در دنیای امروز، نوآوری و خلاقیت به عنوان موتورهای اصلی رشد اقتصادی و پیشرفت فناوری شناخته میشوند. یکی از ابزارهای کلیدی برای حمایت از این نوآوری ها و خلاقیت ها، ثبت اختراع است. اما ثبت اختراع تنها به معنای محافظت از یک ایده یا محصول نیست؛ بلکه فرآیندی پیچیده است که نیازمند درک عمیق از مفاهیم، مراحل قانونی، حقوق و حتی دعاوی مرتبط با آن میباشد. در این مقاله، به بررسی جامع و کامل از ثبت اختراع خواهیم پرداخت و شما را با تمام جزئیات و نکات مهم این فرآیند آشنا خواهیم کرد. اگر به دنبال کسب اطلاعات دقیق و کاربردی برای ثبت اختراع خود هستید و میخواهید از حقوق خود به بهترین نحو ممکن دفاع کنید، این راهنما میتواند نقطه شروع مناسبی برای شما باشد. با ما همراه باشید تا در این مسیر پیچیده و گاهی دشوار، به سادگی گام بردارید.
مالکیت فکری و معنوی یکی از مهمترین مباحث حقوقی در دنیای امروز است. اگر شما نیز با مسائل مربوط به مالکیت فکری مواجه هستید، برای مشاوره تخصصی و دریافت راهنمایی از وکیل مالکیت فکری، میتوانید به صفحه اختصاصی ما مراجعه کنید.
اختراع چیست؟
اختراع به معنای ایجاد یک ایده، وسیله، روش یا فرآیند جدیدی است که قبلاً وجود نداشته است. این عمل میتواند شامل بهبود یا توسعه یک مفهوم یا فناوری موجود نیز باشد. اختراعات معمولاً به منظور حل یک مشکل، بهبود کارایی، راحتی یا ایجاد یک مزیت جدید طراحی میشوند. افرادی که اختراعات جدید ایجاد میکنند به عنوان مخترع شناخته میشوند و ممکن است برای محافظت از ایدههای خود به دنبال ثبت اختراع باشند.
تفاوت اختراع با سایر مفاهیم مشابه
اختراع با مفاهیم مشابهی مانند نوآوری، اکتشاف، طرح صنعتی و بهبود تفاوت هایی دارد. در زیر به برخی از این تفاوتها اشاره میکنیم:
تفاوت اختراع و اکتشاف
مخترع اقدام به ایجاد و خلق چیزی جدید می کند که قبلا در عالم وجود نداشته است در حالی که در اکتشاف چیز جدیدی ساخته نمی شود و کاشف، وجود چیزی را که تا آن زمان از نظر مردم پنهان بوده است نمایان می کند. برای مثال اورانیوم. همچنین لازم به ذکر است گاهی اختراعات سبب کشفیات جدید می گردد؛ مانند اختراع تلسکوپ که موجب کشف ستاره ها و سیارات گردید.
تفاوت اختراع و طرح صنعتی
در طرح صنعتی، ظاهر کالا مورد توجه قانون گذار بوده است و چنانچه طراح، تنها عملکرد فنی محصول را بدون توجه به تغییرات ظاهری مورد توجه قرار داده باشد، مورد حمایت قانون گذار قرار نمی گیرد در حالی که اختراع توجهی به ظاهر و زیبایی نداشته و تنها ایجاد محصول و جنبه کاربردی آن از اهمیت برخوردار است.
تفاوت اختراع و نوآوری
در صورتی که یک اختراع به یک محصول یا فرآیند تجاری و قابل فروش تبدیل می گردد در حالی که مخترع یک راه حل نو و جدید را برای حل یک مشکل و مسئله ارائه می دهد.
تفاوت اختراع و حق مولف
در اختراع، هدف این است که راه حل عملی برای یک مسئله خاص در زمینه انواع فناوری ارائه نماید، اما در حق مولف یا کپی رایت قانون گذار از شکل اثر حمایت می کند و بر خلاف اختراع که ایده ها و افکار مخترع مورد حمایت قرار می گیرد در حق مولف قالبی که ایده ها و افکار در آن مطرح می گردد مورد حمایت قانون گذار می باشد.
