پس از دریافت رای تعزیرات حکومتی سوالات زیادی مطرح می شود از جمله اینکه نحوه اجرای رای و مراحل اجرای حکم تعزیرات چیست؟ محکوم علیه یا شاکی چه اقداماتی می توانند در این مرحله انجام دهند؟ در این مقاله سعی نموده ایم مراحل اجرای احکام تعزیرات حکومتی از ابلاغ تا وصول را برای شما عزیزان شرح دهیم و با ارائه اطلاعات دقیق و مستند، شما را در فهم بهتر این فرآیند یاری رسانیم تا با آگاهی کامل اقدامات لازم را انجام دهید.
مشاوره تخصصی (آنلاین، تلفنی، حضوری) را هم اکنون دریافت کنید.
اجرای احکام تعزیرات حکومتی چیست؟
اجرای احکام تعزیرات حکومتی به معنای به اجرا درآوردن رای یا حکمی است که توسط سازمان تعزیرات حکومتی صادر شده و قطعی گردیده است. سازمان تعزیرات حکومتی در خصوص شکایاتی که بابت تخلفات صنفی، تعزیراتی، بهداشتی، درمانی و دارویی دریافت می کند، رسیدگی و چنانچه تخلف را محرز بداند، اقدام به صدور رای یا حکم می نماید. در رای صادره مجازات فرد متخلف تعیین می گردد که پس از قطعیت، مرحله اجرای حکم شروع می شود.
نحوه اجرای حکم تعزیرات حکومتی
اولین مرحله برای اجرای حکم تعزیرات حکومتی، قطعی شدن رای صادره می باشد. قطعیت رای می تواند در مرحله بدوی با تسلیم به رای صورت گیرد یا پس از اعتراض به رای تعزیرات باشد. پس از این مرحله با توجه به نوع محکومیت نحوه اجرای حکم تعزیرات حکومتی به شرح ذیل می باشد:
-
نحوه اجرای حکم تعزیرات در جریمه نقدی
طبق ماده ۱۸ دستورالعمل نحوه اجرای احکام سازمان تعزیرات حکومتی، پس از ابلاغ احضاریه، محکوم علیه حداکثر ظرف ده روز می تواند جهت پرداخت حاضر گردد. در این صورت مجری اجرای حکم می تواند او را از پرداخت ۲۰ درصد جریمه نقدی معاف نماید. در مقاله شرایط تقسیط جزای نقدی در این خصوص توضیحات لازم داده شده است که می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به این مقاله مراجعه نمائید.
چنانچه محکوم علیه قبل از صدور حکم محکومیت قطعی به جریمه نقدی، در بازداشت بوده باشد، به ازای هر روز بازداشت قبلی، مبلغ چهارصد هزار ریال از مجازات تعیین شده وی کسر می گردد. رئیس اجرای احکام موظف است هنگام اجرای حکم این مقرره را رعایت نماید.
-
نحوه اجرای حکم تعزیرات در حکم حبس
در پرونده های قاچاق کالا و ارز، در صورت صدور حکم تبدیل جزای نقدی به حبس، توسط قاضی موضوع ماده ۶۰ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و در سایر پرونده ها، در صورت عدم شناسایی اموال، دستور بازداشت محکوم علیه صادر و به ازای هر شبانه روز مبلغ چهارصد هزار ریال از جریمه متعلقه کسر می گردد.
مدت بازداشت بدل از جریمه نقدی محکومین پرونده های قاچاق کالا و ارز، حداکثر ۱۵ سال بوده و در سایر پرونده ها حداکثر سه سال می باشد.
-
نحوه اجرای حکم تعزیرات در محکومیت های ضبط یا معدوم کردن کالا، قطع سهمیه، محرومیت از اشتغال به حرفه
در صورتی که حکم تعزیرات حکومتی مبنی بر ضبط یا معدوم کردن کالا، قطع سهمیه، محرومیت از اشتغال به حرفه خاص باشد، رئیس اجرای احکام مفاد دادنامه را برای اجرا به مراجع ذیربط اعلام می نماید. در صورتی که حکم بر توقیف وسایل نقلیه صادر شده باشد، مراتب علاوه بر محکوم علیه به نیروی انتظامی اعلام می شود.
در مواردی که اجرای رای، مستلزم فروش اموال باشد، انجام عملیات اجرا توسط سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی و یا اجرای احکام مطابق مقررات موضوعه و اجرای احکام مدنی انجام می شود.
-
نحوه اجرای حکم تعزیرات در حکم پلمب واحد صنفی
در صورتی که حکم صادره مبنی بر پلمب واحد صنفی باشد، با هماهنگی نیروی انتظامی و سایر دستگاه های مرتبط، واحد صنفی متخلف پلمب می گردد.
-
نحوه اجرای حکم لغو پروانه کسب یا کارت بازرگانی
در صورتی رای صادره مبتنی بر لغو پروانه کسب یا کارت بازرگانی باشد، دستور جهت ابطال یا تعلیق مجوزها به مرجع صادرکننده ارسال می شود.
چگونه می توان از اجرای حکم تعزیرات حکومتی جلوگیری نمود؟
جلوگیری از اجرای حکم تعزیرات حکومتی کار ساده ای نیست و مستلزم وجود شرایط و دلایل قانونی خاصی است. به طور کلی پس از اینکه رای تعزیرات مراحل اعتراض را طی کرده و قطعی شود، لازم الاجرا است. با این در برخی موارد و تحت شرایطی می توان اجرای حکم را به تاخیر انداخت. از جمله موارد جلوگیری از حکم تعزیرات حکومتی می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
- اعتراض به رای قبل از قطعیت آن
- اعتراض در شعب عالی تجدیدنظر و نقض رای توسط شعبه
- اخذ دستور موقت از دیوان عدالت اداری
- تقسیط جزای نقدی
- اخذ رضایت از شاکی خصوصی
- موافقت با درخواست عفو و بخشودگی
عواقب عدم اجرای حکم تعزیرات توسط محکوم علیه
در صورتی که محکوم علیه از اجرای حکم استنکاف نماید و یا اینکه متواری بوده و اموال نیز قابل شناسایی نباشد، قرار ممنوعیت خروج از کشور محکوم علیه و دستور مسدودی کلیه حساب های بانکی و تلفن همراه و ثابت، پس از تائید مدیرکل، توسط رئیس و یا معاون اجرای احکام صادر و با امضاء مدیرکل جهت اقدام به مراجع ذیصلاح قانونی منعکس می گردد.
با اخذ مشاوره از وکیل متخصص در حوزه تعزیرات حکومتی می توانید از بروز مشکلات اینچنینی جلوگیری نمائید.
برای ثبت درخواست مشاوره حقوقی با بهترین وکیل تعزیرات حکومتی تهران، فرم زیر را تکمیل نمایید. وکلای متخصص دادپویان حامی بعد از دریافت اطلاعات در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
دستورالعمل نحوه اجرای احکام سازمان تعزیرات حکومتی
دستورالعمل اجرای احکام تعزیرات حکومتی مصوب ۱۳۹۹، مقرر نموده اجرای آرای صادره از شعب سازمان تعزیرات حکومتی، تابع مقررات حاکم بر اجرای آرای دادگاه ها است و اجرای آرای مدنی صادره از شعب مذکور، تابع قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی می باشد.
در این دستورالعمل نحوه و مراحل اجرای احکام صادره از سازمان تعزیرات توضیح داده شده و شعب اجرای احکام مکلف به رعایت این دستورالعمل هستند.
مرجع اجرای حکم در تعزیرات حکومتی
طبق ماده ۵ دستورالعمل فوق الذکر، کلیه پرونده ها پس از قطعیت آراء صادره به اجرای احکام تعزیرات حکومتی ارسال و طبق مقررات موضوعه و مفاد این دستورالعمل اجرا می شود. در ادارات و شهرستان هایی که فاقد اجرای احکام مستقل می باشند، مسئولیت انجام وظایف مربوط به اجرای حکم بر عهده رئیس اداره می باشد.
در صورتی که پرونده در زمره پرونده های مهم و ملی باشد، به محض قطعیت رای صادره، باید در همان روز به اجرای احکام تحویل گردد.
عملیات اجرای رای با دستور رئیس اجرای احکام شروع می شود. در مواردی شعب اجرای احکام متعدد باشد، معاون اجرای احکام یا رئیس شعبه اول اجرای احکام به محض وصول پرونده، دستور ارجاع آن به یکی از شعب را صادر می نماید.
در این مقاله تمامی مراحل مربوط به اجرای حکم تعزیرات حکومتی توضیح داده شد تا شما عزیزان بتوانید با استفاده از اطلاعات ارائه شده فرآیند اجرای حکم را طی نموده و از بروز هرگونه خسارت یا مشکلاتی که ممکن است در این مرحلخ به وجود آید پیشگیری نمائید. در این مرحله نیز بهره مندی از مشاوره و خدمات تخصصی می تواند راهگشا و تعیین کننده باشد. دفتر حقوقی دادپویان حامی با تکیه بر دانش و تجربه وکلای متخصص خود در زمینه پرونده های تعزیرات حکومتی آماده ارائه مشاوره دقیق و پیگیری امور مربوط به اجرای حکم می باشد. جهت بهره مندی از خدمات تخصصی ما می توانید با شماره های مندرج در وب سایت با ما در تماس باشید.