تقسیط مالیاتی در ماده ۱۶۷ قانون مالیات های مستقیم پیشبینی شده است.طبق ماده مذکور، وزارت امور اقتصادی و دارایی و یا سازمان امور مالیاتی کشور میتواند بدهی مالیاتی مودیانی که قادر به پرداخت آن بطور یک جا نیستند را از تاریخ ابلاغ برگ قطعی حداکثر به مدت سه سال تقسیط نماید.
مبنای تقسیط بدهی مالیاتی مودی چه مواردی می باشد؟
مبنای تقسیط بدهی مالیاتی مودیان مالیاتی ماده ۱۶۷ قانون مالیات های مستقیم می باشد.
- در این ماده از عبارت (می تواند) استفاده شده است و با توجه تعامل با مودیان و مساعدت در پرداخت بدهی آنان مانعی در این خصوص ایجاد ننموده است.
- علی رغم قید «تقسیط برای مودیانی که قادر به پرداخت بدهی به طور یکجا نیستند» این عبارت، بدین مفهوم نیست که مودیانی که تقاضای تقسیط دارند می بایست دارای شرایط خاصی باشند و یا مدارک و مستندات خاصی را ارائه دهند. بلکه تاکنون همه متقاضیان تقسیط با داشتن سایر شرایط اجازه بهره مندی از این تسهیلات را داشته اند.
- تقسیط از تاریخ ابلاغ مالیات قطعی حداکثر به مدت ۳ سال خواهد بود.لذا در صورتی که برگ مالیات قطعی مودی درتاریخ ۹۵/۰۹/۳۰ ابلاغ شده باشد و مودی در مورخ ۳۰/۱۰/۹۸ مراجعه نماید، تقسیط مالیات وی امکان پذیر نخواهد بود.
- طبق ماده مذکور موافقت تقسیط منوط به پیش پرداخت حداقل ۳۰ درصد از بدهی به صورت نقد و تقسیط مابقی حداکثر به مدت ۱۵ ماه می باشد.
امتیاز دهید