چنانچه کالای مشابهی با علامت ثبت شده به نام دیگری به بازار عرضه شود این عمل نقض علامت تجاری مالک آن علامت می باشد.از این رو چنانچه مالک علامت تجاری از این امر مطلع گردد، می تواند کالای نقض کننده علامت تجاری خود را ضبط نماید.
علامت تجاری پس از ثبت متعلق به چه کسی است ؟
هنگامی که علامتی تجاری برای کالایی در نظر گرفته و ثبت می گردد ، استفاده از علامت ثبت شده تنها توسط مالک آن علامت تجاری مجاز می باشد. و مالک، آن علامت را برای محصولات خویش مورد استفاده قرار می دهد و از این جهت با آن علامت محصول خویش را به سایرین می شناساند.
در صورتی که محصول مورد نظر از نظر کیفیت هم بالا باشد ، به سرعت جای خود را در بین مشتریان خود باز می کند.اما چنانچه در چنین مواقعی که کالای مزبور در اوج شهرت خود است ، افرادی سودجو با نام علامت تجاری ثبت شده مزبور، بر روی کالاهای بی کیفیت خود و یا شبیه سازی علامت مذبور ،درصدد گمراهی مشتریان اقدام نمایند، چنین عملی نقض علامت تجاری ثبت شده قلمداد می شود.
مالک علامت تجاری ثبت شده پس از اطلاع از نقض علامت چه اقداماتی را می تواند انجام دهد؟
در این مواقع مالک علامت تجاری ثبت شده ، چنانچه آگاه شود ، که علامت تجاری او مورد سوء استفاده قرار گرفته است، مطمئنا به دنبال راهی خواهد بود تا از اشاعه کالا و محصولات مشابه محصول خود جلوگیری نماید تا به برند او آسیبی وارد نشود. .از این رو به مراجع قضایی شکایت می نماید و یکی از اقداماتی که مجاز به انجام آن است دستور موقت جهت توقیف کالاهای دارای علامت نقض کننده می باشد. که با چنین عملی تا زمانی که تکلیف موضوع مشخص شود ، کالاهای مزبور توقیف و از فروش و عرضه آن ها جلوگیری به عمل می آید.
سپس بعد از اینکه مراحل رسیدگی طی شود چنانچه اتهامی متوجه متهم نباشد ،متهم رفع اتهام می شود و کالاهای او آزاد می گردد. اما چنانچه عمل او به عنوان نقض کننده علامت تجاری ثبت شده به اثبات برسد کالاهای مزبور که علامت نقض کننده را دارا می باشند به نفع مالک علامت تجاری ثبت شده معدوم می گردند.
همان طور که اشاره شد قانون گذار تدابیر حمایتی مکفی را جهت حمایت از دارنده علامت تجاری ثبت شده قرارداده است. و تنها لازم است که اطلاعات کافی در این زمینه کسب شود. همچنین اقدام فوری مالک را جهت جلوگیری از ضرر می طلبد. چرا که عدم توجه به این موضوع می تواند مشکلات جبران ناپذیری را در پی داشته باشد. از این رو اقدام به موقع در پیشگیری از ضرر، نقش به سزایی دارد .فلذا توصیه می شود چنانچه با چنین امری رو به رو هستند هرچه سریع تر اقدامات لازم را انجام دهید و از مشاوره و راهنمایی اهل فن رشته حقوق و وکلا و مشاوران با تجربه در این زمینه غافل نشوید.
2 پاسخ
عرض سلام و خسته نباشید
بنده تولیدکننده ی کفش هستم که روی یکی از محصولاتم از یک علامت ستاره استفاده شده،
این علامت توسط یکی دیگر از همکارانم هم استفاده شده، اخیرا ایشون به بنده اعلام کردن که بنده از علامتِ ثبت شده ی ایشون استفاده کردم و قصد دارن از من شکایت و مطالبه ی خسارت کنن، ولی من استعلام گرفتم و متوجه شدم که این علامت ثبت نشده و ایشون تازه قصد دارن اون علامت رو ثبت کنن.
حالا سؤال بنده این هست که اگر ایشون اون علامت رو بنامِ خودشون ثبت کنن، با توجه به اینکه قبل از ثبتِ اون علامت، بنده در حال تولید محصولاتم با اون علامت بودم،
ایشون چه اقدامی علیه من میتونن داشته باشن؟
متشکرم از راهنماییتون.
سلام. بهتر است در همین مرحله و در مرحله ثبت اظهارنامه علامت تجاری شکایت و اعتراض خود را در اداره ثبت علائم تجاری و مالکیت معنوی مطرح کنید؛ در غیر اینصورت در دادگاه نسبت به طرح دعوای ابطال گواهی ثبت علائم تجاری مربوطه اقدام نمائید.