اعتراض به مالیات بر ارزش افزوده

اعتراض به مالیات بر ارزش افزوده
فهرست مطالب

اعتراض به مالیات بر ارزش افزوده ،توسط مودی پس از ابلاغ اوراق مطالبه مالیات بر ارزش افزوده امکان پذیر می باشد.مودی می تواند در صورتیکه اعتراضی داشته باشد، ۲۰ روز پس از ابلاغ اوراق یاد شده اعتراض خود را به صورت کتبی به اداره امور مالیاتی مربوط جهت رفع اختلاف تسلیم نماید.در صورتی که اختلاف با مسئولان ذیربط رفع گردد، پرونده مختومه می گردد.

مالیات بر ارزش افزوده به چه معناست؟

مابه التفاوت ارزش کالاها و خدمات عرضه شده با ارزش کالا و خدمات خریداری یا تحصیل شده در یک دوره معین ارزش افزوده نامیده می شود.
مودیان مکلف هستند در قبال عرضه کالا یا خدمات ،صورتحسابی با رعایت قانون نظام صنفی صادر و مالیات متعلق را در ستون مخصوص درج و وصول نمایند. در این صورتحساب ها بایستی مشخصات متعاملین در مورد معامله درج گردد.

مودیان مالیاتی تا چه زمانی نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی فرصت دارند؟

مودیان مالیاتی می بایست اظهارنامه هر دوره مالیاتی(هر سه ماه) را طبق نمونه و دستورالعملی که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین و اعلام می شود،حداکثر ظرف ۱۵ روز از تاریخ انقضاء هر دوره تسلیم و مالیات متعلق به دوره را پس از کسر مالیات هایی که طبق مقررات این قانون پرداخت کرده اند و قابل کسر می باشد را در مهلت مقرر واریز نمایند.

جریمه مودیان مالیاتی در صورت تخلف نسبت به مالیات بر ارزش افزوده چیست؟

مودیان مالیاتی درصورت تخلف از تکالیف مقرر در قانون علاوه بر پرداخت مالیات متعلق و جریمه تاخیر مشمول جریمه ای به شرح زیر خواهند بود:

  • عدم ثبت نام مودیان در مهلت مقرر معادل ۷۵ درصد مالیات متعلق تا تاریخ ثبت نام یا شناسایی حسب مورد.
  • عدم صدور صورتحساب معادل یک برابر مالیات متعلق.
  • عدم درج و تکمیل اطلاعات صورتحساب طبق نمونه اعلام شده معادل بیست و پنج درصد مالیات متعلق.
  • عدم درج صحیح قیمت در صورتحساب معادل یک برابر مابه التفاوت مالیات متعلق.
  • عدم تسلیم اظهارنامه از تاریخ ثبت نام یا شناسایی به بعد حسب مورد ،معادل ۵۰ درصد مالیات متعلق.
  • عدم ارائه دفاتر یا اسناد و مدارک حسب مورد معادل ۲۵ درصد مالیات متعلق.

درصورت تاخیر در پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در موعد مقرر جریمه به میزان ۲ درصد در ماه نسبت به مالیات پرداخت نشده و مدت تاخیر خواهد بود.

نحوه اعتراض به مالیات برارزش افزوده چگونه است؟

پس از ابلاغ اوراق مطالبه مالیات بر ارزش افزوده به مودی ،ایشان می تواند چنانچه اعتراض داشته باشد،ظرف مدت ۲۰ روز پس از ابلاغ اوراق یاد شده اعتراض کتبی خود را به اداره امور مالیاتی مربوط جهت رفع اختلاف تسلیم نماید.در صورت رفع اختلاف با مسئولان ذیربط پرونده مختومه می گردد.چنانچه مودی در مهلت مذکور کتبا اعتراض ننماید.مبالغ مندرج اوراق مطالبه مالیات یا برگه استرداد مالیات اضافه پرداختی به استثناء مواردی که اوراق موضوع ماده ۲۹ ابلاغ قانونی شده باشد،حسب مورد قطعی محسوب می گردد.

