جرم معرفی مال دیگری به عوض مال خود

معرفی مال دیگری به عوض مال خود

چنانچه کفیل،محکوم علیه،ضامن ویامدیون مالی راکه متعلق به او نیست رابه صورت آگاهانه به عنوان مال خودمعرفی نمایدوعملیاتی هم نسبت به آن مال انجام دهدجرم مزبور شکل میگیرد.همچون زمانی که مال مزبور را درمعرض حراج بگذارد و فروخته شودو…

چنین اعمالی مصداق جرم معرفی مال دیگری به عوض مال خود است .از آنجایی که بدون اجازه مالک چنین عملی به وقوع میپیوندد،مصداق جرائم درحکم کلاهبرداری است.

بسیاری ازافرادبه دلیل عدم آگااهی از چنین جرمی به سادگی ازمجازات متخلف این جرائم میگذرند .اما لازم است بدانیدکه اگر هرکدام ازافرادی که نام برده شد،بدون اذن صاحب مال،مال اورا مال خود قلمداد نمایند وعملیاتی نسبت به آن انجام دهند مجرم شناخته شده و باید تاوان کار خود را بپردازند.

به موجب ماده ۲« قانون مجازات اشخاصی که مال غیر را به عوض مال خود معرفی می نمایند» مصوب سال ۱۳۰۸، محکوم علیه یا مدیون یا ضامن یا کفیلی که بدون مجوز قانونی و با علم به این که مـال متعلق به او نیست مـال غیر را مـال خود معرفی کرده و عملیاتی نسبت به آن مـال شده باشد مطابق قسمت اخیر ماده ۲۳۸ قانون مجازات عمومی (در حال حاضر ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری) مجازات خواهد شد.

بنابراین با توجه به ماده فوق عمل مادی فیزیکی برای تحقق این جرم عبارت است از معرفی مال که به وسیله ی محکوم علیه یا مدیون یا ضامن یا کفیل صورت می گیرد. نتیجه ی حاصل از این عمل باید انجام عملیاتی نسبت به مـال باشد، برای مثال اگر مـال در معرض حراج گذاشته شود فروخته می شود.

عنصر روانی این جرم نیز عبارت است از آگاهی معرفی کننده نسبت به عدم تعلق مـال به او.

مطابق ماده یک قانون فوق نیز مسئول جبران خسارات وارده بر مـال، معرفی کننده ی آن مـال است نه محکوم علیه یا داین یا طرفی که مـال به او تأمین شده است.


دفتر حقوقی بین المللی دادپویان حامی و وکلای مجرب این موسسه جهت ارائه و خدمات حقوقی و طرح شکایات کیفری از جمله جرایم کلاهبرداری یا صور خاص آن آمادگی خویش را اعلام می نماید.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × پنج =