دیوارکشی در چه شرایطی تغییر کاربری محسوب می شود؟

عنوان : دیوارکشی در چه شرایطی تغییر کاربری محسوب می شود؟

سوال : آیا صرف کشیدن فنس یا دیوار اطراف زمین زراعی یا باغی بدون ساخت تأسیسات و بدون احداث بنا در محوطه ای که دور آن دیوار گرفته شده است ، تغییر کاربری غیر مجاز محسوب می شود یا خیر ؟

نظریه مشورتی شماره ۸۷۷/۷ اداره کل حقوقی قوه قضائیه مورخ ۹/۸/۱۴۰۰

پاسخ : چنانچه حصار کشی و دیوار کشی صرفاً به منظور حفظ و حراست اراضی زراعی و باغها باشد ، جرم تلقی نمی شود و این امر به معنی تغییر کاربری نیست ؛ اما اگر مرتکب به هدفی غیر از حفظ و یک پارچگی اراضی و به منظور احداث بناء و تغییر کاربری و یا تفکیک و قطعه قطعه کردن زمینهای مشجر و مزروعی ، اقدام به دیوار کشی کرده باشد ، اقدامات وی طبق تشخیص مرجع رسیدگی کننده ، جرم تلقی شده و برابر مقررات مجازات خواهد شد . در هر حال ، تشخیص موضوع و تطبیق آن با قانون ، بر عهده مرجع قضایی رسیدگی کننده است.

مطالب مرتبط : تغییر کاربری اراضی کشاورزی و ممنوعیت های آن

 

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

‫2 نظر

  • یاوری

    سلام. سوالی از خدمتتان داشتم. ممنون میشم اطلاع رسانی کنید. در سال ۱۳۸۸ شهرداری جهت تفکیک و سهم ماده ۱۰۱ زمین مزروعی به مساحت ۳۴۰۰۰ متر مربع سی میلیون تومان از بنده پول اخذ نمود و بعد از مدتی مجوز فنس کشی دریافت کرده ام. حال با گران شدن بهای فلزات و سرقت پایه و فنس تقاضای محصور نمودن با دیوار را کرده ام. اما مسئولین شهرداری می گویند ماده ۱۰۱ شما به علت عدم آگاهی شهرداران قبلی از قانون، به نحو غیر قانونی مهر ۱۰۱ را به پرونده شما زده اند به همین بهانه ۱۵ سال است که از هر گونه ساخت و ساز ممانعت می کنند. راهکار چیست؟

    مهر ۱۲, ۱۴۰۱ در ۱۲:۰۶
    • دادپویان حامی

      با سلام. اگر مجوز دیوارکشی ملک مشکلی (مانند لزوم اخذ مجوز از جهاد کشاورزی) غیر از ماده ۱۰۱ نداشته باشد ادعای شهرداری فاقد وجاهت قانونی است و نهایتا در صورت امتناع شهرداری از صدور پروانه، باید دادخواست الزام به صدور پروانه دیوارکشی به دیوان ارائه دهید.

      مهر ۱۲, ۱۴۰۱ در ۱۳:۳۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    یک × 2 =