چنانچه مودی ظرف مهلت مقرر در این ماده اعتراض خود را کتبا به اداره امور مالیاتی مربوط تسلیم نماید ولی رفع اختلاف نشده باشد و یا در مواردی که اوراق مذکور ابلاغ قانونی شده باشد پرونده امر ظرف ۲۰ روز از تاریخ دریافت اعتراض یا تاریخ انقضاء مهلت اعتراض در موارد ابلاغ قانونی جهت رسیدگی به هیات حل اختلاف مالیاتی موضوع قانون مالیات های مستقیم احاله می شود.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
Picture of امینه محمودی
امینه محمودی
این مقاله توسط امینه محمودی و تیم متخصص دفتر حقوقی بین‌المللی دادپویان حامی تهیه شده است. ما با تکیه بر دانش عمیق حقوقی، تجربه گسترده و رویکردی تخصصی در حوزه حقوق بین‌الملل، تجاری و بانکی، همواره در تلاش هستیم تا اطلاعات کاربردی، مشاوره حرفه‌ای و راهکارهای مؤثر را در اختیار مخاطبان خود قرار دهیم.
Picture of امینه محمودی
امینه محمودی
این مقاله توسط امینه محمودی و تیم متخصص دفتر حقوقی بین‌المللی دادپویان حامی تهیه شده است. ما با تکیه بر دانش عمیق حقوقی، تجربه گسترده و رویکردی تخصصی در حوزه حقوق بین‌الملل، تجاری و بانکی، همواره در تلاش هستیم تا اطلاعات کاربردی، مشاوره حرفه‌ای و راهکارهای مؤثر را در اختیار مخاطبان خود قرار دهیم.

پر بازدید ترین مقالات

24 پاسخ

  1. باسلام اعتراض سال۹۸ را ۵ماه پیش اعلام و در سیستم ثبت شد ولی هنوز هیچ خبری از ان نشده است ایا تا زمانی که به من ابلاغ گردد جریمه تعلق میگیرد؟

    1. با سلام. سوال شما بسیار نامفهوم می باشد. جهت ارائه پاسخ نیاز به توضیحات بیشتر می باشد. در صورت تمایل می توانید با دفتر تماس حاصل نمائید.

  2. سلام و خسته نباشید با توجه به اینکه کارخانجات آرد معاف از مالیات بر ارزش افزوده می باشند و هر فصل اظهارنامه ارزش افزوده طبق قانون ارسال گردیده و با توجه به اینکه کارخانجات آرد ضرر داشته اند دولت جهت جبران ضرر شرکتها در قالب کمک به هزینه های آسیابانی مبلغی را به شرکتها ( در قالب گندم ) می دهد آیا این کمک شامل مالیات بر ارزش افزوده می شود چون اداره دارایی بابت کمکهای دولت برگ تشخیص مالیات بر ارزش افزوده صادر کرده لطفا راهنمایی نمایید.

  3. سلام. همچنین اتفاقی برای من افتاده ارزش افزوده تا سال ۹۵ در اداره کل ارزش افزوده محاسبه شده ولی از سال ۹۶ به بعد در واحد رسیدگی عملکرد ارزش افزوده مورد رسیدگی قرار گرفته است حال که میخواهیم بدهکاری رو با بستانکاری تهاتر کنیم میگند این امکان پذیر نیست چون محل رسیدگی ها فرق میکنه شما باید کلیه بدهی خودتون بدهید بعد برید درخواست استرداد بدید ئر صورتی که همان سال رسیدگی یعنی سال ۹۶ تاکنون هم درخواست استرداد دادم هم در موقعه ثبت اظهارنامه ها اعلام کردم مبلغ رو استرداد کنید ولی هیچ ترتیب اثر صورت نگرفته و بدون توجه به طلب شرکت جرائم تا روز رسیدگی محاسبه شده تکلیف چیست؟

    1. سلام. ابتدا باید بدهی خود را تسویه کنید. سپس درخواست استرداد بستانکاری را باید داشته باشید.

