هیات تجدیدنظر حل اختلافات مالیاتی

هیات تجدیدنظر حل اختلاف مالیاتی

هیات تجدیدنظر حل اختلاف مالیاتی مرجعی جهت اعتراض به رای هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی می باشد.البته لازم به ذکر است که اصل بر قطعیت و لازم الاجرا بودن آرای هیات های حل اختلاف مالیاتی می باشد.مگر این که ظرف ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ رای هیات بدوی به مودی مالیاتی ،از سوی مودی یا ماموران اداره امور مالیاتی نسبت به رای ابلاغ شده،اعتراض کتبی صورت گیرد.که در اینصورت پرونده به هیات مذبور احاله خواهد شد.رای هیات حل اختلاف مالیاتی تجدیدنظر،قطعی و لازم الاجرا می باشد.

شرایط اعتراض به رای هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی

برای این که اعتراض مودی در هیات حل اختلاف مالیاتی تجدیدنظر رسیدگی شود، مودی مالیاتی مکلف به پرداخت مقدار مالیات مورد قبول می باشد.و بایستی نسبت به مازاد بر آن اعتراض خود را در مدت مقرر تسلیم نماید.
قانونگذار در ماده ۲۴۷ قانون مالیات های مستقیم اعتراضی را منشا اثر می داند که به صورت کتبی ارائه شده باشد والا چنانچه به صورت شفاهی باشد ،پذیرفته نیست.

"<yoastmark

مرجع تقدیم اعتراض به رای هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی

طبق ماده ۲۴۷ قانون مالیات های مستقیم ، مرجع تقدیم اعتراض، اداره امور مالیاتی که برگ تشخیص را صادر و رای هیات حل اختلاف مالیاتی را ابلاغ کرده است ،می باشد.اداره مذکور مکلف به وصول اعتراض بوده و باید در قبال وصول اعتراض رسیدی مشتمل بر تاریخ وصول و شماره دفتر به معترض ارائه نماید.

ترکیب و ساختار هیات تجدیدنظر حل اختلاف مالیاتی

هر هیات حل اختلاف تجدیدنظر مالیاتی از سه نفر تشکیل می شود.اعضای هیات تجدیدنظر نباید همان اعضای بدوی یا کسانی باشند که نسبت به موضوع قبلا به هر طریقی اظهارنظر کرده اند.

از نظر شکلی و ترتیب رسیدگی ، هیات حل اختلاف بدوی مالیاتی با هیئت حل اختلاف  تجدید نظر حل اختلاف مالیاتی ، دارای ساز و کار یکسانی می باشند.

وظایف و اختیارات هیات تجدیدنظر

  • مرجع رسیدگی تجدیدنظر از آرای هیات های بدوی
    همانطور که گفته شد مرجع صالح رسیدگی به آرای قابل تجدیدنظر هیات های بدوی حل اختلاف مالیاتی ،هیات حل اختلاف مالیاتی تجدیدنظر می باشد.
  • مرجع رسیدگی به شکایات موضوع تبصره ۵ ماده ۲۴۷
    سازمان امور مالیاتی کشور اجازه دارد شکایت کتبی مودیان مالیاتی از آراء هیات های حل اختلاف مالیاتی صادره تا تاریخ تصویب این ماده که در مهلت قانونی به مرجع مالیاتی ذیربط تسلیم شده است را یک بار به هیات های حل اختلاف مالیاتی تجدیدنظر به منظور رسیدگی و صدور رای مقتضی احاله نماید.
  • مرجع رسیدگی تجدیدنظر از آراء مربوط به اختلافات ناشی از قانون مالیات بر ارزش افزوده
    وفق ماده ۳۳ قانون مالیات بر ارزش افزوده برخی از احکام مقرر در قانون مالیات های مستقیم از جمله ماده ۲۱۶ این قانون نسبت به قانون مالیات بر ارزش افزوده جاری است.رایی که هیات حل اختلاف در این خصوص صادر می کند قابل اعتراض بوده و مرجع رسیدگی به آن هیات تجدیدنظر می باشد.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

‫8 نظر

  • مریم تیموری

    سلام و روز بخیر آیا در هیئت حل اختلاف تجدید نظر حتما باید وکیل یا مدیر عامل حضور داشته باشن ؟ یعنی سرپرست مالی که وکالتی نداره نمیتونه حاضر بشه ؟

    تیر ۲۵, ۱۴۰۱ در ۰۹:۴۵
    • دادپویان حامی

      سلام خیر حتما باید وکالت رسمی داشته باشید

      مرداد ۱۵, ۱۴۰۱ در ۰۹:۵۹
  • محمدمهدی دهقان

    سلام .چنانچه مامورین مالیاتی به رای هیات بدوی اعتراض داشته باشند تا چه مدت پس از صدور رای هیات بدوی می توانند اعتراض کنند واگر در مرخصی باشند وپس از پایان مهلت بیست حق اعتراض دارند یا ندارند

    شهریور ۲, ۱۴۰۰ در ۱۱:۴۳
    • مدیریت

      سلام در فرجه ۲۰ روزه صرفا می‌توانند اعتراض نمایند

      شهریور ۶, ۱۴۰۰ در ۱۷:۰۰
  • نوروزی

    با سلام . ایا برای اعتراض به شواری عالی مالیاتی بایستی بصورت سیسنمی ابتدا در سامانه ثبت نام گردد و یا مراجعه حضوری کافیست؟ کلا مراحل اعتراض به شورای عالی چگونه است؟

    مرداد ۲, ۱۴۰۰ در ۱۳:۰۶
    • مدیریت

      سلام از طریق سامانه مربوطه اقدام و راهنمای مراحل داخل سامانه وجود دارد

      مرداد ۲, ۱۴۰۰ در ۱۶:۳۲
  • حورا برهما

    بعد از هیات تجدید نظر و رای این هیات آیا میشود به رای انها اعتراض کرد؟

    اردیبهشت ۵, ۱۴۰۰ در ۱۲:۱۷
    • مدیریت

      با سلام بله میتوانید اعتراض نمایید که در شورای عالی مالیاتی رسیدگی میشود

      اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۰ در ۱۶:۳۱

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    3 × 4 =