دادپویان حامی

آشنایی کامل با انواع تخلفات صنفی | مجازات‌ها و راهکارهای قانونی

تخلفات صنفی
فهرست مطالب

 در دنیای پیچیده و پویای تجارت، تخلفات صنفی به یکی از چالش ‌های جدی و رو به رشد تبدیل شده است که می‌تواند برای بسیاری از افراد و کسب ‌وکارها مشکلات جدی ایجاد کند. در بسیاری از موارد، شاهد موارد متعددی از تخلفات بوده‌ایم که به دلیل عدم آگاهی کافی از قوانین و حقوق، بسیاری از اشخاص دچار خسارت ‌های مالی و اعتباری شده‌اند. در این مقاله، قصد داریم با شما درباره ابعاد مختلف تخلفات صنفی صحبت کنیم و راهکارهایی را ارائه دهیم که می‌تواند شما را در برابر این چالش ‌ها محافظت کند.

تخلفات صنفی نه تنها می‌تواند به اعتبار کسب ‌وکار شما آسیب برساند، بلکه ممکن است منجر به ضررهای مالی جدی شود. آگاهی از حقوق و قوانین موجود، اولین قدم برای جلوگیری از این تخلفات است. در این مقاله، به بررسی انواع تخلفات صنفی، نشانه ‌های هشداردهنده و راه ‌های قانونی برای مقابله با آن ‌ها خواهیم پرداخت. هدف ما این است که شما، با اطمینان و دانش کافی بتوانید از حقوق خود دفاع کنید و در مسیر موفقیت حرکت کنید.

تخلف صنفی چیست

تخلف صنفی چیست؟

تخلف صنفی به مجموعه رفتارها یا اقداماتی اطلاق می‌شود که برخلاف قوانین و مقررات حاکم بر فعالیت‌ های صنفی یا تجاری انجام می‌شوند. برای اینکه تخلف را مشمول تخلف صنفی بدانیم، باید اینگونه تخلفات توسط فرد یا واحد صنفی صورت گرفته شود. در غیر اینصورت جزء تخلفات تعزیرات محسوب می شود.

منظور از فرد صنفی چیست؟

هر شخص حقیقی یا حقوقی که در یکی از فعالیت های صنفی اعم از، تولید، تبدیل، خرید، فروش، توزیع، خدمات و خدمات فنی سرمایه گذاری کند و به عنوان پیشه ور و صاحب حرفه و شغل آزاد، خواه به شخصه یا با مباشرت دیگران محل کسبی دایر یا وسیله کسبی فراهم آورد و تمام یا قسمتی از کالا، محصول یا خدمات خود را به طور مستقیم یا غیر مستقیم و به صورت کلی یا جزئی به مصرف کننده عرضه دارد، فرد صنفی گفته می شود.

منظور از فرد صنفی چیست؟

منظور از واحد صنفی چیست؟

هر واحد اقتصادی که فعالیت آن در محل ثابت یا وسیله سیار باشد و توسط فرد یا افراد صنفی با اخذ پروانه کسب دایر شده باشد، واحد صنفی شناخته می شود.

نهادی که وظیفه رسیدگی به تخلفات صنفی را به عهده دارد

به تخلفات صنفی در اتحادیه های مربوطه رسیدگی می شود و چنانچه تخلف صنفی احراز گردد، پرونده را در مرکز استان به سازمان تعزیرات حکومتی  و در شهرستان ها به ادراه تابعه سازمان مذکور ارسال می شود. در خصوص نحوه رسیدگی در سازمان تعزیرات حکومتی در مقاله مجزایی توضیح داده ایم که می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به این مقاله مراجعه نمائید.

منظور از واحد صنفی چیست؟

طبق ماده ۷۲ قانون نظام صنفی مصوب ۱۳۹۲، خریداران و مصرف کنندگان و همچنین بازرسان و ناظران موضوع ماده ۵۲ همین قانون می توانند شکایت یا گزارش خود را در مورد تخلفات صنفی، به اتحادیه های ذیربط تسلیم، ارسال یا اعلام دارند.

