وکیل برای خرید ملک

وکیل برای خرید ملک

وکیل برای خرید ملک

وکیل برای خرید ملک برای بسیاری از افراد نا مفهوم است و شاید نتوانند اهمیت داشتن وکیل را برای خرید ملک به درستی درک نمایند. در تعریف وکالت باید گفت وکالت عقدی است که طی آن شخصی را برای انجام امری نائب خود قرار می دهیم. وکالت در خصوص اموری داده می شود که خود شخص نیز بتواند آن را انجام دهد. منظور از وکیل برای خرید ملک می تواند وکیل مدنی یا وکیل دادگستری باشد. هر کدام از وکالت های مذکور شرایط خاص خود را دارا می باشد. چنانچه فردی قصد خرید خانه ای را داشته باشد می تواند به شخص مورد اعتماد خود وکالت دهد تا وی از طرف ایشان ملک مورد نظر را پیدا نموده و اقدام به خرید آن به نام موکل نماید. به این نوع وکیل مدنی گفته می شود. که با اعطای وکالتنامه رسمی که در دفتر خانه تنظیم می گردد به عنوان وکیل خریدار شناخته می شود. اما در صورتی که فردی تمایل داشته باشد وکیل متخصص در امور ملکی در کنار وی حضور داشته باشد و قرارداد و اسناد را از نظر حقوقی بررسی نماید می تواند از وکیل دادگستری که متخصص در امور ملکی است کمک گیرد. می توان گفت ملک یکی از دارایی های مهم هر فرد به شمار می رود از اینرو دارای اهمیت زیادی است و افراد برای حفظ آن تمامی تلاش خود را می نمایند. لذا دقت در هنگام خرید ملک نیز از این جهت بسیار حائز اهمیت می باشد. در این مقاله سعی نموده ایم در خصوص نکاتی که در هنگام خرید ملک باید توجه نمود و مشکلات خرید ملک وکالتی و نحوه اخذ وکیل برای خرید و فروش ملک، توضیحاتی را ارائه نماییم تا بدین وسیله توانسته باشیم پاسخگوی برخی از سوالات شما عزیزان باشیم.

وکیل خرید ملک

وکیل خرید ملک

برای خرید ملک به چه نکاتی باید توجه کرد؟

برای خرید ملک توجه به نکات ذیل لازم می باشد:

  1. در هنگام خرید ملک باید سند مالکیت رویت شود و مشخصات مالک سند رسمی با فروشنده مطابقت داده شود.
  2. چنانچه مالک برای فروش، به شخصی وکالت داده باشد، از اصالت و صحت وکالتنامه و اعتبار آن مطمئن شوید.
  3. اطمینان حاصل نمایید که ملک در رهن نیست و بازداشت نیز نمی باشد.
  4. چنانچه ملکی که قصد خرید دارید زمین می باشد، استعلام اداره ثبت و استعلام از منابع طبیعی و استعلام از سازمان ملی زمین، مسکن (سازمان زمین شهری) نقشه های زمین را رویت نمایید تا مطمئن شوید زمین مزبور جزء اراضی ملی یا اراضی موات نمی باشد.
  5. در تنظیم مبایعه نامه و مواعدی که جهت انجام تعهدات اعم از پرداخت ثمن، تحویل ملک، تنظیم سند رسمی و … تعیین می شود دقت لازم را به عمل آورید.
  6. در صورتی که ملک ورثه ای را خریداری می نمایید، گواهی انحصار وراثت که طی آن ورثه مشخص گردیده اند را رویت نمایید. دقت به این نکته لازم و ضروری است که مبایعه نامه باید توسط تمامی ورثه امضاء شود. مگر اینکه یکی از ورثه از بقیه وکالت داشته باشد.
  7. شرط فسخ در صورت عدم ایفای تعهدات از سوی فروشنده در مبایعه نامه درج شود.
  8. خسارت وجه التزام متناسب پیش بینی شود تا در صورت عدم ایفای تعهد یا تاخیر در انجام تعهد از سوی فروشنده بتوانید از ایشان مطالبه خسارت نمائید.
  9. تنظیم مبایعه نامه را به وکیل متخصص در امور ملکی بسپارید.

مشکلات خرید ملک وکالتی

در برخی موارد فروشنده به شخصی وکالت می دهد تا نسبت به فروش ملک اقدام نماید. در این صورت خریدار، ملک را از وکیل فروشنده خریداری می نماید که در اصطلاح به آن خرید وکالتی گفته می شود. خرید ملک وکالتی دارای مشکلاتی است مانند اینکه در قانون به شخصی که وکالت می دهد اختیار داده شده تا خود نیز بتواند نسبت به انجام موضوع وکالت اقدام نماید. بنابراین این احتمال وجود دارد که مالک خود شخصا و قبل از اقدام وکیل، نسبت به فروش ملک اقدام نموده باشد. در اینصورت معامله بین خریدار و وکیل باطل می باشد.

همچنین با توجه به اینکه عقد وکالت با فوت موکل از بین می رود ممکن است هنگام خرید ملک از وکیل، مالک فوت نموده باشد و در آینده ورثه به استناد اینکه در آن زمان وکالت زائل گردیده اقدام به طرح دعوای ابطال معامله نمایند.

یکی دیگر از مشکلاتی که در خرید ملک وکالتی ایجاد می شود این است که شخصی با وکالتنامه جعلی اقدام به فروش ملک می نماید و پس از اطلاع مالک و طرح شکایت از او جعلی بودن وکالتنامه محرز می گردد و می تواند معامله را باطل نماید. البته در سال های اخیر با توجه به الکترونیکی شدن امضاء جهت وکالتنامه احتمال این مورد بسیار ضعیف می باشد.

با توجه به مشکلاتی که در خرید ملک وکالتی به وجود می آید بهتر است ملک را از شخص مالک خریداری نمایید تا از بروز مشکلات این چنینی پیشگیری نمایید.

وکیل برای خرید و فروش ملک

هر شخصی می تواند برای خرید و فروش ملک خود به شخص دیگر وکالت دهد. وکیل برای خرید و فروش ملک می بایست مصلحت و غبطه موکل را رعایت نماید و صرفا در حدود اختیاراتی که موکل به وی داده است اقدام نماید. در غیر اینصورت موکل می تواند خساراتی که به وی وارد شده است را از وکیل مطالبه نماید.

سوالی که مطرح می شود این است که آیا وکیلی که برای خرید و فروش انتخاب گردیده می تواند آن ملک را برای خود بخرد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت چنانچه در وکالتنامه این اختیار به وکیل داده شود وی می تواند ملک را برای خود خریداری نماید.

همچنین وکیلی که برای خرید و فروش ملک تعیین گردیده می بایست حساب ایام مدت وکالت خود را به موکل بدهد. بنابراین مکلف است ثمنی که از فروش ملک دریافت نموده به موکل خود پرداخت نماید. در غیر اینصورت موکل می تواند اقدام به طرح دعوا علیه وکیل نموده و ثمن معامله را مطالبه نماید. چنانچه وکیلی رعایت غبطه و مصلحت موکل را ننموده باشد و ملک را به قیمت پایین تر از عرف بفروشد باید ثمن معامله را به نرخ روز با جلب نظر کارشناس پرداخت نماید.

گرفتن وکیل برای خرید خانه

گرفتن وکیل برای خرید خانه

وکیل برای فروش ملک مشاع

ملک مشاع به ملکی گفته می شود بین دو یا چند نفر مشترک باشد. طبق قانون هریک از شرکا می توانند در سهم خویش هرگونه دخل و تصرفی بنمایند. بنابراین یکی از شرکاء می تواند وکیل برای فروش ملک مشاع تعیین نماید. طبق ماده ۵۸۳ قانون مدنی، هر یک از شرکاء می تواند بدون رضایت شریک دیگر اقدام به انتقال سهم خود نماید اما تصرفات مادی شریک بدون اذن یا خارج از حدود اذن سایر شرکاء فضولی می باشد و تابع مقررات فضولی خواهد بود. لذا بهتر است همه مالکین ملک مشاعی، برای فروش ملک مشاعی وکالت دهند. در غیر اینصورت چنانچه قصد خرید ملک مشاعی از وکیل یکی از شرکاء را دارید به این نکته دقت نمائید که سایر شرکاء نیز رضایت نسبت به این انتقال را داشته باشند.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 4 =