دعوای معافیت از تعهدات ارزی

معافیت از تعهدات ارزی

اخذ تعهد ارزی زمانی ضرورت دارد که ورود کالا به کشور از طریق منابع ارزی بانکی تامین می شود.لذا در صورتی که بهای کالای وارداتی از وجوه ارزی خارج از منابع بانکی تامین گردد اخذ تعهد ارزی لازم نمی باشد.همچنین در برخی از مواقع نوع کالای وارداتی و یا نحوه واردات به شکلی است که انعقاد معامله ارزی ضرورتی ندارد.مواردی که مشمول معافیت از تعهدات ارزی می شود به ترتیب ذیل می باشد که در ادامه به آنها می پردازیم.

  • نوع ارز
  • نوع کالا
  • نوع واردات

معافیت از تعهدات ارزی در واردات غیر ارزی

واردات غیر ارزی به وارداتی گفته می شود که وارد کننده با استفاده از منابع ارزی غیر بانکی اقدام به ورود کالا می نماید. منابع ارزی غیر بانکی اعم است از منابع ارزی غیر بانکی داخلی تا منابع ارزی غیر بانکی خارجی مانند ارز موجود در بازار آزاد ، ارز مازاد بر تعهدات پیمان های ارزی ناشی از صادرات ، ارز دریافتی از محل تخفیف خرید کالا و ارز حاصل از پورسانت خرید کالا. واردات غیر ارزی در کشورهایی که محدودیت ارزی دارند بیشتر در زمانی کاربرد دارد که به واسطه موقعیت متزلزل اقتصاد کشور تامین ارز لازم برای واردات همه کالاهای مورد نیاز کشور از طریق منابع ارزی بانکی و دولتی امکان پذیر نیست.در همین راستا دولت فهرست کالاهای وارداتی ضروری را تهیه و اعلام می نماید. بهای این کالا پیش از ثبت سفارش در بانک می بایست به تایید وزارت بازرگانی برسد.

معافیت از تعهدات ارزی

معافیت از تعهدات ارزی

 

علاوه بر این جهت تسهیل در واردات این کالاها امتیازاتی برای واردکنندگان در نظر گرفته می شود.از جمله این امتیازات عدم مطالبه کارت بازرگانی ، انتخاب اقلام قابل توجه و سودآور برای واردکنندگان ، آزادی در عرضه و قیمت گذاری و حذف موانع تعرفه ای یا غیر تعرفه ای. البته این موارد می بایست تا حدی باشد که باعث ورود کالای کم کیفیت یا خارج از استاندارد های ملی نشود.

کالای مسافری

کالای مسافری به کالایی گفته می شود که فقط توسط صاحب آن استفاده شود. یکی از شرایط کالای مسافری این است که هنگام ورود به کشور همراه مسافر بوده یا هنگام حرکت از مبدأ به عنوان بار تحویل موسسه حمل و نقل شده باشد. همچنین کالای مسافری باید جنبه تجاری داشته باشد.

طبق آئین نامه قانون امور گمرکی در صورتی که کالای مسافری جنبه تجاری داشته باشد و این کالا از اقلام مجاز و مشروط باشد ، ترخیص آن از گمرک منوط به ارائه کارت بازرگانی یا موافقت نامه ویژه وزارت امور اقتصادی و دارایی و انجام تشریفات مربوط به کالای وارده بازرگانی است. کالای مسافری به شرح ذیل می باشد:

۱-لوازم شخصی و اسباب سفر مورد نیاز همراه مسافر

۲-هدیه و سوغات

۳-اسباب سفر نو و سایر ارمغان و توشه همراه مسافر

۴-آلات و افزار دستی مربوط به کار یا حرفه

ورود موقت کالا

یکی از انواع واردات ورود موقت می باشد. ورود موقت نوعی رویه گمرکی است که ورود موقت کالا را به قلمرو گمرکی برای منظورهای خاص و با تعلیق حقوق ورودی متعلقه اجازه می دهد. ورود موقت کالا اقسام مختلفی دارد که به شرح ذیل می باشد:

۱-ورود موقت کالای خارجی برای شرکت در نمایشگاه های بین المللی

۲-ورود موقت کالا برای تعمیر یا تکمیل

۳-ورود موقت دستگاه های فیلم برداری و عکس برداری هوایی و مطالعات علمی یا فنی و غیره

۴-ورود موقت وسایط نقلیه و محفظه های مخصوص حمل کالا

۵-ورود موقت که به منظور تعلیف وارد کشور می شوند.

 

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − شش =