زمین شهری همواره یکی از مسائل مهم حقوقی در ایران بوده و با توجه به قوانین پیچیده ای که بر اراضی شهری حاکم است، بسیاری از افراد درگیر مشکلات حقوقی مربوط به مالکیت، تغییر کاربری و سایر دعاوی در خصوص زمین شهری می باشند.
وکیل زمین شهری می تواند در اختلافات ناشی از واگذاری زمین های شهری و انتقالات مربوط به آن، نحوه اخذ استعلام موات یا بایر بودن از مراجع مربوطه، احیای اراضی موات و بایر شهری وغیر شهری و صدور سند مالکیت و تغییر کاربری زمین های کشاورزی و تفکیک اراضی شهری و غیر شهری نقش موثری ایفا نماید. با توجه به تخصصی بودن این موضوعات، مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل زمین شهری پیش از هرگونه اقدامی می تواند در جلوگیری از بروز خسارت و احقاق حقوق شما بسیار موثر باشد.
در این مقاله به بررسی نقش وکیل زمین شهری در حل مشکلات مرتبط با زمین های موات خواهیم پرداخت و نکاتی را برای انتخاب وکیل متخصص زمین شهری مطرح می کنیم.
اگر در جستجوی وکیل زمین شهری متخصص هستید، ما به شما کمک می کنیم تا بهترین تصمیم را در خصوص دعاوی ملکی و دعاوی زمین شهری بگیرید.
مشاوره تخصصی (آنلاین، تلفنی، حضوری) را هم اکنون دریافت کنید.
چرا به وکیل زمین شهری نیاز داریم؟
زمین های شهری و زمین های خارج از شهر، تحت قوانین گسترده و پیچیده ای قرار دارند، وکیل زمین شهری با آگاهی از قوانین و مقررات مربوط به اراضی و املاک، می تواند به بررسی و تحلیل پرونده بپردازد و با ارائه مشاوره های دقیق و راهکارهای قانونی موثر، از تضییع حقوق موکلین جلوگیری کرده و مسیر پرونده های حقوقی را به نفع آنان هدایت کند و دلایل معتبر برای دفاع از حقوق موکل ارائه دهد.
هم چنین وکیل زمین شهری می تواند در مذاکرات در کمیسیون ماده ۱۲ قانون زمین شهری و سایر کمیسیون ها و هیأت های رسیدگی شرکت نموده و از حقوق موکل در خصوص زمین های موات، بایر و دایر دفاع کند.
زمین یکی از ارزشمندترین دارایی های شماست. اما بدون آگاهی از قوانین پیچیده و گستردگی آن ها ممکن است مالکیت خود را از دست بدهید.
اراضی شهری به چه اراضی گفته می شود؟
اراضی شهری به زمین هایی گفته می شود که در محدوده قانونی شهرها و حریم شهرها قرار دارند و معمولاً برای توسعه و ساخت و سازهای شهری مورد استفاده قرار می گیرد. این اراضی شامل زمین هایی با کاربری های مسکونی، اداری، تجاری، خدماتی، صنعتی و حتی فضاهای عمومی مانند بوستان ها و فضاهای سبز می باشند. و در مقابل آن اراضی غیر شهری یا اراضی خارج از شهر قرار دارند که مشمول زمین های خارج از محدوده شهر و حریم شهر می شوند و این اراضی عمدتاً کاربری کشاورزی، زراعی و یا صنعتی دارند.
انواع زمین شهری از نظر نوعیت
زمین های شهری و یا غیر شهری از نظر نوعیت به سه دسته تقسیم می شوند: زمین های موات، زمین های بایر و زمین های دایر.
تعریف زمین موات
در یک تعریف کلی و جامع باید بگوئیم زمین موات زمینی است که هیچ گاه سابقه احیاء و آبادی نداشته باشد و مهم ترین وجه ممیز زمین موات از زمین های دیگر همین فقدان سابقه احیاء و آبادی است.
تعریف زمین بایر
زمین بایر، زمین هایی است که سابقه عمران و احیاء داشته و به تدریج به حالت موات برگشته اعم از آنکه مالک شخصی داشته باشد و یا نداشته باشد و خود بر دو نوع اراضی بایر اعراضی و اراضی بایر غیر اعراضی تقسیم می شود
تعریف زمین دایر
اراضی دایر زمین هایی است که آن را احیاء و آباد نموده اند و در حال حاضر نیز دایر و مورد بهره برداری مالک است.
وکیل زمین شهری در تهران
تهران، به عنوان پایتخت ایران و یک کلانشهر، با مسائل پیچیده و متنوعی در زمینه املاک و زمین های شهری روبروست. از اینرو حضور وکیل زمین شهری در تهران، برای افرادی که با این دست مسائل مواجه هستند، امری ضروری است.
چالش های حقوقی اراضی در شهر تهران، ناشی از عوامل مختلفی هستند که از آن جمله می توان به رشد سریع جمعیت، کمبود منابع، قوانین پیچیده و گاهی اوقات عدم اجرای صحیح قوانین، تراکم ساخت و ساز و ساخت و سازهای غیر مجاز اشاره نمود.
وکیل زمین شهری تهران، وکیلی است که در زمینه قوانین و مقررات مربوط به اراضی و املاک و زمین های شهری و غیر شهری و اراضی موات و بایر تخصص دارد.
این وکلاء با قوانین شهرسازی، مقررات تغییر کاربری اراضی، قانون زمین شهری، صدور پروانه ساخت و سایر مسائل مربوط به زمین های داخل محدوده شهرها و خارج از شهرها آشنایی کامل دارند و توانایی دفاع از حقوق موکل در کمیسیون ماده ۱۲ قانون زمین شهری، وزارت راه و شهرسازی، وزارت جهاد کشاورزی، محاکم دادگستری و دیوان عدالت اداری را دارند.
وکیل زمین شهری، راهنمای شما در دعاوی مالکیت و تغییر کاربری زمین های شهری و زمین های کشاورزی است. با ما تماس بگیرید و از مشاوره حقوقی رایگان اولیه بهره مند شوید.
دریافت مشاوره رایگان
"*" indicates required fields
خدمات تخصصی وکیل زمین شهری دفتر حقوقی دادپویان حامی
- طرح دعوای ابطال رأی کمیسیون ماده ۱۲ قانون زمین شهری.
- طرح دعوای ابطال سند مالکیت صادره به نام دولت.
- اخذ دستور موقت جهت جلوگیری از صدور سند مالکیت به نام دولت.
- طرح دعوای احیا و اثبات محیا بودن زمین بایر.
- طرح دعوای اثبات مالکیت در اراضی بایر.
- طرح دعوای خلع ید، تصرف عدوانی و قلع و قمع بنا در اراضی بایر.
- طرح دعوای اثبات عمران اراضی بایر، موات و مسلوب المنفعه.
- طرح ادعا از سوی اشخاص صاحب نسق در اراضی موات و بایر.
- طرح دعوای مطالبه حق زارعانه و حق ریشه.
- دفاع از تغییر کاربری در اراضی.
- طرح دعوای احراز مستثنیات اراضی بایر از اراضی منابع طبیعی.
- اعتراض به موات اعلام شدن زمین.
- رفع مشکلات اسناد معارض، جعل اسناد و معاملات غیر قانونی.
- حل اختلافات شرکاء در اراضی موات و بایر.
- تعیین وضعیت حقوقی اراضی بایر اعراضی و غیر اعراضی.
- طرح دعوا در خصوص واگذاری اراضی.
- دفاع از حقوق مالکیت در برابر اشخاص و سازمان های دولتی.
- دریافت مجوز تغییر کاربری زمین و رفع محدودیت های قانونی ساخت و ساز.
قوانین حاکم بر اراضی موات و بایر در ایران
- اراضی موات موضوع ماده ۱۷ قانون تقسیم و فروش املاک مورد اجاره به زارعین مستأجر مصوب ۱۳۴۷.
- اراضی موات موضوع اظهارنامه های جمعی سال ۱۳۵۴ (موسوم به نظریه وزارتی) مستند به تبصره الحاقی به ماده ۹ آئین نامه قانون ثبت املاک و دستور العمل شماره ۱۳۷۴۹/۱۰ مورخ ۷/۱۲/۱۳۵۴ رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور.
- اراضی موات موضوع قانون لغو مالکیت اراضی موات شهری و کیفیت عمران آن مصوب ۵/۴/۱۳۵۸
- اراضی موات موضوع قانون اراضی شهری مصوب ۱۳۶۰
- اراضی موات موضوع قانون زمین شهری مصوب ۱۳۶۶
- اراضی موات غیر شهری موضوع قانون مرجع تشخیص اراضی موات و ابطال اسناد آن مصوب ۱۳۶۵.