انواع اختراع
اختراعات را میتوان به دسته های مختلفی تقسیم بندی کرد، هرچند که این دسته بندیها ممکن است بستگی به زمینه و کاربرد خاص داشته باشند. برخی از انواع عمومی اختراعات عبارتند از:
اختراع محصول یا فرآورده
گاهی فکر و ایده مخترع به شکل یک محصول و فرآورده نمایان می گردد مثل اختراع تلسکوپ
اختراع فرآیند یا وسیله و روش
گاهی فکر و ایده مخترع در قالب یک وسیله و روش آشکار می گردد. اختراع روش جدید برای تولید آلیاژ
اختراع فرآیند خاص برای ساخت محصول
در این نوع از اختراع، مخترع قصد اختراع فرآنید و روشی را دارد که به وسیله آن یک محصول یا فرآورده به دست آورد.
اختراع ملی
منظور از اختراع ملی، ورقه اختراعی است که به وسیله مرجع صلاحیت دار ملی صادر می گردد.
اختراع منطقه ای
چنانچه ورقه اختراع از طرف مرجع ملی و یا یک مرجع بین الدولی که دارای اختیار برای صدور ورقه اختراع معتبر در بیش از یک کشور است، صادر گردد، اختراع منطقه ای می باشد.
اختراع الحاقی
اختراع الحاقی، ورقه اختراعی است که برای اضافاتی که در اختراع ثبت شده قبلی صورت گرفته صادر می شود.
اختراع تکمیلی
چنانچه بعد از ثبت اختراع ، مخترع اقدام به تکمیل اختراع نماید و در همین راستا اقدام به گرفتن ورقه اختراع نماید، اختراع تکمیلی نام دارد.
اختراع وارداتی
طبق بند ۴ کنوانسیون پاریس، ورقه اختراع وارداتی عموما برای یک دوره و مدت کوتاه، به اختراعاتی که در یک کشور خارجی به ثبت رسیده اعطاء می گردد و به استناد این ورقه اختراع، صاحب امتیاز می تواند در نمایشگاه شرکت نماید.
اختراع سری
چنانچه فاش شدن اختراع برای امنیت یک کشور اخلال ایجاد نماید، به دستور مقام صلاحیت دار اختراع سری تلقی گردیده و از انتشار اظهارنامه یا ورقه اختراع خودداری می گردد.
اختراع طرح
طرح با اختراع متفاوت است، اختراع خلق جدید یک وسیله کاربردی می باشد در حالی که طرح، تغییر شکل و ظاهر یک وسیله می باشد، چنانچه طرح ویژگی و شرایط اختراع را داشته باشد، به عنوان اختراع قابل ثبت می باشد.
اختراعات گزینشی یا انتخابی
قانون ایران در خصوص اختراعات گزینشی یا انتخابی ساکت می باشد اما در برخی از نظام های ملی به این موضوع پرداخته شده است. این اختراع در حوزه ترکیبات شیمیایی مطرح می باشد. برای مثال هنگام ساخت یک دارو، یک شیمیدان متوجه گردد ترکیبات مفید تری نیز می توان ساخت، اما برای ساخت داروی جدید، زمان و تجزیه و تحلیل لازم می باشد به عبارت دیگر می توان گفت انتخاب موارد مفید از میان یک گروه بزرگ قبلا شناخته شده گزینش نام دارد
حقوق ناشی از ثبت اختراع
حقوق ناشی از ثبت اختراع به مخترع یا مالک اختراع امکان میدهد تا از اختراع خود بهره برداری کند و از حقوق انحصاری برخوردار باشد. این حقوق شامل موارد زیر میشود:
- حق انحصاری بهره برداری: مالک اختراع حق دارد که از اختراع خود بهره برداری کند و دیگران را از بهره برداری بدون مجوز منع کند. این شامل تولید، فروش، واردات و استفاده از محصول یا فرآیند اختراعی میشود.
