رفع سد معبر وظیفه شهرداری است و شهرداری حق توقیف اموال را ندارد.

 

رفع سد معبر وظیفه شهرداری است و شهرداری حق توقیف اموال را ندارد.

سوال : در اجرای تبصره ۱ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها هنگام رفع سد معبر از ناحیه مامورین شهرداری در صورتی که مامورین شهرداری مجبور گردند که جهت رفع مانع و سد معبر مواد فاسد شدنی و غذایی را جمع آوری نمایند، نحوه نگهداری با توجه به فساد مواد مذکور و عنداللزوم فروش آن ها و کیفیت فروش و نگهداری وجوه حاصله و خسارات وارده به صاحبان اموال و مستند قانونی اقدامات شهرداری در این خصوص ارائه طریق فرمایند.

نظریه مشورتی شماره ۹۱۰۷/۷ اداره کل حقوقی قوه قضائیه مورخ ۰۵ / ۰۲ / ۱۳۸۰ :

با توجه به تبصره ۱ بند ۲ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها، در مورد رفع سد معبر، وظیفه شهرداری فقط آزاد کردن معبر است نه توقیف اموال و نگهداری آن ها؛ بنابراین پس از آزاد کردن معبر حفظ اموال با صاحب آن ها است و شهرداری دخالتی ندارد تا مساله نحوه نگهداری یا چگونگی فروش مطرح شود.

مطالب مر تبط : طرح دعوا علیه شهرداری

مطالبه خسارت از شهرداری

 

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

‫2 نظر

  • محمدی

    سلام سوالی از خدمتتان داشتم. ممنون میشم پاسخ دهید.آیا شهرداری می تواند برابر ماده ۵۵ قانون شهرداری مبنی بر رفع سد معبر با توجه به اخطاریه به متصدی و ممانعت از جمع آوری سد معبر توسط مأمورین شهرداری از دادستان حکم پلمپ بگیرد؟

    مرداد ۲۴, ۱۴۰۱ در ۱۵:۲۳
    • دادپویان حامی

      سلام. سد معبر مستلزم پلمپ ملک نمی باشد. لذا پلمپ به بهانه سد معبر غیرقانونی است و فک پلمپ غیرقانونی جرم نیست. در هرحال اقدام مذکور قانونی نیست و ممانعت از حقوق و سلب آزادی افراد تلقی می گردد. شکایت انتظامی علیه شهردار و دستوردهندگان در این موارد توصیه می گردد. عوامل شهرداری فقط می توانند با جمع آوری موارد رفع سد معبر کنند.

      مرداد ۲۴, ۱۴۰۱ در ۱۶:۰۶

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    4 × 2 =