  4. پرونده مالیات ارزش افزوده در سال ۹۷ رسیدگی و شرکت از این بابت طلبکار شده و برای استرداد وجه گفتند باید سالهای قبل رسیدگی شود و با درخواست شرکت پرونده از سال ۹۰ لغایت ۹۵ در اداره کل ارزش افزوده رسیدگی و شرکت بدهکار شده است حال موقعی که برگه قطعی صادر شده و نیز طبق ماده ۲۳ جرائم از تاریخ سال مورد رسیدگی تا زمان برگه قطعی یعنی تا سال مردادماه ۱۴۰۱ صادره گردیده در صورتی که شرکت در سال ۹۷ طلبکار میباشد آیا میشود اعتراض نمود و چگونه ؟

    1. سلام. خیر قابل اعتراض نمی باشد. ابتدا باید بدهکاری خود را تسویه می نمودید سپس در صورت بستانکاری، تقاضای استرداد مطرح می کردید.

  5. سلام وقت بخیر برگه رسیدگی ارزش افزوده سال۹۹ ما صادرشده بابت هر فصل یک ابلاغ حالا عددی که نوشته تو ابلاغیه واسه مالیات و عوراض– طبق گزارشات و اظهارنامه های ارسالی ما هست در سال ۹۹- و عدد اعتبار فروش هم همینطور طبق اظهارنامه هست –
    الان یعنی اعتبارت ما همه قبول شده و رد اعتبار نداشتیم — مرسی

    1. باسلام. شما می توانید از طریق رئیس حوزه مالیات بر ارزش افزوده محل و پس از آن کمیسیون های حل اختلاف مالیاتی و دیوان عدالت اداری اعتراض نمائید بستگی دارد که شما در چه مرحله ای می خواهید اعتراض نمائید.

  6. سلام وعرض ادب
    بنده بدون اطلاع سال ۹۶ یه واحد تولیدی با توان ۵۰‌کیلو وات برق اجاره کردم و فعالیت داشتم و هبچ‌گونه آشنایی به ارزش افزوده نداشته ام و کلا فاکتوری صادر نکردم در حال حاضر با برگه مالیاتی برمبنای فروش دوره ای ۵۰۰ میلیون تومان طی ۱۶ دوره موجه شده ام برای ۴ سال حجم جریمه و مالیات رو ۱.۶ میلیارد تومان
    چکار میتونم کنم

  7. سلام بنده در ۵/۸/۱۳۹۹ اعتراض خودم را در سامانه ثبت کردم اما الان بعداز ۱۷ماه باز هم در سامانه در حال بررسی میزنه از اون ور هم اجراییات توقیف اموال برای بنده زده و حسابهای من رو بستن من باید چکار کنم؟

  8. سلام برای شرکت من مالیات ارزش افزوده سال ۹۴-۹۵ امده و مبلغ بسیار سنگین و من مراجعه کردم مسعول مربوطه در دوره کرونا دور کاری بود و بعد که مراجعه کردم گفتن روز ۲۱ و اعتراض ثبت نمیشه الان پرونده رفته اجراییات در حالی که من در سال ۹۷ ورشکست شدم اما به اداره ورشکستگی اعلام نکردم خونم توقیف شد و ضمانت نامه بانکی برعلیه شرکت فعال شد لطفا منو راهنمایی کنید ممنون زمان زیادی ندارم

  9. سلام یک روز از زمان اعتراض گذشته و من اعتراضم را ثبت کردم اما زده بود مهلت تموم شده ولی ثبت شد
    چیکار بکنم ؟؟؟

  10. سلام من به مالیات ارزش افزوده اعتراض کردم و هیئت سه نفره گذاشتن بدون اعلام به من و حضور من رای صادر کردن و من در جریان جلسه مجدد نبودم حال میتوانم مجدد اعتراض کنم چون نه پیامکی نه تماسی نه

  11. سلام روز بخیر برگ رسیدگی ارزش افزوده سال ۱۳۹۷ ابلاغ شده در ۳۰ تیر ۱۳۹۹ که مبلغ خرید کمتر محاسبه شده و باعث شده اعتبار سال ۹۷ به سال ۹۸ انتقال پیدا نکنه بدهکار بشه شرکت اعتراض نزده الان متوجه شدن در سامانه نمیشه اعتراض زد چیکار باید کرد ممنون میشم بتونید راهنمایی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *