انتقال علامت تجاری ثبت شده

امکان انتقال علامت تجاری ثبت شده، به دو صورت قراردادی و قهری وجود دارد.

چه کسانی میتوانند ازعلامت ثبت شده استفاده نمایند؟

صاحب یک حق وعلامت تجاری پس از ثبت ، شخصا میتواند از حق خود هر استفاده ای که می خواهد را داشته باشد و برای این مورد هم قانون گذار صرفا حق استفاده انحصاری را به مالک اعطا کرده است. اما تحت شرایطی امکان انتقال این حق به دیگری امکان پذیر است .

به عبارت دیگر استفاده از علامت تجاری ثبت شده مختص مالک آن است مگر اینکه مالک به شخصه، اجازه این امر را به فرد دیگری اعطا نماید .

با انتقال حق علامت تجاری ثبت شده،چه حقوقی به منتقل الیه اعطا میشود؟

با انتقال حق مالکیت ، منتقل الیه ، حقوق ویژه و مختص علامت را به دست می آورد و حتی در این بین اگر راجع به علامت سوء استفاده ای صورت بگیرد حق شکایت راهم دارا می باشد. چرا که حق با اجازه مالک به او منتقل شده است.

البته قراردادی که منعقد می شود بین مالک و منتقل الیه می تواند راجع به تمام حقوق یک علامت باشد و یا نسبت به برخی از این حقوق صورت بگیرد .
این قرارداد مذکور جهت انتقال مالکیت ثبت شده باید در مرجع ثبت به ثبت برسد و تا زمانی که به ثبت نرسیده است مرجع مذکور منتقل الیه را به عنوان مالک نمی شناسد. فلذا ثبت در مرجع ثبت ضروری است.

ذکر نکات مربوطه به علائم ثبت شده از جمله شماره و تاریخ ثبت علامت در ایران ، نشانی و تابعیت منتقل الیه و یا نماینده قانونی او هم از ضروریات است.

انتقال علامت تجاری ثبت شده به چند طریق امکان دارد؟

انتقال قراردادی: انتقالی که بین مالک و منتقل الیه به وسیله قرارداد صورت میگیرد،انتقال قراردادی است. در این نوع انتقال ، مالک در قرارداد مشخص می کند که آیا اجازه به صورت انحصاری صادر شده و یا غیر انحصاری است .

همچنین مالک علامت ثبت شده در انتقال میتواند، چهارچوب و حد و مرز را مشخص نماید و همین طور شرایط بهره برداری را در قرارداد از نظر کیفیت و مرغوبیت کالاها و … مشخص کند .

در چنین صورتی مرجع ثبت هم مکلف می شود در صورتی که شرایط فوق را احراز نکند از ثبت مجوز بهره برداری خودداری کند و مجوز بهره برداری در چنین حالتی قابل ثبت نیست.

انتقال قهری: نوع دیگری از انتقال علامت ثبت شده ، انتقال قهری است،انتقال قهری بدون اراده مالک علامت تجاری و به سبب فوت او به ورثه وی انتقال می یابد. که قانون گذار آن را در تبصره ۲ ماده ۱۳۹ قانون ثبت اختراعات ، طرح های صنعتی و علائم تجاری آورده است و در این باب چنین مقرر کرده است :

“انتقال قهری علامت با رعایت مقررات این ماده توسط ورثه و با ارائه رونوشت مصدق گواهی انحصار وراثت با تعیین سهم الارث به ثبت می رسد”

باتوجه به تبصره فوق پس از فوت صاحب علامت ، حق فوق به ورثه انتقال می یابد که با توجه به میزان سهم الارث افراد می توانند از این حق منتفع شوند.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

‫2 نظر

  • اشکان

    سلام
    پسر عموی بنده فوت نموده است ایشان علامتی جهت تجارت خویش در نظر گرفته بودند و آن را به ثبت رساندند اما ایشان ماه پیش فوت نمودندبنده قبلا شنیده بودم و البته طبق مطالب شما در فوق متوجه شدم که حق استفاده از علامت تجاری به وراث میرسد میخواستم بدانم آیا بنده میتوانم از این حق استفاده نمایم؟

    دی ۷, ۱۳۹۸ در ۱۲:۵۸
    • مدیریت

      با سلام
      دوست عزیز، درست است که حق ثبت علامت تجاری به ارث میرسد اما باید مشخص شود که آیاوراثی قبل از شما نیز برای متوفا وجود دارد یا خیر؟و چنانچه وراثی در طبقه قبل از شما وجود داشته باشد حق تقدم با آنهاست.برای اطلاع یافتن از طبقات ارث می توانید با وکلای موسسه تماس بگیرید.

      دی ۱۰, ۱۳۹۸ در ۱۵:۴۱

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پنج × 2 =