انواع تخلفات صنفی

از جمله دعاوی تعزیرات، تخلفات صنفی می باشد که انواع و مجازات آن، طبق قانون نظام صنفی کشور مصوب ۱۳۹۲ به شرح ذیل می باشد:

تخلف صنفی گران فروشی

گران فروشی عبارتست از عرضه یا فروش کالا یا ارائه خدمات به بهایی بیش از نرخهای تعیین شده، به وسیله مراجع قانونی ذیربط و عدم اجرای مقررات و ضوابط قیمت گذاری و  انجام دادن هر نوع عملی که منجر به افزایش بهای کالا یا خدمت به زیان خریدار گردد.

جریمه تخلف صنفی گرانفروشی

  • جریمه گرانفروشی مرتبه اول: جبران خسارت وارده به خریدار و جریمه نقدی معادل دو برابر مبلغ گرانفروشی.
  • جریمه گرانفروشی مرتبه دوم: جریمه نقدی معادل چهار برابر مبلغ گرانفروشی.
  • جریمه گرانفروشی درمرتبه سوم: شش برابر مبلغ گرانفروشی جریمه نقدی و همینطور نصب پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب به عنوان تخلف صنفی به مدت ۲ هفته.
  • جریمه گرانفروشی درمرتبه چهارم: هشت برابر مبلغ گرانفروشی جریمه نقدی و نصب پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب به عنوان متخلف صنفی، به مدت یک ماه.
  • جریمه گرانفروشی درمرتبه پنجم و مراتب بعدی: به۱۰برابر مبلغ گرانفروشی جریمه نقدی و نصب پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب به عنوان متخلف صنفی به مدت دو ماه و تعلیق پروانه کسب، به مدت  ۶ ماه و تعطیلی محل کسب محکوم می گردد.

البته طبق مصوبه سران سه قوه در مورخ ۱۷/۲/۱۴۰۱ مجازات مربوط به گرانفروشی تا ده برابر میزان گرانفروشی افزایش پیدا نمود.

انواع تخلفات صنفی

تخلف صنفی کم فروشی

کم فروشی عبارت است از عرضه یا فروش کالا یا ارائه خدمات کمتر از میزان یا معیار مقرر شده.

جریمه تخلف صنفی کم فروشی

  • جریمه تخلف کم فروشی مرتبه اول: جبران خسارت وارده به خریدار و جریمه معادل دو برابر مبلغ کم فروشی
  • جریمه تخلف کم فروشی مرتبه دوم: جریمه معادل چهار برابر مبلغ کم فروشی
  • جریمه تخلف کم فروشی در مرتبه سوم: جریمه معادل شش برابرمبلغ کم فروشی و نصب پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب به عنوان تخلف صنفی به مدت دوهفته.
  • جریمه تخلف کم فروشی در مرتبه چهارم: جریمه معادل هشت برابر مبلغ کم فروشی و نصب پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب، به عنوان متخلف صنفی، به مدت یک ماه.
  • جریمه تخلف کم فروشی در مرتبه پنجم: جریمه معادل برابر مبلغ کم فروشی و نصب پارچه یا تابلو بر سردر محل کسب، به مدت دو ماه به عنوان متخلف صنفی و تعلیق پروانه کسب به مدت شش ماه و تعطیلی محل کسب

در مصوبه سران سه قوه، مجازات کم فروشی نیز به میزان ده برابر مبلغ تخلف افزایش یافت.

تخلف صنفی تقلب

تخلف تقلب عبارت است از عرضه یا فروش کالا یا خدماتی که از نظرکمیت یا کیفیت با مشخصات کالا یا خدمات ابرازی یا درخواستی منطبق نباشد.