- حق صدور مجوز: مالک میتواند به دیگران اجازه دهد که از اختراع استفاده کنند. این اجازه معمولاً به صورت صدور مجوز (لیسانس) انجام میشود که میتواند مشروط به پرداخت هزینه یا شرایط خاصی باشد.
- حق انتقال: مالک اختراع میتواند حقوق خود را به دیگران منتقل کند. انتقال حق اختراع میتواند به صورت فروش، واگذاری یا ارث باشد.
- حق جلوگیری از نقض: در صورتی که فرد یا شرکتی بدون مجوز از اختراع استفاده کند، مالک میتواند اقدام قانونی برای جلوگیری از نقض حق اختراع خود انجام دهد که ممکن است شامل درخواست خسارت یا صدور حکم توقف استفاده باشد.
- حق تمدید یا حفظ حق: در برخی موارد، مالک میتواند با پرداخت هزینه های مربوطه، مدت اعتبار ثبت اختراع را تمدید یا حفظ کند.
این حقوق معمولاً برای یک دوره زمانی مشخص معتبر هستند که بسته به قوانین هر کشور متفاوت است، اما اغلب این دوره حدود ۲۰ سال از تاریخ ثبت درخواست اختراع است.
اختراعات غیرقابل ثبت
طبق ماده ۴ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری، موارد ذیل از حیطه حمایت خارج بوده و قابل ثبت نمی باشد:
الف)کشفیات،نظریه های علمی، روش های ریاضی و آثار هنری
از آن جا که نظریه های علمی، روش های ریاضی قابل استفاده در صنعت و کشاورزی نمی باشد،قانونگذار آن ها را مورد حمایت قرار نداده و به عنوان حق اختراع قابل ثبت نمی باشد البته لازم به ذکر است اگر دستگاهی ساخته شود که بتوان با استفاده از موارد فوق الذکر قابلیت استفاده در صنعت یا کشاورزی را کسب کند به عنوان اختراع قابل ثبت می باشد.
کاشف چیز جدیدی را ایجاد نمی کند و تنها وجود چیز جدیدی را که تا آن زمان از نظر مردم پنهان بوده است آشکار می سازد.
ب)طرح ها و قواعد با روش های انجام کار تجاری و سایر فعالیت های ذهنی و اجتماعی
طرح ها و قواعد یا روش های انجام کارت جاری قابلیت استفاده در صنعت نمی باشد بنابراین قانونگذار آن ها را قابل ثبت نمی داند.
ج)روش های تشخیص و معالجه بیماری انسان و حیوان
قانون گذار به سبب این که روش های تشخیص و معالجه بیماری انسان و حیوان فاقد کاربرد صنعتی می باشد آن ها را مورد حمایت قرار نداده و قابل ثبت نمی باشد.
د)منابع ژنتیک و اجزاء ژنتیک تشکیل دهنده آن ها و همچنین فرآیندهای بیولوژیک و تولید آن ها مورد حمایت قانون گذار نبوده بنابراین اشخاص نمی توانند به عنوان اختراع نسبت به ثبت آن اقدام نمایند.
ه)آنچه قبلا در فنون و صنایع پیش بینی شده باشد
منظور از فن یا صنعت قبلی، هر چیزی است که در نقطه ایی از جهان از طریق انتشار کتبی یا شفاهی یا از طریق استفاده عملی و یا هر طریق دیگر قبل از تقاضا و یا در موارد حق تقدم ناشی از اظهارنامه ثبت اختراع افشاء شده باشد.
و)اختراعاتی که بهره برداری از آن ها خلاف موازین شرعی یا نظم عمومی و اخلاق حسنه باشد.
مسائل مربوط به نقض حقوق مالکیت فکری میتواند بسیار پیچیده باشد و نیازمند تحلیل دقیق قانونی است. برای دریافت مشاوره تخصصی از یک وکیل ماهر در این زمینه، کلیک کنید و با ما در ارتباط باشید.
فرآیند ثبت اختراع
همانگونه که علامت تجاری نیازمند ثبت می باشد، قانون گذار مخترع را ملزم نموده است که برخلاف علائم تجاری و حق مولف نسبت به ثبت اختراع در اداره مالکیت صنعتی اقدام نماید.
مخترع می بایست اظهارنامه ثبت اختراع را که در ۳ نسخه تنظیم نموده به اداره مالکیت صنعتی تقدیم نماید. اظهارنامه می بایست موضوعی را که حمایت از آن درخواست می شود تعیین کرده و دارای تاریخ و امضاء بوده و خواسته، توصیف ادعا، خلاصه ای از توصیف اختراع و در صورت لزوم نقشه های مربوطه را در بر داشته باشد.
مخترع می بایست در تنظیم و تسلیم اظهارنامه موارد ذیل را رعایت نماید:
الف) نام و سایر اطلاعات لازم در خصوص متقاضی ،مخترع و نماینده قانونی او در صورت وجود و عنوان اختراع در اظهارنامه درج شود.
ب) در مواقعی که متقاضی شخص مخترع نیست مدارک دال بر سمت قانونی وی همراه اظهارنامه تحویل گردد .
ج) ادعای مذکور در اظهارنامه گویا و مختصر بوده و با توصیف همراه باشد به نحوی که برای شخص دارای مهارت عادی در فن مربوطه واضح و کامل بوده و حداقل یک روش اجرایی برای اختراع ارائه کند.
مدارک مورد نیاز برای ثبت اختراع
مدارک ذیل باید ضمیمه اظهارنامه گردد
- درخواست : شامل اطلاعات درباره عنوان اختراع، تاریخ تقاضا، تاریخ حق تقدم و اطلاعات مربوط به نام و نشانی مخترع، متقاضی و مخترع.( ماده ۶ قانون ثبت علائم و اختراعات ۱۳۸۶)
- توصیف: ذکر دقیق جزئیات اختراع توسط مخترع و افشای آن تا هر شخصی که در همان رشته مهارت دارد بتواند آن را بازسازی کند و اختراع و اجرا کند. طبق ماده ۱۳ آیین نامه خلاصه توصیف اختراع باید مستقیماً زمینه فنی ای که اختراع به آن تعلق دارد را تعیین کند تا در جستجوی سوابق اختراع ادعایی مورد استفاده قرار گیرد.
- ادعا: ادعاها حدود حمایت یک اختراع ادعایی را مشخص و تعیین می کند که بهتر است در تنظیم ادعا از افراد متخصص و کارشناسان کمک گرفت.
- ادعا در واقع قلب اختراع ثبت شده اعم از اختراع محصول و یا فرآورده را تشکیل میدهد و دامنه حمایت اختراع حقوق انحصاری مربوط به اختراع توسط ادعاها مشخص می شوند.
- ادعای مذکور در اظهارنامه باید گویا و مختصر باشد و با توصیف همراه باشد. به نحوی که برای شخص دارای مهارت عادی در فن مربوط واضح و کامل بوده و حداقل یک روش اجرایی برای اختراع ارائه کند.( بند ج ماده ۶ قانون ثبت علائم و اختراعات مصوب ۸۶)
- یکی از راه هایی که ادعاها را روشن و شفاف می کند، استفاده از اصطلاحات محاوره روز برای تبیین مفاهیم و ادعاهاست.
- خلاصه اختراع: خلاصه همان چکیده اختراع و در واقع خلاصه ای از ادعاها و توصیف است. خلاصه آن بخش از اسناد اختراع است که مستقیماً به جنبههای فنی اختراع پرداخته و با ارائه اطلاعات فنی کافی، یک فرد ماهر و متخصص در فن مربوط را قادر میسازد تا به راحتی تشخیص دهد که آیا اطلاعات موجود در اوراق اختراع ادعایی فراتر از اطلاعاتی است که تاکنون در آن حوزه از تکنولوژی وجود داشته است یا خیر؟
- مدارک مثبت هویت متقاضی و مخترع
- درخواست کتبی مبنی بر عدم ذکر اسم مخترع چنانچه مخترع نخواهد اسم وی ذکر شود.
- مدارک مربوط به حق تقدم که باید همزمان با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف ۱۵ روز از آن تاریخ تسلیم شود
- رسید مربوط به پرداخت هزینه های قانونی
- مدارک نمایندگی در صورتی که تقاضا توسط نماینده قانونی به عمل آید .
بررسی اظهارنامه و ثبت اختراع
مرجع ثبت پس از دریافت اظهارنامه و ضمایم مربوط و احراز شرایط مقرر، آن را در دفتر ثبت وارد و بر روی هر یک از نسخ اظهارنامه تاریخ دریافت اظهارنامه شماره آن را قید نموده ونسخه دوم اظهارنامه را همراه با ضمائم که دارای همان مشخصات اصلی است بعد از امضاء و مهر و قید تاریخ وصول آن با تمام حروف، به عنوان رسید به متقاضی مسترد خواهد کرد.
رفع نقص در اظهارنامه ثبت اختراع
چنانچه اظهارنامه ثبت اختراع ناقص باشد، مرجع ثبت از متقاضی دعوت خواهد کرد تا از تاریخ ابلاغ ظرف ۳۰ روز اصلاحات لازم را انجام دهد. چنانچه در مهلت تعیین شده متقاضی ثبت اختراع، اقدام به اصلاح اظهارنامه نکند، اظهارنامه کان لم یکن خواهد شد. این مهلت برای اشخاص مقیم خارج از کشور ۶۰ روز است.
صدور گواهینامه ثبت اختراع
تصمیم مرجع ثبت مبنی بر اعطای گواهینامه اختراع کتبا به متقاضی اعلام شده و متقاضی می بایست ظرف مدت ۳۰ روز پس از از اعلام مهلت پرداخت هزینه های مربوط به ثبت اختراع و انتشار آگهی در روزنامه رسمی اقدام نماید، آگهی مزبور به امضاء رییس اداره ثبت اختراعات رسیده و برای انتشار و تسلیم روزنامه رسمی می شود.
پس از انتشار گواهینامه ثبت اختراع و تحویل سفته منتشر شده یا منعکس در سایت روزنامه رسمی به مرجع ثبت گواهینامه اختراع صادر و به متقاضی یا نماینده قانونی وی تسلیم خواهد شد. در صورتی که مقررات قانونی رعایت نشود می توان ابطال گواهینامه ثبت اختراع را از مراجع قضایی درخواست نمود.
اعتراض به ثبت اختراع
اعتراض به ثبت اختراع حقی است که هر یک از شهروندان و هر شخصی می تواند از این حق استفاده نموده و اسباب اعتراض خود را اعلام نماید. بر اساس آییننامه اصلاحی اجرایی قانون ثبت علایم تجارتی و اختراعات، هر شخصی که به ثبت اختراعی اعتراض دارد، باید اعتراض خود را به مرجع ثبت تسلیم کند و دلایل و مدارک مربوطه را ارائه دهد.
اگر مدارک ناقص باشند، معترض باید ظرف ۳۰ روز (۶۰ روز برای افراد مقیم خارج از کشور) نسبت به تکمیل آن ها اقدام کند، در غیر این صورت اعتراضنامه بیاعتبار میشود.
در صورتی که اعتراض به دلیل ادعای حق مالکیت بر اختراع باشد، معترض باید همزمان با اعتراض، تقاضای ثبت اختراع خود را نیز ارائه دهد. مرجع ثبت موظف است ظرف ۱۰ روز اعتراض نامه را به متقاضی ثبت ابلاغ کند و متقاضی باید ظرف ۲۰ روز پاسخ دهد. عدم پاسخ به منزله تمکین تلقی میشود و در صورت تمکین، درخواست ثبت اختراع مسترد میشود. اما در صورت عدم تمکین، معترض میتواند اعتراض خود را به کمیسیون مربوطه ارجاع دهد.
این آییننامه همچنین به مواردی که اعتراض به حقوقی غیر از مالکیت باشد، اشاره دارد و تصریح میکند که اگر اختراع قابل ثبت نباشد، نیازی به تسلیم اظهارنامه نیست. تصمیمات کمیسیون نیز قابل اعتراض در دادگاه صالح میباشند.
اعتراض به رد اظهارنامه ثبت اختراع
براساس مواد ۲۸ و ۲۹ آئین نامه قانون ۱۳۱۰، شعبه ثبت علائم و اختراعات، پس از دریافت اظهارنامه، صحت تشریفات مقدماتی آن را مورد رسیدگی قرار می دهند. در صورتی که نواقصی در اظهارنامه یا ضمائم مشاهده شود، مراتب کتبا به اطلاع درخواست کننده خواهد رسید. مهلت رفع نقص حدود دو ماه برای درخواست کننده ای که ساکن ایران باشد و یا شش ماه اگر ساکن خارجه باشد، تعیین شده است.
در صورتی که درخواست کننده در مهلت مقرر نسبت به رفع نقص اقدام ننماید یا اظهارنامه با مقررات قانون منطبق نباشد، شعبه ثبت علائم و اختراعات اظهارنامه را با ذکر دلیل رد می نماید. درخواست کننده می تواند نسبت به رد اظهارنامه با رعایت مهلت مقرره در قانون به دادگاه عمومی تهران اعتراض نماید.
اهمیت ثبت اختراع
ثبت اختراع اهمیت بسیاری دارد و دلایل متعددی برای این اهمیت وجود دارد:
- حفاظت قانونی: ثبت اختراع به مخترع حق انحصاری برای بهره برداری از اختراع خود را میدهد. این به معنای آن است که دیگران نمیتوانند بدون اجازه مخترع از اختراع استفاده کنند، آن را بسازند، بفروشند یا وارد کنند.
- تشویق به نوآوری: با ارائه حفاظت قانونی، مخترعان تشویق میشوند تا در زمینه های مختلف تحقیق و توسعه فعالیت کنند و نوآوریهای جدید ایجاد کنند.
- مزیت رقابتی: داشتن اختراع ثبت شده میتواند به شرکت ها و افراد یک مزیت رقابتی در بازار بدهد، زیرا آنها میتوانند محصولات یا خدماتی ارائه دهند که دیگران قادر به ارائه آن نیستند.
- فرصت های تجاری: اختراعات ثبت شده میتوانند منبع درآمدی از طریق صدور مجوز یا فروش حقوق اختراع باشند.
- ارتقاء اعتبار و شهرت: داشتن ثبت اختراع میتواند اعتبار و شهرت شرکت یا فرد را در صنعت مربوطه افزایش دهد.
- انتشار دانش: فرآیند ثبت اختراع شامل انتشار جزئیات فنی اختراع است که میتواند به انتشار دانش و پیشرفت علمی کمک کند.
به طور کلی، ثبت اختراع ابزاری مهم برای حفاظت از نوآوری ها و تشویق به توسعه فناوری های جدید است.
دعوای الزام به ثبت اختراع
متقاضی ثبت اختراع که اظهارنامه وی رد گردیده و کمیسیون نیز اعتراض وی را نپذیرفته است می تواند در مهلت مقرر از طریق مراجع قضایی صالح اقدام به طرح دعوای الزام به ثبت اختراع نماید.
رسیدگی به دعوای الزام به ثبت اختراع در شعبه خاصی از محاکم قضایی صورت می گیرد. در دادخواست تقدیمی می بایست کمیسیون موضوع ماده ۱۷۰ آئین نامه طرف دعوی قرار گیرد. دعوای الزام به ثبت اختراع، از جمله دعاوی غیر مالی محسوب می شود بنابراین هزینه دادرسی بر مبنای دعاوی غیر مالی پرداخت می شود.
