و صلح‌نامه را قبول ندارند و ادعا میکنند که با توجه به عدم وجود امضا مصالح، این اثر انگشت پنهانی و در وضعیت بیماری در اواخر عمر مصالح از ایشان گرفته شده و صلح‌نامه سوری‌ست!!! با توجه به اینکه در زمان عقد صلح‌نامه مذکور، بابت قبض و اقباض ، سند تک‌برگ قطعه زمین از سوی مصالح در حضور شاهدین به همراه اصل صلح‌نامه امضاء شده تحویل اینجانب گردید و در صلح‌نامه هم قید شده که زمین و اصل سند و مدارک ثبتی قطعه زمین تحویل متصالح گردید. با این تفاسیر نظرتون بابت اثبات عقد صلح اینجانب چگونه است؟!! آیا شانسی دارم؟
    پیشتر با تشکر از راهنماییتون

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من یک واحد آپارتمانم را بین دو فرزندم در دفتر خانه صلح زدم و برای هرکدام یک سند تک برگ آمده حالا پشیمانم آیا میشود بدون اینکه متوجه شوند صلح را فسخ کنم البته سندها دست خودم هست ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام بله اگر فرزندان شما صغیر هستند میتوانید با مراجعه به دفترخانه مجددا ملک را به خودتان منتقل کنید
      و در صورتی که فرزندان بالغ و رشید هستند ،فقط شخص خودشان میتوانند ملک را به شما انتقال دهند

      پاسخ
  • با سلام وقت بخير
    پدربزرگ بنده قصد دارند ٢ دانگ از ملك خود را به نام نوه شان كنند به صورت صلحنامه در دفتر اسناد رسمي و سند تك برگ را هم در اختار دارند ولي ملك داراي ٤٠ متر تجاري است كه تفكيك نشده ايا امكان صلحنامه و قطعي شدن اين ملك كه به صورت مشاع است وجود دارد؟

    پاسخ
  • سلام وقت به خیر
    بنده درشهرقدس یک واحد خانه در چهار طبقه خریدم که قلنامه و صلح نامه رو هم گرفتم که با امتیاز اب برق و گاز به من تحویل بده که متاسفانه گازو با هزار مکافات کشیدیم ولی اب و برقش مونده که بایدمالک قبلیش که به من فروخته پول خرج کنه بلکه بتونه امتیاز بگیره دیگه نمیخوادزیره باربره ومیگه برو شکایت کن!!! ایا برم شکایت کنم میتونم ایارو ازش بگیرم با توجه به اینکه باید یک سال قبل به من تحویل می داد و برای هر روزش دویست تومان جریمه نوشته ،، ایا میتونم همرو ازش بگیرم ؟؟؟؟ ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
    • سلام بله شما میتوانید باطرح دعوای الزام به ایفای تعهدات قراردادی و مطالبه خسارت وجه التزام قراردادی روزانه ۲۰۰ تومان به حق خودتان برسید

      پاسخ
  • حسین ایرانی
    نوامبر 21, 2021 1:43 ب.ظ

    سلام خسته نباشید ممنون از شما،آیا تفاوت متراژ در صلح نامه باعث ابطال صلح نامه میشود؟مربوط به 65سال پیش

    پاسخ
  • عالی

    پاسخ
  • با سلام و احترام خدمت جنابعالی
    سلام امضای شخص زندانی در زندان هیچگونه اعتبار قانونی ندارد
    و اثر انگشت شما ذیل هر سند عادی داخل زندان میبایست به تایید زندان برسد در غیر اینصورت اعتباری ندارد.
    سپاس از پاسخ خوب و دقیقتون اما همانطور که عرض کردم هم به اجبار از بنده امضا گرفتند و هم اثر انگشتو به تایید زندان هم رسیده بود
    اما در چهارجلسه که در دادگاه حقوقی حاضر شدیم وشاهدین و مستندات و دست خطهای همسرم را به قاضی ارائه دادم حکم بدوی به بطلان صلحنامه صادر شد اما با اعتراض طرف مقابل مجددا به دادگاه تجدید نظر رفت به نظرتون با توجه به رای صادره اول و طبق لایحه ارسالی طرف مقابل که اساسا با دروغ و تهمت و تحریک احساسات قاضی تجدید نظرسعی در برگرداندن رای دارند آیاممکن است رای به ضرر بنده صادر شود؟

    پاسخ
  • با سلام و عرض ادب
    پدر بنده صلح کرده و ملکی به نام فرزند کرده و سند تک برگ هم دریافت شده و بعدها از فررندان وکالت گرفت. ایشان مدعی هستند که صلح بی اعتبار کرده و سندها را برگردانده به خودش. آیا می توانسته این کار کنند و حرف ایشان درست یا ادعا است؟ در استعلام از سایت سازمان ثبت و اموال کشور سند هنوز به نام فرزند لطفاً راهنمایی بفرمائید با تشکر

    پاسخ
  • سعید سعیدی
    فوریه 22, 2022 5:45 ب.ظ

    باسلام برادرم منزل مسکونی که سند ملک به نام مادرم هست را با قرارداد صلح نامه نصف دانگ منزل به خانمش واگزار کرده اما دادگاه رای به باطل بودن صلح نامه داده اما خانمش بعد رای دادگاه اعلام خسارت از برادرم کرده ایا متونه خسارت بگیره این خانم باتشکر

    پاسخ
  • درود وقت بخیر
    سال۸۹سند ملکی درغالب مشارکت در ساخت به نام سازنده منتقل شد و ایشان غیر قانونی به شخص ثالث منتقل نمود.در همان زمان من توافقی با مالک اول نمودم مبنی بر اینکه اگرچنانچه پس از پیگیری قضایی موفق به برگرداندن سند بنام ایشان بشوم،زمین را به نام من منتقل کند.که منتهی شد به تنظیم صلحنامه بین من و مالک اول درسال۹۴ مبنی براینکه زمین مذکور را با تمام حقوق به من صلح کرده است. در تاریخ تنظیم صلح‌نامه،سند بنام شخص ثالث بوده و نه مالک اول و حالا پس از۷سال حکم به ابطال سند و انتقال به نفع مالک اول صادر شده.آیا صلحنامه تنظمی معتبره و با استناد به آن میتونم سند به نام خودم بگیرم؟یا اینکه مالک میتونه بزنه زیر صلحنامه؟
    توضیح اینکه زمین مشاع بوده و امضای شرکا نیز به عنوان شهود واعلام رضایت در صلح نامه درج شده!
    یک‌دنیا سپاس از توجهتون شاد و سعادتمند باشید

    پاسخ
  • سلام سوالی از شما داشتم. ممنون میشم پاسخ دهید. ما یک عقد صلحی منعقد کردیم که در آن چنین عنوان داشته که چنانچه طرف قرارداد (متصالح) به پرداخت بدهی های خود و یا انجام هر یک از تعهدات مندرج در این قرارداد به موقع اقدام ننماید، مصالح حق فسخ معامله را به طور یکجانبه دارا می بشاد. 2 الی 3 فقره از چک های متصالح با گواهینامه عدم پرداخت مواجه شده است. مصالح به استناد شرط، دادخواست فسخ معامله را تقدیم دادگاه نموده و خوانده (متصالح) درجلسه دادگاه اقرار به مدیونیت خود نموده است. آیا این شرط از نظر حقوقی شرط فعل است یا خیار شرط؟

    پاسخ
    • دادپویان حامی
      آگوست 13, 2022 10:39 ق.ظ

      با سلام. درعقد صلح که برای مصالح حق فسخ معامله قرار داده شده، این حق خیار شرط محسوب است و دادگاه در حدود مندرجات دادخواست و قرارداد باید نسبت به تقاضای فسخ معامله رسیدگی و اتخاذ تصمیم نماید.

      پاسخ
  • یک ملک از مادرم بمن صلح شده با دو شرط ۱حق فروش به هیچ عنوان تا حیات مادرم ندارم۲-استفاده از اصل و منافع مورد صلح تا زمانی که مصالح در قید حیات است با مصالح است
    سوال من این هست این شرط‌ها شرط خیار هست یا خیار شرط؟ شرط دوم چه شرطی هست شرط فعل هست؟ چه نوع شرط فعلی است
    سوال دومم اگر خودم با توافق یا بدون توافق مادرم در ملک ساکن باشم خیار تخلف از شرط فعل کردم؟ مادرم شکایت کنه من اونجام بدون رضایت ایشون یا به دروغ بگه بیرونش کردم؟ دادگاه منو ملزم میکنه به اجرای تعهد و رفع تصرف میخاد از من یا معامله فسخ می‌شود؟

    پاسخ
    • دادپویان حامی
      ژوئن 21, 2023 3:56 ب.ظ

      در مورد اینکه آیا متصالح حق فروش ملکی را که به نفع او صلح شده دارد یا خیر، باید به صلح نامه تنظیمی بین طرفین مراجعه شود. و این موضوع یک جواب واحد ندارد.
      اگردر قرارداد صلح شرط شده باشد که متصالح تا زمانی که مصالح (مالک) در قید حیات است، حق فروش ملک را نداشته باشد. وچنانچه تخلف ورزد به استناد تخلف از شرط معامله فسخ می‌گردد. در ضمن این خیار شرط می‌باشد یعنی خیار یا اختیار فسخ درقبال تخلف شرط.

      پاسخ

پرسش و پاسختان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آرا قضایی

در حال به روز رسانی

نظریات مشورتی

در حال به روز رسانی

مقالات مرتبط