وکالت دعاوی

وکالت دعاوی

[us_image image=”25609″ align=”center” size=”full” link=”%7B%22url%22%3A%22%22%7D”]
[us_separator size=”custom” height=”470PX”]

 وکالت دعاوی

وکالت دعاوی با وکالت مدنی که در قانون مدنی تعریف شده است متفاوت می باشد.

وکالت مدنی بدین مفهوم می باشد که یکی از طرفین طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود می نماید جهت وکالت مدنی می بایست طرفین در دفتر اسناد رسمی حضور یافته و وکالتنامه را به صورت رسمی  تنظیم نمایند و وکیل در همان حدود اختیاراتی را که به وی اعطا گردیده می تواند اقدام نماید.

وکالت دعاوی تفویض اختیار به شخص برای رجوع به دادگاه و دفاع از حق  با تمامی مقدمات و مستلزمات آن است، در وکالت دعاوی شخصی که با عنوان وکیل انتخاب می گردد بایستی دارای پروانه وکالت باشد.

انواع وکالت دعاوی

طبق قانون، وکالت دعاوی بایستی دارای شرایط خاصی باشد. وکالت دعاوی طبق ماده ۳۴ قانون آئین دادرسی مدنی می تواند به صورت رسمی یا غیر رسمی باشد.

وکالت دعاوی به صورت رسمی بدین صورت است که وکیل و موکل در دفتر اسناد رسمی حاضر شوند و وکالتنامه در نزد سر دفتر تنظیم گردد،  وکالت دعاوی به صورت غیر رسمی در قالب سند عادی می باشد که وکیل امضاء و اثر انگشت موکل را گواهی نماید، فرم وکالتنامه های تنظیمی توسط کانون وکلا را می توان مصداقی از وکالت نامه غیر رسمی دانست.

همچنین وکالت دعاوی  می تواند در جلسه دادرسی باشد در این صورت چنانچه موکل بخواهد اختیارات مندرج در ماده ۳۵ قانون آئین دادرسی مدنی را به وکیل  بدهد باید از دادگاه تقاضا نماید که در صورتجلسه نوشته شود.

در وکالت دعاوی بایستی حدود اختیارات وکیل طبق ماده ۳۵ قانون آئین دادرسی مدنی تصریح شود و وکیل در حدود اختیاراتی که به وی اعطا شده می تواند در مراجع قضایی اقدام نماید به طور مثال در صورتی که در وکالت نامه وکیل حق درخواست صدور برگ اجرایی و تعقب عملیات آن قید نشده باشد، وکیل در مرحله اجرا نمی تواند اقدام نماید مگر اینکه برای وکالت در مرحله اجرا به وکیل وکالت داده شود.

شرایط وکالت دعاوی

در وکالت دعاوی در صورتی که وکیل حق توکیل به غیر داشته باشد می تواند جهت انجام امور مربوط به موضوع  وکالت، به دیگری توکیل دهد و می بایست این حق در وکالتنامه به وکیل داده شده باشد.

وکالت دعاوی به طرق ذیل ترفع می شود:

۱- به عزل موکل

۲- به استفای وکیل

۳- به موت یا جنون وکیل ویا موکل

عزل وکیل در وکالت دعاوی می تواند به صورت رسمی یا عادی یا اعلام کتبی مراتب عزل به دادگاه انجام شود. همچنین در وکالت دعاوی، وکیل می تواند از سمت وکالت استعفا دهد و برای آن می بایست استعفای خود را به موکل و دادگاه اطلاع دهد.

وکالت دعاوی تخصصی

امروزه وکالت دعاوی رو به تخصصی شدن پیش می رود و لذا وکالت دعاوی در حوزه های مختلف، متفاوت می باشد مانند وکالت دعاوی حقوقی، وکالت دعاوی کیفری، وکالت دعاوی خانواده، وکالت  دعاوی ملکی، ,وکالت دعاوی بانکی، وکالت دعاوی موجر و مستأجر….

از این رو دفتر حقوقی بین المللی دادپویان حامی نیز در این امر گام موثری برداشته و بدین جهت با ایجاد دپارتمان های تخصصی در حوزه های مختلف، خدمات حقوقی وکالت دعاوی را به صورت کاملاً تخصصی توسط وکلای متخصص و با تجربه درآن حوزه ارائه می نماید.

خدمات حقوقی وکالت دعاوی دفتر حقوقی بین المللی دادپویان حامی اعم از مشاوره حقوقی، تهیه و تنظیم لوایح، دادخواست، اظهارنامه و وکالت دعاوی تخصصی می باشد جهت بهره مندی از خدمات حقوقی وکالت دعاوی موسسه می توانید با موسسه تماس حاصل فرمائید.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

تیم تحریریه دادپویان حامی وب‌سایت
دفتر حقوقی بین المللی دادپویان حامی مجموعه ای متشکل از وکلای متخصص، با تجربه و متبحر با بیش از 20 سال سابقه در زمینه مشاوره حقوقی و قبول وکالت در پرونده‌های تخصصی است. دادپویان حامی مفتخر به ارائه کلیه خدمات حقوقی و مشاوره ای در زمینه دعاوی ملکی، منابع طبیعی، گمرکی بانکی، بورس، تعزیرات، قاچاق و … است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 11 =