جریمه تخلف صنفی تقلب

  • جریمه تقلب مرتبه اول: جبران خسارت وارد شده به خریدار و جریمه معادل۲ برابر ما به التفاوت ارزش کالا یا خدمات ابرازی وکالای عرضه یا فروخته شده یا خدمات ارائه شده
  • جریمه تقلب مرتبه دوم: جبران خسارت وارد شده به خریدار و جریمه معادل چهار برابر ما به التفاوت مذکور
  • جریمه تقلب مرتبه سوم: جبران خسارت وارد شده به خریدار و جریمه معادل شش برابر مابه التفاوت و نصب پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب به عنوان متخلف صنفی به مدت دو هفته
  • جریمه تقلب در مرتبه چهارم: جریمه معادل هشت برابر ما به التفاوت و نصب پارچه یا تابلو به مدت یک ماه برسر در محل کسب به عنوان متخلف صنفی
  • جریمه تقلب در مرتبه پنجم و مراتب بعدی: جریمه معادل ده برابر مابه التفاوت و نصب پارچه یا تابلو به عنوان متخلف صنفی بر سر در محل کسب به مدت دو ماه و تعلیق پروانه کسب به مدت ۶ ماه و تعطیلی محل کسب

خریدار می تواند استرداد کالای مورد تقلب را از فروشنده بخواهد. فروشنده علاوه بر تحمل مجازاتهای مقرر، مکلف به قبول کالا و استرداد وجه دریافتی به خریدار خواهد بود.
در صورتیکه در قوانین دیگر برای عمل متقلبانه مجازات شدیدتری پیش بینی شده باشد، فرد متقلب به مجازات مزبور محکوم خواهد شد.

تخلف تقلب نیز از جمله تخلفاتی می باشد که جریمه آن طبق مصوبه سران قوا در مورخ ۱۷/۲/۱۴۰۱ به میزان ده برابر افزایش یافته است.

تخلف صنفی

تخلف صنفی احتکار

تخلف احتکار عبارتست از نگهداری کالا به صورت عمده با تشخیص مراجع ذیصلاح و امتناع از عرضه آن به قصد گرانفروشی یا اضرار به جامعه پس از اعلام ضرورت عرضه از طرف نظارت بازرگانی یا سایر مراجع ذیربط.

جریمه تخلف صنفی احتکار

  • جریمه احتکار مرتبه اول: الزام محتکر به عرضه و فروش کل کالاهای احتکار شده و جریمه نقدی معادل ۷۰ درصد قیمت روز کالاهای احتکار شده.
  • جریمه احتکار مرتبه دوم: الزام محتکر به عرضه و فروش کل کالاهای احتکار شده و جریمه ی نقدی معادل سه برابر قیمت روز کالاهای احتکار شده و نصب پارچه یا تابلو برسر در محل کسب به عنوان متخلف صنفی به مدت یک ماه.
  • جریمه احتکار مرتبه سوم: الزام محتکر به عرضه و فروش کل کالاهای احتکار شده و جریمه ی نقدی معادل هفت برابر قیمت روز کالاهای احتکار شده و نصب پارچه یا تابلو برسر درمحل کسب به عنوان متخلف صنفی و تعطیلی محل کسب به مدت سه ماه.

تخلف عرضه خارج از شبکه

تخلف عرضه خارج از شبکه عبارت است از عرضه کالا یا ارائه خدمات برخلاف ضوابط شبکه های تعیین شده از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت یا دستگاه اجرائی ذیربط.

جریمه عرضه خارج از شبکه

  • جریمه عرضه خارج از شبکه مرتبه اول: الزام به عرضه کالا یا ارائه خدمت در شبکه و جریمه نقدی معادل۲ برابر ارزش روز کالا یا خدمت خارج شده از شبکه در زمان تخلف.
  • جریمه عرضه خارج از شبکه مرتبه دوم: الزام به عرضه کالا یا ارائه خدمت در شبکه و جریمه نقدی معادل۴ برابر ارزش روز کالا یا خدمت خارج شده از شبکه در زمان تخلف.
  • جریمه عرضه خارج از شبکه مرتبه سوم: الزام به عرضه کالا یا ارائه خدمت در شبکه و جریمه نقدی معادل ۶ برابر ارزش روز کالا یا خدمت خارج شده از شبکه در زمان تخلف. و نصب پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب به عنوان متخلف صنفی به مدت یک ماه.

تخلف صنفی عدم اجرای ضوابط قیمت گذاری وتوزیع

تخلف عدم اجرای ضوابط قیمت گذاری و توزیع عبارتست از عدم ارائه مدارک لازم جهت اجرای ضوابط قیمت گذاری و توزیع به مراجع قانونی بدون عذر موجه ظرف ۳ ماه از تاریخ ترخیص کالا یا خدمت وارداتی یا در اختیارگرفتن تولید داخلی برای آن دسته از کالاها وخدماتی که توسط مراجع قانونی ذیربط مشمول قیمت گذاری می گردند. تشخیص موجه بودن عذر با وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

جریمه تخلف عدم اجرای ضوابط قیمت گذاری و توزیع

  • جریمه تخلف عدم اجرای ضوابط قیمت گذاری و توزیع مرتبه اول: جریمه نقدی معادل نصف قیمت رسمی کالا یا خدمت.
  • جریمه تخلف عدم اجرای ضوابط قیمت گذاری و توزیع مرتبه دوم: جریمه نقدی معادل دو برابر قیمت رسمی کالا یا خدمت.
  • جریمه تخلف عدم اجرای ضوابط قیمت گذاری و توزیع مرتبه سوم: جریمه نقدی معادل چهار برابر قیمت رسمی کالا یا خدمت و نصب پارچه یا تابلو برسر درمحل کسب به عنوان متخلف صنفی و تعطیلی محل کسب به مدت یک ماه.

تخلف صنفی فروش اجباری

تخلف فروش اجباری، عبارت است از فروش اجباری یک یا چند کالا یا خدمت به همراه کالا یا خدمت دیگر.

جریمه تخلف صنفی فروش اجباری

  • جریمه فروش اجباری کالا، الزام فروشنده به پس گرفتن کالا و جریمه نقدی معادل پنج برابر قیمت فروش کالای تحمیلی.
  • جریمه فروش اجباری خدمت، جبران خسارت وارده به خریدار و جریمه نقدی معادل پنج برابر مبلغ خدمات اجباری.

تخلف صنفی عدم درج قیمت

تخلف عدم درج قیمت عبارتست از نصب نکردن برچسب قیمت برکالا، استفاده نکردن از تابلو نرخ دستمزد خدمت در محل کسب یا حرفه یا درج قیمت به نحوی که برای مراجعه کنندگان قابل رویت نباشد.

جریمه تخلف عدم درج قیمت

جریمه عدم درج قیمت در هر بار تخلف بیست میلیون ریال است. که طبق مصوبه سران قوا مورخ ۱۷/۲/۱۴۰۱ به میزان یکصد میلیون ریال افزایش یافت.

تخلف صنفی عدم صدور فاکتور

طبق ماده ۱۵ قانون نظام صنفی، هر فرد صنفی باید در مقابل دریافت بها، اجرت یا دستمزد باید صورتحسابی شامل نام و نشانی واحد صنفی، تاریخ، مبلغ دریافتی و نوع و مشخصات کالاهای فروخته شده یا خدمت انجام شده را به مشتری تسلیم نماید. در صورت خودداری از صدور فاکتور، مرتکب تخلف عدم صدور فاکتور می گردد.

جریمه تخلف صنفی عدم صدور فاکتور رسمی

جریمه عدم صدور فاکتور در قانون نظام صنفی، در هر بار تخلف بیست میلیون ریال است. طبق مصوبه سران قوا مورخ ۱۷/۲/۱۴۰۱ جریمه عدم صدور فاکتور به میزان یکصد میلیون ریال افزایش یافته است.

تخلفات صنفی

تخلف تداخل صنفی

تخلف تداخل صنفی عبارتست از اشتغال فرد یا واحد صنفی به شغل یا مشاغل دیگر در محل کسب، غیر از آنچه در پروانه کسب قید گردیده است یا کمیسیون نظارت مجاز شمرده است. به تخلف تداخل صنفی، در ماده ۲۸ قانون نظام صنفی اشاره گردیده است.

