رای تخریب صادره از سوی کمیسیون ماده 100 شهرداری لازم الاجراست، هرچند شهرداری مایل به اخذ جریمه باشد.
سؤال: اگر بنایی برخلاف اصول شهرسازی احداث شود و شهرداری درخواست تخریب آن را ننماید و فقط تقاضای جریمه کند آیا کمیسیون ماده 100 برخلاف درخواست شهرداری میتواند حکم به تخریب آن بدهد یا خیر؟
نظریه شماره 2295/7 اداره کل حقوقى قوه قضائیه مورخ 6 / 4 / 1375 :
کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری باید با توجه به واقعیت موجود و مطابق قانون رأی بدهد و این کمیسیون تابع نظر شهرداری نیست. بنابراین اگر تشخیص دهد که عدم رعایت اصول فنی، بهداشتی یا شهرسازی در حدی است که با اخذ جریمه و ایجاد تنبیه قابل اغماض است میتواند رأی به پرداخت جریمه بدهد. در غیر این صورت چنانچه عدم رعایت اصول مزبور در حدی است که ممکن است موجب خرابی و بروز حوادث نامطلوب شود و یا به بافت شهر لطمه بزند و یا اصول شهرسازی رعایت نشده باشد میتواند حکم به تخریب آن صادر کند هر چند شهرداری مایل به اخذ جریمه باشد.
مطالب مرتبط: کمیسیون ماده 100 شهرداری
4 پرسش و پاسخ. ارسال پرسش و پاسخ جدید
سلام و عرض ادب. سوالی از خدمتتان داشتم. ملکی در داخل شهر که قولنامه ای هم می باشد در سال 1384 بدون مجوز ساخته شده است که بنای تجاری هم دارد. در حال حاضر حکم تخریب نسبت به دو پله که به خیابان تجاوز شده صادر شده است. در حکم کلاً نام مالک اشتباه است وشهرداری بیان می دارد چون اعتراض نداده اید حکم قطعی شده است. حال آیا راهکاری برای اعتراض و تبدیل به جریمه وجود دارد؟
با سلام. 1. تقاضای اصلاحیه حکم با قید نام مالک را ارائه بدهید و اگر نپذیرفتند مستاجر ملک، اعتراض خود را در دیوان عدالت اداری مطرح نموده و اعلام نماید که رای نه به او ابلاغ شده و نه به مالک اصلی. 2. احتمال تبدیل به جریمه نیز کمتر از یک درصد است. زیرا در این تخلف تجاوز به معبر و حقوق مردم شده و موضوع مشمول حکم تبصره 6 ماده 100 می باشد.
سلام. وقت بخیر. رای تخریب کنسول ساختمان در کمیسیون بدوی و تجدیدنظر ماده صد صادر شده است. ممکن است به تشخیص کارشناس رسمی دادگستری که اعلام کرده تخریب کنسول به کل ساختمان خسارت جبران ناپذیر وارد می نماید توقف اجرای رای را گرفت و تخریب را به هنگام نوسازی انجام داد؟
با سلام. طبق قانون و مصرحات ماده صد قانون شهرداری اگر کنسول تجاوز به معبر نداشته باشد نظر عدم تخریب اقرب به صحت است. در هر حال رویه دیوان عدالت در خصوص آرای تخریب صادره بسیار متناقض است و ممکن است که رای تخریب مورد تایید قرار بگیرد. خصوصا اگر پرونده در شعبی مانند 2 و 5 بدوی و یا چهار تجدیدنظر قرار بگیرد.