- به موجب تبصره یک ماده یک قانون اوقاف سرپرست اوقاف و امور خیریه باید از طرف ولی فقیه مجاز در تصدی اموری باشد که متوقف بر اذن ولی فقیه است.
- طبق ماده ۳ قانون اوقاف هر موقوفه دارای شخصیت حقوقی است و متولی موقوفه نماینده آن می باشد.
- سازمان اوقاف بر کلیه اعمال متولیانی که در مظان تعدی و تفریط موقوفات باشند نظارت می نماید و چنانچه متولیان و مباشران امر وقف به وظایف خود عمل ننمایند از طریق محاکم قضائی عزل یا ممنوعیت آنها را از دخالت در امر وقف درخواست می کند و پس از صدور احکام قضائی موقوفات مزبور را تا تعیین متولی بعد برابر وقف نامه مربوطه اداره می کند.
- در قانون اوقاف پیش بینی شده که املاک موقوفه باید از طریق مزایده به اجاره واگذار گردد و در موارد استثنایی ترک مزایده تنها به سرپرست سازمان اوقاف اجازه داده شده است.
- فروش و تبدیل رقبات موقوفه نیز تنها از اختیارات سرپرست سازمان اوقاف می باشد. رجوع به داور و توافق در دعاوی مربوط به وقف و استرداد دعاوی وقف از مراجع قضایی قبل از صدور حکم نیز از اختیارات سرپرستی اوقاف بوده است.
- طبق ماده ۷ قانون اوقاف هر گاه متولی یا ناظر نسبت به منافع موقوفه تعدی یا تفریط نمایند یا در انجام وظایف مقرر در وقف نامه مسامحه و اهمال ورزد با رسیدگی شعبه تحقیق و حکم دادگاه حسب مورد معزول یا ممنوع المداخله یا ضم امین خواهد شد.
- در قانون اوقاف مقرر گردیده که از مجموع درآمد هر سال موقوفه ۲۰% به عنوان ذخیره عمرانی نگهداری می شود تا در مواقع مقتضی صرف عمران و آبادانی موقوفه گردد و یا در رقبات موقوفه که استعداد لازم را دارند سرمایه گذاری شود.
- سازمان اوقاف به منظور استفاده بهتر از منافع موقوفات و املاک وقفی در سال ۱۳۶۵ اقدام به تأسیس یک موسسه عمرانی به نام موسسه صندوق عمران موقوفات کشور نموده است.
- سازمان اوقاف و امور خیریه علاوه بر استفاده از متولیان وکارمندان سازمان اوقاف اجازه دارد از وجود افراد مورد اعتماد و مومن در اداره امور موقوفات مجهول التولیه و اماکن مذهبی به عنوان امین یا هیأت امنا استفاده نماید.
- سازمان اوقاف و امور خیریه در ایران به موجب قانون این اختیار را دارد که با استفاده از منابع مالی موقوفات بلامانع نسبت به تأسیس شرکت یا موسسات اقتصادی نیز اقدام نماید.
دفتر حقوقی بین المللی دادپویان حامی با بهره گیری از وکلای متخصص در امور اوقاف و اراضی وقفی آمادگی ارائه خدمات حقوقی تخصصی خویش که به طور مفصل در بخش اوقاف و اراضی وقفی آماده است می باشد جهت بهره مندی از این خدمات می توانید با موسسه تماس حاصل فرمائید.
۴/۵ - (۱ امتیاز)
2 پاسخ
سلام بنده یک قطعه زمین اوقافی به متراژ ۱۳۰متر با اجاره نامه اوقاف دارم که این ملک بنده در گذر خیابان قرار گرفته که شهرداری میخواهد اریزتر نماید شهرداری چگونه باید بابنده توافق کند شهرداری قیمت کارشناسی قبول نمیکند میگوید حق مکتسبه فقط به شما تعلق میگیرد آیا این درست است ممنون میشوم سوال بنده جواب بدین با سپاس و ممنون از مطالب مفیدتون
سلام. با توجه به اینکه مالکیت زمین اوقافی قابل انتقال نمی باشد بنابراین شما مالک زمین نبوده و صرفاً مستاجر می باشید. در صورت احداث اعیانی در ملک وقفی شما مالک اعیان می باشید. حال در مورد سوال شما باید دید آیا در زمین وقفی اعیانی احداث نموده اید یا خیر. درصورت نداشتن اعیانی طبق گفته شهرداری قیمت زمین به شما پرداخت نمی شود بلکه صرفاً دارای حق مکتسبه می باشید.