بررسی ماهوی اختراع در صلاحیت مرجع قضایی است و این مرجع باید با توجه به معیاری که در تبصره ماده ۳۷ قانون یاد شده آمده است براساس معیار تازگی مطلق و با استفاده از کارشناسان زبده در خصوص مورد اعلام نظر نمایند.
در نهایت، ثبت اختراع نه تنها به مخترعان امکان حفاظت از نوآوری های خود را میدهد، بلکه به توسعه فناوری و پیشرفت جامعه نیز کمک میکند. با توجه به پیچیدگی های فرآیند ثبت اختراع و نیاز به رعایت دقیق قوانین و مقررات، مشاوره حقوقی حرفهای میتواند نقش بسیار مهمی در تسهیل این فرآیند ایفا کند. دفتر حقوقی دادپویان حامی با تیمی مجرب و متخصص در زمینه حقوق مالکیت فکری، آماده است تا در تمامی مراحل ثبت اختراع، از مشاوره اولیه تا دریافت گواهینامه نهایی، همراه شما باشد. با انتخاب دادپویان حامی، از خدمات حقوقی با کیفیت و تضمین شده برخوردار شوید و اطمینان حاصل کنید که نوآوری های شما به بهترین نحو ممکن محافظت میشوند.
در نهایت، اگر شما نیز به دنبال مشاوره حقوقی در زمینه مالکیت فکری و معنوی هستید، میتوانید با وکیل مالکیت فکری ما مشاوره تخصصی دریافت کنید و مسائل خود را بهطور کامل بررسی کنید.
سوالات متداول
6 پاسخ
سلام. من و دوستم یه اختراع برای ثبت داریم و الان می خوایم خواهر من و برادر اون هم جزو مخترعین و نه مالکین، بنویسیم. مالک خودمون باشیم و اونا فقط از امتیازات برخوردار باشن. فقط یه ابهام داریم. ما نمی خوایم اونها هیچ حق تصمیم گیری در مورد طرح داشته باشن و تمام عواید مالی و تصمیم گیری ها برای خوده ما دو نفر باشه. ایا امکان پذیر هست؟ یا کلا منصرف شیم ازینکار؟
با سلام. طبق قوانین حق اختراع، مخترع مالک اختراع می باشد و ایشان می تواند حق استفاده و بهره برداری از اختراع را به شخص دیگری واگذار نماید. اینکه جزو مخترعین باشد اما مالک نباشد وجاهت قانونی ندارد.
باسلام،من مدتی هست که یه اختراع کردم که گواهی ثبت اختراع هم دارم،الان میخوام که همون اختراع رو کامل تر و پیشرفته تر کنم خواستم بدونم آیا باز برای من گواهی ثبت اختراع میدن یا خیر و اینکه دولت چه حمایتی از من بعد از ثبت اختراع میکنه ؟ باتشکر
با سلام. بله در صورتی که همان اختراع را کامل تر کنید مجدداً به شما گواهی ثبت اختراع داده می شود. برای کسب اطلاعات ببیشتر می توانید به مقاله ثبت اختراع مراجعه نمائید.
سلام بنده دانشجوی مکانیک هستم ، مدت زمان طولانی است که بر روی ساخت یک ماشین با قابلیت های بسیار جدیدی در حال کار هستم من مطمئن هستم که می توانم پروژه خود را با موفقیت به پایان برسانم اما برای این امر به حمایت های مالی نیاز دارم، چون وسایل مورد استفاده قیمت بالایی دارند و بنده قادر به پرداخت هزینه ها نیستم ، می خواستم بدانم آیا قبل از اینکه اختراع من ثبت شود و به منصه ظهور برسد قانون در این مرحله از کار بنده حمایت می کند یا خیر؟
با سلام .خیر، متاسفانه قانون در این مرحله از شما حمایتی نخواهد داشت اما شما می توانید با ثبت شرکت های دانش بنیان از مزایای قانونی این شرکت ها استفاده نمایید .چنانچه به اطلاعات بیشتری نیاز داشتید مشاورین تخصصی موسسه در خدمت شما هستند.