جریمه تداخل صنفی

جریمه تداخل صنفی تعطیلی محل کسب به مدت یک هفته تا شش ماه می باشد. هر واحد صنفی که واحد کسب وی به علت تخلف تداخل صنفی تعطیل می گردد، می تواند به کمیسیون نظارت شکایت نماید. کمیسیون نظارت باید ظرف دو هفته اعلام نظر نماید. چنانچه فرد صنفی به نظر کمیسیون نظارت در خصوص تداخل صنفی اعتراض داشته باشد می تواند به مراجع ذی صلاح قضایی مراجعه نماید.

نحوه رسیدگی به تخلفات صنفی

رسیدگی به تخلفات صنفی معمولاً شامل مراحل و فرآیندهای مختلفی است که به شرح ذیل توضیح خواهیم داد:

  • تخلفات صنفی معمولاً توسط خریداران و مصرف کنندگان و همچنین بازرسان و ناظران موضوع ماده ۵۲ قانون نظام صنفی گزارش می‌شوند.
  • گزارش در مورد تخلفات به اتحادیه های ذیربط تسلیم می شود. اتحادیه ها باید ظرف ۱۰ روز شکایت و تخلف را بررسی کنند و در صورت احراز عدم تخلف فرد صنفی یا انصراف شاکی پرونده را مختومه نمایند. در صورت احراز تخلف باید پرونده را به سازمان تعزیرات ارسال نمایند.
  • در صورتی که شواهد کافی برای تأیید تخلف وجود داشته باشد، پرونده در سازمان تعزیرات تشکیل می شود. سازمان تعزیرات و ادارات تابعه در شهرستان ها مکلف هستند حداکثر ظرف دو هفته در جلسه ای با دعوت از شاکی و مشتکی عنه به پرونده رسیدگی و حکم صادر نماید.
  • رسیدگی بدوی به تخلفات صنفی در مورد گران فروشی، کم فروشی، تقلب، احتکار، عدم اجرای ضوابط قیمت گذاری و توزیع در مواردی که تخلف بیش از بیست میلیون ریال است، توسط هیئتی متشکل از روسای شعب تعزیرات، نماینده اتاق اصناف و نماینده سازمان صنعت، معدن و تجارت انجام می شود.
  • هر یک از طرفین می تواند نسبت به رای صادره اعتراض نماید. به اعتراض در هیئت تجدیدنظر رسیدگی می شود.

وکیل تعزیرات حکومتی می تواند شما را در تمامی ین مراحل همراهی نماید و با اشراف و تجربه ای که در این زمینه دارا می باشد می تواند در دفاع از حق و حقوق شما کمک نماید.

بسیاری از افراد با تخلفات صنفی آشنایی لازم و کافی را ندارند از این رو در بسیاری از موارد حتی در صورت برخورد با چنین تخلفاتی، اغماض می نمایند و همین اغماض باعث متجری شدن متخلفان تخلفات صنفی می گردد و حق بسیاری از افراد نیز در این تخلفات ضایع می گردد. اما لازم به ذکر است که قانونگذار اکثر تخلفات صنفی را که سبب متضرر شدن افراد می گردد، بررسی و پیش بینی نموده و برای آنها نیز مجازات لحاظ کرده است.

دفتر حقوقی بین المللی دادپویان حامی با بیش از ۲۰ سال سابقه فعالیت در  دعاوی تعزیرات، با بهره گیری از وکلای متخصص و با تجربه در زمینه دعاوی تعزیرات حکومتی آماده ارائه خدمات حقوقی تخصصی خویش به شما عزیزان می باشد.

سوالات متداول

تخلف صنفی چیست و شامل چه مواردی می‌شود؟

تخلف صنفی به نقض قوانین و مقررات حاکم بر فعالیت ‌های تجاری و صنفی اطلاق می‌شود و می‌تواند شامل تقلب، گران فروشی، احتکار، عرضه خارج از شبکه، کم فروشی، عدم درج قیمت و غیره باشد.

