دادپویان حامی

دعوای صدور حکم بر منع ساخت، فروش و توزیع کالای مغایر با طرح صنعتی

دعوای صدور حکم بر منع ساخت، فروش و توزیع کالای مغایر با طرح صنعتی1
فهرست مطالب

قانونگذار  جهت حمایت از مالکان طرح های صنعتی مقرراتی را تدوین نموده است  که در صورت عدم رعایت قوانین تعیین شده، مالک طرح می تواند در مرجع صالح اقامه دعوا نماید .یکی از دعاوی رایج در دادگاه ها که توسط مالک طرح صنعتی اقامه می گردد، دعوای صدور حکم بر منع ساخت، فروش و توزیع کالای مغایر با طرح های صنعتی  می باشد .

دعوای صدور حکم بر منع ساخت، فروش و توزیع کالای مغایر با طرح صنعتی
دعوای صدور حکم بر منع ساخت، فروش و توزیع کالای مغایر با طرح صنعتی

دعوای صدور حکم بر منع ساخت کالای مغایر با طرح صنعتی

با ثبت طرح صنعتی تنها صاحب طرح حق ساخت و تولید طرح ثبت شده را داشته و چنان چه اشخاص بدون اذن از صاحب طرح اقدام به ساخت و تولید طرح ثبت شده نمایند، حقوق صاحب حق را نقض کرده و در مراجع صالح قابل تعقیب می باشد .

صاحب طرح در صورتی می تواند در مرجع صالح اقامه دعوا نماید که طرح ساخته شده عین و شبیه محصول او بوده و صرف کپی و تقلید از طرح ثبت شده برای طرح دعوا نمی باشد، همچنین ساخت طرح تقلبی می بایست در قالب ساخت یک محصول باشد تا عنوان ساخت شامل آن گردیده و قابل تعقیب در مرجع صالح باشد .

لازم به ذکر است تعمیر و بازسازی کالای حاوی طرح صنعتی از سوی دارنده آن موجد حق شکایت برای مالک طرح نمی باشد و مالک طرح نمی تواند به سبب این موضوع در مرجع قضایی، اقامه دعوا نماید.

دعوای صدور حکم بر منع فروش کالای مغایر با طرح صنعتی

حق فروش محصول حاوی طرح صنعتی از حقوق مادی صاحب طرح محسوب می شود و تنها مالک طرح حق فروش محصولات حاوی طرح صنعتی را در مرجع صالح دارد و چنان چه اشخاص بدون اذن از سوی صاحب طرح اقدام به فروش حاوی محصولات حاوی طرح صنعتی نمایند، حقوق صاحب طرح را نقض کرده و قابل تعقیب در مراجع قضایی می باشند .

دعوای صدور حکم بر منع توزیع کالای مغایر با طرح صنعتی

عرضه برای فروش کالاهای حاوی طرح صنعتی نیازمند اذن از سوی مالک طرح می باشد و چنان چه اشخاص بدون اذن از سوی  مالک اقدام به عرضه کالاهای حاوی طرح ثبت شده در بازار نمایند، مالک طرح می تواند در مرجع قضایی صالح علیه آنان اقامه دعوا نماید .

نحوه طرح دعوا  به دعوای صدور حکم بر منع ساخت، فروش و توزیع کالای مغایر با طرح صنعتی 

مالک طرح می تواند متناسب با موضوع دعوا، دادخواست منع ساخت، فروش و توزیع کالای مغایر با طرح صنعتی ثبت شده را همراه با دلایل و مستندات به مرجع قضایی تقدیم نماید .

مطالبه خسارت ناشی از نقض حقوق مالک طرح صنعتی 

چنان چه به سبب عدم رعایت مقررات قانونی تعیین شده، حقوق مادی صاحب طرح نقض گردد و سبب ضرر و زیان مادی به مالک طرح گردد، مالک طرح می تواند  ضمن دادخواست شکایت یا با دادخواست جداگانه  از خوانده مطالبه خسارت نماید و در صورت اثبات ادعای خواهان در مرجع صالح، دادگاه میزان خسارت وارد شده را با جلب نظر کارشناس تعیین می نماید .

کارشناسی در دعوای صدور حکم بر منع ساخت، فروش و توزیع کالای مغایر ثبت شده

دادگاه می تواند به درخواست صاحب طرح جهت میزان خسارت وارده قرار ارجاع امر به کارشناسی صادر نماید، مطابق ماده ۲۶۰ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی، پس از صدور قرار کارشناسی و انتخاب کارشناس و ایداع دستمزد، دادکاه به کارشناس اخطار می کند ظرف مهلت تعیین شده در قرار کارشناسی، نظر خود را تقدیم نماید. وصول نظر کارشناس به طرفین ابلاغ خواهد شد.

اعتراض به نظر کارشناس

طرفین دعا می توانند ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ به دفتر دادگاه مراجعه کنند و با ملاحظه نظر کارشناس چنان چه مطلبی دارند نفیا یا اثباتا به طور کتبی اظهار نمایند.

درخواست دستورموقت در دعوای صدور حکم بر منع ساخت، فروش وتوزیع کالای مغایر ثبت شده

در صورتی که ساخت،فروش و توزیع کالای مغایر ثبت شده سبب ورود خسارت گردد، صاحب طرح می تواند ضمن دادخواست صدور دستور موقت بر منع ساخت، فروش و توزیع کالای مغایر را درخواست نماید. خواهان مکلف است برای جبران خسارات احتمالی که ممکن است از دستور موقت حاصل گردد، تامین مناسبی را به دادگاه بسپارد .

اعتراض به دستور موقت

طبق ماده ۳۲۴ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی، قبول یا رد درخواست دستور موقت مستقلا قابل اعتراض و تجدید نظر و فرجام نیست. لکن متقاضی می تواند ضمن تقاضای تجدیدنظر به اصل رای نسبت نسبت به آن نیزاعتراض نماید .ولی در هر حال قبول یا رد درخواست دستور موقت قابل رسیدگی فرجامی نیست .

مرجع صالح جهت طرح دعوای صدور حکم بر منع ساخت، فروش و توزیع کالای مغای ثبت شده

رسیدگی به دعوای منع ساخت، فروش و توزیع کالای مغایر ثبت شده در صلاحیت شعبه یا شعب خاص دادگاه های عمومی تهران می باشد .

اعتراض به دعوای صدور حکم بر منع ساخت، فروش و توزیع کالای مغایر ثبت شده

تجدیدنظرخواه می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ رای بدوی با مراجعه به شعب تجدیدنظر اعتراض خود را مطرح نماید .

نحوه اجرای حکم

پس از اثبات ادعای مالک طرح صنعتی در مرجع صالح ، قاضی حکم به توقیف کالاهای مغایر با طرح صنعتی ثبت شده صادر می کند .

امتیاز دهید

پر بازدید ترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *