حق بیمه قراردادهای طرح های عمرانی

حق بیمه در قراردادهای طرح های عمرانی در دو دسته قراردادهای عمرانی مشاوره ای و قراردادهای عمرانی اجرایی ،نرخ متفاوتی دارد. در این مقاله سعی بر این است تا حق بیمه را در هر کدام از طرح های مذکور مورد بررسی قرار دهیم.

حق بیمه قراردادهای عمرانی مشاوره ای

قراردادهای عمرانی مشاوره ای یکی از زیر مجموعه های طرح های عمرانی است.

این قراردادها به قراردادهایی گفته می شود که نیازی به مصالح در آن ها نیست و یا اینکه هزینه لازم جهت تعیین مصالح به نسبت کل پروژه ناچیز و قابل اغماض است و نمونه ای از این نوع قراردادها ، قرارداد امکان احداث بزرگراه در منطقه ای خاص را می توان نام برد.
البته خود قراردادهای مشاوره ای عمرانی به دو دسته تقسیم می شوند: قراردادهای سازه ای و قراردادهای عملیاتی.

نحوه احتساب حق بیمه در قراردادهای عمرانی مشاوره ای

حق بیمه قراردادهای مشاوره ای ۱۴ درصد ناخالص کارکرد است که به این میزان ۶/۱ درصد به عنوان حق بیمه بیکاری افزوده می شود که جمعا ۶/۱۵ درصد ناخالص کارکرد می باشد که از میزان ۱۲ درصدی را بایستی کارفرما (پیمانکار ) و ۶/۳ درصدی را مهندس مشاور خود باید پرداخت کند.

  •  این ماخذ حق بیمه مربوط به قراردادهای عمرانی از تاریخ  ۱۳۶۳/۰۴/۱۶  به بعد می باشد و چنانچه قرارداد عمرانی مشاوره ای مربوط به قبل از تاریخ مزبور باشد.بدین نحو که قبل از این تاریخ شروع و بعد از این تاریخ خاتمه یافته باشد طبق حسابرسی از دفاتر قانونی و در مورد قراردادهای پیمانکاری (اجرایی) به ماخذ دو سوم محاسبه می شود.

ملاک عمرانی یا غیر عمرانی بودن درقراردادهای مشاوره ای چیست؟

آنچه به قراردادهای مشاوره ای وصف عمرانی یا غیر عمرانی می دهد محل پرداخت مبلغ قرارداد است ، بدین نحو که چنانچه محل پرداخت مبلغ قرارداد، از محل طرح های عمرانی باشد قرارداد عمرانی محسوب می شود و در غیر اینصورت قرارداد غیر عمرانی تلقی می گردد.
و لازم به ذکر است که حق بیمه قراردادهای غیر عمرانی ۱۶/۶۷ درصد کل مبلغ قرارداد می باشد.

حق بیمه قراردادهای عمرانی اجرایی

پیش از اینکه در مورد حق بیمه قراردادهای عمرانی اجرایی صحبت شود ،لازم است با قرارداد های مزبور بیشتر آشنا شوید.
قراردادهای عمرانی اجرایی یکی دیگر از زیرمجموعه های طرح های عمرانی است که مربوط به قراردادهای ساخت و ساز می باشد، حق بیمه ای که برای این دسته از قراردادها در نظر گرفته شده به صورت مقطوع ۶ درصد ناخالص کارکرد به علاوه ۶ دهم درصد به عنوان بیمه بیکاری در نظر گرفته شده است که جمعا به میزان ۶/۶ درصد ناخالص کارکرد می باشد و از این میزان ۶/۱ درصد سهم پیمانکار است و ۵ درصد سهم کارفرماست که این مبلغ از محل پروژه تامین می شود.

نحوه پرداخت حق بیمه قراردادهای عمرانی اجرایی

در قراردادهای عمرانی اجرایی، کارفرما قبل از پرداخت هر صورت وضعیتی، حق بیمه را کسر می نماید و به سازمان پرداخت می کند که این مورد در مصوبه هیات وزیران هم عنوان شده است.
بنا به مصوبه هیات وزیران در سال ۱۳۹۴ کارفرما قبل از پرداخت هر صورت وضعیتی، حق بیمه را کسر و به سازمان پرداخت می نماید البته در رویه عملی بدین شکل نیست و چنانچه قراردادی فاقد فهرست بها باشد و یا اینکه از فهرست بهای خاصی پیروی کند، در چنین حالتی حق بیمه مانند قراردادهای غیر عمرانی محاسبه می گردد.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

‫2 نظر

  • www.ahvazdev.ir

    سلام.وبسایتتون خیلی خوب و مفیده.به کارتون ادامه بدین

    اردیبهشت ۲۵, ۱۴۰۰ در ۲۱:۴۷
    • مدیریت

      سلام
      سپاس از همراهی شما

      اردیبهشت ۲۶, ۱۴۰۰ در ۱۱:۲۳

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    6 − 1 =