اصلاح و ابطال پروانه ساختمانی در صلاحیت شهرداری است.

 

اصلاح و ابطال پروانه ساختمانی در صلاحیت شهرداری است.

سوال : چنانچه شهرداری در بررسی مجدد متوجه اشتباهاتی در صدور پروانه ساختمانی اعم از نحوه محاسبه تراکم، سطح اشغال و … گردد آیا می تواند راسا اقدام به اصلاح آن نماید؟

در صورتی که بنای موضوع پروانه از سوی مالک، عملیات اجرای آن شروع و یا به اتمام رسیده باشد و مالک متوجه گردیده باشد که در زمان صدور پروانه از سوی شهرداری اشتباه در نحوه محاسبه صورت پذیرفته است آیا با درخواست مالک امکان اصلاح پروانه ساختمانی از سوی شهرداری وجود دارد؟

در صورتی که امکان اصلاح فراهم نباشد تکلیف جبران خسارت وارده به مالک چگونه خواهد بود و شهرداری بر چه اساسی باید در این خصوص اقدام  نماید؟

نظریه مشورتی شماره ۹۱۹/۷ اداره کل حقوقی قوه قضائیه مورخ ۱۸ / ۴ / ۱۳۹۳  :

چنانچه شهرداری در صدور پروانه ساختمانی و یا گواهی پایان کار مرتکب اشتباه شده باشد و وقوع اشتباه محرز باشد و یا رعایت اصول شهرسازی و مبانی دیگر که صدور پروانه ضرورت دارد به هنگام صدور پروانه مورد لحاظ قرار نگرفته باشد، اقدام شهرداری در اصلاح و یا ابطال و الغا پروانه ای که اشتباه صادر گردیده، قانونا منعی نداشته و به منظور جلوگیری از آثار سو آن ضروری است. بدیهی است دارنده پروانه می تواند به دیوان عدالت اداری از این تصمیم شکایت نموده و در صورت صدور رای به نفع او چنانچه متحمل خسارتی شده باشد از طریق مراجع قضائی نسبت به مطالبه ضرر و زیان حسب مورد از شهرداری و یا کارمند صادرکننده پروانه اقدام نماید.

مطالب مرتبط :

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری

 طرح دعوا علیه شهرداری

 مطالبه خسارت از شهرداری

الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمان و ابطال پروانه ساختمان

الزام به اخذ پایان کار

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

‫8 نظر

  • پارسایی

    سلام. فرم تقاضای تخریب و نوسازی به دستور دادگاه باطل شده. آیا پروانه ساخت هم باطل میشه؟ شهرداری باطل میکنه؟ اگه باطل بشه به دلیل اینکه ملک مشاع هست، سازنده دوباره باید وکالت بگیره از مالکان جهت صدور دوباره پروانه؟ هزینه صدور دوباره پروانه باطل شده چقدره؟ آیا ضریب میخوره؟ ساختمان تمام شده ولی اسانسور و کنتور نداره.

    آبان ۲۴, ۱۴۰۲ در ۲۲:۳۸
    • وکیل متخصص

      سلام. خیر. پروانه ساخت با توجه به اینکه فرمودین احداث ساختمان به اتمام رسیده است، باطل نمی شود.

      بهمن ۱۵, ۱۴۰۲ در ۱۶:۰۰
  • ترابی

    سلام و عرض ادب. در خصوص ملک بنده در شهرداری تهران پس از واریز وجه عوارض صدور پروانه، شهرداری مبادرت به صدور پروانه شهرسازی نموده و در توضیحات قید کرده که این پروانه، پروانه شهرسازی است ونه پروانه ساخت. حال که برای تمدید پروانه به شهرداری مراجعه کردم شهرداری بیان می دارد که پروانه ساخت صادر نشده و مالک باید عوارض صدور پروانه را به نرخ روز بپردازد. آیا این اقدام قانونی است؟

    آبان ۸, ۱۴۰۱ در ۱۷:۱۶
    • دادپویان حامی

      باسلام. اقدام شهرداری در صدور پروانه شهرسازی و اصطلاح و عبارت سازی و تفکیک آن از پروانه ساخت فاقد محمل قانونی است و آنچه ملاک و معیار در اعتبار قانون است پروانه ساختمانی صادره است و توضیحات شهرداری خلاف قانون و کان لم یکن می باشد. لذا باید دادخواست تمدید پروانه را به دیوان عدالت اداری ارائه نمود و شروع به عملیات ساختمانی نمود. مطالبه وجه عوارض به نرخ روز در مانحن فیه مصداق تحصیل مال نامشروع و حرام خواری است.

      آبان ۸, ۱۴۰۱ در ۱۷:۲۳
  • چلبی

    سلام. سوالی داشتم. در چه مواردی ابطال پروانه ساختمانی از شهرداری در دیوان عدالت اداری متصور است؟

    مهر ۱۲, ۱۴۰۱ در ۱۲:۰۳
    • دادپویان حامی

      باسلام. مواردی مانند تضییع حقوق همسایه در مشرفیت و سایه اندازی از جمله موارد ابطال پروانه می باشد.

      مهر ۱۲, ۱۴۰۱ در ۱۳:۲۸
  • مهدوی

    سلام. سوالی داشتم ممنون میشم پاسخگو باشد. ساختمان نوسازی داریم که با طرح تفصیلی قدیم ساخته ایم و طرح تفصیلی بعد پایان ساختمان ما، تغییر کرده است. شهرداری هشتگرد، در مجاورت ساختمان ما با توجه به طرح تفصیلی جدید پروانه ساختمانی صادر کرده که با وضع موجود مغایرت دارد بطوریکه ساختمان من در شمال زمین بنا شده و پروانه جدید اجازه احداث ساختمان در جنوب ملک را می دهد که ۷ متر جلوتر از ما ساخته می شود. نهایتاً با طرح پرونده به دیوان عدالت اداری رأی به الزام کمیسیون ماده ۵ به تغییر طرح تفصیلی صادر شده است. سوال اینکه با وجود این رأی چرا شهرداری دستور توقف عملیات ساختمانی صادر نمی کند؟ دیوان هم با دستور موقت موافقت نکرده است. اگر ساختمان مجاور بسازد دیگر زمینی وجود ندارد که کمیسیون ماده ۵ طرح را تغییر بدهد. ما چه کای برای جلوگیری از ساخت بنای ملک مجاور می توانیم انجام بدهیم تا طرح تفصیلی تغییر کند؟

    مرداد ۲۴, ۱۴۰۱ در ۱۵:۲۴
    • دادپویان حامی

      سلام. متعاقباً دادخواست ابطال پروانه صادره با توجه به الزام کمیسیون ماده پنج نسبت به تغییر کاربری را علیه شهرداری دردیوان عدالت اداری بدهید و در آن دستور موقت مبنی بر توقف عملیات ساختمانی تقاضا کنید.

      مرداد ۲۴, ۱۴۰۱ در ۱۶:۰۷

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    3 × پنج =