نحوه انتخاب وکیل زمین شهری متخصص
انتخاب وکیل زمین شهری متخصص یکی از مراحل مهم در پرونده های مربوط به اراضی است و تعیین وکیل متبحر در حوزه زمین، با توجه به قوانین و مقررات دشوار این حوزه، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. نکات کلیدی انتخاب وکیل زمین شهری:
داشتن تجربه در حوزه اراضی
وکیل متخصص در زمین شهری می بایست در خصوص مسائل و دعاوی مرتبط با زمین های شهری و زمین های خارج از شهر دارای تجربه و تبحر لازم باشد. تجربه وکیل کمک می کند تا بتوانید بهترین استراتژی ها را جهت حصول نتیجه مثبت اخذ نمائید.
تسلط به قوانین و مقررات
گستردگی، پیچیدگی قوانین حوزه اراضی و زمین آنچنان وسیع و دارای ابهام می باشند که وکیل زمین شهری می بایست جهت پیشبرد و دفاع از حقوق موکل بر این مقرره ها چیرگی و تسلط داشته باشد.
دارا بودن تخصص
وکیل متخصص زمین شهری باید مهارت های تخصصی لازم را برای انجام امور وکالت زمین های شهری و ارائه مشاوره صحیح داشته باشد. این مهارت ها شامل مهارت های تحلیل، استدلال، مذاکره، تحریر و نگارش حقوقی دادخواست و لوایح و دفاع می باشد.
مسئولیت پذیری
وکیل می بایست در خصوص پیگیری پرونده موکل مسئولیت پذیر باشد و رازداری، صداقت، حفظ مصلحت و منافع موکل را مرجح بداند.
متخصصان ما در امور وکیل زمین شهری توانسته اند، با بهره مندی از سال ها تجربه و تخصص از حقوق موکلین خود دفاع کنند و بهترین راهکارها را جهت پیشبرد مسائل و دعاوی املاک و اراضی ارائه نمایند.
نکات مهم در خرید و فروش زمین های شهری
خرید و فروش زمین های شهری نیازمند دقت و توجه ویژه است. در این راستا، رعایت نکات مهم ذیل می تواند از بروز مشکلات حقوقی و مالی جلوگیری کند.
بررسی وضعیت مالکیت
از وجود سند رسمی و معتبر برای خریداری زمین اطمینان حاصل کنید. اسناد عادی و قولنامه ای، به دلیل احتمال جعل و کلاهبرداری از اعتبار کافی برخوردار نمی باشند. علاوه بر آنکه طبق قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول مصوب ۱۴۰۳، انجام معاملات زمین با اسناد عادی و قولنامه ممنوع می باشد.
استعلام زمین موات و بایر
قبل از هر گونه اقدامی، از اداره ثبت اسناد و املاک و سازمان ملی زمین و مسکن (سازمان زمین شهری سابق) وضعیت مالکیت زمین و موات نبودن را استعلام نمائید و از عدم وجود هر گونه مشکل ثبتی (مانند رهن، وثیقه، توقیف) اطمینان حاصل کنید.
جهت استعلام می توانید به نشانی زیر مراجعه کنید.
- آدرس زمین شهری در تهران، شایان توضیح است سازمان ملی زمین و مسکن جانشین سازمان زمین شهری شده است و در حال حاضر نشانی آن تهران، ونک، بزرگراه کردستان، خیابان شهید خدامی، پلاک ۵۶ می باشد.
- آدرس اداره کل راه و شهرسازی استان تهران، تهران، خیابان استاد نجات اللهی (ویلا)، خیابان کلانتری، ساختمان شماره ۲.
- آدرس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، یوسف آباد، نبش خیابان بیست و هشتم.
استعلام کاربری زمین
از نوع کاربری (مسکونی، تجاری، صنعتی، کشاورزی و غیره) و مطابقت آن با طرح های توسعه ای و محدودیت های ساخت و ساز (مانند تراکم، ارتفاع و سطح اشغال) و تغییر کاربری از شهرداری، ادارات جهاد کشاورزی استعلام کنید.
بررسی های فنی
در خصوص ابعاد و مساحت زمین و نوع خاک، در طرح های دولتی و شهرداری بودن زمین را از کارشناسان متخصص مشورت بگیرید.
مشاوره حقوقی با وکیل زمین شهری
قبل از هر گونه انعقاد قرارداد با وکیل متخصص زمین شهری مشورت کنید و از حقوق و تعهدات خود و طرف مقابل آگاه شوید.
وکیل زمین شهری جهت مشاوره حقوقی چه کمکی به شما می کند؟
- جلوگیری از مشکلات حقوقی، وکیل با بررسی دقیق اسناد و مدارک و ارائه مشاوره حقوقی مناسب، از بروز مشکلات حقوقی در معاملات و سایر امور مربوط به زمین جلوگیری می کند.
- حفظ حقوق شما، وکیل با ارائه مشاوره حقوقی و بررسی اسناد و مدارک شما، در صورت بروز هر گونه مشکل حقوقی، از حقوق شما دفاع کرده و پیگیر احقاق حق شما خواهد بود.
- صرفه جویی در زمان و هزینه، وکیل با انجام امور اداری و پیگیری های قضایی در زمان و هزینه های شما صرفه جویی می کند.
- آرامش خاطر، با سپردن امور حقوقی املاک و اراضی خود به وکیل متخصص، می توانید با آرامش خاطر به سایر امور خود رسیدگی کنید.
در صورت درخواست مشاوره با وکیل متخصص فرم زیر را تکمیل نموده و از خدمات مشاوره حقوقی تخصصی ما بهرهمند شوید. وکلای متخصص دفتر حقوقی دادپویان حامی، با سال ها تجربه در طرح دعاوی مرتبط با اراضی شهری آماده ارائه خدمات به شما می باشند.
جهت استعلام نسبت به زمین های شهری و غیرشهری چه مدارکی لازم است؟
برای استعلام نوعیت زمین اعم از شهری و غیر شهری، بسته به اینکه قصد استعلام از چه سازمانی را دارید ممکن است به مدارک مختلفی نیاز باشد. با این حال برخی از مدارک به طور کلی عبارتند از:
مدارک هویتی
مشتمل بر کارت ملی و شناسنامه مالک یا وکیل وی، گواهی انحصار وراثت.
مدارک مالکیتی
سند مالکیت، سند رسمی، بنچاق، قولنامه و مبایعه نامه، نقشه ثبتی، در صورت وجود.
سایر مدارک
فرم درخواست، وکالتنامه
چه اشخاصی حق استعلام نوعیت زمین را دارند؟
مطابق با قوانین و مقررات موجود، اشخاص زیر حق استعلام نوعیت زمین را دارند:
- مالک زمین
- وکیل قانونی مالک
- نمایندگان قانونی سازمان ها و نهادهای دولتی
- قضات و مراجع قضایی
- کارشناسان رسمی دادگستری
- سایر اشخاص ذینفع (مانند خریداران و وراث) با ارائه مدارک و مستندات مربوطه و با تأئید مراجع ذی صلاح و یا دستور مقام قضائی، می توانند نسبت به استعلام زمین اقدام کنند.
با وکیل متخصص زمین شهری، تمام مراحل قانونی مربوط به اراضی و املاک خود را با اطمینان و دقت انجام دهید.
مراجع تشخیص اراضی موات شهری
وزارت راه و شهرسازی
به موجب ماده ۱۲ قانون زمین شهری مصوب ۱۳۶۶ و آخرین اصلاحات آن در سال ۱۳۷۰ تشخیص عمران و احیاء و تعیین نوع زمین دایر و بایر از موات بر عهده وزارت راه و شهرسازی است. که توسط کمیسیونی موسوم به کمیسیون ماده ۱۲ حسب دستورالعمل اجرایی مواد ۱ و ۱۴ آئین نامه قانون زمین شهری، به منظور تشخیص نوع اراضی، کمیسیون مرکب از سه نفر نمایندگان وزارت راه و شهرسازی که به حکم وزیر منصوب می شوند مورد رسیدگی واقع می شود.
شورای شهر
از سال ۱۳۸۸، با تصویب قانون حفظ گسترش فضای سبز در شهرها، صلاحیت تشخیص نوعیت موات یا بایر یا دایر بودن باغات علاوه بر کمیسیون ماده ۱۲ قانون زمین شهری برای شورای شهر صلاحیت تشخیص نوعیت زمین ایجاد شد.
البته شایان توضیح است این صلاحیت برای کمیسیون ماده ۷ آئین نامه حفظ و گسترش فضای سبز مصوب شورایعالی استان ها ایجاد نشده است و صلاحیت شورای شهر عطف به ماسبق نمی شود.
اداره ثبت اسناد و املاک در راستای صدور سند
کمیسیون رفع تداخلات
مرجع تشخیص اراضی موات خارج از شهر
وزارت جهاد کشاورزی (سازمان امور اراضی)
اراضی موات خارج از محدوده قانونی شهرها تحت شمول قانون مرجع تشخیص اراضی موات و ابطال سند مصوب ۱۳۶۵ می باشد که به موجب این قانون مرجع تشخیص اراضی موات خارج از شهرها به عهده هیأت ۷ نفره واگذاری می باشد.
وظایف هیأت ۷ نفره واگذاری و احیای اراضی
- حل و فصل قضایای مورد نزاع مربوط به اجرای قانون تشخیص اراضی موات
- واگذاری زمین
- تشخیص صلاحیت و میزان استفاده از وام و امکانات کشاورزی در طول اجرای این قانون.
لازم به توضیح است این هیأت تا سال ۱۳۶۹ فعالیت می کرده است و از سال ۱۳۷۰ دو سازمان امور اراضی و هیأت ۷ نفره واگذاری و احیاء اراضی با هم ادغام شدند و سازمان امور اراضی که متولی زمین در وزارت کشاورزی است تشکیل شد.
پس در حال حاضر مرجع تشخیص نوعیت موات زمین در خارج از محدوده و حریم شهرها، وزارت جهاد کشاورزی (سازمان امور اراضی) است.
مراجع اعتراض به تشخیص زمین شهری
- اعتراض به نظریه کمیسیون ماده ۱۲ قانون زمین شهری : دادگاه عمومی حقوقی
- اعتراض به نظریه شورای شهر در خصوص نوعیت زمین باغی: دیوان عدالت اداری
- اعتراض به نظریه کمیسیون رفع تداخلات: دیوان عدالت اداری
- اعتراض به نظریه وزارت جهاد کشاورزی (سازمان امور اراضی): دادگاه عمومی حقوقی.
مهلت اعتراض به تشخیص اراضی موات و بایر
- مهلت اعتراض به نحوه تشخیص اراضی موات موضوع قانون لغو مالکیت اراضی موات شهری و کیفیت عمران آن مصوب ۱۳۵۸: تابع مهلت نبوده و در فرجه نامحدود قابل اعتراض است.
- مهلت اعتراض به نحوه تشخیص اراضی موات موضوع قانون اراضی شهری مصوب ۱۳۶۰: ۱۰ روز از تاریخ رویت نظریه و یا ابلاغ واقعی نظریه می باشد.
- مهلت اعتراض به نحوه تشخیص اراضی موات موضوع قانون زمین شهری ظرف ۳ ماه از تاریخ ابلاغ واقعی نظریه و یا رویت نظریه طبق مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام.
- مهلت اعتراض به نحوه تشخیص اراضی موات غیرشهری موضوع قانون مرجع تشخیص اراضی موات و ابطال اسناد آن : مقید به زمان نیست و در فرجه نامحدود توسط اشخاص ذی نفع قابل اعتراض در مراجع دادگستری می باشد.
- مهلت اعتراض به نحوه تشخیص اراضی موات موضوع سایر مراجع ذی صلاح : تابع زمان نیست و در فرجه نامحدود توسط اشخاص ذی نفع قابل اعتراض می باشد.
کمیسیون ماده ۱۲ قانون زمین شهری
جهت تشخیص عمران و احیاء و تعیین نوع زمین دایر، بایر و موات و رسیدگی به استعلامات واصله از مراجع ذی ربط، کمیسیونی سه نفره مرکب از نمایندگان از وزارت راه و شهرسازی با حکم وزیر تشکیل می گردد تا نسبت به بررسی وضعیت اراضی ، با رعایت قانون زمین شهری و آئین نامه های اجرائی اظهار نظر نمایند.
محل تشکیل کمیسیون در ادارات راه و شهرسازی مستقر در مراکز استان بوده و نظریه کمیسیون با اکثریت آراء معتبر می باشد.
چه اراضی در کمیسیون ماده ۱۲ قانون زمین شهری قابل طرح و رسیدگی نمی باشند؟
- اراضی متعلق به شهرداری ها و شرکت های وابسته به شهرداری
- اراضی دارای گواهی عمران
- اراضی متعلق به دولت
- اراضی که تبعاً نسبت به آن رأی کمیسیون صادر شده است.
اهمیت حضور وکیل زمین شهری در کمیسیون ماده ۱۲
حضور وکیل در کمیسیون ماده ۱۲ قانون زمین شهری از اهمیت و تاثیر بالایی برخوردار است. زیرا این کمیسیون با توجه به مسائل حقوقی، ثبتی و فنی در خصوص تشخیص موات یا بایر و یا دایر بودن زمین تصمیم می گیرد که به اختصار به چند مورد اشاره می گردد.
- آشنایی وکیل زمین شهری با قوانین و مقررات اراضی و آئین نامه ها
- آشنایی وکیل با رویه های تشخیص در کمیسیون ها
- حفظ و صیانت از حقوق مالکانه در برابر تشخیص نادرست زمین به عنوان موات
- تنظیم لایحه دفاعیه و اعتراضیه تخصصی جهت ارائه به کمیسیون ماده ۱۲
- استفاده از دانش و تجربه در دفاع و اعتراض به موات بودن زمین
- استفاده از نظرات کارشناسان رسمی جهت آماده سازی دفاع و لایحه
- جمع آوری و ارائه مستندات ثبتی و قانونی اعم از عکس های هوایی، استعلامات و آزمایشات خاک
- مذاکره و تعامل با مراجع مربوطه.
حضور وکیل در کمیسیون ماده ۱۲، نه تنها از تضییع حقوق مالکین جلوگیری می کند، بلکه روند رسیدگی را نیز تسهیل کرده و احتمال اخذ رأی عادلانه را افزایش می دهد.
نکته مهم:
اگر شخصی بر اساس سند عادی مالک زمینی باشد و این زمین در کمیسیون ماده ۱۲ مطرح شده وی به نظریه کمیسیون اعتراض دارد چه باید بکند؟
تبصره ماده ۷ قانون زمین شهری در خصوص دارندگان اسناد عادی تعیین تکلیف کرده است.
” در مورد کسانی که به تاریخ قبل از قانون مالکیت اراضی موات شهری (مصوب ۱۳۵۸) با اسناد عادی دارای زمین بوده در صورتیکه تاریخ تنظیم سند عادی و صحت معامله از طرف مراجع قضایی تأئید گردد طبق آئین نامه اجرایی قانون، اجازه عمران داده خواهد شد.”
بنابراین دارندگان اسناد عادی معترض به رأی کمیسیون ماده ۱۲ قانون زمین شهری ابتدائاً بایستی حکم مبنی بر صحت تاریخ تنظیم سند عادی و نیز صحت معامله را دریافت دارند. اخذ این حکم نیاز به طرح دادخواست در دادگاه های عمومی دارد و این دعوا می بایست به طرفیت اداره راه و شهرسازی مطرح شود.
۱۰ مورد ضروری استعلام از سازمان زمین شهری (سازمان ملی زمین و مسکن)
- نقل و انتقال اراضی شهری
- تقاضای ثبت اراضی
- تقاضای افراز، تقسیم و تفکیک اراضی
- تملک اراضی توسط دولت و شهرداری ها
- واگذاری اراضی موقوفه
- حفر چاه
- احداث ساختمان
- در صورت ابطال اقدامات سازمان عمران اراضی شهری
- صدور مجوزهای قانونی
چرا به مشاوره حقوقی نیاز دارید؟
- بررسی و احراز وضعیت مالکیت و استعلام اسناد قبل از خرید و فروش اراضی
- اطمینان از قانونی بودن تفکیک اراضی و تغییر کاربری زمین
- مشاوره در برابر تصرفات غیر قانونی و اختلافات ملکی
- جلوگیری از مشکلات ثبتی و حقوقی
- اخذ مجوزات قانونی و استعلام وضعیت زمین از ادارات مربوطه
- مشاوره در خصوص تفکیک، افراز و تقسیم در زمین های شهری
- تنظیم و نگارش قراردادهای مشارکت در ساخت و احداث در اراضی شهری با رعایت تمامی ملاحظات حقوقی
- مشاوره حقوقی در خرید و فروش اراضی و جلوگیری از معاملات معارض
- ارائه مشاوره و پیگیری در خصوص واگذاری اراضی بایر
- اخذ سند مالکیت در خصوص اراضی.
هر تصمیم نادرست در امور زمین و اراضی می تواند منجر به سال ها دعوای حقوقی و از دست رفتن سرمایه شود. با دریافت مشاوره تخصصی، قبل از هر اقدامی، از آینده حقوقی دارایی های غیر منقول خود مطمئن شوید.