تخلفات صنفی معمولاً می‌توانند به نهادهای مربوطه مانند اتحادیه‌های صنفی، سازمان‌ های حمایت از مصرف‌کننده گزارش شوند. این کار معمولاً از طریق مراجعه حضوری، تماس تلفنی، یا ارسال شکایت کتبی امکان ‌پذیر است.

مدارک مورد نیاز ممکن است شامل فاکتورها، قراردادها، عکس‌ ها، مکاتبات و سایر شواهدی باشد که وقوع تخلف را اثبات می‌کنند. داشتن مستندات کامل و دقیق می‌تواند به تسریع در رسیدگی کمک کند.

مجازات ‌ها بسته به شدت و نوع تخلف می‌تواند شامل جریمه مالی، تعلیق یا لغو مجوز فعالیت باشد.

بله، امکان تجدیدنظر در تصمیمات صادره وجود دارد و متضرر یا متهم می‌تواند درخواست تجدیدنظر کند.

آگاهی از قوانین و مقررات صنفی، رعایت استانداردهای حرفه ‌ای، و ایجاد فرهنگ سازمانی مبتنی بر اخلاق و شفافیت می‌تواند به جلوگیری از تخلفات صنفی کمک کند.

مصرف‌کنندگان حق دارند از کالاها و خدمات با کیفیت و مطابق با قوانین بهره‌ مند شوند و در صورت بروز تخلف، می‌توانند برای احقاق حقوق خود اقدامات قانونی لازم را انجام دهند.

۴/۵ - (۴ امتیاز)
Picture of امینه محمودی
امینه محمودی
این مقاله توسط امینه محمودی و تیم متخصص دفتر حقوقی بین‌المللی دادپویان حامی تهیه شده است. ما با تکیه بر دانش عمیق حقوقی، تجربه گسترده و رویکردی تخصصی در حوزه حقوق بین‌الملل، تجاری و بانکی، همواره در تلاش هستیم تا اطلاعات کاربردی، مشاوره حرفه‌ای و راهکارهای مؤثر را در اختیار مخاطبان خود قرار دهیم.
Picture of امینه محمودی
امینه محمودی
این مقاله توسط امینه محمودی و تیم متخصص دفتر حقوقی بین‌المللی دادپویان حامی تهیه شده است. ما با تکیه بر دانش عمیق حقوقی، تجربه گسترده و رویکردی تخصصی در حوزه حقوق بین‌الملل، تجاری و بانکی، همواره در تلاش هستیم تا اطلاعات کاربردی، مشاوره حرفه‌ای و راهکارهای مؤثر را در اختیار مخاطبان خود قرار دهیم.

پر بازدید ترین مقالات

16 پاسخ

  1. سلام
    من مغازه دارم به صورت محلی هستش و گذر نیست
    محصولات آرایشی بهداشتی دارم و در کنارش اکسسوری مو و جوراب و همچنین کیف و شال هم می فروشم البته در دو قسمت مجزا ولی داخل یک مغازه
    لطفا راهنمایی کنین برای جلوگیری از تداخل صنفی چه جواز کسی باید بگیرم؟

    1. سلام. می بایست به اتحادیه مربوطه مراجعه کنید و در صورت موافقت هر دو اتحادیه مربوطه نسبت به اخذ جواز اقدام کنید.

  2. سلام، بنده مشاور املاک دارم،بواسطه تنظیم قراردادی، یکی از طرفین مبلغی مازاد بر کمیسیون رو در قالب هدیه به واسطه زحمات مضاعف بنگاه، پرداخت کرده و رسیدی هم مبنی بر همین موضوع امضا کرده، حالا پس از گذشت چند ماه با بازرسی مامور، تماس با اون شخص گرفتن، واون سخص هم میگه از من زیادی کمیسون گرفتن، دادگاه بدوی تعزیرات هم بخاطر این موضوع تقریبا ۱۰برابر مبلغ من رو جریمه به دولت و پرداخت مبلغ اون شخص کرده، لطف بفرمایین راهکار اعتراض رو؟
    اگر تجدیدنظر هم حکم بدوی رو تایید کنه بازم هم جای اعتراض داره؟
    اعاده دادرسی یا ماده ۴۷۷ ادک؟

    1. سلام و درود. دریافت هر مبلغی تحت هر عنوانی، خارج از تعرفه مصوب اتحادیه مشاورین املاک مشمول تخلف گرانفروشی صنفی است و اعتراض و تجدیدنظر عملاً فایده ای ندارد. بهتر است نسبت به رأی بدوی تعزیرات تمکین نمائید که مشمول ۲۵ درصد تخفیف جریمه خواهید شد.
      چنانچه اصرار بر اعتراض دارید، تحت شرایطی امکان اعاده دادرسی از طریق اعلام تعارض آرای صادره با شرع بین اسلام مطابق ماده ۴۷۷ قانون آئین دادرسی کیفری و اعتراض در شعب عالی تجدیدنظر حسب ماده ۲۳ آئین نامه اجرائی قانون تعزیرات حکومتی وجود دارد.

  3. سلام،بنده تعویض روغنی دارم برای اولین بار خرید سه ماه لوازم را یک باره کردم کلا روغن موتور ایرانی ،چون مغازه کم جا بود گذاشتم حیاط خانه یک روز بعد روغن ها را گرفتن از من ,تنها یک روز در حیاط خانه من بود که به مغازه چسپیده است و پروانه کسب دارم ،کلا ۴۵۰میلیون قیمت روغن ها هستش ،فاکتور رسمی سامانه تجارت هم دارم ولی هنوز روغن ها را بهم تحویل نمی دهند ،روغم ها ساخت داخل است ،چه کار کنم که پس بگیرم
    کل سرمایه زندگیم هست این روغن ها متاسفانه

    1. سلام. طبق قانون شما باید کالاهایی را که خریداری کرده اید در سامانه جامع انبارها ثبت نمائید و ضبط این کالا هم به دلیل همین تخلف می باشد که در زمره تخلفات تعزیراتی بوده و در حکم قاچاق می باشد.

  4. با سلام و احترام
    من پرینتر۳کاره کانن رو برای فروش و تعمیر برای یک مغازه تعمیرات رایانه ای بردم ۴ماه پیش ایشان گفتند میدهند همکارشان تعمیر کنند بعد بفروشند بعد از چند روز گفتن این قطعات مورد نیاز را ندارد باید برود به تبریز و گفتن جعبه را بیاور که امن بفرستیم برای تبریز این پرینتر مارو فرستادن تبریز بعد یکی دو هفته که مراجعه کردم گفتند که این قطعه نیاز دارد که باید از تهران بگیریم سقارش دادیم منتظریم قطعه از تهران بیاید تبریز تا عوض کنند گذشت چند هفته که بعد گفتند بله تعمیر شده و با تیباکس ارسال کردند تو راهه دوشنبه دستته رفتیم گفتن هنوز نرسیده بعد یه هفته رفتیم گفتن اره اومده دادم همکار خودش برداره پولشو۱۰میلیون گفتم خوش مشورت بکنه قیمت بگیره یکم اینور اونور اگر راضی بودی بدیم به اون
    بعد چند روز گفتم چیشد گفت هنوز خبری نشده از اون گفتم اغا نمیخواییم بگو پرینتره مارو بیاره گفت پرینترت تبریزه میگم فردا پسفردا پاشه بیاره یا خودم قراره برم تبریز از اونجا میگیرم میارم این حرف شد۱ماه پیش ۲هفته قبل رفتیم گفتیم اغا پرینتر مارو اوردی گف هنوز نرفتم هفته بعد زنگ میزنم بیاره یا خودم میرم که باز شد هفته بعد زنگ زدیم گفت به خاطر اغتشاشات هنوز چند روز بیرون نرید اون طرف هم هنوز نیاورده
    دوشنبه هفته قبل زنگ زدم گفت پنجشنبه خودم میرم یکشنبه یعنی امروز پرینتر دستته
    امروز زنگ زدم گف پنجشنبه نرفتم سه شنبه میرم انشالاه چهارشنبه پرینتر دستته
    پرینتر رو من وقتی سال ۹۶ خریدم روی فاکتور فروش که مغازه داره بهم داده نگاه میکردم شماره سریال پرینتر رو ننوشتن
    این تعمیراتی هم چند ماهه امروز فردا میکنه
    ایاراهی هست این مغازش پلمپ بشه که مجبور باشه جنس مارو تحویل بده یا چی ؟دست ما به چی بنده که به جنسمون برسیم ؟خیلی ممنون بابت وقتی که برای ماها میگذارید

  5. سلام.برای دریافت کنتور گاز واحد آپارتمانی اقدام کرده ام.مجری گاز تقاضای پول بیشتر از تعرفه خود را دارد و از دادن تاییدیه گاز خودداری می کند.آیا می توانم به سازمان تعزیرات شکایت کنم؟تحت چه عنوانی شکایت کنم؟ملک در شهر اندیشه است.

    1. سلام. بهتر است ابتدا موضوع دریافت حق الزحمه بیشتر از ناحیه پیمانکار گاز را در اداره گاز شهرستان مربوطه مطرح نمائید.

  6. سلام خسته نباشید.نزدیک به ۴سال پیش موبایل اپل از مغازه داری که آشنا هم هست خریداری کردم،1_فاکتور دارم بدون مهر2_جعبه هم داردموقع فروش متوجه شدم این گوشی انتقال مالکیتش برای یک شماره دیگر است که نمی‌دانیم شماره کامل چیست و برای کیست؟با فروشنده صحبت کردیم جوابی نداد گفت به من مربوط نیست،اتحادیه رفتم گفت مهر ندارد برید دادگاه من با چه عنوانی در دفاتر خدمات قضایی باید از این فروشنده شکایت کنم بابت نزدن انتقال مالکیت و نزدن مهر پای فاکتور و مسخره کردن من که هیچ کاری نمیتوانم بکنم؟؟؟شاهد دارم که گوشی از خودش خریدم چندین گوشی ازش خریدیم خانوادگی ولی ایشان حاضر نبود قبول کنه در اتحادیه که به من فروخته تا ده روزه یک نامه به ثبت بزنند بابت شماره کاملی که در سیستم انتقال مالکیت ثبت شده است.

  7. سلام . .یه سوال من مغازه الکتریکی دارم ودر این مغازه دو نوع فیوزدارم یکی فیوزبه مارک زیمنس(۳۰۰۰۰۰تومان)ویک مارک دارم ال اس(۱۸۵۰۰۰تومان)حالامن به به مشتری پنج عددازون ۱۸۵۰۰۰تومانی دادم هرکدام سیصدهزارتومان ویک فاکتوربهش دادم بدون اسم خریدار،بدون ذکربرندمحصول والان ایشان (مشتری)رفته شکایت کرده به تغزیرات ومن محکوم شدم.ومن اعتراض زدم به تعزیرات استان وظاهرااستان تاییدکرده .آیابه تعزیرات کشور اعتراض کنم مانع اجرای حکم میشه.کلامن مسیرهای مانع اجرای حکم رومیخام

    1. سلام در دیوان عدالت اداری اعتراض کنید تقاضای دستور موقت نیز باید بکنید و بستگی به نظر قاضی داره

    2. سلام من در سوپر مارکت نان جو صنعتی می فروشم آیا این نوع نان تداخل صنفی محسوب می شود یا نه ؟ لطفا جواب بدین تعزیرات جریمه کرده میگه تداخل صنفی هست.

      1. سلام. خیر تداخل صنفی نمی باشد. در مقاله حاضر در این خصوص توضیحات کافی داده شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *