مهلت پرداخت حق بیمه کارگر توسط کارفرما به چه صورت می باشد ؟

بیمه حقی است قانونی که جهت رفاه حال کارگر و استفاده ازمزایای آن در قانونگذار توسط قانونگذار پیشبینی شده است. حق بیمه کارگر توسط کارفرما یی پرداخت میشود که کارگر را به استخدام خود درمی آورد. و دربرابر انجام عمل به وی،مزد پرداخت میکند.

کارفرما باید حق بیمه کارگر را هر ماه به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نماید .اماقبل ازهرچیز،گام اول توسط کارفرما این است که موظف است صورت مزدیاحقوق بیمه شدگان راتنظیم و به سازمان تحویل دهد.

سازمان نهایتا ظرف ۶ ماه مهلت دارد که اسناد و مدارک فرستاده شده از طرف کارفرما را بررسی کند.درصورتیکه اسنادومدارک صحیح تنظیم شده ونقصی نداشته باشد،سازمان حق بیمه کارگر را،مطابق با آن اسناد مقررکرده وکارفرماموظف به پرداخت میگردد.

مهلت پرداخت حق بیمه
مهلت پرداخت حق بیمه

 

کارفرما مبلغ مقررشده را بایستی درمهلتی که قانون مقررکرده است به سازمان بپردازد. قانون هم حداکثر مهلت را تا آخرین روز ماه بعد در نظر گرفته است.

اما برخلاف فرض فوق گاهی کارفرمایان درمحاسبه حقوق یا مزدکارگران تخطی میکنند واسناد ومدارک صحیح را به سازمان ارسال نمیکنند.

دراین صورت سازمان در همان مهلت ۶ ماهه اسناد را بررسی می کند. درصورت مشاهده نقص یا اختلاف ویا مغایرت،جهت وصول ما به تفاوت ازکارفرما اقدام میکند. که البته در وهله اول از خود کارفرما تقاضا می کندکه اسناد و مدارک صحیح را ارسال کند. در صورت امتناع وی از این امر ،سازمان مابه تفاوت را خود تعیین میکند .و جهت مطالبه و وصول آن اقدامات لازم را انجام می دهد.

ـ گاهی هم با فرضی روبه رو میشویم که کارفرما هیچ سند ومدرکی را به سازمان  ارسال نمیکند.(سند ومدرک اعم از صحیح یا اشتباه  منظور است).

چنانچه کارفرما ازاین امر امتناع ورزند دراین صورت برابر ماده 40 قانون تامین اجتماعی عمل میشود که مقرر

داشته است :

«… سازمان می تواند حق بیمه را راسا تعیین و از کارفرما مطالبه و وصول کند.»

اگر کارفرما از ارسال مدارک گفته شده امتناع کند چگونه عمل می شود؟

درصورتیکه کارفرما از فرستادن اسناد و مدارک امتناع کند،سازمان میتواند حق بیمه را راسا تعیین نماید و ازکارفرما وصول کند. چنانچه دراین بین کارفرما به میزان حق بیمه و خسارت تاخیر تعیین شده از طرف سازمان تامین اجتماعی اعتراض داشته باشد.می تواند اعتراض خود را ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ ، بیان کند .

چنین اعتراضی در هیات بدوی تشخیص مطالبات مطرح می شود.

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟
(رای: 2 امتیاز: 1)

2 پرسش و پاسخ. ارسال پرسش و پاسخ جدید

پرسش و پاسختان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید