جرم تبانی برای بردن مال غیر

تبانی و مواضعه برای بردن مال غیر ،یکی از مصادیق جرایم در حکم کلاهبرداری است.

اقامه دعوای صوری جهت بردن مال غیر

چنانچه افرادی ،جهت بردن مالی که متعلق به فرد دیگری است با یکدیگر تبانی نمایند و بدین منظور بر یکدیگر اقامه دعوی نمایند، این اقدام آنها به منزله استفاده از اعمال فریبکارانه است تا بدین وسیله مال دیگری را از آن خود نمایند . از این رو قانون گذار عمل این افراد را مورد جرم انگاریقرار داده است و در قانون مجازات اشخاصی که برای بردن مال غیر تبانی می‌نمایند ،چنین افرادی را کلاهبردار محسوب نموده است.
گاهی افرادی با تبانی با یکی از اصحاب دعوا و به منظور ربودن مال طرف مقابل و یا تضییع حق او، با عناوین دیگری وارد دعوا میگردند. این افراد ممکن است به یکی از صور زیر وارد دعوا شوند:

  • با یکی از اصحاب دعوا تبانی نموده وبه عنوان شخص ثالث در دعوا ورود یابند.
  • به عنوان شخص ثالث بر حکمی اعتراض نمایند.
  • بر محکوم به حکمی ‌مستقیماً اقامه دعوی نمایند.

لازم به ذکر است که صرف اقامه دعوی ،صرف نظر از اینکه نتیجه ای در بر داشته یا نداشته باشد، کلاهبرداری محسوب میگردد و مجازات کلاهبرداری را دارا میباشد.

چنانچه یک از طرفین دعوای اصلی نیز با اشخاص فوق الذکر تبانی نمایند،این عمل در حکم کلاهبرداری است و مرتکب به مجازات کلاهبردار محکوم میشود.

مجازات افرادی که جهت بردن مال غیر تبانی مینمایند

قانون گذار درقانون مجازات اشخاصی که برای بردن مال غیر تبانی می‌نمایند مصوب 3 مرداد ماه 1307 شمسی،چنین افرادی را کلاهبردار محسوب نموده است و مقرر داشته است که علاوه بر تادیه خسارت وارده ،بر طبق ماده 238 قانون مجازات عمومی کیفر شوند.ماده مذکور در باب کیفر کلاهبرداری بوده است. اما با نسخ قانون مجازات عمومی،مرتکبین کلاهبرداری طبق ماده 1قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس و ارتشاء و کلاهبرداری محاکمه میشوند.

سعی بر این بود تا اهم نکات مهم در باب تبانی و مواضعه دربردن مال غیر بیان شود اما چنانچه با ابهامی مواجه شدید یا نیاز به مشاوره تخصصی در این زمینه را دارید، گروه وکلای موسسه حقوقی بین المللی دادپویان حامی با دارا بودن کادر متخصص خود در زمینه دعاوی کیفری،آماده پاسخ گویی به سوالات شما عزیزان به صورت حضوری و تلفنی میباشد. جهت اخذ مشاوره با وکیل متخصص دعاوی کیفری تماس بگیرید…

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟
(رای: 10 امتیاز: 2.4)

3 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سعید نجفی
    ژوئن 9, 2018 12:23 ق.ظ

    سلام
    وقت بخیر
    آیا پرداخت وجه به کارپرداز شرکت خصوصی تبانی محسوب میشود
    با تشکر

    پاسخ
  • کیومرث بتیانه
    اکتبر 22, 2021 10:40 ق.ظ

    بادرود وادب. هرچندمهیاشدن سامانه ثنا باعث کمترشدن مراجعه به دادگستری ها شده ومیباشد اما ایرادهائی دارد
    ۱ = هزینه ای به هزینه کردن مردم خواهان وخوانده شاکی ومتشاکی اضافه شده است ودرقبال هر صدهزارتومان هزینه دادرسی باید ۵۰ هزارتومان هزینه نوشتن وارسال پرداخت گردد
    و دوم ایکه باعنایت به وجود سامانه حالا طرح کدام ایالت وکدام کشوراست متاسفانه کامل نیست وبه راحتی نمیتوان امورات موردنیاز را شخصا انجام داد و اجبارا باید مبالغی هنگفت اضافه هزینه شود تا شکایت حقوقی یا کیفری تقدیم کرد ومخصوصا برای طرح شکایت کیفری که جنبه ضروری دارد ایام تعطیل باید تحمل شودتا دفاترمربوطه باز وشروع کارنمایند که معزل بزرگ باعث ازبین رفتن اثار وعلایم جرم خواهد بود فکر وچاره ای انجام شود وهزینه را کمتر کردن سامانه ثنا مفیدخواهد شد

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید