الزام به تنظیم سند رسمی خودرو

الزام به تنظیم سند رسمی خودرو
فهرست مطالب

در تمامی معاملات خودرو بنا به ماده ۳۳۸ قانون مدنی به محض انعقاد عقد بیع، خریدار مالک مبیع(خودرو) و فروشنده مالکیت ثمن معامله را بدست می آورد. و در صورت عدم ایفای تعهدات از سوی هر یک از طرفین، هریک از آنها جهت احقاق حقوق خود می تواند اقامه دعوا نماید. یکی از مهمترین دعاوی مطرح در این زمینه دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خودرو است. زمانی که معامله خودرو با قولنامه یا مبایعه نامه صورت گرفته و فروشنده از انتقال رسمی خودرو به نام خریدار خودداری می نماید، در این صورت خریدار جهت جلوگیری از سوءاستفاده های احتمالی فروشنده، دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی خودرو را تنظیم می نماید.

در ادامه به نحوه طرح دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خودرو به طرفیت فروشنده یا فروشندگان، نحوه تنظیم دادخواست در صورتی که خودرو در توقیف باشد، هزینه دادرسی و مرجع رسیدگی به دعوا می پردازیم.

موضوع دعوای الزام به تنظیم سند رسمی

دعوای الزام به تنظیم سند خودرو زمانی مطرح می شود که پس از معامله خودرو با قولنامه یا مبایعه نامه، خریدار ثمن معامله را به صورت کلی یا جزئی پرداخت کرده است و فروشنده نیز خودرو را تحویل داده است. اما فروشنده قبل از انتقال قطعی سند، بنا به دلایلی نظیر اینکه فوت شده یا از ایران خارج گشته یا مجهول المکان شده باشد یا بنا به هر دلیل دیگری در دسترس نباشد. در این صورت چنانچه خریدار تقاضای انتقال رسمی سند را داشته باشد باید دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی خودرو را ارائه دهد.

آیا جهت پذیرش دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی خودرو تمام ثمن معامله می بایست به فروشنده پرداخت شده باشد؟

در خصوص دعوای مذکور قضات دادگاه ممکن است به دلیل عدم ارائه دلیل موجه جهت عدم پرداخت کامل ثمن یا عدم پرداخت بخشی از ثمن به فروشنده در راستای اجرای دادرسی عادلانه، در رای خود، الزام فروشنده به انتقال رسمی سند را منوط به پرداخت کامل ثمن یا پرداخت مابقی ثمن از سوی خریدار نماید.

نحوه دادخواست الزام به تنظیم سند خودرو در صورتی که فروشندگان خودرو متعدد باشند

در صورتی که مالک خودرو پس از معامله خودرو با قولنامه عادی، خودرو را متعاقبا به شخص یا اشخاص دیگری بفروشد، خریدار می تواند نسبت به طرح شکایت کیفری انتقال مال غیر علیه فروشنده اقدام نماید. و پس از اثبات این امر می تواند همزمان دعوای ابطال مبایعه نامه های بعدی و الزام به تنظیم سند رسمی خودرو را مطرح نماید. اما در صورتی که خریدار خودرو را از مالک رسمی خریداری نکرده باشد بلکه از خریدار ماقبل خود که ایشان هم دارای مبایعه نامه یا وکالتنامه از مالک رسمی بوده خریداری نموده باشد،  در اینجا خریدار جهت انتقال قطعی سند خودرو به نام خود می بایست به طرفیت فروشندگان ماقبل و مالک اصلی خودرو طرح دعوا نماید. اما ممکن است خریدار هنگام طرح دعوا قادر به شناسایی تمام فروشندگان  قبل از خود که الزاما باید طرف دعوا قرار گیرند، نباشد. در این صورت باید به طرفیت شخصی که نام او در دفاتر اسناد رسمی به عنوان مالک اصلی خودرو ثبت گردیده و فروشندگان معلوم المکان و فروشندگان مجهول المکان اقامه نماید. دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی خودرو با ارائه مدارک لازمه چون کپی مصدق مبایعه نامه، کپی مدارک هویتی، کپی مصدق گواهی عدم حضور فروشنده و وکالتنامه در صورتی که دادخواست توسط وکیل ارائه شود، تقدیم دادگاه صالح می گردد.

در صورت فوت مالک ثبتی خودرو، می توان ابتدائا گواهی انحصار وراثت را درخواست، سپس به طرفیت ورثه دعوا را اقامه نمود. چنانچه انحصار وراثت اخذ نشده باشد باید ابتدائا انحصار وراث گرفته شود.

چنانچه وفق خواسته خریدار، رای به محکومیت فروشنده خودرو به تنظیم سند رسمی انتقال خودرو به خریدار صادر گردد رای صادره در صورتی قابلیت اجرا دارد که مالکیت خودرو در دفاتر اسناد رسمی به نام فروشنده ثبت شده باشد یا با استعلام از اداره راهور مالکیت او محرز گردد.

آیا در توقیف بودن مانع انتقال سند رسمی به نام خریدار است؟

در خصوص الزام به تنظیم سند خودرو توقیف شده، توجه به نکته لازم و ضروری است، برابر رویه دادگاهها و مطابق مقررات جاری کشور الزام به تنظیم سند برای خودرویی که توقیف شده است ممکن نیست. مگر اینکه خودرو پس از فروش، متوقف و بازداشت شده باشد. در این صورت خریدار می تواند با مراجعه به مرجع توقیف کننده به عنوان معترض ثالث بعد از رفع توقیف، اقدام به تنظیم سند رسمی خودرو به نام خود نماید. در صورتی که خودرو خریداری شده هنگام تنظیم مبایعه نامه در توقیف باشد، چنین معامله ای اثر قانونی ندارد چرا که فروش مال توقیفی امکان پذیر نیست. و خریدار صرفا می تواند دادخواست استرداد ثمن را علیه فروشنده مطرح  نماید.

انتقال رسمی خودروی در رهن
انتقال رسمی خودروی در رهن

آیا انتقال رسمی خودروی که در رهن است امکانپذیر است؟

چنانچه خودرو خریداری شده در رهن باشد، قبل از دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی خودرو  باید از رهن آزاد گردد. در غیر اینصورت باید همزمان با دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خودرو، دعوای الزام به فک رهن را نیز مطرح نمود. بدلیل اینکه ثبت سند در دفاتر اسناد رسمی تا زمان فک رهن خودرو امکان‌پذیر نیست.

برای فک رهن خودرو چه شرایطی لازم است؟

  • دریافت معرفی‌نامه از شرکت خودروسازی که ماشین در رهن آن است و ارائه نامه صادره به مرکز تعویض پلاک
  • دریافت و ارائه گواهی مفاصا حساب از اجراییات در صورت عدم پرداخت جرایم معوقه
  • مراجعه مالک یا وکیل قانونی به همراه خودرو در محل تعویض پلاک جهت انجام امور اداری فک رهن ماشین
  • وجود سابقه اطلاعات مربوط به فک رهن ماشین در سامانه پلیس راهور مختص محصولات شرکت‌های سایپا و ایران خودرو
  • تهیه برگ معاینه فنی صادره از مراکز مکانیزه مجاز برای اتومبیل‌های دولتی یا شخصی

تکلیف انتقال سند درصورتی که فروشنده حاضر به انتقال نشود؟

یکی از مراجعی که ملزم به صدور و تنظیم سند برای مالکیت خودرو می باشد، اداره ی ثبت اسناد و املاک می باشد. که این وظیفه توسط دفاتر  اسناد رسمی انجام می شود. که طرفین برای انجام آن باید در دفاتر اسناد رسمی حضور پیدا کنند. در صورتی که فروشنده به تعهد خود، مبنی بر حضور در دفتر خانه عمل نکند و خواهان (خریدار) درخواست صدور حکم به الزام به تنظیم سند خودرو را از دادگاه بخواهد و دادگاه در رای صادره فروشنده را محکوم به انتقال رسمی خودرو به نام خریدار نماید و او اقدام نکند، در این صورت، تشکیل پرونده اجرایی می گردد و نماینده دادگاه به نمایندگی در دفتر اسناد رسمی حاضر می گردد و به جای فروشنده امضا می کند.

مرجع رسیدگی به دعوای الزام به تنظیم سند رسمی

دعوای الزام به تنظیم سند خودرو، از جمله دعاوی حقوقی قابل طرح در دادگاه حقوقی محل اقامت خوانده و یا محل انعقاد قرارداد یا محل انجام تعهد است. دعوای مذکور یک دعوایی مالی است و حسب مورد در دادگاه صلح یا دادگاه عمومی حقوقی رسیدگی میشود. چنانچه مبلغ خواسته کمتر از یک میلیارد ریال باشد رسیدگی به دعوا در صلاحیت دادگاه صلح و چنانچه مازاد بر یک میلیارد ریال باشد باید در دادگاه حقوقی محل اقامت فروشنده یا محل انعقاد قرارداد طرح شود.

اگر فروشنده در ایران اقامتگاه نداشته باشد در صورتی که در ایران محل سکونت موقت داشته باشد در دادگاه همان محل باید اقامه گردد و هر گاه در ایران اقامتگاه و محل سکونت موقت ندشته ولی مال غیرمنقول داشته باشد دعوا در دادگاهی اقامه می شود که مال غیرمنقول در آن حوزه واقع است.

هزینه دادرسی برای رسیدگی به دعوا

هزینه دادرسی دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خوردو در مرحله ی بدوی با توجه به موضوع دعوا محاسبه می گردد دعوای مذکور یک دعوای مالی است و هزینه دادرسی دعاوی مالی به میزان ۵/۳ درصد از قیمت خواسته یعنی اتومبیل است.

مدارک لازم جهت دادخواست الزام به تنظیم سند خودرو
ادخواست الزام به تنظیم سند خودرو

مدارک لازم جهت دادخواست الزام به تنظیم سند خودرو

  • مدرک هویتی خریدار
  • تنظیم دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی خودرو
  • پرداخت هزینه دادرسی
  • مبایعه نامه و استشهادیه شهود مبنی بر خرید خودرو با سند عادی
  • وکالتنامه وکیل دادگستری

افراد نسبت به اموالی که خریداری می کنند، با تصرف خود نسبت به آن، مالک شناخته می شوند و حق هرگونه تصرف و اختیاری را دارند. با اقامه دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خودرو از سوی خریدار، شعبه رسیدگی کننده به دعوای مذکور در صورت تکمیل بودن پرونده، جلسه رسیدگی را تعیین و به طرفین ابلاغ می نماید در جلسه رسیدگی با رویت مدارک و مستندات چنانچه حقانیت خریدار اثبات گردد قاضی رسیدگی کننده به موضوع پرونده حکم الزام فروشنده خودرو به انتقال سند به خریدار را صادر می نماید.

اجرای رای الزام فروشنده به خودرو به انتقال قطعی خودرو به خریدار

در صورتی که رای مبنی بر الزام فروشنده به انتقال سند رسمی خودرو به خریدار، صادر شده باشد و قطعی گردد، خریدار می تواند تقاضای صدور اجرائیه را بنماید. در این صورت پرونده اجرایی تشکیل می گردد و چنانچه خریدار در این خصوص هزینه ای پرداخت نموده باشد می تواند پس از تنظیم سند رسمی خودرو و باتقدیم دادخواست در مراجع قضایی حقوقی از فروشنده مطالبه نماید.

موسسه حقوقی دادپویان حامی با بیش از ۲۰ سال سابقه در زمینه وکالت دعاوی و با تکیه بر دانش و تجربه وکلای متخصص و متبحر، آماده پاسخگویی به سوالات حقوقی شما در این زمینه می باشد. در صورتی که هنگام خرید خودرو قولنامه یا مبایعه تنظیم نشده باشد باید همزمان با دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خودرو دعوای اثبات وقوع بیع را نیز مطرح نمود. برای اثبات وقوع بیع می توانید به ثمن پرداختی یا شهادت شهود استناد نمائید.

آیا دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی خودرو و تعویض پلاک را میتوان همزمان مطرح کرد؟

سابق بر این برای انتقال مالکیت خودرو نیاز بود به دفاتر اسناد رسمی مراجعه شود اما از سال ۱۴۰۰ دیگر نیازی به حضور در دفاتر اسناد رسمی نیست و پس از تعویض پلاک برگ سبز مالکیت به نام خریدار صادر می شود. بنابراین باید همزمان با دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی خودرو، الزام به فک پلاک یا تعویض پلاک را نیز مطرح نمود.

 

چگونه با وکلای دادپویان حامی در ارتباط باشیم؟

شما می‌توانید از طریق شبکه‌های اجتماعی نظیر واتساپ و یا تلگرام با وکلای دفتر حقوقی دادپویان حامی در ارتباط باشید. همچنین می‌توانید از طریق فرم مربوطه درخواست مشاوره رایگان خود را ثبت کنید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
Picture of امینه محمودی
امینه محمودی
این مقاله توسط امینه محمودی و تیم متخصص دفتر حقوقی بین‌المللی دادپویان حامی تهیه شده است. ما با تکیه بر دانش عمیق حقوقی، تجربه گسترده و رویکردی تخصصی در حوزه حقوق بین‌الملل، تجاری و بانکی، همواره در تلاش هستیم تا اطلاعات کاربردی، مشاوره حرفه‌ای و راهکارهای مؤثر را در اختیار مخاطبان خود قرار دهیم.
Picture of امینه محمودی
امینه محمودی
این مقاله توسط امینه محمودی و تیم متخصص دفتر حقوقی بین‌المللی دادپویان حامی تهیه شده است. ما با تکیه بر دانش عمیق حقوقی، تجربه گسترده و رویکردی تخصصی در حوزه حقوق بین‌الملل، تجاری و بانکی، همواره در تلاش هستیم تا اطلاعات کاربردی، مشاوره حرفه‌ای و راهکارهای مؤثر را در اختیار مخاطبان خود قرار دهیم.

پر بازدید ترین مقالات

36 پاسخ

  1. سلام یک ماه پیش یک خودروی ساینا صفر رو فرستم که سندش آماده نبود و از دو هفته بعد خریدار سند میخواست و بعد از تحویل سند توسط پست طبق قرار بعد از ۱۵ روز کاری بعد از رسیدن سند به دفتر خونه رفتم البته خریدار اظهار نامه برای سند زدن فرستاده بود که من هم تو اون زمان تعیین شده رفتم برای به نام زدن ولی خریدار مابقی پول باقی مانده رو واریز نکرده بود و بحثمون شد و سند نزدم به نامش ولی حضور خودم رو در دفتر خونه زدم و باز هم فرداش اظهارنامه ارسال کرد و باز هم تو مهلت تعیین شده رفتم دفتر خونه و به زور پولم رو گرفتم و وکالت کاری فروش به خریدار دادم ولی خریدار با اینکه اظهار نامه داده بود و مهلت تعیین کرده بود یه روز قبل از اینکه من برم دفتر خونه رفته بود دادخواست الزام به تنظیم سند داده با تعیین خسارت دادرسی و وکیل و… و بعد از اینکه من تو دفتر خونه بهش وکالت فروش دادم پیامش برام اومد و تو سامانه قرار گرفت حالا که من سند زدم تکلیف اون دادخواست چی میشه؟ باید برم دادگاه؟ باید خسارت دادرسی و وکیل رو بدم؟ بیست میلیون تعیین کرده، در ار دو بار که اظهار نامه زده من رفتم دفتر خونه خودش دو روز مهلت تعیین کرده و من تو همون روز اول مهلت رفتم ولی روزی که مهلت تعیین کرده رفته دادخواست است داده حالا هم همش تهدید به دادگاه میکنه میگه فیلم گرفتم و مدرک دارم که سند نمیزدی و….. بدون اجازه من هر دو بار در دفتر خونه از لحظه ورود ما تا خروج رو فیلم می‌گرفت و همش شلوغ بازی در می‌آورد که فیلم بگیر مدرک بشه که سند نمیزنه و… در نهایت هم قبل از اینکه امضا کنم و وکالت بدم بدون اجازه من پاکتی که مال من بود و توش مدارک ماشین بود اعم از قولنامه و سند خودرو رو برداشت و گفت ما خودمه پولشو دادم ماشین خریدم سند خودمه و هر کا ی کردم به من برنگرداند و گفت باید امضا کنی تا فیلم رو پاک کنم و پاکت رو پس بدم بعد از امضا هم فرار کرد و نه پاکت رو پس داد و نه فیلم رو پاک کرد داخل پاکت مبایعه نامه خودرو که نسخه مربوط به خودم بود هم وجود داشت که با خودش برده و پس نمیده تو فیلم سعی کرد منو عصبی کنه با شلوغ کاری و جیغ زدن تا من مجبور شدم یه فحش بدم ولی اصلا اون رو مخاطب قرار ندادم حالا هم هر چی میگم بیار مبایعه نامه و مدارک منو پس بده نمیده و همش تهدید میکنه که مزاحم من نشید پیام هاتون رو میبرم دادگاه به قاضی نشون میدم دارید به من تهمت می‌زنید و به اتهام فحاشی میرم دادگاه کیفری شکایت میکنم و همش داره تهدید میکنه من تو پیام هام فقط گفتم مدارک شخصی من و مبایعه نامه رو که با پاکت برداشتی پس بده حتی براش اظهارنامه هم فرستادم که پس بده ولی همش تهدید میکنه که فیلم دارم و فحاشی کردین و باید بیاید دادگاه خسارت بدین، نتیجه دادخواست چی میشه؟ با این آدم باید چیکار کنم؟ میتونم برم
    ازش شکایت کنم؟

    1. سلام. شما به تعهد خود نسبت به تنظیم سند رسمی انتقال اقدام کرده اید و موضوعی جهت رسیدگی دادگاه وجود ندارد و به خسارات دادرسی نیز محکوم نخواهید شد.

  2. سلام من خودرویی با وکالت کاری بلا عزل خریدم ولی مبایعه نامه ننوشتم و پول را به حساب کسی دیگه به جز صاحب خودرو زدم الان تاریخ پلاک گذشته ایا میتونم الزام به سند کنم فروشنده را ؟نمیاد سند بزنه.

    1. سلام. شما می توانید دعوای اثبات وقوع عقد بیع و الزام به تنظیم سند رسمی خودرو را علیه مالک و شخصی که از وی خریداری کردید همزمان مطرح کنید. چون مبایعه نامه ندارید صرف داشتن وکالت کاری بلاعزل دلیل بر وقوع بیع نمی باشد.

  3. سلام.یک ماه پیش یک خودرو فروختم ۴۳۵ت که۶۵ت نقد داده الباقی دو فقره چک.ودر قرارداد نیز تعهد داره که خریدار حق فروش خودرو را نداردتا تسوبه حساب کامل واگر چکها وصول نشود معامله فسخ خواهد شد.حالا خریدار خودرو را فروخته واون کسی که خریده رفته الزام به تنظیم سند شکایت کرده.میخواستم بدونم میتونه الزام کنه؟منم پولمو نگرفتم.

    1. با سلام. در صورتیکه چنین شرطی در قرارداد درج نموده اید شما می توانستید به محض برگشت خوردن چک اقدام به ارسال اظهارنامه فسخ و متعاقباً طرح دعوای فسخ و تنفیذ فسخ اقدام کنید. شما می توانید فسخ قرارداد را اعلام کنید و در پرونده الزام به تنظیم سند دعوای تقابل مبنی بر اعلام و تائید فسخ قرارداد و استرداد خودرو را مطرح کنید.

  4. سلام. خودرویی با وکالتنامه از فرد ب خریدم و کلیه مدارک را تحویل گرفتم. فرد ب نیز با وکالتنامه از فرد الف خریده بود. بین فرد الف و ب اختلاف افتاد و فرد الف خودرو را توقیف کرد و خودرو الان توقیف سیستمی هست. من یک لایحه اعتراض شخص ثالث روی پرونده گداشتم. یکبار هم برای فرد الف اظهارنامه فرستادم اما خودروی بنده رفع توقیف نشده. لطفا راهنمایی فرمایید که آیا میتونم با شکایت الزام به تنظیم سند، مشکل توقیف را حل کنم و خودرو را به نام خودم بزنم.

    1. با سلام. شما می توانید در دعوایی که شخص الف و ب مطرح کرده اند به عنوان معترض ثالث وارد شوید. البته در توضیحات خود علت اختلاف بین این دو نفر را نگفته اید. تا زمانی که از ماشین رفع توقیف نشود دعوای الزام به تنظیم سند خودرو قابلیت استماع ندارد.

  5. سلام بنده در سال ۹۷ یک ماشین قسطی خریدم اما کسی که به من فروخت صاحب ماشین نبود و بنگاهی بود که خودش مالک معرفی کرده بود و زیر امضاش خیلی نامحسوس نوشته بود به نیابت. و منم تمام و کمال قسطام تسویه کرده بودم اما سند به بهونه های مختلف نزد بعد مالک اصلی ماشینو بعد یه سال سرقتی اعلام کرد و من تو خیابون به همراه ماشین بازداشت شدم. من تو دادگاه ثابت کردم که خریدم ماشینو و خودم ماشینو از پارکینگ تحویل گرفتم. بعدش شکایت فروش مال غیر کردم که دادگاه رد کرد بخاطر همون به نیابتی که زیر امضاش نوشته بود‌. خوده مالک دوباره شکایت کرد که مجبور شدم به مالک دو باره همون پولو بدم تا وکالت نامه و رضایت نامه بده به من.
    بعدش رفتم واسه تعویض پلاک متوجه شدم ماشین رهن لیزینگه دوباره اعلام به سرقت روشه و مالک اصلی ممنوع المعالس
    شکایت کلاهبرداری کردم از مالک شکایتم رد شد و قاضی گفت چون پول دادی بهش اراده رضایت داشتی.رفتم اعلام به سرقتی خودرو بردارم تو هیچ شعبه هنوز تشکیل پرونده نشده بود و کلانتریه مورده نظر هم اعلام به سرقت خودرو رو برنداشت
    رفتم دادستانی اون هم همینطور . رفتم الزام به تنظیم اونجا هم گفت اعلام به سرقت ماشینو فقط دادگاه که دستور داده میتونه برداره .
    الان سه ساله گذشته از زمان صلح منو مالک اصلی
    و من هیچکاری نتونستم بکنم و هیچکس پاسخی به من نمیده هم ممنوع المعاملس هم ماشین سرقت روشه هم توقیفی لیزینگ داره
    وهرشکایتی هم که از مالک میکنم رد میشه.

    1. با سلام. با توجه به توضیحاتی که داده اید ابهامات زیادی در پرونده شما وجود دارد. چرا که اگر از نظر دادگاه فروشنده از مالک اصلی وکالتنامه داشته و به نیابت از ایشان اقدام به فروش کرده چرا مجدداً به مالک اصلی پول ماشین را دادید؟ اعلام به سرقت هم که فرمودید با دفاعیات شما مختومه شده پس باید در همان شعبه رفع توقیف صورت گیرد. اگر ماشین در رهن لیزینگ بوده می توانستید دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خودرو و فک رهن را علیه مالک اصلی و فروشنده مطرح کنید. اگر مالک ممنوع المعامله بوده که باید دید از چه تاریخی ممنوع المعامله شده است. جهت دریافت پاسخ دقیق می توانید با دفتر تماس حاصل نمائید.

  6. سلام چهار ماه پیش خودرویی خریداری کرده امامن معامله پرداخت شده و مبلغ ۱۰ میلیون مانده وحالا مشخص شده سند نداره من هم دادخواست تنظیم سند داده فروشنده میگه پولم به نرخ روز میگیرم یا ماشینمو باید پس بدهی آیا درست میگه اطفا راهنمایی کنید

  7. سلام من ماشینم روبا یه پژو معاوضه کردم و وکالت ماشین جدید رو گرفتم ولی هنوز وکالت به طرف قراردادم ندادم چون سرم کلاه گذاشته ماشین مشکل داره و طرف قرار داد رفته الزام به سند زده وتایین خسارت کرده من باید چیکار کنم

  8. من یه ماشینی در سال ۱۴۰۰ گرفتم و قرار داد هم وجود دارد ولی فروشنده از دادن خود سند اجتناب کرده خلاصه کلی دادگاه رفتن منتظر رای دادگاه هستیم
    خواستم ببینم اگه دادگاه رای بده باید از کجا سند بگیرم هزینه دادرسی ۲۱۵۰۰ میلیون هم پرداخت کردم ممنون

    1. با سلام در صورتی که بعد ازقطعیت رای شخص بازهم برای امضا سند حاضر نشد دادگاه نماینده خود را برای امضا به دفترخانه میفرستد.

  9. سلام بنده ماشینی خریدم که از مالک اصلی نبوده و ماشین چند بار دست به دست شده و فروشنده اصلی نمیاد انتقال بده خواستم ببینم الان از مالک اصلی و طرف قرارداد خودم شکایت کنم یا از همه خریداران قبلی به اضافه مالک اصلی؟

  10. سلام من ماشینی رو قولنامه ای خریداری کردم که مالک اصلی سندکمپانی به اسمشه اونم فروخته به ینفر قولنامه ای .اونم فروخته به این اقا که من ماشین رو ازش قوالنامه ای خریداری کردم ولی صاحب پلاک وکمپانی برا هیچکدوم از این دونفر تعویض پلاک نکرده .الان برای تنظیم سند وتعویض پلاک میخام اقدام کنم میگن طرف رفته خارج ونیست .مالک اصلی که سندکمپانی به اسمشه اونم میگه من نمیام تعویض پلاک کنم چون نفر دوم تمام پول منو نداده و قولنامه فی مابینشونم به من داده نشده .الان برای التزام سند اقدام کردم …ولی تو شورا حل اختلاف گفتن شما برو ماشین رو بفروش یکی دیگه تا اون تو رو به التزام سند مجبور کنه چون طرف تو نیست .اون قولنامه اولیم نیست .میخام بدونم ماشین رو قولنامه ای بفروشم یکی دیگه کارم درست میشه؟؟؟

  11. سلام میخواستم بپرسم من دیروز رفتم تعویض پلاک کنم ماشینمو که بهم گفتن خلافی داره من هم به فروشنده تماس گرفتم که خلافی شما ……هزارتومان هیت باید پرداخت کنید میگه من ندارم خودتون پرداخت کنید اگه پرداخت نکونید من دیگه وکالت هم نمیدم من هم تعویض پلاک نکردم الان باید چیکار کنم میشه راهنمایی کنید ممنون میشم آخه بخدا من هم ندارم ۶ماه هست بیکارم توی قول نامه درج شده که باید هم خلافی خودش پرداخت کنه الان هم میگه من ماشین توقیف میکنم خلافی مال خودش هست

    1. سلام بهتر هست خودتون پرداخت کنید و تعویض پلاک کنید و بعد دعوای مطالبه وجه خلافی علیه ایشان مطرح کنید ویا الزامبهتنظیم_سند رسمی خودرو شکایت کنید

      1. سلام وقت بخیر بنده ی خودرو پراید سال ۹۴ خریدم به ۵۸۰۰ مبلغ ۵ میلیون پرداخت کردم ۸۰۰ هزار الباقی هم چک دادم به فروشنده.فروشنده به تاریخ چک چک و بانک نبرده و سند هم به نام ما نزده صاحب اصلی ماشین هم فوت کرده و این چند سال هیچ ادعایی هم روی ماشین نبوده لطف میفرمایید راهنمایی کنید بنده باید چکاری انجام بدم؟و اینکه فروشنده الآن میتونه روی چک اقدام کنه و به نرخ روز مبلغش بگیره؟

      2. با سلام اول اینکه بله می تواند اقدام نموده به مبلغ روز چک را دریافت کند و درثانی شما باید دعوای الزام به تنظیم سند رسمی به طرفیت فروشنده و وراث مالک اصلی مطرح کنید

      3. سلام
        من دو سال پیش خودرویی خریدم و مبلغش رو کامل به بنگاه پرداخت کردم
        سند به نام شخص دیگه ای بود ۱۵روز به من وکالت دادن که به خاطر تعطیلی و … نشد انجام بدن ازون روز ایشون لج کرده و میگه باید ۵ میلیون به من پرداخت کنین تا بیام سند رو انتقال بدم و شکایت گزاشته روی ماشین
        رسما ایشون پول زور میخواد
        اگه دادخواست الزام به تنظیم سند بدم هزینش با هزینه ای که ایشون میخواد برابر میشه آیا؟
        زمانی که خریدم ۱۳۸ میلیون تومان بود و الان حدود ۳۰۰ میلیون

      4. سلام. در دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خودرو هزینه دادرسی قابل تقویم می باشد و طبق قیمت روز ماشین نمی باشد.

  12. یک ماشین از کسی با قولنامه خریدم که الان برای تعویض پلاک نمیاد. کسی که پلاک به نامش هست وکالت فروش داده به نفر اول و اونم وکالت داده به نفر دوم و نفر دوم ماشین رو با قولنامه به من فروخته است میخوام دادخواست الزام به تنظیم سند خودرو به دادگاه ارائه بدم اسم چه کسانی را در دادخواست بدم

  13. سلام من یه خودرو پراید ۱۱۱ دو سال پیش خریدم و وکالت قطعی دارم اما بدلیل گم کردن برگ سبز خودرو نتوانستم تعویض پلاک کنم و فروشنده حاضر به دادن وکالت مجدد نیست .باید چه اقدامی بکنم و آیا خیلی هزینه دارد ،؟

  14. بنده ده سال پیش ماشینی رو فروختم به ۹۵۰۰ خریدار ۵۰۰ هزار تومان را برای تنظیم سند پرداخت نکرد واکنون بعد از ده سال تقاضای تنظیم سند کرده با توجه به اینکه ۵۰۰ هزار تومان کل سود بنده از ماشین بوده و ایشان ده سال انرا نپرداخته میتوانم تاخیر تادیه نموده و ضرر و زیان نمایم ؟

    1. سلام من ماشینی خریداری کردم از خواهرم و وکالت دادن به من حدود ۴سال پیش مرداد ماه این ماشین را به نمایشگاه فروختم و هنوز تعویض پلاک نرفتن و من هم وکالت دادم و ماشین دیگری خریدم ولی ماشین جدید سند خورده و تعویض پلاک انجام شده حالا یک نفر از خواهر من بابت بدهی شکایت کرده و ماشین‌توقیف است تکلیف من چیه؟
      ایا امکان دارد ماشین من را از من در شکایتی بگیرند؟

      1. شخصی که ماشین خواهرتان را خریده میتواند دعوای اعتراض ثالث و رفع توقیف مطرح نماید

      2. با سلام، ماشینی خریداری کردیم برای خواهرم تعویض پلاک هم صورت گرفته و برگ سبز راهنمایی و رانندگی بنام خواهرم صادر شده، حالا می‌خوایم طرف بیاد دفتر خونه تا سند رسمی قضایی رو هم بزنیم که لج کرده میگه نمیام. الان به لحاظ حقوقی آیا خواهرم مالک خودرو هست؟ برای دریافت سند رسمی چه اقدامی باید انجام بدیم؟
        با تشکر از شما

      3. سلام بله مالک ایشون هستند و برای سند باید دعوای الزامبهتنظیمسندرسمی مطرح نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *